Jump to content

Vw Polo Happy - O Masina Nesigura

wormostar
 Share

Postare recomandată

ca sa fac o completare aici :

trebuie sa ai si amortizoarele in conditii bune altfel pierzi aderenta indiferent ca ai sau nu ABS.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Aditu

16

• wormostar

15

• nicuiry

13

• mihai60

10

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pe carosabilul uscat sau usor umed, veti observa ca distanta de oprire este aproape aceeasi ca
Link către comentariu

in anumite conditii abs-ul mareste distanta de franare.

fata de o masina care nu are abs.

mai citeste si tu prin alte parti si o sa te convingi.

la fel si esp, in unele conditii, poate sa faca mai mult rau decat bine.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Eu am un polo happy 1.4 TDI si la inceput am avut probleme cu frana si acum (dupa 2 000 km ) mai am , nu-mi acorda o stare de siguranta (pana acum am mers cu opel corsa 2003 cu abs ) , o sa schimb anvelopele 165/ 70 cu unele mai mari 195 / 55 sa vad daca se amelioreaza problema . Stiti cumva daca se poate monta un sistem ABS ? inapoi la fabrica sau la vreun service de incredere A incercat cineva ?

Link către comentariu

Pai pentru a monta ABS pe masina cred ca ai nevoie in primul rand de foarte multi bani. Trebuie schimbat tot sistemul de franare (tevi, etc etc) schimbat punte spate, planetare (cele de ABS au niste zimti pe ele pentru citirea de senzor a miscarii), adaugati senzori de ABS, calculator de ABS si cred ca am mai omis din ele. Si peste toate astea....trebuie si testat sa nu fie cumva vreo eroare sa te trezesti ca frana merge selectiv. Oricum daca cumva gasesti pe cineva sa faca asta....atunci TOTALul o sa fie foarte mare. Intr-adevar si eu mi-as pune....dar e foarte mare deranjul.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Am avut sansa sa conduc un Polo Happy 1.2 acum cateva zile si trebuie sa zic (fara sa supar pe nimeni) ca mi s-au parut foarte nesigure franele. Pur si simplu servo e f. ciudata si trebuia sa apas f. tare pe frana sa obtin o reactie dorita si nu ofera nici un fel de feedback. Pot sa zic ca cu Nova mea parca am un feeling mai bun la frana.

Proprietara masinii mi-a atras atentia de ceva vreme ca are senzatia ca nu franeaza corect mai ales in conditiile de frana de urgenta.

Dupa ce am citit topicul acesta inteleg ca e normal... sau are polo-ul condus de mine vreo problema?

Link către comentariu

Am avut sansa sa conduc un Polo Happy 1.2 acum cateva zile si trebuie sa zic (fara sa supar pe nimeni) ca mi s-au parut foarte nesigure franele. Pur si simplu servo e f. ciudata si trebuia sa apas f. tare pe frana sa obtin o reactie dorita si nu ofera nici un fel de feedback. Pot sa zic ca cu Nova mea parca am un feeling mai bun la frana.

Proprietara masinii mi-a atras atentia de ceva vreme ca are senzatia ca nu franeaza corect mai ales in conditiile de frana de urgenta.

Dupa ce am citit topicul acesta inteleg ca e normal... sau are polo-ul condus de mine vreo problema?

Masina nu are nici o problema ... Asa e polo happy, tre sa franezi mai din timp , sa-i spui proprietarei sa-si cumpere (daca si cand poate) niste anvelope cu latime mai mare , ceva de genul 195 / 55 R 15 , o sa observe o usoara imbunatatire . Cele din fabrica 165 / 70 R 14 nu ofera siguranta si stabilitatea dorita ... cel putin de mine

Masina nu are nici o problema ... Asa e polo happy, tre sa franezi mai din timp , sa-i spui proprietarei sa-si cumpere (daca si cand poate) niste anvelope cu latime mai mare , ceva de genul 195 / 55 R 15 , o sa observe o usoara imbunatatire . Cele din fabrica 165 / 70 R 14 nu ofera siguranta si stabilitatea dorita ... cel putin de mine
Link către comentariu

sau poate monta pe aceleasi jante 185 60 r14. se micsoreaza considerabil distanta de franare, dar si aderenta in viraje

Link către comentariu

ideea din spatele abs-ului a fost de a face masina controlabila pe franare, adica tot soferul sa ia decizii, sa evite sau daca nu are unde, sa aleaga paguba cea mai mica posibil.

daca doar pui frana cat poti, legile fizicii nu pot fi infrante asa usor. de multe ori nu percepem real cam de cati m avem nevoie pt a opri definitiv.

cine se plange de frane, sa incerce in prima faza anvelope mai bune si niste placute performante.

in postul 150 mai sus e scris foarte bine de asemenea.

Link către comentariu

sau poate monta pe aceleasi jante 185 60 r14. se micsoreaza considerabil distanta de franare, dar si aderenta in viraje

astazi am schimbat anvelopele standard cu unele 185 . 60 r 14 Michelin si se simte diferenta , mai ales la franare

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut toti posesorii de vw polo happy de pe acest forum . Am citit acest post si sincer nu inteleg care este problema unora in legatura cu aceasta masina. O sa incerc sa fiu scurt si la obiect .

Am facut niste teste cu al meu polo 1.2 60cp fara ABS 2008 :

60km/h - frana este un pic cam slabuta pe asfalt uscat

- pe asfalt umed se schimba situatia in rau aproape ca reusesc sa pierd controlul (cauciucuri de vara)

Deci la viteze mici este un pic cam nesigura , dar per total sunt multumit

Si acum partea care imi place cel mai mult . In schimb la viteze mari peste 100km/h - 120km/h frana este EXCELENTA .

Ce va recomand este ca in oras sa pastrati distanta si sa aveti atentia sporita .

Sper sa va fi fost de ajutor.

Link către comentariu

• 1 year later...

mai caludiu! lucrezi cumva la vw sau la PB? de tot lauzi masina...

eu compar polo cu o o masina din grupul vag adik skoda octavia.

Pedala e sus, la viteze de pana la 35-40km/h se comporta bine e prompta, dar cum cresti viteza masina devine de nestapanit mai ales la franare, pt ca ma apas iin pedala si ea nu se opreste!

Daca treci de pe o masina mai buna decat polo pe polo si observi chestia asta te cam inmoi si adopti mersul preventiv, mers care ma face sa imi aduc aminte de dacia 1300 din 78 care nu are servo si nu mai discut de AFF care am fost mintit ca este dotata standrad.

Sunt de acord! pana pe la 40-50 km/h si Fabia mea franeaza OK. Dupa 50 km/h...cam slabe frane. Parca masina e prea grea si franele parca's prea mici.

Link către comentariu

• 1 month later...

Buna ziua!

Si eu am tot un VW Polo Happy 1,2litri/ 60CP/ motor in 3 cilindri/ an de fabricatie 2008/ Tip 9N30V4H8

Este cumparat direct de la Porsche Romania Buc N. Fiti ingaduitori cu mine, sunt nitel mai batran si cam depasit de tehnicile astea moderne...

Cum imi pot da seama daca are sau nu ABS? Caci nu scrie pe nicaieri...Sau spuneti-mi unde sau la ce sa ma uit...Cand am cumparat masina n-am dat importanta acestui aspect si deci nici n-am intrebat daca e dotata cu ABS...Mea culpa :(

Multumesc anticipat.

Modificat de Aditu
Link către comentariu

off topic: Polo Happy standard, nu are asa ceva;

Dotarile ar trebui specificate pe fisa de achizitie, daca scrie ca are..atunci are, insa ma cam indoiesc de lucurul asta!

Link către comentariu

Multumesc ptr raspuns, Claudiu!

Eu n-am nicio "Fisa de Achizitie".

Am gasit insa in contractul de V-C am o Anexa 1 unde spune ca e model Polo Happy 1,2 60CP si ca optionale in plus e trecut doar "confort electric" geamuri electrice si oglinzi exterioare. Inteleg de aici ca n-ar avea teoretic ABS fiindca ABS nu era o facilitate de serie in anul 2008 pentru VW Polo Happy?

Link către comentariu

Eu unu nu ma pot plange de franele la 9n3,sunt decente(n-am avut emotii la vreo franare)

Se simte totusi lipsa discurilor pe spate,daca e sa-l compar cu leonul.

neanicu pe zapada/drum alunecos iti dai seama daca ai sau nu.

In portbagaj la rezerva trebuie sa fie un sticker pe care sunt trecute datele/dotarile masinii.

Posibil sa ai stickerul lipit si-n cartea service.

Modificat de TIBI_84
Link către comentariu

neanicu eu zic ca trebuie sa ai ABS, masina fiind din 2008.

Cum ti-a sugerat colegul, pune piciorul pe frana mai tare si daca pedala "tresalta", apas-o si mai tare, inseamna ca ai ABS.

Dar sa fie pe zapada si loc sigur si ceva viteza, ca altfel nu intra.

Te poti uita sub capota motor si trebuie sa ai pompa de frana!

Link către comentariu

Salut, am tot cautat in aria de Polo insa nu am gasit un raspuns la problema mea si anume cum pot reseta intervalu de service in bord dupa ce a fost facuta inspectia .Multumesc si scuze de off topic

Link către comentariu

• Administrator

Eu n-am nicio "Fisa de Achizitie".

Am gasit insa in contractul de V-C am o Anexa 1 unde spune ca e model Polo Happy 1,2 60CP si ca optionale in plus e trecut doar "confort electric" geamuri electrice si oglinzi exterioare.

Puteti afla toate dotarile DOAR cu o solicitare in acest topic!

Sunt sigur ca, Kostas va ajuta cu placere! :)

Link către comentariu

@ StefanAdryan - Si a mea e tot din 2008 si cum zicea si claudiusnc POLO HAPPY nu are ABS (poate or fi scapat cateva cu ABS) dar din motive de low-cost au scos cam multe chestii de pe masina.

Si eu am tot POLO HAPPY si ii simt lipsa ABS-ului atat iarna cat si vara caci am trecut prin cateva situatii limita.

Oricum mi se pare o prostie sa nu pui ABS pe o masina care totusi a avut 11.416 EURO pretul si reviziile sunt destul de piperate. Bine ca vine acum noul POLO cu ESP standard, poate mai spala din lipsa ABS-ului la modelul anterior :lol: .

Link către comentariu

• 3 months later...
Iulian-Marcel

Subscriu celor prezentate de initiatorul acestui topic. As mai adauga problema blocarii franei pe spate datorita cablului de frana de mana si sudarii ferodoului pe tambur ( ceea ce m-i se pare ''extraordinar'' la o masina aproape noua luata din showroom ).

Prima masina a fost un Matiz - Daewoo si pot spune ca in comparatie cu acest model de Polo era o capodopera tehnica.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Pot afirma ca daewoo sta prost la frane si lumini ,de la matiz la leganza

Am condus polo-ul unui amic(motor 1.2) si pot sa spun ca frana la fel ca cel din familia mea,chiar am fost atent la acest aspect.

Lichidul de frana voi la cat timp il schimbati?La fiecare 6luni testez lichidul

Link către comentariu

• 1 month later...

salutare,am si eu un polo 1,4 an fab.2003 tdi cu discuri pe spate...am condus in 16 ani dacia,fiat uno,vw caddy,renault,opel, tin sa precizez foarte tare ca masina care o am polo 1,4 tdi are franele ffff bune.am avut diferite situatii neplacute si s-a comportat super,sa nu mai zic ca am avut o situatie f extrema cu polo si am franat f brusc si am avut senzatia ca a fugit stomacul in directia inaine.cei drept sistemul de franare la polo pare ciudat dar avand abs,servofrana...tine un pic mai tare pedala,adica trebuie sa apesi un pic mai tare,fata de alta masina...normal ca rotile nu o sa se blocheze niciodata avand abs,o sa ai o bataie in pedala cind intra abs-ul...parerea mea este ca cel ce a deschis discutia ca polo nu e bun e total gresit..stii toate astea se vad in procentajul celor care dau feedback pozitiv si negativ acestei masini...eu sustin ca este o masina ff sigura,apropos o detin de 5 ani.

Link către comentariu

Eu pot confirma ca are frane f bune chiar si cu tambure pe spate.

Dar discutie este pt versiunea low-cost "Happy". Poate mai conteaza si ca unii avem alte versiuni de echipare, si chiar masini luate din afara.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!