Jump to content

Alegere jante pentru Octavia II

drasto_2004
 Share

Postare recomandată

si motivul pentru care trece pe la vulcanizare? ca si eu trec constant pe la vulcanizare, dar doar pentru a verifica presiunea in pneuri...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma scuzati motivul este trepidatii in volan = echilibrare jante

Link către comentariu

arkashu = Dece crezi ca cele de fabrica sunt mai rezistente ??? varmiu are G5 si jante din fabrica pe 16 si cam la 6 luni tre sa treaca pe la vulcanizare .

stiu pe cineva cu un passat care initial si-a pus jante nush ce firma si a renuntat la ele pt unele "de fabrica"

ideea este ca cele de fabrica se stramba, celelalte se sparg (nu iau in discutie jantele f scumpe)

Link către comentariu

Nu e un mod de a le cataloga. Depinde si cine le face. Pot fi after si pot fi mai bune decat alea de fabrica. De strambat se pot stramba si alea si alea...

Luati unele after turcesti.. si luati unele after chinezesti... facem comparatie intre sa zicem cele mai proaste. Vezi avea surpriza sa vedeti ca cele turcesti se sparg mai rpd.

Am jante after de G5 si nu le menajez deloc. N`am avut pana acum nici o problema, nici macar sa ciupesc vreuna.

Link către comentariu

sper sa nici nu ti se intample ceva la ele oricum drumurile din c-ta nu pot fi comparate cu bucurestiul unde la fiecare pas gasesti o capcana pentru masini

in continuare raman la ideea mea de jante OEM in fata unor chinezisme sau turcisme

Link către comentariu

ale mele nu sunt chiar OEM, dar se comporta fff bine si arata ok zic eu.

nu am nici o problema cu ele si au costat destul de putin, cu tot cu cauciucuri good year f1 ~ 1100 euro

cred ca o sa schimb si arcurile stock cu unele -3 cm

post-10450-1234733866_thumb.jpg

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Intreb si eu aici ca nu stiu unde.Daca imi pun anvelope de 205/60/15 trebuie sa-mi setez computerul de bord la +10km/h?Imi afecteaza motorul,avand in vedere ca am 1.4 16v?

Link către comentariu

nu trebuie sa modifici nimic si nu iti afecteaza motorul. poti sa iti montezi cu incredere.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am gasit la cineva niste jante orginale de skoda superb ( modelul de dinainte de face lift-ul din 2008 ), cu cauciucuri 205/55/R16 si ma intereseaza daca se potrivesc pe skodita mea ( octavia 2 ) .

Jantele in cauza sunt de 16 .

astept raspunsuri

Link către comentariu

Ar trebui sa se potriveasca fara nici o problema. Superbul din cate stiu eu are aceiasi prindere ca si O2 si anume 5x112.

Dimensiunile specificate de tine se regasesc in jantele stoc pe 16" cu care Skodapoate veni din fabrica.

Eu spre exemplu pentru iarna am jante de tabla pe 16" de Audi 5x112 cu cauciucuri 205/55/16.

Link către comentariu

• 2 months later...
ciprian_the_1

salut., sunt asta sujnt jantele mele sper sa va placa sunt pe 16 7.5 j et40

astea sunt

post-9706-1243959100_thumb.jpg

Link către comentariu

Salut

Sunt foarte frumoase... masinile de langa! Mie unul nu-mi plac, nu dau bine cu aceasta culoare a masinii!

Modificat de dragos2007
Link către comentariu

Nici mie nu-mi plac, dar am observat in ultima vreme o fobie pt jantele negre. Oricum -ciprian- topicul e jante pe 17, nu 16, si eu am 16, dar nu le-am expus pt ca nu se incadreaza aici :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

• 1 month later...

dupa un test de 1zi (facut pe asfalt danez) cu jante pe 19" (235/35-19) ceea ce voiam sa achizitionez...am renuntat la idee si am luat 8x17" ET35 cu cauciucuri 225/45-17 si pe care le-am vopsit electrostatic negru lucios

pt drumurile noastre cred ca sunt exact ce trebuie pt ca o Octavia II sa arate bine si sa nu aiba probleme cu gropile si conditiile de trafic inimaginabile pt anul 2009, intr-o tara din UE

post-50088-1246616960_thumb.jpg

post-50088-1246616990_thumb.jpg

Link către comentariu

ciprian_the_1
Nici mie nu-mi plac, dar am observat in ultima vreme o fobie pt jantele negre. Oricum -ciprian- topicul e jante pe 17, nu 16, si eu am 16, dar nu le-am expus pt ca nu se incadreaza aici :rolleyes:

apropo cu fobia eu am rotile negre de 2ani jumate cand la noi inca nu era moda asta asa ca .....si eu sunt de parere ca asta be culoarea care se asorteaza cel mai bine cu rotile negre

Link către comentariu

dupa un test de 1zi (facut pe asfalt danez) cu jante pe 19" (235/35-19) ceea ce voiam sa achizitionez...am renuntat la idee si am luat 8x17" ET35 cu cauciucuri 225/45-17 si pe care le-am vopsit electrostatic negru lucios

pt drumurile noastre cred ca sunt exact ce trebuie pt ca o Octavia II sa arate bine si sa nu aiba probleme cu gropile si conditiile de trafic inimaginabile pt anul 2009, intr-o tara din UE

post-50088-1246616960_thumb.jpg

post-50088-1246616990_thumb.jpg

Jantele sunt frumoase, spitele sunt prea simple pentru gustul meu. In schimb imi place continuarea spitei pe cercul rotii, acel "T".

Spui ca le-ai vopsit tu, acele "suruburi" de pe cerc ar fi mers nevopsite pentru un mic contrast acolo.

De asemenea, boala mea este negru mat, pentru jantele cu spite subtirele si "cracanate" (5-7 spite). Noaptea in mers, spitele nu lucesc, iar masina da impresia ca merge pe niste cercuri, spitele nefiind vizibile. Nu stiu daca intelegi ce zic, dar am vazut un "Pejo" in oras si efectul mi s-a parut interesant si discret.

Imi pare rau ca a mea nu e neagra, ca sigur i-as fi tras o vopsea pe jantele stock (Pegasus 17"), probabil nu complet, dar gaseam in Photoshop o combinatie argintiu/negru care sa ma satisfaca.

Modificat de Sp!der
Link către comentariu

• 2 months later...

Asi dori sa-mi cumpar jante, momentan am tabla pe 15" si imi plac doua modele Pegasus 17" si cele de A8 pe 17" ( replici). Va cer si voua parerea, care dintre ele dau mai bine pe O2 culoarea GRI sobolan, si daca sa iau pe 17" sau pe 16", tinand cont ca drumurile totusi sunt ceva mai bune fata de anii precedenti :icon_cool:. Multumesc.

In ultimele 2 fotografii e masina lu' rzw75 sper sa nu se supere ca am folosit pozele:).

Si inca o intrebare: daca pot sa pun caucicucuri de 205 50 R17 in loc de 225 45 R17 ?

post-18532-1254666861_thumb.jpg

post-18532-1254666866_thumb.jpg

post-18532-1254666872_thumb.jpg

post-18532-1254666877_thumb.jpg

Modificat de mafia
Link către comentariu

Hmm, n-ai gusturi proaste.. :) Incearca cu Pegasus-urile desi diferenta ca "aparitie" e greu de stabilit... :Driver:

Link către comentariu

Dintre modelele alese de tine mi se pare ca Pegasus arata mai bine pe Octavia. Pe langa asta poti sa le dai o alta culoare. Eu am pegasus pe a mea.. si ma bate gandul sa ii vopsesc jantele in doua culori.

De pus cauciuc mai ingust cu 2 cm nu cred ca are nimic, doar sa nu arate ciudat. Poti incerca un 215/??/R17

P.S. Poza e "afectata" in photoshop...

post-24729-1254674056_thumb.jpg

Link către comentariu

Poti pune alte cauciucuri nu stiu daca nu cumva buza jantei va veni prea in afara cu 205 dar nu 205 ar trebui sa pui ci 215 /50/ 17 sa fie cam acelasi lucru cu ce vrei tu 225 45 17.

Eu cum ti-am zis si pe mes, daca nu ai deloc jante de ce te uiti la ceva care are toata lumea ca sunt o gramada de posibilitati .Gasesti depinde de buget.

Specifica un buget si iti dau 5 exemple...:rolleyes:

Inca o chesti cauta sa ai pe masina o masura a cauciucului cautata pt ca un 215 sau 205 cu garda care o vrei tu e mai scumpa si mai rara cu 225 pt ca nu se foloseste nu vei gasi vreodata oferta la ele sau pret mic.

Link către comentariu

Salut!! Demodelul asta ce ziceti??? (poza este cu patru prezoane)

post-11458-1254680971_thumb.jpg

Modificat de horias
Link către comentariu

Si eu inclinam spre Pegasus, deoarece sunt originale si scap de unele griji cum ar fi , greutatea jantelor aftermarket are din cate am citit conteaza putin, la unele modele si calitatea am inteles sa lasa de dorit fata de cele originale, chiar daca cele de A8 mi se par ca parca, ar da mai bine (parerea mea). Si modelul prezentat de horias imi place, e cel de Passat CC, super fain, dar sunt curios cum da ep O2 culoare gri, poate reuseste cineva sa faca modificarea in photoshop si sa posteze poza aici :icon_thumright:.

Gabriel, stiu ca imi poti da mai mult de 5 exemple, mie mi-au sarit in ochi cam astea 2, iar cauciucurile stiu ca sunt mai scumpe :)).

De cauciucuri intrebam deoarece asi dori sa protejez janta cat mai mult posibil si atuni doream un cauciuc mai inalt.

Intr-un programel mi-a iesit urmatoarele rezultate:

- 195 65 R15" – diametru 634,5 mm - circumferinta 1993,34 mm (roiginale –tabla)

- 225 45 R17” – diametru 634,2 mm - circumferinta 1992,71 mm

- 205 50 R17” – diametru 636,8 mm - circumferinta 2000,56 mm

restul au o diferenta cam mare fata de cele originale (zic eu):

- 215 45 R17” – diametru 625,3 mm - circumferinta 1964,44 mm

- 215 50 R17” – diametru 664,8 mm - circumferinta 2031,94 mm

de cateva luni "culeg' poze cu jante puse pe o2 chiar si de pe forum, daca sunt cereri, le pot posta toate la un loc.

Va multumesc pentru pareri si astept altele in continuare.

Daca sunt colegi care vor sa vanda jantele Pegasus, dar sa tina cont ca noi lei cu 565 Ron, poti trimite PM.

Link către comentariu

Daca sunt colegi care vor sa vanda jantele Pegasus, dar sa tina cont ca noi lei cu 565 Ron, poti trimite PM.

La AutoGrup Constanta este aproape 1000 Lei bucata Pegasus 17" :) In urma unui mic incident mi s-au "inlocuit" 2 jante. Cele "lovite" au fost revopsite si sunt in continuare pe masina, deci am 2 bucati in cutie. Chiar aveam de gand sa le dau, dar la pretul ala nu are rost...

Chiar te rog sa imi lasi pe PM un link ceva daca ai cu pretul ala... ;)

Link către comentariu

Am mai postat cred, daca mergi lla reprezentanta si intrebi de jante Pegasus iti va zice pretul de 1100Ron buc- el va lua pretul de la accesorii, dar daca il ia de la piese de schimb pretul este 565 Ron. Exact as aam patit eu. uite si un link cu preturi , oferta de la Avia Motors. http://www.aviamotors.ro/files/Vara_Toamna...orii-Avia09.pdf. Am sunat la ei si am intrebat daca sunt reale preturile si au zis da. Spider, jantele au fost lovite de la gropi?

Link către comentariu

Cred ca cele de la accesorii includ si cauciucul care e si ala destul de scump si de aici diferenta (desi e destul de mare ...). Poate 565 ron fara tva ...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!