Jump to content

Polita Casco

shkoda
 Share

Postare recomandată

@ondin,ma faci sa cred ca nu ai incheiat o polita casco de mult timp,nu are treaba varsta,localitatea,anii de permis cu pretul pe care-l platesti(astea sant pt RCA),continuitatea si numarul evenimentelor intradevar.Si logic este ca la valori diverite asigurate sa se plateasca diferit

:)

pai si rca este tot un fel de casco, atat ca prima este o asigurare doar pentru terti, in timp ce casco te ajuta si pe tine in cazul in care se intampla evenimentul asigurat.rca este obligatoriu prin lege si casco este facultativ. modul de privire al cumparatorului acestora si gradul de risc este evident acelasi pentru asigurator, ca vrea sa incaseze atat rca si casco fara sa despagubeasca, iar daca o face sa fie sigur ca a cerut o suma care sa acopere eventualele pagube.

Modificat de ondin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Casco te ajuta doar pe tine, iar Rca ajuta doar tertii.

@razvi_gyl: si eu tot din proprie experienta vorbesc la ora asta, nu din stomac si nici din ce-am auzit pe net. Pe net caut doar muzica si filme! :)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am casco de 2 ani la omniasig urmeaza sa intrun in anul 3. Dupa ce achit prima rata din anul 3 si vreau sa imi duc sa fac masina pe casco ei o sa ma oblige sa platesc toata suma adica si cele 3 rate ramase?

Link către comentariu

doar va creste prima anuala de anul urmator. atat.

Link către comentariu

Nu, nu o sa te oblige. In momentul in care ai setat 4 rate intr-un an, se tine cont de ele indiferent de incidente. Eu asa stiu, ca si eu tot in 4 rate achit, doar ca la Allianz. Nu cred ca difera politicile...

Link către comentariu

@roby_zet- daca intrebarea ta se traduce astfel: dupa ce imi repar masina pe casco, voi fi obligat sa platesc si celelalte 3 rate? Adica repari masina si mai apoi ai de gand sa renunti la plata celor 3 rate ramase?

Daca asta intentionezi, atunci raspunsul este da, vei fi obligat sa achiti si celelalte 3 rate.

Link către comentariu

Nu vreau sa fac chestia asta sa achit o rata si apoi sa dau "teapa".Ma refeream ca inainte ca ei sa imi aprobe dosarul sa ma oblige sa platesc si cele 3 rate ramase.

Modificat de robi_zet
Link către comentariu

In functie de valoarea daunei au dreptul sa iti retina din suma de plata la dauna contravaloarea a uneia sa a mai multor rate ce le mai ai de platit, obligandu-te astfel sa le achiti in avans, e o practica uzuala conceputa special sa protejeze asiguratorii de cazurile in care clientii renunta sa mai achite ratele la politele cu daune inregistrate. Nu toti asiguratorii fac chestia asta dar cam toti si-au trecut in conditiile de asigurare posibilitatea asta.

In cazul tau Omniasigul retine rate daca valoarea daunei este mai mare.

Link către comentariu

Cond Omniasig:

"

În cazul în care cuantumul despăgubirii stabilite depăşeşte dublul primei de asigurare anuale aferente autovehiculului asigurat, OMNIASIG va reţine din despăgubire ratele de primă datorate pentru întregul an de asigurare pentru autovehiculul asigurat sau, după caz, pentru toate poliţele de asigurare subscrise de Asigurat.

"

Link către comentariu

Asa e, D@ny, cumnatul meu a avut anul trecut dauna la un G5 de ~9000 ron si l-au obligat sa achite Casco pe tot anul,deoarece prima de asigurare era de 3500 ron /an. A inchis anul si au dat unda verde la dosar.

Link către comentariu

Idem. Au platit la service contravaloarea daunei mai putin ratele ramase de plata (pe care le-am achitat eu)... ca un fel de franciza.

Valoarea daunei pe la 8000 Ron

Modificat de loghy
Link către comentariu

Mie nu mi se pare normal. Eu am platit 2 ani casco fara sa am nevoie de el si ei acolo sa ma obige sa platesc toate ratele?

Modificat de robi_zet
Link către comentariu

Da nu te obliga nimeni colegu,o sa opreasca ei banii de rate,tu o sa beneficiezi de restul

Link către comentariu

O sa trebuiasca totusi sa platesti, dar doar daca suma se ridica probabil la peste 10.000 RON.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Jantele nu se pot schimba pe casco?

Link către comentariu

Daca nu exista o clauza de excludere in acest sens, se pot schimba.

Link către comentariu

• 1 month later...

Cine are experiente cu Uniqa pe partea de Casco? Mi-a expirat polita si trebuie sa fac alta. Am avut la BCR (care acum sunt acelasi lucru cu Omniasig) si am fost multumit de serviciile lor, de faptul ca am putut sa merg la service-ul dealer-ului sa fac masina, de lipsa fransizei / eveniment - am avut fransiza doar la dauna totala.

Diferenta intre Uniqa si BCR/Omniasig acum e de ~350 euro in favoarea Uniqa.

Link către comentariu

Eu am avut la uniqa si am asteptat 2 sapt sa imi plateasca. Acum am o dauna la omniasig si astept de 5 zile sa imi platesca deci.....

Link către comentariu

Eu am am la Uniqa si niciodata nu am asteptat dupa confirmarea de plata, de fiecare data am facut masina la service-ul recomandat de ei. Am lasat masina si m-au sunat dupa terminarea reparatiilor sa vin sa ridic masina. Lucrarile efectuate au fost bune si la timp (vopsire completa masina din semnatura, 5 zile, lasat masina luni si ridicat masina vineri).

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Sunt in al 2-lea an asigurat CASCO la Allianz, timp in care nu am avut nicio dauna.

Acum doresc sa-mi schimb parbrizul pe CASCO.

Intrebarea mea este urmatoarea: daca pana acum nu am avut nicio dauna, iar schimbarea unui parbriz nu reprezinta o suma f mare, anul urmator imi va creste polita sau doar nu voi mai primi discountul? Si tot pe aceeasi societate mai am o masina asigurata la Groupama. Si in aceasta situatie, exista riscul sa-mi creasca prima anul urmator, chiar daca m-am folosit de casco la cealalta masina care este asigurata la un alt asigurator?

Merci!

Link către comentariu

Cred ca o sa iti creasca o idee casco la allianz . Iar in legatura cu ce polita de la alt asigurator cu siguranta nu o sa creasca.

Link către comentariu

• 1 month later...

Are cineva de aici Casco la o Bora? Unde si cam cat plateste pe an?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Cand vine vorba de casco eu recomand Generali , am avut nevoie de ei la un accident cu o alta masina si totul a mers repede , nu am avut stres ca nu platesc.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Din pacate si eu am avut problema scaderii vertiginoase a sumei asigurate

Reiau istoria.

Masina - Golf 4, TDI, 90 CP, 2003, Comfortline, cu o valoare de nou de 16.500 EUR

Asigurator - Generali.

Evolutia sumei asigurate:

- august 2008 - 8200 EUR - 29174 RON - curs = 3.55

- august 2009 - 6500 EUR - 31245 RON - curs = 4.22

- august 2010 - 5150 EUR - 21590 RON - curs = 4.23

- august 2011 - 4600 EUR - 19592 RON - curs = 4.26

- august 2012 - 3450 EUR - 15386 RON - curs = 4.46

Polita a fost doar in RON, dar am postat si echivalentul in EUR la momentul incheierii politei pentru o mai buna apreciere.

Anul trecut a trebuit sa apelez la Casco (pentru vandalism) si m-am felicitat intens ca l-am facut. Desi suma asigurata se depreciaza mult, culmea, prima de asigurare nu scade in acelasi ritm. Probabil ca la alti asiguratori nu e asa.

Modificat de TheBoogieMan
Link către comentariu

Edmond Dantes

Eu am avut o dauna considerabila anul asta la Omniasig si a iesit totul bine in conditiile in care nu platisem decat jumatate din polita pe anul asta. Stiu ca se mai obisnuieste sa se ceara plata integrala pentru decontul unei daune mai mari. (aprox 130 mil vechi/)

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!