Jump to content

How to / DIY : Lumini marsarier stanga-dreapta & aprindere completa stop frana

im.guzu
 Share

Postare recomandată

Multumim frumos angel eye. Am uitat sa te rog sa ne spui si cum le-ai dezlipit. Spune-ne , exact , ce si cum ai facut sa le dezlipesti evitand spargerea lor. Multumim frumos si asteptam cu nerabdare raspunsul tau.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• im.guzu

28

• fanta

21

• tzacanel

18

• Cristian-Vn

17

de dezlipit, metoda clasica..am bagat ceva intre ele si am tot cracanat incet

cred ca solutia cea mai buna ar fi sa le incalziti intr-un cuptor, cum se face si la faruri

trebuie avuta insa mare grija, ca se pot sparge usor

spor ;)

Link către comentariu

Cristian-Vn

pentru toata lumea, care vrea sa isi faca operatiunea cerc complet rosu pe stop pe frana face ca in pozele de jos :

1. instrumente necesare : surubelnite, niste cablu electric, o rezistenta de la 80ohmi/0,5W-1W pana la max 90-95ohmi, cleste pentru intreruperea circutitlui, pistol de lipit. NU APARE EROARE IN BORD DE BEC ARS. NU SE INCALZESTE SAU FRIGE REZISTENTA. Spor la treaba.

cine nu intelege pozele sa imi zica.

fnt_80 intr-un post ziceai ca ai luat niste trriple de pe hayon de la sh. am rugamintea daca poti sa imi trimiti prin posta 1 o tripla ( numai daca poti, sau ti-o platesc, multumesc, de preferat tripla de pe stanga ) pentru ca am rupt o ureche in tripla undeva.

;) angel eye, azi am dat jos triplele de pe hayon, si vreau sa iti zic ca nu am scos si plasticul de pe hayon care acopera hayonu, pentru ca nu am reusit, oricum va trebuii sa il dau jos, cine stie sa ma indrume, nu am reusit, poze unde sunt clipsurile sa stiu de unde trag sa nu rup vreo unu.

:blah_: angel eye, era foarte bine daca in postu unde ai poze cu tripla desfacuta, descrieai si modul cum ai desfacut-o, era foarte bine venita informatia, pentru ca nepricepandu-ma aproape ca am stricat tripla de pe stanga, sunt suparat pe tine caci puteai sa dai detalii ( in legatura cum se deface, ca sa stim toti, tu facand acest lucru ) inainte sa se apuce si altii, oricum, o rezolv eu poate cu fnt_80 sau cu oricine imi sare in ajutor cu o tripla pentru partea stanga completa, sau daca nu o sa cumpar pana la urma una; imi pare foarte rau ca am stricat aproape tripla, sincer, va rog am nevoie de o tripla.

maine sau sapt asta o sa rezolv si cu triplele de pe hayon, numai ca trebuie sa fac rost de o tripla stanga aproape noua, si o sa va explic exact ce trebuie sa faceti ca sa nu patiti ce am patit eu.

poze facute cu telefon la ora asta, fusesi undeva, nu-s calitate dar se vede treaba.

LE: fnt_80 cum ai scos plasticul ala mare de pe hayon, da-mi poze explicatii ca mie nu vrea sa iasa, pls fnt_80 da si mie o lampa de pe hayon ( stanga ), pune prin posta, plssssss......eu in focsani nu am de unde sa iau, si daca ma duc la scorpion imi da un pret de ma da pe spate, si reusesc eu sa le aprind si pe astea de pe hayon.

post-18199-1241294864_thumb.jpg

post-18199-1241294873_thumb.jpg

post-18199-1241294880_thumb.jpg

post-18199-1241294888_thumb.jpg

post-18199-1241294894_thumb.jpg

Modificat de Cristian-Vn
Link către comentariu

@ Cristian-Vn

Salutare. Din pacate nu te pot ajuta cu acea tripla pentru ca nu am asa ceva. Cred ca ai inteles gresit dar eu am zis ca ma voi duce la sh pentru a face rost de una de Golf Plus pentru a-i lua acea folie cu LED-uri. Imi pare rau dar nu am asa ceva. Cat despre desfacerea hayon-ului , ti-am spus...ai doua suruburi in spatiile unde bagi mana ca sa-l tragi in jos pentru a-l inchide iar restu sunt cleme. La cleme ai grija...trebuie sa tragi ceva mai tare de plastic ca sa iasa. Din pacate nu am poze ca sa-ti arat.

@ angel eye

Crezi ca la cuptorul cu microunde merge? Mi-e teama sa le bag in cuptorul normal sa nu se topeasca.

Modificat de fnt_80
Link către comentariu

Cristian-Vn

fnt_80 se poate sa fi inteles eu gresit, nu zic ca nu, asta e, dar daca gasesti la dezmembrari, te rog mult si e mare rugamintea mea, o tripla de hayon stanga ( iti las nr de tel, sa imi comunici pretu, si daca e sa imi iei ) poate ma ajuti, multumesc. o sa incerc sa vad daca reusesc, dar trebuie sa dau jos si partea cealalalta de plastic care se continua in sus, pentru a ajunge la aceea lampa de stop de sus de pe haion.

asteapta nu le desface inca, eu am facut prostia de am incercat si acum dupa prea cum bine vezi caut 1 noua sau sh. vrei sa le strici? poate gasesc o solutie de a plasa leduri acolo, oricum asteapta. sigur o sa gasesc solutia cum am gasit-o si la tripla normala.

LE : cred ca am gasit solutia ( wait pentru poze si explicatii ), astept confirmarea U de pe stopul de frana de pe haion, maine sau marti sa ajung la un service sa imi dea jos plasticul ala, ca nu reusesc.

Modificat de Cristian-Vn
Link către comentariu

csristian vn

imi pare rau de ce ai patit, dar am scris mia sus k sunt fragile si trebuie sa ai mare grija

fiecare lucreaza aici pe propriul risc..

asa am facut si eu, si v-am aratat ce a iesit

nu poti avea pretentia ca sa iasa la fel la toti

Link către comentariu

Cristian-Vn

fnt_80 si toti ceilalati dragi colegi sper ca sapt asta sa termin, si o sa postez si solutia. asa ca va rog asteptati sa vedeti rezultatul, eu zic ca e multumitor ( fnt_80 mai e un pic, si daca iti place faci la fel ). o sa revin cu poze si explicatii.

Link către comentariu

@ Cristian-Vn

Ok , astept pozele tale cat si explicatiile ca sa termin si eu odata. Multumesc frumos.

Link către comentariu

Cristian-Vn
@ Cristian-Vn

Ok , astept pozele tale cat si explicatiile ca sa termin si eu odata. Multumesc frumos.

am terminat dar am niste probleme (interioare, nu la masina).

in prima poza, sa vedeti cleme ca sa stiti de unde trageti; in poza 2-3 modelul de lucru; poza 4 cum lumineaza; poza 5 de unde am luat 12v; poza 6 ideea in caz ca se arde un led sa pot sa scot tripla ca sa il inlocuiesc, sistemu jack mono.

se iau 4 leduri se leaga in serie. se fac 2 circuite asemenea si cele 2 circuite in serie in total de 8 leduri se pun in paralel si apoi in serie cu o rezistenta de 1.5 ohmi la plus.

spor la treaba.

si ultima poza cu triplele pe masina, nu am mai putut incarca in primul post.

post-18199-1241946422_thumb.jpg

post-18199-1241946444_thumb.jpg

post-18199-1241946459_thumb.jpg

post-18199-1241946472_thumb.jpg

post-18199-1241946485_thumb.jpg

post-18199-1241946496_thumb.jpg

post-18199-1241946876_thumb.jpg

Modificat de Cristian-Vn
Link către comentariu

salut,

@cristian

frumoasa treaba ai facut acolo; felicitari

o intgrebare: din poza 2 vad ca ar mai merge 2 serii de cate 4 leduri;

si cred ca s-ar vedea si mai bine, dar (nu le am cu calculelele la electronica) ce rezistenta ar trebuii sa fie?

si, se poate in cazul asta 2 serii de cate 8 leduri? in paralel, si cu rezistenta x?

apropo minusul il puteai face cu surubul care se prinde tripla pe haion...

spor la modificari in continuare

Link către comentariu

Salutare Cristian.

Vad ca ai facut treaba buna acolo. Voi face si eu la fel numai ca te rog sa-mi spui daca stii cumva daca pot pune direct LED-uri de 12v cu rezistenta incorporata. Si inca ceva. Eu am luat plusul de la pozittia de pe aripa (acela care l-am anulat pentru aprinderea cercului complet pe frana). Daca il iau de unde l-ai luat tu mie-mi ramane ala dinainte nefolosit si imi da eroare. Eu din cauza acelui pllus cred ca am intensitatea mai mica pe becuri asa ca daca ma poti ajuta sa-mi spui daca ii pot creste intensitatea pe acel plus ar fi super. Multumesc.

Link către comentariu

Cristian-Vn

poti sa pui leduri de 12v cu rezist deja incorporata; zi si mie de unde le iei si de care sunt. cu acel plus nu ai ce sa faci la ledurile cu 12v , decat daca faci combinatii cu ledurile sa le pui cand in paralel cand in serie astfel incat tensiunea cazuta pe ele se fie de 3-4v, adica te joci cu rezistenta lor interna. nu poti creste U pe acel plus, intensitatea nu stiu cat e dar iti trebuie U si apoi I.

da ai vazut bine, ledurile de pe partea dreapta cele 4 din 8 nu mai mergeau, din cauza ca se arsese 1 led si ptr ca sunt in serie nici celelalte 3 nu luminau. intradevar nu lumineaza ca cele normale de 21W dar asta e. mai bine nu se poate fnt_80, de ce? simplu rezistenta de 1,5 ohmi e pusa sa limiteze I de pe cele 8 leduri, la 20-25mA, si rez mai mica de 1.5 ohmi nu e, decat cu 1 semireglabil care nu cred ca nimeresti 2 valori la fel. deci ideea este ca trebuie leduri la 3-4v cu un curent de 100mA si o putere de 0.5w, ca sa lumineze mai puternic.

de ce te intreb, pentru ca ledurile care le pun se ard f repede sunt foarte sensibile. mersi si eu.

Modificat de Cristian-Vn
Link către comentariu

"zi si mie de unde le iei si de care sunt"

Scuze pentru intarziere. Le-am luat de la un magazin din Constanta din intamplare , am trecut pe acolo , am intrat si am avut noroc. Am mai fost de doua ori dupa si n-au mai adus din pacate ca mai vroiam si eu sa mai iau. O sa ma apuc si eu sa fac ca tine dar peste vreo saptamana. Acum sunt ocupat deocamdata cu jantele care mi-au venit.

Link către comentariu

Se poate pune tub de angel eye, in triplele de pe hayon? ar fi foarte interesant sa gasim o rezolvare. Daca e prea tare albul, sunt si pe rosu ;)

post-22357-1242412891_thumb.jpg

Modificat de bla
Link către comentariu

Cristian-Vn

bla poti pune, dar vorba ta, daca e prea tare... , si rosu o sa fie prea tare... , dar nu mai tare ca albul. la asta m-am gandit si eu, dar trebuie sa desfaci tripla cum a desfcut-o colegu nostru angel, asa ca alegerea iti apartine.

totusi daca e prea tare albu sau rosu, trebuie sa pui o rezitenta in serie cu el si ii scade intensitatea luminozitati, prin scaderea tensiunii ce cade pe tub.

Off topic: cat ai dat pe 2 tuburi de alea? dimensiunii medii?

Modificat de Cristian-Vn
Link către comentariu

Nu le-am luat, dar daca se poate realiza operatiunea, le cumpar ca nu sunt o avere.

De desfacut ma descurc, nu este o poblema, dar nu ma am cu rezistentele & stuff, deci o schema ar fi binevenita.

Link către comentariu

Cristian-Vn

nu am de unde sa iti dau o schema, daca vrei bagi id meu si vrb acolo, si te ajut, mai mult de atata nu pot, dar ca idee acele cercuri de angel eye trebuie sa aiba un diametru putin mai mare ca interiorul cercului, adica tre sa desfaci intai si apoi sa cumperi. daca reusesti ti-am zis te ajut eu.

Link către comentariu

Salutare. Cristian am facut rost de un cerc cu SMD-uri de la Passat si il astept pe al doilea. Mi-a promis cineva. Maine pun poze cu el si cred ca o sa-l si montez sa vad cum da.

Nu le-am luat, dar daca se poate realiza operatiunea, le cumpar ca nu sunt o avere.

De desfacut ma descurc, nu este o poblema, dar nu ma am cu rezistentele & stuff, deci o schema ar fi binevenita.

Spune-ne si noua cum le desfaci.

Link către comentariu

Am reusit sa desfac unul din stopurile de pe hayon insa din pacate acel cerc cu SMD-uri de la Passat nu a incaput acolo pentru 4 milimetrii in plus :icon_thumright: . Asta e. Am sa incerc sa fac rost de acele cercuri de pe portbagajul Passat-ului pentru ca sunt mai mici in diametru si cred ca vor intra in acel spatiu. Pacat pentru ca se aprindea asa frumos.

005bhv.th.jpg

001cgr.th.jpg

007xwf.th.jpg

Link către comentariu

cercurile de pe portbagaj de la passat nu au nici un led, degeaba le desfaci

Link către comentariu

Am reusit in sfarsit sa le dau de cap la cercurile de pe hayon. Am pus o banda de LED-uri asa cum a pus si angel eye si a iesit cat de cat ok. Am facut in asa fel incat sa se aprinda si pe frana mai intens. Sper ca in curand sa gasesc o banda cu LED-uri ceva mai puternice insa pana atunci iata rezultatul. Nu am reusit sa fac decat unu.

Pe pozitie

008ugp.th.jpg

Pe frana

009fjo.th.jpg

Din nou pe pozitie

010z.th.jpg

Din nou pe frana

011mce.th.jpg

Si noaptea

012w.th.jpg

Modificat de fnt_80
Link către comentariu

Cristian-Vn

fnt_80 la cat leai alimentat? la 3.8v sau 12v?

Link către comentariu

sunt legate la alimentarea de la becul care se aprinde si pe pozitie si pe frana (~2.6 v pozitie, ~12v frana)

Link către comentariu

Cristian , exact asa cum a zis angel eye. Numai ca acum nu stiu ce sa fac sa nu mai dea eroare de bec ars pe acele plusuri care au ramas in "aer".

Link către comentariu

Cristian-Vn

fa cum am facut eu....dar sa stii ca ledurile alea nu au putere, plus ca la passat au si niste lupe ledurile care amplifica lumina si cred ca ledurile alea sunt si de 0,5 sau 1 w!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!