Jump to content

Cauciucuri

big danny
 Share

Postare recomandată

marian_nicolae1970

Am comandat si eu azi 4 cauciucuri Barum Bravuris 3, 235/45/17, la pretul de 306 / bucata, transportul inclus. Sper sa fie ok, chiar daca sunt clasa de eficienta C la aderenta si E la consum. Am citit cateva review-uri bune despre ele. Sunt testate si de cateva site-uri de specialitate.

Modificat de marian_nicolae1970
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 4 weeks later...

Salutare. Intentionez sa imi schimb cauciucurile de vara si as avea nevoie de un sfat. Eu am luat masina cu anvelope 215/55/r16 si as vrea sa imi iau unele cu balon mai mare si putin mai late. Ideal ar fi un 225/60 nu zic nu si la un 215/60  (jantele raman pe 16) . Am facut niste calcule si cu 225/60 diferenta e de 5.21 % adica la 100km/h as avea undeva la 105km/h cu astea (mai precis viteza indicata de vitezometru ar fi cam cea reala). A incercat cineva? Imi puteti spune unele dezavantaje?

Link către comentariu

225/55/16, are un prieten pe passat b6, masina se comporta foarte bine, stabilitate buna dar consumul e ceva mai mare.

Link către comentariu

On ‎3‎/‎1‎/‎2016 at 4:02 PM, marian_nicolae1970 said:

Am comandat si eu azi 4 cauciucuri Barum Bravuris 3, 235/45/17, la pretul de 306 / bucata, transportul inclus. Sper sa fie ok, chiar daca sunt clasa de eficienta C la aderenta si E la consum. Am citit cateva review-uri bune despre ele. Sunt testate si de cateva site-uri de specialitate.

Barum bravuris 3 am avut eu tot pe 235/45/17 si au facut galme de la gropi, nu recomand. 

Link către comentariu

marian_nicolae1970

Acum deja le am pe masina.... vom vedea :huh:

Link către comentariu

salut baieti ,,,,, pe libret Sono 235 45 17 voiam sa intreb daca pentola folosi SI 225 45 17 ,,,, ??? multumesc

Modificat de nelsonred
am scris gresit
Link către comentariu

Le poti folosi, doar daca le faci omologare pe certificat ?

Link către comentariu

multumesc,,,am vazut ca diferenta este de 2,1 %  deci ar trebui sa nu fie probleme,,,,,,,multumesc oricum

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut

Anul trecut am achizitionat 2 anvelope pirelli cinturato p7 blue. Anul acesta am achizitionat 2 anvelope GY asim 2

GY-ul lam pus pe fata si pirelli pe spate, anul trecut pirelli era pus pe fata. Dimensiunile 235 45 17. Ideea e ca sunt foarte zgomotoase, la inceput credeam ca e de la GY deoarece anul trecut nu am sesizat un zgomot asa mare. La o verificare mai amanuntita am sesizat ca pirelli au niste deformari in dinti de fierastrau dar nu doar pe o parte a anvelopelor ci pe ambele parti ambele anvelope. Mentionez ca unghiul lam facut si anul trecut si primavara asta si primavara asta la gasit aproape perfect trebuia doar putin corectat si lam facut in doua locuri diferite, deci nu cred ca e de la unghi. Anvelopele sunt uzate uniform, inclusiv cele de iarna 205 55 16

Cu pirelli am rulat anul trecut aproximativ 11000 km, carne mai au aproximativ 6-7 mm

Daca merg ceva timp cu ele e posibil sa se uzeze uniform?

Ar trebui sa le pun pe fata sa se uzeze mai repede?

A mai patit cineva ceva de genul cu pirelli cinturato p7 blue?

Cineva cu Gy asim 2 imi poate spune daca sunt zgomotoase ca ma gandesc sa nu fie de la ele. Gy leam rulat aproximativ 700 km

Dot-ul anvelopelor 2015 si Pirelli si Gy

Multumesc

Link către comentariu

@duduratoy, ce presiune pui in roti? O presiune prea mica duce la uzura neuniforma, mai exact se accentueaza uzura pe exteriorul anvelopei si zgomot accentuat. Stiu ca se practica in Romania metoda cu presiune mai mica, ca sa nu se mai simta toate gropile.

Modificat de svg_gabriel10
Link către comentariu

Uzura în dinți de fierăstrău e dată de amortizoare.

Link către comentariu

Salut

Amortizoarele sunt schimbate avum 30000 km  si functioneaza. Inainte de pirelli am avut niste conti sport 5 pe cara anul trecut leam avut pe spate cand pirelli leam avut pe fata si acum 2 ani leam purtat pe fata si anul trecut leam dat jos deoarece au ajuns la limita de uzura dar cu o uzura uniforma. Deci de la amortizoare nu cred ca e.

Adevarul e ca anul trecut pe fata leam purtat cu presiune 2-2,2si pareau putin lasate, cand pe capacul de la rezervor scrie 2.3.

Daca le port asa e posibil sa se uzeze uniform? Ar trebui sa dispara zgomotul?

E posibil sa fie de la Gy-ul de anul acesta?

Multumesc

Link către comentariu

Eu pun in pneuri 2,4-2,5 bar in permanenta, exceptie facand pe ninsoare...cand pun 2,1 bar.

@duduratoy, zgomotul poate fi si din cauza pneului in sine, varianta comerciala. Gasesti Pirelli si la Auchan, dar nu au calitatea de pe eticheta.

Pneurile mele (GoodYear Efficient Grip P) au un nivel de zgomot de 68Db, iar de la 80-90 km/h  (cand nu mai zbarnaie motorul) se aud cauciucurile, dar nu mai tare ca vantul pe langa oglinzi.

Zgomotul pneurior poate proveni si de la modificarile aduse masinii (pneuri mai late decat cele recomandate de fabricant, distantiere la jante, unghi dereglat).

Link către comentariu

Tin sa precizez ca nu am nici distantiere la jante, anvelopele sunt cele specificate de fabricant si unghiul e bun.

Tu ce dimensiuni ai pe iarna si pe vara?

Ma gandesc ca am trecut de la anvelopele de iarna 205 55 16 la cele de vara 235 45 17 si ar fi normal ca zgomotul de rulare sa fie mai mare decat la cele de iarna deoarece suprafata de contact e mai mare nu?

Totusi zgomotul specificat de producator e cam acelasi si la anvelopele de iarna si la cele de vara

Sper ca dupa ce le mai rulez sa dispara zgomotul

Astazi am observat ca la viteze mai mari vibreaza usor volanul. Gy lam echilibrat de prima data de noi.

Oare trebuia sa le rulez putin si dupa aia sa le echilibrez?

Multumesc

Link către comentariu

E normal sa fie mai zgomotoase pneurile mai late, asa cum ai spus si tu, suprafata de rulare zice multe.

Echilibrarea rotilor se face intotdeauna cand ai pus cauciucurile.

Eu folosesc doar cauciucuri de vara 205/55 R16. Ajung la 200 km/h fara nicio vibratie.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Fata de 215/ 235/47/r17 consumul creste cu pana la 1l/100 km

Link către comentariu

Poate creste si pana la 2, depinde de greutatea rotilor, si profilul cauciucurilor, nu neaparat de dimensiune. Exista jante pe 17 sau 18 care cantaresc mai putin decat altele pe 16. La cauciucuri cu aceleasi dimensiuni nu prea exista diferente semnificative la greutate. 

Modificat de DiLivio
Link către comentariu

Depinde Sì clasa de cauciuc care o montezi. 

Daca cumperi cauciucuri 215/55/16 cU clasa de consum F , normal ca o sa consume mai mult decat altele cu clasa de consum A,B,C,D,E. 

Am cauciucuri 235/45/17 Pirelli cu clasa de consum A clasa de aderenza pe ploaie A . 

Deci nu vad diferenta de consum fata de 215/55/16 

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Colegi, va cer si eu o parere. M-a lovit norocul si mi-am taiat un cauciuc de pe spate intr-o piatra, fix pe lateral ( deci e kaput) . Dimensiunea lor e de 215.55.R16. Acum, ca sa evit sa mai arunc alti bani pe cauciuc ma gandeam sa le las pe spate de 215 si pe fata sa pun de 205 ( pt ca am 2 bucati prin garaj pe undeva ). Credeti ca diferenta e suficient de mare incat sa am probleme cu ABS sau ESP? 

Link către comentariu

E cam mare diferenta in diametru.

Link către comentariu

As dori si eu parerea voastra, mai ales a celor care au avut anumite anvelope.

Trebuie sa imi iau un set de anvelope de vara si am de ales intre:

1. GOODYEAR EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 205/55 R16 91W

2. CONTINENTAL 205/55 R16 91V PREMIUMCONTACT 5

3. DUNLOP BLURESPONSE 205/55 R16 91W

4. MICHELIN PRIMACY 3 GRNX 205/55 R16 91W

As dori sa stiu parerea celor care au avut una sau mai multe din ele cum se comporta la franare umed/uscat , curbe, zgomot, consum....

Stiu ca exista siteuri care au review pt anvelope...dar vroiam sa vad si parerea colegilor.

Multumesc anticipat

Link către comentariu

am si eu o intrebare! 

vreau sa schimb cauciucurile de pe fata pe spate , trebuie sa le si echilibrez? 

ms

Link către comentariu

Hai sa iti raspund eu. dar cu o intrebare: bat/vibreaza?

Daca raspunsul e nu atunci le poti pune linistit si nu e nevoie de re-echilibrat. Mare atentie insa ca rotile se schimba in X la masinile cu tractiune pe fata asa ca dreapta fata ajunge pe stanga spate si stanga fata pe dreapta spate.

Spor la treaba.

Link către comentariu

da stiu ca se  schimba in x..eu le schimb ca trebuie inversate dupa un nr de km,doar ca nu stiam daca trebuie echilibrate. nu , nu bat...

Modificat de MariusPD
Link către comentariu

Atunci nu e nevoie de re-echilibrare. :icon_thumright:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!