Jump to content

Camera marsarier - montare / probleme


hristash
 Share

Recommended Posts

micuzzu_marius

am facut ceva poze ziua si noaptea(fara lumina de la stalpi, doar de la stopuri si luminile mers inaspoi) la camera( scuze de "decor" inca suntem in santier:))



in realitate se vede mult mai clar

post-97030-0-10648100-1367524307_thumb.j

post-97030-0-01601500-1367524309_thumb.j

post-97030-0-86515300-1367524310_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Puteti sa mi spuneti si mie de unde l ati cumparat si la ce bani? Merci!

Eu am achizitionat direct din china un unitat dvd oem aftermarket. Costul final cu tot cu transport, camera de mers inapoi, modulul de canbus a iesit undeva la 1300 ron + 30 taxe vamale. Pot sa furnizez mai multe informatii daca cineva are nevoie de ele). La t

Am montat echipamentul pe un passat b6 (mai montasem initial un echipament identic dar facut pentru o toyota rav4). Toate functioneaza corect doar ca am interferente pe semnalul video din cauza ca am luat curent de la becul de inapoi. Am vreo sansa sa scap de aceste interferente fara sa reclablez camera (poate un filtru pe alimentare si un miez de ferita pe video)?? Interferentele sunt de la can presupun. Odata camera alimentat ea emite semnal video si dvd-ul este trecut automat in modul de mers inapoi. Cu motorul oprit interferentele dispar .. si apar odata cu pornirea motorului.

Daca are cineva o idee cum sa scap de interferente fara prea multa bataie de cap. La toyota neavand can lucrurile au fost mult mai simple(tot la lampa de inapoi m-am conectat).

Va atasez cateva imagini de la echipament.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Poti sa mi spui te rog cat a costat tot kit ul ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

salut,

 

poate sa imi spuna cineva ce se leaga la fiecare pin al releului, pt alimentarea camerei de marsarier?

camera este cea din imagine, conectata la un lcd. Lcd-ul l-am alimentat de la priza, iar masa ambelor pe caroserie. A mai ramas alimentarea camerei prin releu...(fara releu tremura rau de tot...sper releul sa ma ajute)

camera-marsarier-pyle-plcm20~4859981.jpg

Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

golf tuning

Daca poate sa ma ajute cineva, am instalat un dvd RNS 510 versiunea H si vrea sa stiu daca pot sa ii instalez camera pe retur ca si la golf 6 din emblema W si as pori sa fac si comenzile vocale si bluetoothul sa functioneza. Si inca ceva de unde sa fac rost de mufa pentru intrari si iesiri video si audio. Multumesc!!!

 

post-94891-0-09430300-1372537952_thumb.j

post-94891-0-35634200-1372537980_thumb.j

post-94891-0-82243800-1372538062_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Bobina releului o conectezi la becul de marsharierre, iar contactele acestuia le inseriezi cu alimentarea camerei de la o sursa 12V nemonitorizata (fara semnal de can)

Link to comment
Share on other sites

F l o r i n

Toate RNS 510 suporta camera marsarier. La RCD510 apar probleme - sunt care au mufa.... si care nu - majoritatea nu o au.

Link to comment
Share on other sites

Va salut. Eu am montat o camera OEM de Tiguan pe o jetta din 2008 care are RNS 510 (model 2012 versiunea H), am codat camera cu VCDS (37- Navigation, 07- Coding, Long coging helper, byte 3, bifat rear view camera back detect) si nu am imagine pe display la cuplarea in mersul inapoi. Va rog sa ma ajutati cu sugestii sau parari despre acest lucru. Nu stiu ce sa -i mai fac ca sa am imagine. Camera am montat-o cum trebuie: + de la bricheta, - de la un surub de la caroseria masinii, iar comanda activarii camerei de la becul de mers inapoi si mufa dedicata cu 26 pini in locasul dedicat in RNS. Cu toate acestea nu am imagine. Din cate am inteles ar trebui sa apara imaginea pe display la comutarea in mersul inapoi, dar la mine nu se intampla nimic. Va rog sa ma ajutati si pe mine sa-mi rezolv aceasta problema ce codari sau ce setari mai trebuie facute. La RNS mai trebuie setat ceva oare. Va multumesc.

Edited by dinamita
Link to comment
Share on other sites

trebuie sa iei semnalul de la bec si sa-l treci printr-un releu, sa fie semnal curat, nu prin can cum e acum, cel mai bine incerci cu un plus direct sa vezi daca se vede, apoi faci cum am spus 

Link to comment
Share on other sites

Am incercat si cu plus direct pe firul de comanda activarii camerei si nu apare imagine deloc. Oricum fara motor pornit releul nu mi-ar fi necesar.  As fi avut imagine oricum cred eu. Daca camera nu ar trimite semnal, am inteles ca displayul ar fi trebuit sa comute pe un fundal negru, fara imagine. 

Link to comment
Share on other sites

Aparatul ce arata? Ecran albastru, negru, sau nu se intampla nimic?

Link to comment
Share on other sites

Nu se intampla nimic.

Link to comment
Share on other sites

Pe Can e codata? De fapt, nici macar nu stiu daca se codeaza pe Can.

Dar daca totul e codat cum trebuie aparatul ar trebui sa arate asa cand se baga in marsarier:

 

imageuploadedbytapatalkqf.jpg

 

Ori asa ori negru in loc de albastru. Asta arata ca totul e codat cum trebuie si camera are o problema (de alimentare probabil). Daca nu apare ceva e gresit in codare.

Edited by Rave
Link to comment
Share on other sites

Va salut. Eu am montat o camera OEM de Tiguan pe o jetta din 2008 care are RNS 510 (model 2012 versiunea H), am codat camera cu VCDS (37- Navigation, 07- Coding, Long coging helper, byte 3, bifat rear view camera back detect) si nu am imagine pe display la cuplarea in mersul inapoi. Va rog sa ma ajutati cu sugestii sau parari despre acest lucru. Nu stiu ce sa -i mai fac ca sa am imagine. Camera am montat-o cum trebuie: + de la bricheta, - de la un surub de la caroseria masinii, iar comanda activarii camerei de la becul de mers inapoi si mufa dedicata cu 26 pini in locasul dedicat in RNS. Cu toate acestea nu am imagine. Din cate am inteles ar trebui sa apara imaginea pe display la comutarea in mersul inapoi, dar la mine nu se intampla nimic. Va rog sa ma ajutati si pe mine sa-mi rezolv aceasta problema ce codari sau ce setari mai trebuie facute. La RNS mai trebuie setat ceva oare. Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

E codata si pe CAN si nu apare niciun fond, negru sau albastru. De exemplu daca sunt pe radio si displayul afiseaza canale,etc, la cuplarea pe mersul inapoi nu se intampla nimic, ramane tot pe radio. O fi oare din alimentare. O sa incerc sa fac legaturile de la o sursa externa de 12 V, o alta baterie sa vad daca se intampla ceva.

Edited by dinamita
Link to comment
Share on other sites

Vezi ca daca ai portbagajul deschis, nu cupleaza.Am si eu montata ,tot  de Tiguan, si nu stiam de ce nu merge, pana ce am inchis portbagajul.

Vad ca legaturile le-ai facut bine, nu-ti trebuie nici un releu pe firul de la bec, se vede perfect.

Verifica daca e intrata mufa bine in RNS, sau poate nu e buna camera, in ultima instanta.

Link to comment
Share on other sites

Daca e portbagajul deschis RCD/RNS-ul comuta dar ramane in ecran albastru, pentru ca nu primeste semnal video, la el nu comuta deloc ceea ce nu e bine

Link to comment
Share on other sites

F l o r i n

Pe RNS trebuie sa ai codat Low line camera. Vezi sa nu ai bifat camera pe Can gateway, in Installation list - ca acolo se bifeaza doar cand instalezi camera Highline.

 

Dupa codare trebuie sa dai Reset la RNS.

 

cablajul - l-ai facut tu sau l-ai cumparat ?

Link to comment
Share on other sites

Am rezolvat problema. Dupa ce am instalat camera, care era instalata corespunzator, eu am resetat RNS-ul prin apasarea simultana a celor 4 butoane de sus (sageata stg., sageata dr., eject si steluta) si era gresit. Dupa ce am resetat RNS-ul prin apasarea simultana doar a 3 butoane (sageata stg., sageata dr. si steluta), acesta fiind modul corect de resetare a RNS-ului, am imagine de la camera. Totul este OK acum, functioneaza perfect si cu motorul pornit, nu am interferente sau intreruperi de imagine. Va multumesc tuturor pentru sugestii si indrumari.

Edited by dinamita
Link to comment
Share on other sites

Am rezolvat problema. Dupa ce am instalat camera, care era instalata corespunzator, codarea fiind si ea corecta, eu am resetat RNS-ul prin apasarea simultana a celor 4 butoane de sus (sageata stg., sageata dr., eject si steluta) si era gresit. Dupa ce am resetat RNS-ul prin apasarea simultana doar a 3 butoane (sageata stg., sageata dr. si steluta), acesta fiind modul corect de resetare a RNS-ului, am imagine de la camera. Totul este OK acum, functioneaza perfect si cu motorul pornit, nu am interferente sau intreruperi de imagine. Multumesc pentru sugestii si indrumari.

Edited by dinamita
Link to comment
Share on other sites

Sterescugabriel

Pe golf 7 a incercat cineva sa monteze ? Poate reusim sa dam comanda mai multi de camera ca sa impartim transportul. Ma refer la camera care vine cu tot cu emblema ceea originala Sent from my iPhone using Tapatalk 2

http://www.carsystems.pl/vw-rear-emblem-camera-kit-retrofit-golf-mk-7-vii-5g0827469c,id552.html Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

avand in vedere ca are semnal NTSC, ai nevoie de interfata multimedia.

Link to comment
Share on other sites

  • kthor changed the title to Montare camera video pentru mersul cu spatele
  • Ex member locked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in broserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim! :) 

 

Accept