Jump to content

Schimbare Lichid Frana La 2 Ani

Thheo
 Share

Postare recomandată

Daca schimbi si conductele, atunci mie mi se pare ok. Te inteleg perfect cu franele! E cea mai nasoala senzatie cand se incinge si nu mai vrea sa franeze asa cum trebuie.

Acum ma apropii si de data cand se fac 2 ani de cand am schimbat lichidul si ma gandesc si eu daca sa bag ceva mai neortodox. Sa vad intai ce discuri si placute imi iau mai bune si pe urma rezolv si cu lichidul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 weeks later...
johnny erasure

Buna. Nu am schimbat lichidul de frana in 9 ani si as vrea sa-l schimb acum. Nu am probleme cu franele dar, dupa ce am citit aici, il schimb neaparat. Este posibil sa fi ruginit ceva pe la instalatia de franare daca n-am schimbat uleiul? Am 250 kkm. Multumesc.

Modificat de johnny erasure
Link către comentariu

Nu e ulei, e lichid de frana! Si in functie de cata cantitate de apa a absobit in timp, e posibil sa apara prin anumite zone si rugina. Pune un tester de lichid de frana si o sa vezi ca trebuie schimbat, la mine la 3 ani deja ajunsese sa se aprinda becul rosu, care indica schimbarea imediata.

Diferenta la franare s-ar simti la frane consecutive si intense.

@Mr.M eu cred ca cel mai bine schimbi furtunasele cu unele metalice si lichid nou.

Link către comentariu

alexanderdj

Diferenta pe care am simtit-o eu dupa schimbul lichidului de frana e ca raspund franele mai bine la apasarea pedalei. S-au mai inchegat, e un lucru bun sa schimbi lichidul, plus ca protejezi astfel si garniturile care se fac zdrente daca e plin de apa lichidul...

Modificat de R_a_z_v_a_n
Link către comentariu

Daca imi permiti o completare...Eviti chiar accidente.

Un cunoscut a intrat in masina din fata,dupa ce plecase 50 de metri de acasa,asta-iarna.A apasat frana=>nimic.A scapat doar cu un far spart iar celalalt,nimic,fiind autobuz.

Ce are?Ce are?In vas,lichidul era "granita" :)

Link către comentariu

alexanderdj

Se mai intampla si lucruri de-astea din pacate, insa vina apartine in totalitate proprietarilor care n-au citit cartea masinii sau n-au habar de operatiunile ce trebuie efectuate periodic pentru buna functionare a subansamblelor masinii. D-astea plange lumea ca Vag nu mai face masini ca alta data pentru ca se duc garniturile de la pompa pentru ca lichidul de frana e neschimbat de 10 ani, desi au fost cazuri cand nu s-a intamplat asta desi lichidul ala chiar avea aproape un deceniu de cand zacea acolo.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salut! unde as putea sa ma duc in bucuresti sa-mi testez lichidul de frana, recomandati un service care are tester va rog? am cumparat masina de 2 ani si nu am schimbat vreodata lichidul pana acum. astept vreun raspuns. multumesc!

Link către comentariu

Decat sa-l testezi mai bine il schimbi.

Link către comentariu

cel mai corect e sa-l schimbi ; eu am facut operatia la Robert ( b-69-TAU ) si am fost f multumit ; gasesti topicul aici pe forum , la Prestari servicii

Link către comentariu

salut! testarea costa mai mult de 5-10 lei, de nu merita sa-l testez?

@sarbul, unde gasesc topicul ca nu prea ma pricep, cum fac? :D

Link către comentariu

Teoretic aceasta testare ar trebui facuta la revizie(ca de aia se numeste revizie), impreuna cu testarea antigelului. Mie nu-mi ia nimic mecanicul pentru aceste proceduri. Pentru schimbul de lichid mi-a luat 10 sau 20 lei.

Link către comentariu

Anunturi online->Prestari servicii. Dar, lichidul de frana se schimba la fiecare 2 ani, iar daca ai deja mai mult de 2 ani de cand ai tu masina, e momentul sa-l schimbi pentru ca deja s-a implinit varsta si cine-stie si cel care a avut-o inainte daca a facut aceasta operatiune. Cu cat amani mai mult, cu atat sansele sa ti se macine vreo garnitura sau sa ramai subit fara frane, creste!

Link către comentariu

• 1 month later...

saptamana aceasta sunt programat si eu la primul schimb de lichid si am o nedumerire ... Obligatoriu dupa ce se face schimbul, trebuie aerisit abs-ul? ...

Link către comentariu

La G5 din ce am retinut eu, se face aerisire si din ECU. Nu stiu insa cum se realizeaza acest proces. Da-i un search pe forum ca trebuie sa gasesti ceva.

Link către comentariu

pai cu vag-com ... dar nu stiu daca cei de la service au asa ceva ...eu am intrebat daca obligatoriu se face!? ...

Modificat de davides
Link către comentariu

Daca prinde aer in sistem trebuie facut bleeding brakes. Daca nu prinde aer nu trebuie facut.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu

Laurentiu Utiu

ce e ala bleeding brakes? Adica facut pedale, aerisit, iar pedale si tot asa la toate cele 4 roti?

Link către comentariu

Aerisire ABS cu VCDS.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu

Multumesc Cristi de lamuriri ...

Link către comentariu

Laurentiu Utiu

Aerisirea asta cu vcds e suficienta pentru aerisirea franelor in cazul schimbarii lichidului de frana sau e nevoie si de metoda clasica fara vcds? Mersi

Sent from my E15i using Tapatalk

Link către comentariu

Pentru o buna franare se face asa: aerisire clasica, aerisire VCDS si apoi iar clasica.

Link către comentariu

am facut schimbul sambata, noul lichid este ATE 1 L - pret 30 ron, 20 manopera, astazi urmeaza aerisirea cu VCDS, momentan frana este un pic moale ...

Link către comentariu

Sa faci cum ti-a zis Al Bundy si ai sa vezi ca se schimba mult in bine frana si probabil ca o sa simti o schimbare si la pedala de ambreiaj.

Link către comentariu

azi am facut aerisirea cu diagnoza ... pot sa zic ca acum am frane bune :) .... intr-adevar se simte ca frana prinde mai bine ... recomand acea aerisire de abs, dupa fiecare schimb de lichid!

Multumesc de pont!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!