Jump to content

Statie Emisie/receptie CB

Ex member
 Share

Postare recomandată

Am montat Alan 42 + Sirius 5000 pe Koleos si am facut un drum prin tara.

Iata ce am constatat:

1. Emisie nu stiu exact cat

2. Receptie = max 500 m - VARZA

3. Interferente si bazaituri de m-am lasat pagubas de statie

4. Squelch-ul la maxim aproape tot drumul din cauza bazaiturilor

Statia si antena sunt noi, nu imi dau seama unde si/sau cu ce am gresit.

@SSorin: Maine plec spre Bucuresti si am sa-ti dau un telefon cand ma apropii poate, daca ai timp si vrei, ma ajuti si pe mine. Daca nu, oricum stau pana sambata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu-mi vine a crede. Configuratia pe care o ai este "beton", cel putin antena Sirio 5000. Ori antena nu este calibrata, ori ai o defectiune - cablu intrerupt, lipituri imperfecte etc.

Link către comentariu

Asa am gandit si eu cand am facut configuratia. Dar ceva nu e in regula. Faza e ca am 2 randuri de statii si antene si relativ aceleasi probleme. Am sa vin cu amandoua la Bucuresti.

Link către comentariu

deci popularizam canalul 39.

eu am sa intru mai acusi, daca e vreun coleg,dati de stire,poate ma ajuta si pe mine cineva cu o proba.

73!

Link către comentariu

Salutare tuturor. De ceva vreme ma tot gandesc sa iau si eu o statie. Initial ma orientasem spre un TTI550 +antena micro 30...undeva la 260 ron...dar din ce am citit in posturile anterioare ar fi indicat sa ma feresc de aceasta marca. Ar fi mai indicata o Danita440 + antena milenium ml 145 pretul tot in zona asta cam 300 ron. Si inca un detaliu...preturile sunt de la Artero..am inteles ca nu prea e multumita lumea de serviciile lor de curierat,...dar eu pot sa merg direct la ei in magazin, sa probez sa vad exact la fata locului cum merge statia. ce spuneti?

Modificat de Seby19
Link către comentariu

Am montat Alan 42 + Sirius 5000 pe Koleos si am facut un drum prin tara.

Iata ce am constatat:

1. Emisie nu stiu exact cat

2. Receptie = max 500 m - VARZA

3. Interferente si bazaituri de m-am lasat pagubas de statie

4. Squelch-ul la maxim aproape tot drumul din cauza bazaiturilor

Statia si antena sunt noi, nu imi dau seama unde si/sau cu ce am gresit.

@SSorin: Maine plec spre Bucuresti si am sa-ti dau un telefon cand ma apropii poate, daca ai timp si vrei, ma ajuti si pe mine. Daca nu, oricum stau pana sambata.

Din ce spui tu, problema ar cam tine de garantie... (de unde le-ai cumparat ? )

Dar sa se intample si la cealalta statie ceva identic...cam greu de crezut.

Suna-ma si vedem ce se poate face.

Salutare tuturor. De ceva vreme ma tot gandesc sa iau si eu o statie. Initial ma orientasem spre un TTI550 +antena micro 30...undeva la 260 ron...dar din ce am citit in posturile anterioare ar fi indicat sa ma feresc de aceasta marca. Ar fi mai indicata o Danita440 + antena milenium ml 145 pretul tot in zona asta cam 300 ron. Si inca un detaliu...preturile sunt de la Artero..am inteles ca nu prea e multumita lumea de serviciile lor de curierat,...dar eu pot sa merg direct la ei in magazin, sa probez sa vad exact la fata locului cum merge statia. ce spuneti?

Nu e vorba de firma de curierat, e vorba de firma Artero.

Eu nu mai cumpar de la Artero nici daca ma plateste el...

Sunt convins ca daca ai sa cauti, ai sa gasesti acelasi produs, la acelasi pret sau mai ieftin, la un magazin serios.

deci popularizam canalul 39.

eu am sa intru mai acusi, daca e vreun coleg,dati de stire,poate ma ajuta si pe mine cineva cu o proba.

73!

Ar trebui sa spui si prin ce zona esti.

Crezi ca bati tot Bucurestiul cu statia ta ? Ma indoiesc. :banghead:

Link către comentariu

...preturile sunt de la Artero...

Mai stiu doua persoane care au comandat de la Artero si in loc de mere au primit pere... Pe urma nervi, telefoane, plata curierului pentru expedierea produsului... Un amic si dupa ce a trimis inapoi o talpa magnetica a primit o alta, dar fara folia ce se lipeste pe fund... Daca te duci la magazinul lor si iei cu tine pe cineva care se pricepe poti avea noroc...

Link către comentariu

Hai s-o spun mai direct, mie mi-au tras o teapa de 190 ron.

Si mai stiu inca 2 persoane care au patit-o.

Link către comentariu

sorine, acum sunt in zona eroilor.

scuze, sunt incepator, nu mi am dat seama, na:)..

diseara ma plimb prin mai multe locuri, numa sa ma ajute cineva:)!

Link către comentariu

Acum am intrat in casa, te-am strigat in 39 dar era cam mare distanta dintre noi.

Intre 18 si 18.30 sunt in zona Vatra Luminoasa/Iancului/Muncii/Piata Alba Iulia, daca esti pe aproape, ne auzim in 39. ;)

Link către comentariu

Am mai intrebat si eu in stanga si-n dreapta..cica cea mai enervanta chestie la statii e bruiajul/zgomotul de fond si apoi limbajul de pe c22.Asa e?

Link către comentariu

1. Da, asa este, dar daca ridici sqelch-ul mai sus nu mai auzi,

2. Padure fara uscaturi nu se poate. :D

Link către comentariu

In marile aglomerari urbane 22 se aude foarte rau. De cateva zile aproape nu te poti intelege in Bucuresti pe 22... Cred ca si-au luat mult statii si se joaca la ele... Unii tin apasata emisia asa, in prostie, doar ca sa-i deranjeze pe altii... E cool pentru ei.

Limbajul este proportional cu educatia poporului roman. Un baiat care are ca job conducerea camionului ori a dubei de marfa are un bagaj de cunostinte care incepe cu p**** si se termina cu p****. Sunt putine exceptii. Din pacate.

Link către comentariu

Dupa cum am spus...22-ul devine superaglomerat si indecent.

Sa facem cunoscut 39 prin orice mijloace mai ales pentru noi soferii de autoturisme.

Eu unul fac topic si pe alt forum skoda unde comunic acest lucru...daca si voi faceti la fel e ok...vestea circula repede pe net.

Raminem in DW ( dual watch 22 si 39 ).

73 !

Modificat de 120 L
Link către comentariu

Ok. Ms de informatii..o sa caut in alta parte. Sa inteleg ca o danita 440 ar fi ok?|

Link către comentariu

seby, uite, eu sunt foarte multumit de statia de care am pomenit mai sus, si pe care mi a recomandat o un coleg de forum.daca vrei discutam detalii pe privat.

cum necum reusesc sa a fac auzit cu ea pe 22 in bucuresti, si in wknd plec din localitate!

pe 39 si pe 27 m am auzit de la witing pana pe platforma pipera si pana in rahova(da ma rog la asta din urma era un bun coleg de aici de pe forum cu statie fixa:)) ),iar de la academia militara ma auzeam, cu intreruperi, ce e drept, pana la un coleg din popesti.asta tot prin buna intermediere a statiei fixe mai sus mentionate, deoarece eu nu il auzeam pe respectivul.

dadada, sa popularizam 39 le, se aude foarte liber acolo.si..rusinica...nu prea era nimeni dupa amiaza asta!

ssorin, multumesc, nu te am auzit in 39, dar am reusit sa probez statia, ne nimerim pana la urma!

Link către comentariu

A apucat cineva sa testeze pe aceeasi statie, antene de lungimi diferite?

Am o sirio turbo 800 (cam 80cm) si o sirio ML145 (160cm);

Teoretic stiu ca cea de-a doua este recomandata, dar practic ar putea zice cineva din experienta in ce constau diferentele? in special la receptie:)

Link către comentariu

Receptia este data in cea mai mare masura de raportul semnal/zgomot al statiei...antena te ajuta doar la distanta de receptie.

Eu am receptionat si de la 60 de km cu antena mica de 17 cm a statiei portabile...posibil o statie de TIR cu putere mare...

Acum despre antene: Daca antena de 80 e acordata bine poate fi mai buna decit cea de 160 dezacordata !

In principiu diferenta intre ele este cam de 2-3 db dar asta in aceleasi conditii de acordaj.

Mai este o chestie pe care nu prea o verifica nimeni: Campul radiat de antena. Poate fi de 3x mai mic sau mai mare daca antena e montata pe centru plafonului sau intr-un colt...

Trebuie testat iar pentru asta trebuie scule si un feed-back de S-metru de la o anumita distanta...

73 colegii si ne auzim in 39 !

Azi imi iau antena de plafon si fac teste pe ambele canale ( 22,39 )...poate imi da cineva un control pe 39.

Modificat de 120 L
Link către comentariu

Nasol ce spuneti de Artero ca alt magazin in afara de cele online nu gasesc sa fie in Bacau.

Seby19 daca-ti iei statie poate ne intalnim sa o vad si eu in actiune.Vreau sa ma prinda microbul dar pana nu vad/aud "live"..cam greu.De la noi mai are ciupi bc statie l-am rugat si pe el sa o aduca la o intalnire.

Link către comentariu

Daca esti din Bacau si te duci personal la sediul firmei poti rezolva altfel. In primul rand, sa probezi statia si antena pe loc, inainte sa le platesti (eu am patit-o cu ei, mi-au trimis statia defecta).

Link către comentariu

Salutare, ajutati-ma sa ma decid intre 3 statii: Maxon CM10=240 roni, Midland Alan 100 Plus=320 roni sau Danita 440=265 roni, legata la ML 145.

Link către comentariu

O stire proaspata de pe alt forum:

"Astazi am auzit ca intre Buzau si Braila se facea control la puterea de emisie.Eu eram prin oras si ii auzeam pe "colegi" cum discutau despre asta"

Salutare, ajutati-ma sa ma decid intre 3 statii: Maxon CM10=240 roni, Midland Alan 100 Plus=320 roni sau Danita 440=265 roni, legata la ML 145.

Eu votez VR-32 Plus, apoi Danita 440 :D

Link către comentariu

Foarte bine! Spune legea 4 W, asa trebuie sa aiba toti. Nu-i normal sa acopere un "baiat destept" comunicatiile celorlalti. Vezi Sorine, spuneai ca nu au scule sa verifice - cand e vorba de amenzi gasesc si scule...

Link către comentariu

Probabil au inceput sa le foloseasca ca sa justifice banii dati pe ele...

Pe praful asta, vor sa scoata bani din orice ;)

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!