Jump to content

Filtru diesel de particule - DPF

Paul_L
 Share

Postare recomandată

9 hours ago, ales334 said:

imi arata asa presiunea diferentiala cu -15

Senzor presiune diferentiala nou ,OE si adaptat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

în urmă cu 2 ore, EEXCALADE a scris:

Senzor presiune diferentiala nou ,OE si adaptat.

Am in cercat cu 3 VCDS-uri si la toate imi apare : Function not supported by the gateway . Masina a stat cam 5 luni fara baterie si cica s-ar fi securizat calculatorul si trebuie deblocat cu o diagnoza Carprog . Oare sa fie adevarat si de aceea nu ma lasa sa il adaptez ? Cand vreau sa ii fac adaptarea imi zice sa o tin fara contact cateva minute dar tot nu vrea 

Link către comentariu

1 hour ago, ales334 said:

Am in cercat cu 3 VCDS

Cate din ele cu licenta ? 
Nu se securizeaza nimic ,povesti.

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu

Salutare!

Am cumparat si eu recent masina din semnatura, Passat B6 E4 CR.

Fostul propietar a zis ca masina are ulei 5w40 si ca o folosea doar in oras.

Am luat-o cu calamina in motor la busonul de umplere si ulei peste maxim, mirosind a motorina.

Dupa schimb de ulei, filtre, vad ca isi face regenerari cam la 80-100km de mers mixt, oil ash e 300ml, measured soot ajunge primul la 20+g, dar dupa regenerari scade la 3g.

Care ar putea fi cauzele pentru care motorul produce atat soot? Uzura, faptul ca inca are calamina in el? Ar trebui sa ii fac un flush sau chiar o segmentare?

As vrea prima data sa rezolv motorul, dupa, daca e cazul, sa mai desfund filtrul. Presiunea diferentiala dupa regenerare la ralanti cald este de 16mbar, iar doar cu contactul pus uneori vad ca arata 8mb cu filtrul aproape plin pe SMM.

Multumesc pentru orice sugestii!

Modificat de 23Victor
eroare numerica
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salutare,

La un Skoda Octavia 4 2.0 TDI DSG 2021, 150CP, In momentul in care se este in regenerare,  cand porenesc de pe loc, are un sunet ciudat, cand accelerez...un sunet ca la o frecarea a unei placute de frana pe disc...

E normal? sunetul este doar in momentul regenerarii...dupa ce e gata, se duce si sunetul.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
On 3/26/2026 at 12:06 PM, 23Victor said:

Presiunea diferentiala dupa regenerare la ralanti cald este de 16mbar, iar doar cu contactul pus uneori vad ca arata 8mb cu filtrul aproape plin pe SMM.

Presiunea diferentiala doar cu contactul pus trebuie sa fie in jurul valorii de 0,verifica sa nu fie dus senzorul.

Link către comentariu

23Victor
Publicat (modificat)

Am schimbat senzorul, acum arata 0 cu motorul rece si 3 cu motorul cald (oprit). Imediat dupa regenerare e 10-12mbar la ralanti.

Am schimbat garnituri injectoare, tablite injectoare, am facut o revizie completa de ulei si filtre si motorul se simte considerabil mai bine.

Inainte sa fac asta, ajunsese sa faca regenerarile la 60km si acestea durau considerabil mai mult, chiar si 30 de min.

Acum regenerarile tot cam la 100km sunt, dar consider ca e normal (pentru oil ash la ±80%) mai ales ca acum SMM si SMC sunt mult mai apropiate, masina consuma ±6l/100km in regim mai mult extraurban.

Daca voi simti nevoia, ar trebui sa ii fac o schimbare de soft ca are dieselgate (am inteles ca de la 100km intre regenerari ar ajunge la 200-250) si eventual sa ii curat dpf-ul, ceea ce ar imbunatati considerabil situatia oricum.

Cert e ca masina merge in parametri si nu da fum, asa ca nu cred ca ma voi complica momentan.

Modificat de R_a_z_v_a_n
Renunta la QUOTE pentru postul anterior.
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salutare.

Am un VW Golf 7 din 2019, 2.0 TDI cu AdBlue, cod motor DFGA. Din pacate trebuie sa-l folosesc zilnic  in trafic de oras, destul de aglomerat in unele portiuni. Am urmarit tot timpul regenerarile cu VagDPF si nu au fost probleme. In oras iarna asta facea regenerari la un parcurs in jur de 180 km. Valoarea la Soot Mass Measured  era cam tot timpul mai mica decat Soot Mass Calculated. Calculated ajungea primul la 24 si incepea regenerarea.

Totusi incepand din luna martie a acestui an, de cand s-a mai incalzit vremea, pare ca Measured urca mult mai repede si ajunge sa depaseasca Calculated cu 2 - 3 grame si ajunge primul la 24. Si regenerarea o face mai repede, cam pe la 150 - 160 km.

Aici sunt 2 screenshot-uri cu valorile inainte si dupa regenerare:

928734134_Screenshot_20260504_210849_VAGDPF.thumb.jpg.d36e52464abc693db5ea93ee3f9d7200.jpg        1797140270_Screenshot_20260504_220705_VAGDPF.thumb.jpg.6d508b6e3c933a325fa983848dfcf68a.jpg

Efectiv la orice drum il fac prin oras Measured creste mult mai repede decat Calculated. Azi de exemplu am facut un drum de 10 km, trafic mediu, vit medie de 23 km/h si Calculated a crescut cu aproximativ 1 gram pe cand Measured a crescut cu 2 grame. Astfel ca bine-inteles la un moment dat Measured depaseste ca valoare Calculated si ajunge primul la 24. Am incercat sa merg cu cutia DSG setata tot timpul pe sport, dar la fel face. La sfarsitul lui martie am schimbat uleiul si toate filtrele, dar nu s-a schimbat nimic in comportamentul DPF-ului

Am mai scos masina si in afara orasului cand trebuia sa faca regenerari, dar comportamentul a ramas acelasi. Luna aceasta am facut si 2 drumuri exterioare mai lungi. In afara orasului mai face si regenerare pasiva si Measured mai scade...dar tot am prins momente cand Measured era mai mare decat Calculated.

Din ce am citit pe aici, ceva nu este in regula cand Measured creste mai mult decat Calculated. Am si o clona de VCDS cu care am scanat de erori si nu am nicio eroare pe motor. Masina nu are nici un zgomot suspect, nu scoate fum, nimic. Regenerarile se fac cu succes, desi parca mai demult dupa regenerare valoarea la Measured era mai mica. Corectia pe injectoare este sub 0.5 daca tin bine minte.

Care ar putea fi problema ? Ce parametri as mai putea verifica cu VCDS ca sa-mi dau seama unde este problema ?

Modificat de xfg8
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• xfg8
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!