Jump to content

Am lovit Golfuletul

mihai01
 Share

Postare recomandată

Am fost plecat in concediu, am facut peste 2.000 de kilometri intr-o saptamana. M-am intors acasa si am zis sa plec la mare in ultimele zile de vacanta, ca saptamana viitoare incep lucrul. Si pe drum spre mare s-a intamplat. La vreo 10 km de Constanta un opel Astra (femeia are permis din 1966, deci va dati seama cam ce varsta are si cum e la volan...) nu m-a lasat s-o depasesc, s-a bagat de pe prima banda in fata mea, pe banda de langa axul drumului si a franat puternic. Evident ca eu am franat prea tarziu si "poc".

Corect, vina imi apartine, n-am pastrat distanta, dar s-a intamplat asa: am stat in spatele ei cateva minute asteptand sa se dea pe prima banda ca sa pot sa trec de ea. Insa a ramas acolo. Eu am primit flesuri din spate de la un alt Golf, m-am tras sa-i fac loc omului, apoi am revenit pe banda 2. Asta i-a dat flesuri si Opel-ului, care a eliberat banda, moment in care eu am calcat acceleratia ca sa trec si eu de ea. Dar baba a revenit pe banda mea si a franat brusc. De aici va imaginati ce s-a intamplat...

Din fericire nu e nimic grav, am apucat si eu sa franez, asa ca impactul nu a fost foarte sever. Chiar nu stiu sa zic ce viteza aveam, dar sigur nu rulam cu mai mult de 40-50 km/h. Mi s-a spart spoilerul, numar si suport numar varza, far dreapta un pic infundat, capota nu mi se mai deschide dar, din fericire, nu pare indoita, nu este zgariata... Din ce am reusit sa vad sub capota, in spatele farurilor, sunt ceva probleme pentru ca mi s-au spart plasticele alea de pe acolo, insa luminile merg fara probleme si nimic din fier sau tabla nu pare indoit (m-as mira sa se fi indoit ceva avand in vedere ca viteza era mica).

Am masina de ceva mai mult de o luna (Golf 4 din 2003, 1.6, 16 valve), nu am apucat sa-i fac casco, asa ca o sa ma usuce reparatia. De asta am si postat aici, sunt curios daca a mai patit cineva asa ceva si cam la cat la dus ca pret spoiler+suport numar+acaretele din spatele grilei si a farurilor. Totul aproximativ, evident, avand in vedere ca nu stiu exact ce pagube sunt si ce anume trebuie schimbat din spatele spoilerului si a grilei.

Mentionez ca nu a ajuns la radiator, nimic de la motor nu a fost spart.

PS: sunt fericit dar in acelasi timp ingrijorat ca nu mi-au sarit airbagurile. Stie cineva de ce? A fost impactul prea usor? Astea se activeaza doar la o anumita viteza?

Multam!

Modificat de aryes13
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mihai01

16

• PaulG91

10

• marius1982.11

8

• UbyOne

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mihai.Nechifor

imi pare rau pentru cele intamplate. bine ca nu ati patit nimic voi. in legatura cu piesele daca le vrei noi apeleaza la colegul volksman daca nu mai mult ca sigur gaseti la sectiunea dezmembrari si pe viitor casco neaparat.

Link către comentariu

• Administrator

Imi pare rau pentru ceea ce ai patit si inteleg ca esti foarte nervos dar asta nu scuza limbajul.

Mai multa atentie data viitoare .

Multumesc pentru intelegere. :D

"4. a) Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu

Link către comentariu

hangyouridols

Daca vrei sa iesi mai ieftin,cauta la dezmembrari.Chiar gasisem un site cu asa ceva,iar acolo spunea ce piese au si implicit ce masini dezmembreaza,asa ca poti lua legatura cu ei direct pt ce te intereseaza.Cauta pe dezmembrari auto.Bafta multa.

Link către comentariu

Salut,

Sincer imi pare rau ca treci prin astfel de momente mai ales ca stiu cum e. Si eu am avut un incident in care am lovit-o in drapta fata, numai ca pe mine m-a sters un mercedes Vito si pur si simplu mi-a smuls bara din partea dreapta.

Incidentul l-am patit in afara, in Germania si ca sa-ti faci o idei cam cat m-a costat ce-am cumparat iti dau cateva detali de interes:

-bumper fata 80 euro, (pret reprezentanta vw 192 euro)

-landou negru (ce vine pe mijlocul barei) 20.23 euro

-far Hela 118.5 euro, original era Valeo

-incuietoare capota 36.59 euro (VW spare component ca nu am gasit-o atfel)

- suport masca ce tine radiatorul si farurile din fibra de sticla 79 euro fara taxe, (pret reprezentanta vw 189 euro)

-bumper holder 4.39 euro (vine montat pe aripa si tine bumperul)

-metalic bumper holder 44.3 euro (bara metalica dintre lonjeroane), la dealer 135 euro

-sustinator metalic a incuietorii de capota (are forma de Y) 12.39 euro

si alte preturi orientative,

-capota Maxicar galvanizata 110,75 euro

-capota pe la noi am gasit la 310 ron dar e doar tabla grunduita al carei producatorul nu mi-l amintesc

- aripa Maxicar galvanizata si grunduita 41 euro (pret reprezentanta vw 141 euro)

Preturile sunt cu TVA si erau valabile acum 3 saptamani in Germania la http://www.stahlgruber.de/. Acum se gasesc si la noi destui care aduc componente dar mare atentie la calitatea lor. Eu unul am vrut sa-mi iau si capota din Germania dar nu am mai avut loc si pe masina nu vroiam s-o montez si sa vin cu masina in doua culori. Cea pe care am gasit-o aici e destul de modesta calitativ vorbind si cam nefinisata, muchii su margini cam aiurea, nu are mastic cum e pe cea originala si in rest ramane de vazut cum se va aseza pe masina.

De indreptat vopsit si aliniat capota, aripa dreapta si bara plastic ma custa alte 110 ron.

Distractiile astea costa mult asha ca atentie mare si la ce-l pe mana carui o dai s-o repare.

Spor la treaba si s-auzim numai de bine.

Link către comentariu

Airbagurile nu au sarit pentru ca nu a fost suficient impactul...ai pozitionati in fata niste senzori, care daca sunt atinsi/ daca e soc mare atunci declanseaza airbagurile...din fata, la fel si lateral dar nu e cazul la tine. Bine ca nu au sarit ca erau nervi si multi bani in plus. Sincer imi pare rau pt ce ai patit, si crede-ma ca si eu as fi la fel de nervos daca as pati la fel. Asta este, trebuie sa fim atenti pentru ca sunt multi "destepti" pe drumurile din romania...si haosul din trafic, fine in oras sau afara e de nedescris.

Link către comentariu

Off-topic: la Golf4/Bora nu exista senzori de impact, sistemul de airbag-uri este actionat de unitatea airbag situata sub schimbatorul de viteze, care in permanenta citeste viteza si calculeaza deceleratia, declansarea airbag-urilor si a centurilor este produsa exclusiv de aceasta unitate pe baza unor algoritmi.

On-topic: imi pare rau pentru cele intamplate. Presupun ca nu ai CASCO pentru ca daca aveai nu ne mai cereai sfaturi ... Acum depinde ce vrei si cati bani disponibili ai. Poti cauta piesele si cumpara de la dezmembrari (sunt destule parcuri in Romania si vei gasi cu siguranta, mai ales ca toti trimit prin curier cu plata ramburs) aici ai avantajul ca 90% sunt piese originale, deci se vor "pupa" cu restul foarte bine, in plus ai sanse sa gasesti piesele in culoarea Golfului tau. Mai ai varianta sa iti cumperi piesele pe producator (mai ieftine decat cele originale) insa sa stii ca stiu cazuri in care aceste piese nu prea "curgeau" cu formele masinii (cu toate ca erau piese noi).

Modificat de .:bamse
Link către comentariu

Bamse, e bine de stiut in leg cu airbagurile; sincer nu stiam...scuze pt offtopic

Link către comentariu

atentie mihai01! daca vrei sa-ti schimbi spoilerul fata e de preferat sa fie original pentru ca un prieten l-a schimbat cu unul cu licenta si nu prea s-a potrivit.

asa ca mare atentie!!!

Link către comentariu

Adevarul este ca bara originala se va potrivi cel mai bine la loc dar ajunge spre 1000lei aici in Ro in timp ce una fabrica sub licenta incepe de la 250lei. Cei de la Materom (exista la noi in TgM si in alte orase din tara) imi spuneau ca ar avea un model sub licenta (parca era la vreo 400lei in 2007) care se potriveste destul de bine. Tu te decizi cati bani doresti sa investesti si cum vrei sa fie rezultatul final :D.

LE: Completeaza in profil orasul de unde esti si poate te mai ajutam cu niste informatii despre vreun centru de dezmembrari.

Modificat de shimano
Link către comentariu

adevarul ca pentru 1000 de lei rezultatul ar trebui sa fie garantat

ii dau dreptate si lui shimano, se prea poate sa fi multumit de rezultat si pentru 400 - 500 lei

important e sa iei decizia corecta

multa bafta!

Link către comentariu

eu cred ca de obicei nu se potrivesc cele aftermarket din cauza ca mai sunt deformari 'mai adanci' la masina ramase in urma accidentului. Daca nu e foarte praf spolerul poate te rezolva ghetto tuning. Uite-te peste lucrarile lui. A facut sa se potriveasca si niste spoilere pe un leon:

http://vwforum.ro/index.php?showto...st&p=742569

numai bine

Link către comentariu

Eu am primit flesuri din spate de la un alt Golf, m-am tras sa-i fac loc omului, apoi am revenit pe banda 2. Asta i-a dat flesuri si Opel-ului, care a eliberat banda, moment in care eu am calcat acceleratia ca sa trec si eu de ea. Dar baba a revenit pe banda mea si a franat brusc. De aici va imaginati ce s-a intamplat...

Din cate inteleg eu de aici, ea ar fi vinovata pentru ca a schimbat banda fara sa se asigure, in timp ce tu vroiai sa o depasesti (mai corect spus - sa o 'surclasezi' pentru ca te deplasai relativ paralel cu ea, adica tu pe banda 2 - ea pe banda 1, cu o viteza superioara) si apoi a franat brusc (a avut motiv sa franeze?)

Link către comentariu

Imi pare rau pentru ceea ce ai patit si inteleg ca esti foarte nervos dar asta nu scuza limbajul.

Mai multa atentie data viitoare .

Multumesc pentru intelegere. :offtopic:

PS:

Ti-am editat eu postul.

Scuze... :Driver:

Link către comentariu

Din cate inteleg eu de aici, ea ar fi vinovata pentru ca a schimbat banda fara sa se asigure, in timp ce tu vroiai sa o depasesti (mai corect spus - sa o 'surclasezi' pentru ca te deplasai relativ paralel cu ea, adica tu pe banda 2 - ea pe banda 1, cu o viteza superioara) si apoi a franat brusc (a avut motiv sa franeze?)

A franat si masina din fata Opel-ului. Femeia a zis la politie ca Golf-ul a franat fara motiv, nu avea nimic in fata.

Cat despre vina... oricum as lua-o, dupa lege eu sunt vinovat pentru ca am lovit-o din spate. Daca ne luam dupa bun-simt si respect reciproc in trafic (ceea ce la noi oricum nu exista) eu zic ca are si ea o parte din vina. De fapt, primul lucru pe care l-am facut cand m-am dat jos din masina a fost sa urlu 5 minute la ea si sa-i explic cum e cu benzile, cand circuli pe o banda, cand pe cealalta, de ce trebuie sa te tragi pe banda mai lenta si sa-i faci loc automobilului care vine din spate si e clar mai rapid decat tine... iar "soferita" mi-a zis :"Da' de unde veneai tu din stanga?" - eu veneam chiar din spatele ei, drept dovada am si lovit-o in spate, nu in partea stanga, dar e clar ca era total paralela cu traficul in acel moment!

Multumesc tuturor pentru sfaturi, raman cu intrebarea: de ce sunt de 2-3 ori mai scumpe piesele la noi decat in Germania?

Am vorbit la service-ul la care am facut distibutia si mi-au zis ca un spoiler nou ma costa 7-8 milioane RON, dar sa ma duc cu masina acolo si mai vedem, in functie de cat este de spart. Dupa parerea mea nu mai poate fi refacut, este destul de sifonat, iar landoul trebuie clar inlocuit. Nu stiu daca este original. La dezmembrari mi-au zis ca ma costa 100 de euro, dar nu aveau la centrul respectiv, iar la cel de pe Mihai Bravu nu aveau nimic de Golf 4. Si prefer sa dau niste bani in plus (nu multi ca n-am :( dar sa arate masina bine decat sa ma zgarcesc si sa bag degetul intre bumper si caroserie. O sa ma mai uit totusi pe la dezmembrari, poate am noroc.

PS: sunt din Bucuresti, actualizez imediat si profilul :icon_thumright:

Modificat de mihai01
Link către comentariu

Urat moment! Imi pare rau. Eu unu nu te-as sfatui sa apelezi la dezmembrari. Mai intai de toate mergi la reprezentanta si intreaba. Au fost cazuri in care piesele de la dezmembrari au avut preturi mai mari decat la reprezentanta. Ca sa iti dau un exemplu, de la o piatra mi-a crapat farul. Pretul la dezmembrari era de 320 RON, iar pretul farului nou 345 RON.

:) Ceea ce zici tu ca e spart cred ca e BANDOUL. Landoul din cate stiam e un carut de plimbat copii mici :)

Link către comentariu

Jorjel

Asa e, la dezmembrari se pot lua si tepe, dar 100 de euro cat mi s-a spus ca e unul "reciclat" fata de 7-8 milioane nou si nu stiu daca se potriveste foarte bine, parca suna destul de bine. Oricum, iau in calcul ambele variante si cand o sa am banii de reparatie o sa trag linie si decid atunci ce este mai bine sa fac. Evident, cu ajutorul sfaturilor de aici :)

Ai dreptate, bandoul :)

Nu mai da quote la postul anterior pentru ca este interzis de regulament!

Foloseste "add reply" sau "fast reply".

Multumesc!

aryes13

Link către comentariu

Hai sa despic firul in patru :) daca unu iti 'taie fata' si tu il lovesti nu este automat vina ta. Poate daca insistai ca ea a facut manevra fara sa se asigure, aveai castig de cauza. Din ceea ce ai relatat, reiese ca ai avut si tu o parte din vina (nu te pot 'credita' total pentru incident :) ), dar ti-ai asumat-o pe toata.

Modificat de ZBENG
Link către comentariu

Probabil ca ai dreptate, nu stiu ce sa zic. Dar acum este prea tarziu ca sa ma gandesc la incident, vreau doar sa fac cat mai repede masinuta sa fie ca noua :)

Nu mai da quote la postul anterior pentru ca este interzis de regulament!

Foloseste "add reply" sau "fast reply".

Multumesc!

aryes13

Link către comentariu

cristianionut

Ceva asemanator am avut si eu , dar sunt un impatimit al asigurarilor, deci sa rezolvat altfel.Problema din punctul meu de vedere e cam asa:

daca tu ai avut un impact in partea din fata, acolo ai o piesa foarte importanta care trebuie verificat daca e ok.Este vorba de trager, adica suportul din plastic dur care tine radiatoarele, masca fata si alte componente.Prin urmare trebuie vazut daca sa fisurat fiindca in timp se agraveaza treaba.E oarecum ciudat cum partea frontala a masini se sprijina pe un cadru din plastic dar politica in privinta sigurantei la impact primeaza.Asta o stiu de la petru de la interaauto care a cautat toate urmele de avarie in urma impactului.

In rest mihai01, cu ceva rabdare se rezolva. :icon_thumleft: Te va costa ceva bani dar asta e .Bine ca nu sa intimplat mai rau, ca baba ca baba dar sa nu ia si alti dupa ia.

Modificat de cristianionut
Link către comentariu

... de ce sunt de 2-3 ori mai scumpe piesele la noi decat in Germania?

Datorita comisioanelor practicate de cei ce importa/vand aceste piese.

Link către comentariu

Salutare , stiu ca nu prea are legatura cu topicul, sau are prea putin insa am si eu o mica intrebare.Mai fricos din fire ma intereseaza problema airbag-urilor deoarece la mine conteaza mult o masina cu sisteme de siguranta. Intrebarea mea de novice este daca cumva sistemul acesta( calculatorul) se poate strica peste 10 ani de ex , prin urmare sa nu se mai declanseze.In cazul in care se defecteaza apare undeva acest lucru?

Link către comentariu

Din cate stiu eu, e si recomandat de producatori ca intreg sistemul de airbag'uri sa fie schimbat la 10 sau 15 ani. De verificat il poti verifica printr'un soft de diagnoza si ar trebui sa primesti informatiile necesare. Insa mai conteaza si sa ai noroc dac'o fi sa se intample. Au fost cazuri si de masini aproape noi carora nu li s'a declansat airbag'ul ... deci ... trebuie si ceva "pile, acolo sus" :beer:

Intr'adevar, suntem cam offtopic, insa poate muta un moderator intr'un topic adecvat posturile astea

Modificat de andrei0241
Link către comentariu

Pana la urma tot de accidente este vorba, spun asta fiindca este de vnzare un golf 5 pe net cu poze ,are fata distrusa mai rau decat a colegului nostru din aest topic plus radiator si altele si nu i-au sarit airbag-urile.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!