Jump to content

Consiliere achizitie

Marku
 Share

Postare recomandată

Navi Columbus + Jante 18" + GSM Premium + (mai era ceva, cred volan multifunctional <incredibil la echiparea Elegance era optional) formau pachetul Business Plus.

Cand am dat comanda anul trecut am cerut acest pachet din fabrica dar au fost probleme cu ceva stocuri asa ca am renuntat la comanda si am luat ceva de pe stock cu pachetul acesta inclus.

Ma gandesc ca poate Criss nu a cerut pachetul Business Plus cand a dat comanda (sau nu a mai fost disponibil).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Interesant. Ca disponibilitate e si acum, toata luna Aprilie.

@crisss: nu era atunci Business Plus ?

@rempha: am vazut-o pe a ta pe topicul dedicat. Frumoasa, sa te bucuri de ea. Cum e cu 18'' prin Romania ? Sunt obisnuit cu 17'' la Passat - dar implica ochii in 4 si multa grija + ceva scuturaturi. De asta am fugit de Elegance...

Link către comentariu

Nu am dorit pachetul business, desi era disponibil, din 3 motive. Si anume : jante 18" - am prieteni cu masini de flota superb si  m-au sfatuit sa ma feresc de ele, volan fara padele, ornament bord si usi cu aspect cromat, masina fiind rosso brunello am considerat ca se potrivesc mai bine ornamentele in culoarea lemnului.

Link către comentariu

@75NOR

Cu jantele de 18 nu am apucat sa merg prea mult, decat vreo 500 km in toamna si acum si mai mult in Bucuresti. (pentru iarna am pus de 16").

E clar ca sesizezi diferenta, dar in 2 sensuri: 16 sunt mult mai confortabile dar dinamica masinii, cum sta in viraje nu se compara cu cele de 18" care imi lasa impresia ca se lipeste de asfalt. Cele de 18" le "simti" in oras, dar din punctul meu de vedere acceptabil ca si confort, dar masina este mai mult de weekend si de drum lung asa ca in Bucuresti nu merge zilnic (doar cand se iveste vreo treaba).

Sunt foarte indragostit de cum arata masina pe pe 18 (pe 16 cu jante de tabla era anosta rau), abea asteptam sa vina vremea buna sa le pun. Si in weekend am de facut vreo 500 km in afara si o sa revin cu impresii.

Totusi sunt de parere ca 17" este cel mai bun compromis pentru masina asta din punct de vedere confort si stabilitate.

Link către comentariu

Si eu am aceeasi parere, 17'' e compromisul perfect.

Mai ales ca 17'' de la Passat nu e acelasi cu 17'' de la Superb:

Passat: 235/45/17

Superb:225/45/17

Asta inseamna ca 45% din 225 va fi clar un talon mai mic decat 45% din 235, deci janta de Superb "calca" pe mai putina guma decat cea de Passat.

De acord cu stabilitatea: Passatul statea impecabil pe 17'' cu Bridgestone Potenza, niciodata pe viraje sau franare n-am simtit vreo ezitare. Iarna, trecand pe 215/55/16 se simtea "mai barca", iar in viraje parca ruliul caroseriei era mai mare.

Totusi...225/40/18...mi s-a parut prea mult, chiar daca arata excelent masina. :)

Pentru iarna, ca sa evit tablele, mi-am luat un set de OEM Spectrum 16''

@crisss: am gasit volan 3 spite cu padele, nou, asa ca ma pot gandi la un mic retrofit :) http://www.carsystems.pl/skoda-multifunction-steering-wheel-with-dsg-paddle-shift-3t0419091l-e74,id483.html

Daca se potriveste airbagul de la cel 4 spite la cel 3 spite, cred ca fac miscarea.

Modificat de 75NOR
Link către comentariu

Cat ai dat pe jantele OEM Spectrum 16"? 

Link către comentariu

E-bay - de la dealer Skoda: 299E + transport :)

Cautasem din greu Moon, dar sub 450E nu am gasit, trebuia adaugat si transportul si am renuntat

Link către comentariu

"@crisss: am gasit volan 3 spite cu padele, nou, asa ca ma pot gandi la un mic retrofit :) http://www.carsystems.pl/skoda-multifunction-steering-wheel-with-dsg-paddle-shift-3t0419091l-e74,id483.html

Daca se potriveste airbagul de la cel 4 spite la cel 3 spite, cred ca fac miscarea."

Parerea mea este  ca merita, dpdv estetic, dar si pentru filling pe drumuri virajate si nu numai. Este suficient sa apesi padela - si turezi motorul pregatindu-l pentru acceleratie, apoi liber la +/- precum doresti. Masina revine singura in mod automat, in 10 sec., daca nu mai actionezi padelele. Ca sa parafrazez o reclama binecunoscuta, va fi o placere "that money can buy".

Legat de jante, trebuia sa faci un efort/ sa astepti si sa iei moon. Si eu mi-as fi dorit, dar pana la urma m-am ales cu dezent, parte din intelegerea finala cu dealerul Skoda.

Ieri am achizitionat si eu un lip spoiler, in conditii avantajoase, de la un coleg de forum, la pachet cu instructiuni de montaj si  adezivul special. Incerc sa gasesc pe cineva specializat pentru montaj.

Modificat de crisss7
Link către comentariu

Mda, o sa verific compatibilitatea airbagului si...daca se potriveste posibil sa fac miscarea. Ma sacaie totusi ca spita aia vericala e foarte lata si nu are un model,ceva pe ea, e prea...simpla dpdv design. Dar, ce nu face omu' pentru padele ? :)

Legat de jante, desi Moon se pun si pe Superb si pe Yeti, sunt optionale in ambele cazuri si sunt foarte rare. Cine isi ia masina cu 16'' primeste standard Spectrum - de aici vine si disponibilitatea mai mare.

Lip spoiler ? E OEM ? Trebuie sa-l duci la vopsit mai intai.

Poze, poze ?

Link către comentariu

La volan poti monta o insigna, ceva de genul http://www.superskoda.com/Skoda/SUPERB-II/Superb-II-badge-for-the-3-spoke-steering-wheels

Da, lip spoiler haion OEM, vopsit deja roso brunello. Am avut noroc, un coleg de forum l-a avut disponibil.

Incerc sa-l montez la inceputul saptamanii viitoare. Vor fi si poze.

Modificat de crisss7
Link către comentariu

Merci de sugestie.

Asteptam pozele. Montajul e DYI ?

Link către comentariu

Arata foarte bine, discret si elegant in acelasi timp. Cat te-a costat distractia?

Link către comentariu

montajul, la Avia 130,  pretul spoilerului a fost 1/2 din pretul oficial, datorita unei oferte norocoase si speciale a unui coleg de forum.

Link către comentariu

misto rau arata ! E cu lipici sau dublu adeziv ?

Link către comentariu

Este o combinatie, dublu adeziv si mastic. (Vezi atasament)

instructiuni.pdf

Modificat de crisss7
Link către comentariu

Merci. Maine sunt programat la livrare...

Link către comentariu

Mda....

Am ratat livrarea de azi. Sunt blocat in Dublin din cauza furtunii, nu zboara nimic, astfel incat...incerc maine sa-mi ridic masina :dry:

post-9928-0-18136000-1366278859_thumb.jp

Modificat de 75NOR
Link către comentariu

E acolo, te asteapta, nu pleaca nicaieri. Arata bine pe alb cu tot cu stickere lipite peste elementele cromatice si emblema. Sa o stapanesti sanatos!

Link către comentariu

Frumoasa si alba, la fel si rosu,gri platinium, negru, shark blue, nu stii la care sa te opresti.

Sa te bucuri de ea.

Link către comentariu

Merci frumos !

Am luat-o vineri, avea 6km pe bord, iar duminica seara, ajuns acasa in BV, aveam 1200Km facuti: Buc-Ct-Vama Veche-Mamaia-Buc-Pitesti-RmValcea-Sibiu-Brasov :)

Am facut un rodaj old-style, tot drumul la 1900Rpm si 100km/h. Consum 4,7%. Cartea da 5% extraurban :)

E extraordinara masina, sunt foarte bucuros. DSG, SoundSystem, Sunset, toate sunt la marele fix.

post-9928-0-01167900-1366709463_thumb.jp

post-9928-0-25430300-1366709471_thumb.jp

post-9928-0-94930900-1366709479_thumb.jp

post-9928-0-41330800-1366709489_thumb.jp

post-9928-0-42150300-1366709503_thumb.jp

post-9928-0-91240100-1366709511_thumb.jp

post-9928-0-44553200-1366709519_thumb.jp

post-9928-0-76459300-1366709605_thumb.jp

Modificat de 75NOR
Link către comentariu

Super, ai facut poze de artist.  De ce lipseste spoilerul haion ?

Din cate am inteles din postarile trecute, masina a venit cu Bolero. Spune-mi te rog, ai primit si antena shark fin ? Eu am primit un capac de plastic, dupa care am montat un shark fin ornamental OEM.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!