Jump to content

Intrebari tehnice despre Octavia 2

raz.ro
 Share

Postare recomandată

Apropo, exista posibilitatea ca montarea unui bec led fara rezistenta si anularea martorului din vcds sa duca la defecte ale sistemului electric sau topirea cablajelor etc etc?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in teorie, nu... dar totul depinde de calitatea becului - cele de 2 lei, nu stii ce surprize iti pot face, in timp

Link către comentariu

Nu..nicidecum 2 lei sau ieftinaturi facute pe vapor, ci din acelea la 40, 50 lei bucata...facute langa vapor :))) De exemplu cum sunt cele negre de mai sus puse de Bogdanonet.

Link către comentariu

Da...am zis ca o sa ajung ieri in bucuresti si o sa trec pe la tine, aveam de gand sa fac mai multe chestii din vagcom, dar n am mai ajuns. Poate saptamana viitoare. a ramas sa te sun cu o zi inainte. Totusi, inca nu am gasit un raspuns pentru becuri: ce becuri cu led sa iau? Un site, o sursa....adica ceva testat ca sunt ok si au lumina ok, nu se defecteaza repede etc etc.

Fara sa fie considerata reclama, eu am luat de aici: www.ledview.ro

Link către comentariu

sunt aceleasi pe care le am pus eu mai sus, doar ca mai ieftine. :D In acest caz, sa purcedem....zic :) In Constanta nu cunosc pe nimeni care ar putea sa anuleze erorile, deci tot la tine va trebui sa ajung. ;)

Link către comentariu

intrebare: cum scot flapsurile laterale din bara ca sa pot ajunge la proiectoare? ca trag de el, dar nu vor sa iasa si mi e teama sa nu rup vreo clema de prindere. Exista o tehnica anume?

Link către comentariu

Cred ca mai bine scoti farul si ajungi prin locul lui...sau dai jos carenajul  de la roata.

Flapsurile alea de spui tu nu au vreo tehnica anume, au doar niste  picioruse mai tari, trebuie tras intai de sus si apoi de jos  sau invers , incercat un pic prin torsionare, nu e mare filozofie dar nu ai ce face pe acolo nu o sa ajungi, tocmai ce am facut proba.

post-2238-14250278833463_thumb.jpg
Link către comentariu

Mi s-a intamplat odată, călătorind prin țară, să văd că de sub tirul care venea din față, vine către mine rostogolindu-se ceva ca o bucsa mare de cauciuc. Am auzit ca mi-a lovit undeva sub bara față. La scurt timp, masinile din trafic mă avertizau să opresc, având unul din proiectare sărit din locașul lui. Practic, datorită șocului și al flexibilității spoilerului, s-a declipsat si stătea atârnat doar in fire. L-am atasat inapoi in locaș si s-a clipsat lejer. Nu mai tin minte exact, dar parcă in laterale are câte un clips de plastic. Trebuie cumva să ajungi să declipsezi din spate.

Scoțând farul, nu vei ajunge la proiector. Vezi pe sub mașină, groapă sau elevator.

Link către comentariu

Am o intrebare care tine mai mult de mecanica.

Trebuie sa inlocuiesc protectile la tijele amortizoarelor pe spate.

As putea sa fac operatiunea doar desfacând suruburile de la palier, din partea de sus?

Se poate roti astfel amortizorul, asa incat sa pot desface piulita de la tija sa inlocuiesc apoi burduful si protectia sau trebuie obligatoriu slabit si boltul de pe carterul rotii?

Daca trebuie totusi sa scot amortizorul si din partea de jos, care este cuplul de strângere al boltului de jos la remontare?

Am achizitionat suruburi pentru palier si piulite pentru tije noi, de origine. Este suficient?

Multumesc.

Link către comentariu

Am scos farul in momentul asta si poti ajunge sa scoti becul din el....pe stanga nici nu e nevoie de far dat jos, poti baga mana pe langa el...

Link către comentariu

Nu de proiector ceață vorbim? Am inteles gresit?

Link către comentariu

intrebare: cum scot flapsurile laterale din bara ca sa pot ajunge la proiectoare? ca trag de el, dar nu vor sa iasa si mi e teama sa nu rup vreo clema de prindere. Exista o tehnica anume?

Scoti grilele de langa proiectoare. Procedura este explicata in manual. Ai nevoie de multa forta :)

Nu te sfatuiesc sa incerci pe la faruri. Am incercat eu, pentru ca nu am citit manualul, si am ajuns sa demontez si suportul farului. Totusi asta a fost partea usoara, mai greu a fost la montaj pentru ca se deregleaza complet farurile, atat pe verticala cat si pe orizontala si nu mai reusesti sa le reglezi cum trebuie.

Link către comentariu

Ba da... am un facelift langa mine si am putut face lucrul asta ce naiba ca doar nu vorbesc prostii.ai loc sa faci schimb de bec fara a demonta pe sub sau altceva pe langa far ai loc s abagi mana la becul de la proiector.

Pentru kit de reparatie amortizor e nevoie de dat amortizorul jos cu totul, altfel nu merge .

Link către comentariu

Ba da...de proiector. Nu cred ca are nicio legatura scoaterea farului. Pe youtube am vazut ca flapsul se scoate foarte usor... Dar este youtube, mie nu mi iese :)

Ma intereseaza becul DRL...la ala cred ca ajungi doar daca scoti proiectorul.

Link către comentariu

Da, tragi de părțile alea din grila, întâi de partea de sus pana se declipseaza, apoi iese ușor. Trage cu încredere, nu se rupe, asa credeam și eu la început.

Al Bundy, îmi poți răspunde la întrebarea pusa anterior?

Link către comentariu

eu am tras de el si iese imediat am pus o poza cu el  mai sus scos  vezi ce picioruse are 2 sus si unu jos sau invers...

Link către comentariu

finally! nu este nicio tehnica...trebuie sa tragi cu putere spre inainte si ies la un moment dat :). Daca nu au fost scoase niciodata, trebuie ceva efort. Multumiri pt sfaturi.

Link către comentariu

De aia am spus și eu, prima oara m-am chinuit tare sa le scot, a doua oara au ieșit puțin mai ușor, iar a treia oara destul de repede. Rămâne întrebarea cu vcds, unde trebuie intrat ca sa anulam erorile? Și mai ales dacă merg anulate doar la nr înmatriculare și drl, sa nu anulam pt toate luminile?!

Link către comentariu

CAre era intrebarea?

Despre anulare interogare bec ars?

Nu se face cu VCDS, ci cu vas-pc, se umbla in anumite adrese de pe centrala electrica.

MErg anulate pentru fiecare bec(pereche) de becuri in parte.

Link către comentariu

Asta era întrebarea. Bun, acum având cablu pentru vcds 12.12.3 (nu original), pot folosi cablul și cu vas? Am o versiune de vas parca într-o mașină virtuală, alături de etka și elsa. Merge?

Link către comentariu

Gata, am pus 2 becuri cu led CREE, cumparate din Constanta cu 60 lei/buc. Culmea este ca pe marsarier dadeau eroare de bec ars, iar pe DRL nu dau eroare, asa ca le am lasat pe DRL pana o sa mi dezactivez senzorii de pe marsarier si o sa mai cumpar 2. 

Link către comentariu

S-ar putea pe DRL sa nu aiba senzor de bec ars. La mine s-a stricat modulul confort, nu dadea nici o eroare dar ramaneau DRL-urile aprinse fara cheie in contact... 

Cu siguranta pe spate la pozitii nu are, si de asemenea la semnalizatoarele de la oglizi.

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

Are eroare de bec ars atat pe DRL cat si pe pozitiile spate.

Stiu de ambele din experienta proprire.

PS: nu mai dati quote la postul anterior.

Modificat de loghy
Link către comentariu

Poate ca are la tine, daca avea ai la colegu la drl, sigur i se aprindea in bord...

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!