Jump to content

Lumini Bord

boond
 Share

Postare recomandată

:offtopic: Esti bot prietene. Te arde asa aiurea vad...lasa-l acolo ca nu strica. Era bine sa fi dat un raspuns si la intrebarea mea daca tot te-ai deranjat sa-mi dai peste nas... :ceuameni:

ON...din ceea ce am vazut eu in pozele si explicatiile din acel diy imi da de inteles ca nu merge sa adaptezi ace iluminate la bordul Motometer pe pargii...intrebarea era: se poate sau nu se poate face la bordul 20 - 200 (pe parghie) ace iluminate?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

phun, fara suparare, in DIY arata cum sa faci iluminarea la rotitele de la aer, ce legatura are cu acele iluminate de la bord?

Link către comentariu

apasa pe "Treci la meniul principal" si ai sa vezi multe chestii interesante acolo.

Link către comentariu

Cat va certati voi aici pun si eu o poza cu interiorul, mai am de facut aeroterma :blah:

post-60607-0-65458200-1296847290_thumb.j

Link către comentariu

cam asa ceva mia iesit mie sper sa va placa

as dori sa stiu cum ai iluminat scrumiera.....

Link către comentariu

imi place la nebunie cum e iluminat bordul

un sfat intoarce folia de la display invers daca nu poti sa ii schimbi culoarea macar sa ai literele pe verde si fondul pe negru(daca intorci filtrul ala de pe display)

probabil din cauza focalizarii aparatului foto se vad asa ledurile de la geamuri ?

Link către comentariu

Da din pacate am bord cu smd-uri si imi e cam frica sa ma bag. Cred ca am iso-ul dat cam tare si de aia se vede asa

Link către comentariu

@ MKA III foarte frumos ce ai facut acolo....sa te tina cat mai multe si sa nu ai probleme cu ea :D

Link către comentariu

Da din pacate am bord cu smd-uri si imi e cam frica sa ma bag. Cred ca am iso-ul dat cam tare si de aia se vede asa

nu e complicat sa intorci folia aia de pe display(nu aia din spateele lui)

-desfaci bordul

-faci cumva sa ajungi la display

-acolo daca te uiti atent o sa ai o folie din plastic lipita peste el

-bagi un cutter si o dezlipesti cu grija

-o bagi in apa fiarta si o freci de fundul vasului in care ai pus apa sa iei lipiciul ala de pe ea(se ia fosrte greu)

-dupa o pui invers cu partea care era pe display sa iti cada in exterior acum

si o sa ai totul pe negativ

0768954498

suni sa iti explic mai amanuntit e fostre simplu

Link către comentariu

E simplu si nu prea dragosica :), eu am frecat la alea de mi-au sarit ochii si pana la urma una am stricat-o frecand la ea. Am incercat sa o inlocuiesc cu alta de la un telefon mobil dar nu mai are acelasi contrast. Nu stiu cum e la tine, dar problema cea mare este ca sa ajunga sa intoarca folia, ovidiu89 trebuie sa scoata toate cele 4 ace din bord pentru a ajunge la display, eu asa am facut si m-am chinuit mult pana am schimbat smd-urile si folia.

@ovidiu89 in curand o sa pun pozele promise, o zi buna!

Modificat de ghost
Link către comentariu

Da ar cam trebuii sa scot tot ca sa ajung la ele. O sa vad ce o sa fac deoarece am vazut pe un site din anglia ceva interesant si poate imi fac curaj.

post-60607-0-63243700-1296912584_thumb.j

post-60607-0-83713500-1296912590_thumb.j

Link către comentariu

Salut.

Revin cu o confirmare, da ceasurile marca motot meter sunt foarte sensibile in sensul ca motorasele nu sunt capsate, se vede bobinajul la ele. Astazi lucrez la un ceas marca VDO din 95 care are motorasele capsate la vitezometru si turometru, iar cele de temperatura si combustibil sunt in genul mototmeter. Pentru motat limbi recomand TRW, insa aceste ceasuri nu au martor de combustibil, airbag, ceata fata si spate, pozitie aprinsa. O sa revin cu o poza de la lucrarea de astazi.

Link către comentariu

pun si eu doua poze facute cu telefonul (o sa revin cu poze mai clare):

post-38245-0-12661200-1296930496_thumb.jpost-38245-0-92023500-1296930552_thumb.j

Modificat de ghost
Link către comentariu

Cu cat o turezi mai tare cu atat se "inroseste" acul turometrului. Foarte interesanta ideea. Ai gandit-o bine. La vitezometru e la fel?

P.S. Te-ai gandit la alt model de stopuri? :D

Link către comentariu

frumoasa lucrare MKA. am reusit sa fac si eu rost de ace transparente de pe un peugeot ceva mai vechi. saptamana asta incerc sa le adaptez si sa le pun. saper sa imi iasa si mie.

Link către comentariu

Pozele promise

Super ! Ma bucur ca ai luat in considerare ideea mea :) Arata bestial.

Link către comentariu

sal toate ca toate dar , poate ne aratati si noua cum luminati acele :)

Link către comentariu

Salut.

Revin cu un scurt istoric al lucrarii. Limbile sunt de la un bmw model mai vechi, diametrul nu se potriveste. Limba de golf are "baza" care vine pe axul motorasului mai lunga pe cand limbile donatoare nu o aveau. Am fost nevoit sa tai din acele oem, cu o panza de traforaj care taie foarte subtire, gen 0,5 mm, aici ma refer la grosimea taieturii, sa pot ma pot ajuta de respectiva "baza". Tin sa recunosc, a fost ce-a mai dificila lucrare din cate am avut, am alocat peste 20 de ore de migala pentru un rezultat care vorbeste de la sine. Muca grea s-a dat si la pilirea cadranelor mici de temperatura si combustibil, la care am fost nevoit sa adaptez leduri de 3 mm pilite, atat din lungime cat si din diametru toate astea pentru a reduce volumul ledului, aici recomand smd-uri. O alta recomandare de preferat sa folositi leduri de intesitate mare cu o rezistenta cu valori peste 1 kohm pentru a fi limbile iluminate corespunzator, decat sa folositi leduri de intensitate mica cu valoare rezistentei de asemenea sub 820 ohm. Ledurile gen "bazar" de intensitate mica vor fi cu problema, si la o asemenea lucrare nu exista loc pentru compromisuri. Personal am optat pentru un stabilizator de tensiune tocmai pentru a reduce riscul arderii ledurilor datorat micilor fluctuatii de tensiune, insesizabile pentru bec cu filament, dar problematice pentru leduri.

In limita timpul pe care il acord internetului o sa postez raspunsuri si sugestii la intrebari concrete.

O seara buna tuturor

Modificat de MKA III
Link către comentariu

Vreau sa schimb si eu becul de la controalele de aer. Ce fel de bec sa caut ? Un cod ceva ?

Link către comentariu

t5 - 12V, 1.2W - aproximativ 1RON

http://alpa-game.pl/ang/obrazki/zarowka-t5-12v-12w.jpg

sau cu soclu, in caz ca vrei sa schimbi la ceasurile de bord! - astea sunt LED

http://www.m-99.co.uk/Car_Neon_LED_Lighting/Dashboard_LED_Bulbs/dashboard_bulbs.jpg

simplu (nu LED) in jur la 3RON

Link către comentariu

Salutare... citesc topicu de 2 -3 zile si nu l-am terminat :))).. am vazut lucrari frumoase... unele chiar minunate (aceea cu albul rece m-a fermecat).. si cateva mai nereusite dar bune si acelea...Felicitari tuturor.

In primul rand vreau si eu sa imi schimb "iluminatul"din masina .. la bord(ceasuri) mai merge doar becul din stanga:) si la aeroterma se vede foarte putin si sters..

Deci : citind eu pe aici am inteles ca sunt mai multe "feluri" de imbunatatiri.

Deoarece eu nu prea cochetez cu electrica .. nu ma bag la faza cu leduri de 5w si rezistente.. mai e o metoda cu o banda de 3 leduri la 12v si alta cu leduri gata facute..(plug & play parca)..

Intrebarea mea este.. exista ledurile de mai sus ? cu soclu..( sa le schimb exact ca becurile ?) si daca da.. de unde le pot cumpara din bucuresti si cam pe la ce preturi ?

Daca gresesc undeva.. astept mustrari.

Diseara o sa pun si cateva poze .. ca acum nu se vede.

Multumesc anticipat si sper ca nu e un mesaj prea lung. Noroc:D

Link către comentariu

GabyZXZ Becurile le gasesti la magazine de piese auto care au si brizbrizuri de genul. Eu le-am luat din targ de la Vitan ( ca vad ca esti din Bucuresti) dar nu ti-as recomanda din cauza ca nu sunt atat de multumitoare pe cat par. Eu mi-am luat unele albastre, am dat 20 de lei pe ele, iar cand le-am pus nu imi lumina decat partea de sus a bordului. Ceasurile de apa si combustibil nu le vedeam noaptea decat daca ma uitam foarte aproape ca orbetele. Nici eu nu prea am avut de-a face cu electronica, cu toate ca profilul la liceu era electronica...dar nu mi-a placut niciodata ca am crezut ca nu imi va folosi niciodata. M-am inselat...

In fine, am vazut si eu topicul si ceea ce au realizat baietii si mi-am luat inima in dinti si citind foarte atent topicurile care m-au interesat, m-am apucat si eu sa imi fac bordul. Am intors foliile de la display-uri si mi-am pus eu 6 leduri albe. Foarte multumit de data aceasta.

P.S - Becurile cumparate din vitan care erau puse sus (sa imi lumineze tot bordul) le-am pus la display-uri. Acolo isi fac treaba bine...

Pun si o poza...facuta cu telefonul din pacate, dar va dati voi seama cam ce vreau sa spun.

post-46029-0-77972700-1297343399_thumb.j

Link către comentariu

Salut Phun .. ti-am citit comentul cu becurile albastre:)..

Eu de fapt intrebam daca nu exista pentru vento model de leduri pentru bord :

Acestea par sa semene :

post-59594-0-66018600-1297344314_thumb.j

Daca ar fi dimensiuni mici.. cred ca se potrivesc si la aeroterma.

Link către comentariu

astea sunt ledurile care iti trebuie la bord. Ai poza cu ele montate in postul #1554 de pe pagina 78.

post-60607-0-48138800-1297344839_thumb.j

Modificat de ovidiu89
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!