Jump to content

Discuri frana - probleme

Mircea_P
 Share

Postare recomandată

salutare,

am si eu o problema cu etrierii spate (golf 4 variant). problema e ca am gasit la dezmembrari un set de etrieri numai ca masina de pe care sunt e un golf scurt. intrebarea mea este: etrierii se potrivesc de pe o masina pe alta ...? din cate am citit eu pe golf 4,bora,leon sunt aceeasi etrieri...sau nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In masura in care sunt cu acelasi diametru discurile nici o problema.

Link către comentariu

platforma golf4/bora/leon/octavia1/beetle/A3 au aceleasi componente

mai mari sunt la AudiTT, GTI-uri, VRS-uri etc din aceiasi generatie

Link către comentariu

ai curatat bine in spatele discului de rugina atunci cand l-ai montat (curatat la luciu mertalic ca altfel poate influenta)

Pai la luciu metalic nu :( dar acolo nu era rugina cred ca este vorba de suprafata de contact dintre disc si butuc da?

Link către comentariu

da , despre aia e vorba. influenteaza si daca incerci sa o vopsesti de exemplu. acum dau si eu idei .. macar sa o fi curatat-o cu simt de raspundere cu peria de sarma. am auzit de cazuri cand si placutele au fost de vina . dar in acelasi timp se poate sa fie si vorba de o rectificare nu tocmai perfecta .. e mai greu de determinat. incearca cel mai bine sa ignori momentan problema pana se agraveaza si atunci problema va fi mai usor de depistat (asta daca nu iti sta pe creier :)) Eventual poti incerca sa faci rost de un ceas comparator

Link către comentariu

Cred ca ceasul comparator va elucida problema cat de curand...pana atunci merge :icon_thumleft:

Link către comentariu

Ciao...am schimbat de curand discurile( BREMBO) si placutele de frana si mi-a aparut urmatoare problema : dupa ce franez ...daca merg incet se aude sacadat un scartait ( ca si cum ar freca discul doar intr-o anumita pozitie). Am desfacut din nou ..am curatat totul..etrierul nu ramane blocat,discurile nu sunt strambe, am invartit la rece si nu se auzea.. Dupa ce am pus roata si am dat o tura iar se auzea. A mai patit cineva asa ceva ? Care ar fi cauza !

Link către comentariu

Salutare, am schimbat discuri + placute fata, dupa aprox 3000km la o franare usoara de la 120 la 80 vibreaza volanul destul de puternic,

se poate sa fie de la discurile spate acea vibratie ? eu acolo simt ceva intrerupt la franare cand ridic frana de mana (putin )pe la 40 km/h.

Volanul nu vibreaza deloc in alte situatii.

Stie cineva care ar fi cauza exacta?

Link către comentariu

ce marca de discuri placute ai pus?Nu ai treaba cu vibratii in volan cu puntea spate.Din fata provine treaba.

Link către comentariu

nu mai tin minte acum am peste 10k cu ele si cateodata tot asa fac cand franez usor la viteza mare . sa fie problema de la prinderea discurilor catre butuc la unul din ele este rupt surubul de fixare ....... despte marca o sa ma uit sa vad daca mai gasesc ambalajul prin garaj cu vechile discuri

Link către comentariu

Surubul de fixare rupt nu influenteaza trepidatiile daca cele 5 suruburi de roata sunt stranse corespunzator.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salutare. Am si eu o problema cu discurile de frana pe fata poate ma ajuta cineva si pe mine. De cand mi-am cumparat masina avea o bataie la pedala de frana dar putin nu tare si in volan era mai tare, cand mergeam incet adica vreo 20 km//h mergea sacadat masina, am fost la un service de incredere si mi-au schimbat discurile+placute ATE si am schimbat si pe spate pt ca erau uzate tot asa set complet, am mai schimbat si lichidul de frana. Dupa vreo 3000 de km aceasi problema cu discurile pe fata incep sa bata si sa faca aceleasi simptome, le-am rectificat cele vechi si le-am pus din nou si au mers vreo 3000 de km fara probleme dupa care au inceput sa faca din nou aceleasi simptome, placutele au ramas aceleasi, dupa vreo cateva ture de rectificari aceleasi probleme. Am schimbat si jantele am pus originale de golf iv ca nu au fost originale, am schimbat si prezoanele de la roti ca nu potriveau cu jantele, si tot aceasi problema. Acum ce am observat ca placutele nu se uzeaza uniform adica de pe o parte al roti cel din exterior e mai uzat decat cel din partea celalata a roti tot din exterior, bineinteles eu nu am schimbat numai discurile(placutele au ramas aceleasi) de cateva ori dupa ce tot leam rectificat banuiesc ca deaia sau uzat neuniform. Problema cu etrierele nu cred sa fie pt ca masina curge la vale cand las frana, chiar si pe o panta lina, cauciucurile le am noi michelin+echilibrat. Acum mi-am luat placute+discuri originale golf iv de la reprezentata si urmeaza sa fac si un test la ei sa vad ce imi depisteaza ca deja mam saturat de aceasi problema. Daca cineva sa mai intalnit cu aceasta problema si ma poate ajuta. Va multumesc

Link către comentariu

Daca tot desfaci acolo verifica glisierele si unge-le cu vaselina siliconica.

Link către comentariu

Nu stiu exact daca asa ii zice, dar este o vaselina speciala asemanatoare cu mierea dar mai vascoasa decat aceasta. Spun asta pt ca eu am schimbat aceste glisiere (cam degeaba, recunosc) si in chitul acestora asa era vaselina.

Link către comentariu

Vaselina pe baza de litiu si teflon G 000 650

Link către comentariu

la franare la viteze de peste 40 km simt o vibratie in volan.

i am pus discuri si placute noi (brembo si ate).

problema nu a disparut si nu mi pot da seama de ce.

maine voi reechilibra toate rotile, cu toate ca nu cred in ceva reusite. pt cei ce s au mai lovit de acest lucru cum ati procedat?

ma gandesc ca mai demult i am schimbat un rulment pe dreapta fata, bucsele bara stabilizatoare cu tot cu bride (febi),

exista posibilitatea montarii incorecte a celor de mai sus?

e posibil sa fie ceva de la caseta?

Link către comentariu

rotile reechilibrate aceiasi problema, sunt sanse sa se fi ovalizat din nou discurile am cam 1000 de km cu ele.

Link către comentariu

daca nu vibraza pe franare,nu e de la ele. da , ele pot sa se ovalizeze in 1000km, defapt cel mai posibil sa se intample acest lucru in primii km de utilizare necorespunzatoare, frane violente care duc la supraincalziri locale pe disc.

Link către comentariu

Am avut si eu probleme cu discuri de frana ovalizate pe fata. Am discuri Zimermann normale cu placute Ferodo Premier.

Dupa vreo 18.000 km de la montarea lor au inceput trepidatii in volan la franare.

Am mers in Brasov (pe langa podul Zizin) si le-am rectificat. M-a costat vreo 70 RON operatiunea ptr. ambele. Placutele le-am pastrat caci erau bune.

Acuma am vreo 2500 km de cand le-am rectificat si e ok. Sa vedem daca mai apar probleme dupa ce trece iarna.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut.Mi am schimbat discurile si placutele pe spate FERODO si am cu ele vreo 3000 km si astazi am bagat ceva de seama pe ele.Au aparut ca niste mici fisuri pe ele de-a latu discului in care sa adunat si un pic de mizerie.La prima vedere am zis ca sa crapat discul asa arata si cand am dat roata jos am vazut ca nici nu agata la deget dar de la ce poate fi acele fisuri sa le zic ca altfel nu ar arata .Am vrut sa ii fac poza da nu se vedea bine.

MERSI

Link către comentariu

nu cumva e mizerie de la placute si apa.....? nu se curata ?

Link către comentariu

Asa iti ramane pe disc,o dunga de material de frictiune(de la placuta de frana)in urma unei franari mai violente.Sau mai ramane deca ai folosit frana de mana la stationare indelungata.Stai linistit nu e nici o problema.Incearca daca ai posibilitatea sa stergi cu ceva diluant sau benzina cu carpa in zona respectiva...asta ca sa stai linistitsi sa vezi k nu sunt probleme. ;)

Link către comentariu

• 7 months later...
razvan_andrei82

Salut! Dupa ce am schimbat discurile de frana fata si placutele de frana fata (a doua oara), am aceleasi simptome. Adica tremura volanul si se simte usor in pedala la franari la peste 120 km/h. Mentionez ca discurile si placutele sunt ATE si au fost schimbate in urma cu 7000 km, masina avsnd in total 73.000 km. Am echilibrat rotile, am facut un test pe stand care a iesit ok si acum caut pe cineva cu un ceas comparator ca sa verific daca e de la discuri.

Discurile sunt in garantie, dar trebuie demonate si trimise la producator pentru a vedea daca este o problema de fabricatie sau de utilizare. Merg mai sportiv, dar nu cred ca asta este problema. Nu stiu ce sa mai verific pentru a elimina toate posibilitatile problemei.

Daca stiti pe cineva in IASI cu CEAS COMPARATOR as fi recunoscator

Modificat de razvan_andrei82
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!