Jump to content

Cauciucuri

big danny
 Share

Postare recomandată

eu am pe 18'' si nu am probleme . doar ca ma feresc de borduri nu le mai urc ca pana acum .

post-32123-0-99309700-1305652772_thumb.j

post-32123-0-10418100-1305652809_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt interlagos ;)absolut superbe,am vrut sa le specific!!!acum cu urcatu pe borduri da sa te feresti,dar daca e facuta urcare banuiesc ca nu are nimic,poti sa te urci!!!acum nu or fi facute din plastilina,totusi!!! :icon_thumright:

Link către comentariu

am urcat chiar borduri mari insa ma feresc sa fac asta des . cat despre interlagos am inteles ca ar fi excelente pe drumurile noastre . cel putin eu nu am absolut nimic de reprosat .

Link către comentariu

Oricum dupa parerea mea,jantele cu tot cu cauciuc dau cam 40% din frumusetea unei masini la exterior!!!!daca nu este adevarat va rog sa ma corectati!!!! :icon_thumright:

Link către comentariu

• 2 months later...

Am Passat B6 cu jante Adelaide (7Jx16H2 ET 45; 5x112) si vreau sa-mi cumpar roti de iarna cu jante de tabla. Am gasit 2 tipuri de jante de tabla:

1. 6,5JX16H2 ET 42

2. 7JX16H2 ET 37

Nu stiu cu ar sta pe masina jantele cu ET de 37; mi-e teama sa nu iasa prea mult in exterior si sa frece. Are cineva tipul asta de jante pe Passat B6? Anvelope de 205/55 r16 merg si pe jante cu 7J?

Link către comentariu

Merg fara probleme si cu ET 37, dar daca vrei sa pui 205 iei 6,5 J ca este originalul. Pentru 7 J originale Et-ul este 45 si merg si cu 205 dar ideal este 215.

Link către comentariu

Multumesc, m-am decis deja pt 6,5J cu ET de 42 in combinatie cu anvelope de 205.

Link către comentariu

Intrebare: Care este dimensiunea maxima de anvelope ptr. jantele standard de aliaj 16", passat b6 2006? Eu am momentan 215/55/16. Se pot pune si mai late?...adica sa nu frece la viraj. Va multumesc...

Link către comentariu

legal doar aia e... maxima.

Link către comentariu

ARE CINEVA ANVELOPE 215/60/16 ? Pentru minunatele drumuri ale patriei (si nu numai) as vrea sa trec la marimea aceasta de anvelopa(este o dimensiune "entry level" pt SUV-uri gen KUGA, TIGUAN). Am pachet drumuri grele, deci nu cred ca e pb cu inaltimea de aprox 1 cm e loc destul sub aripa). Probleme ar fi ceva la stabilitatea masinii; tinuta de drum; etc ? Poate cineva care a avut/are ma poate ajuta.

Link către comentariu

Salut,

Eu am anvelopele, dimensiunea aceasta pe Passat, sunt niste Good Year-uri Hidragrip si zic ca sunt suficient de late/inalte pentru drumurile noastre.

Stabilitatea este una buna la fel si tinuta de drum, au cam doi ani. Conteaza si marca anvelopei zic eu, decat sa iei unele entry level pe 215, mai bine mergi in continuare(presupun/probabil)pe unele ceva mai bune 205/55/R16...

Sper sa faci alegerea cea mai buna, bafta.

Link către comentariu

Momentan sunt "ca la carte" am 205/55/16 iarna Continental si vara 215/55/16 Dunlop. Pt.dimensiunea 215/60/16 nu-s prea multe oferte iar un Dunlop Fast Response e aprox 520 RON; GY Excelence aprox 480 RON; etc. Mai astept sa intre cele de iarna puternic la vanzari si poate se mai fac ceva reduceri pt gumele de vara. Mai jos nu ma duc sa nu am surprize cu calitatea.

Modificat de catanexus
Link către comentariu

• 1 month later...

Un document util pentru cunoaşterea roţilor VW Passat B6 şi nu numai...

Roti_VW_Passat_B6.pdf

Modificat de D@ny
Link către comentariu

Si eu zic ca masina sta foarte bine pe cauciucuri de 205/55/16 si B7 le are echipare de vara 205 la TL. Diferenta de pret dintre un cauciuc premium 205 si 215 este si de 200 lei, semnificativa zic eu. Eu am o galma mica si am cauciucuri 215 GY, sunt 2010 si arata f bine, ma bate gandul sa pun pe toata masina patru noi de 205 decat doua noi de 215 sa fac pereche. Diferenta la tinuta de drum este insesizabila, pana la urma de ce viteza vorbim si unde? Sunt foarte hotarat sa tin cu buzunarul decat cu fitele...

Stabilitate pe curbe... unde, care curbe si ce drumuri?

Modificat de theo
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare tuturor, din ce am citit pana acum din thread, nu prea am vazut pareri despre Michelin Alpin, respectiv Michelin Primacy HP pentru vara. Foloseste cineva dintre voi aceste 2 modele de anvelope? La primavara ar trebui sa inlocuiesc Pirelli P7 cu care a venit incaltata masina din fabrica si am inteles ca Primacy-urile ar fi cat de cat top. Orice sfat e binevenit. De asemenea, ma intereseaza Alpin-urile pentru iarna viitoare (acum am niste Snowtrac 2 mai vechi, dar pe care le mai tin si iarna aceasta, fiind ultima totodata). Cheers!

Modificat de Alexxel
Link către comentariu

Am pe masina din dotare primacy hp 215/55/16. Sunt gata = terminate. Au trei ani si un pic si ceva mai mult de 40000km. Mers relativ normal, fara excese inutile. Foarte de ajutor pe ploaie si umed pe jos, si in acelasi timp destul de galagioase. E doar parerea mea. Oricum la anul ma gandesc la altceva. Dunlop sau BFGoodrich. Astea mi-a ajuns cat mi-au uruit in cap.

Link către comentariu

Asa zgomotoase zici ca sunt Primacy-urile? Interesant..am mai vazut niste teste pe la ADAC si eram curios daca sunt posesori de Vredestein, mai precis de Sportrac 3 sau Ultrac Cento (acestea fiind si aratoase sa zic asa, desi asta nu e neaparat un factor in alegerea anvelopei). Am acum pe masina niste Snowtrac 2 care s-au comportat foarte bine si de aceea ma gandeam la vara sa merg tot pe mana olandezilor, iar aceste 2 modele par cat de cat varf de gama (ar mai fi alea Ultrac Sessanta, dar nu e cazul). Asa ca daca sunt posesori, sunt curios de feedback. Thx!

Link către comentariu

• 2 months later...

Si eu zic ca masina sta foarte bine pe cauciucuri de 205/55/16 si B7 le are echipare de vara 205 la TL.

De curiozitate, voi aveti trecut la Passat in C.I. anvelopele 205/55/R16?

Eu nu am decat dimensiunile astea:

215/55/R16

235/45/R17

205/50/R17

235/40/R18 - pe astea le-am cerut eu sa mi le treaca la RAR cand am facut identificarea.

Ma gandesc ca, probabil nu am trecute si 205/55/R16 din cauza ca masina e Variant!!

Link către comentariu

Nu are legatura cu faptul ca e Variant ci cu faptul ca sunt cretini ce-i de-acolo...

Eu cand mi-am facut Rar-ul m-am intors dupa o zi pentru ca aveam trecut doar 205/55/15 cand eu aveam din fabrica pe masina 215/55/16. Dupa munca de lamurire cu individul de la Rar (lor nu le aparea in sistem ca as putea avea marimile alea) mi-a trecut si 215 si le-am zis sa-mi puna si 235/45/17 ...

Asta a fost dupa ce m-am intors de la finante la RAR ca desteptii nu mi-au trecut pe carte ca as avea DPF si duduia de la finante mi-a calculat taxa fara acea reducere de 25%..

2 drumuri de 60 km pe banii mei pentru incompetenta lor..

Bineinteles prima data am stat 3 ore jumate la coada...

Concluziile.....

Modificat de danmatyas
Link către comentariu

La Passat B7 Variant este trecut in CI 205/55/16 si am si pus de iarna iar masina este f ok, confortabila pe denivelari etc

Pt vara am 215 dar masina este un pic mai rigida, am condus doar cca 1 luna cu ele..

Link către comentariu

La achizitionarea masinii nu am tinut cont de asta ca arata bine, dar dupa aceea am vazut ca fiind echipata cu pachetul sport aveam roti pe 17. Am aflat pretul unui cauciuc de dimensiunea respectiva si am luat pastile de inima. Le-am schimbat pe 16, le-am gasit cu Michelin Primacy si am mers vreo 2 ani si inca mai merg (cel putin 30.000km/ an). Dar diferenta sesizabila este la:

1. Viraj pe loc - mult mai usor se invarte volanul cu cele de 205/55/16 fata de 215/55/16, chiar daca uniii spun ca nu e diferenta prea mare intre ele.

2. Consumul, - pentru cei care il pot face in aceleasi conditii de drum - este si cu 0.5 - 0.8 litri la suta km. Eu fac naveta pe acelasi traseu de vreo 3 ani si am verificat. Initial nu am bagat de seama, dar pentru stil de condus normal diferenta intre 17 inch si 16 inch (echipata cu 205/55/16 ) este insesizabila la stabilitate dar sesizabila la cele mentionate mai sus.

Link către comentariu

dar pentru stil de condus normal diferenta intre 17 inch si 16 inch (echipata cu 205/55/16 ) este insesizabila la stabilitate

.. dar este f sesizabila la un stil de condus mai agresiv sau in niste situatii limita cand esti obligat sa tragi de volan, sa pui o frana de urgenta, etc ..pt ca nu poti sti niciodata in trafic "de unde sare iepurele"!! ....si aici compar bineinteles anvelopele care se pun pe passat 235/45/R17 vs 205/55/R16

Si ca sa-ti dau un exemplu, eu cand am cumparat passatul (sh), avea anvelope de vara pe el 205/55/R16 (care nu sunt trecute in cartea lui de identitate dupa cum am spus - de aici si dilema mea - fusese abia inlocuite de vechiul proprietar) iar primul meu drum a fost Tg Mures - Bucuresti. Ei bine, de la Brasov la deal spre Predeal i-am "dat in gura" cat putea sa duca intrandu-mi aproape in fiecare curba ESP-ul pe unde aveam loc sa merg mai tare.. deci derapaje la greu!! Ma ajuta f mult si motorul (2.0 TDI 170cp) + faptul ca masina era complet goala ..deci fara nevasta in dreapta :)

Cum am ajuns in Bucuresti, in secunda doi i-am dat jos rotile alea si i-am pus anvelope 235/45/R17 Dunlop Sport Maxx TT pe jante de Passat CC (8Jx17 inch cu ET41).

Ei bine, ulterior cand am ajuns din nou pe serpentine gen Valenii de Munte - Cheia - Brasov sau Dealul Negru, vreau sa spun ca situatia a fost cu totul alta... ESP-ul imi clipeste muuult mai rar iar masina sta "infipta" pe sosea.

Singurul punct negativ al anvelopelor 235/45/R17 fara de 205/55/R16 este bineinteles consumul masinii (diferenta meritand in opinia mea.. fiind de un maxim 0.5 litri/100 km cred eu).. dar asta e.. nu le putem avea pe toate!!

Modificat de meghitz
Link către comentariu

Exact ce spuneam, mai ales ca vad in avatar si o poza specifica varstei...si eu am doi ocupanti pe bancheta spate care intra in "functiune" mai repede ca ESP-ul si ma fac sa conduc mai "economic". Una peste alta am optat pentru cauciucuri de calitate dar de dimensiuni rezonabile (205) si anume FULDA si de vara si de iarna si pana acum se comporta excelent.

Modificat de ermitaje
Link către comentariu

Eu nu am simtit nicio diferenta intre 205 si 215. Am avut de iarna 205 si le-am dat si am luat 215, arata mult mai bine masina cu 215 fiind si sportline. De vara am 215 care intradevar sunt mai rigide decat cele de iarna. Intre 205 si 215 de iarna nu am simtit nicio diferenta. Nici de consum!

Link către comentariu

Inafara de faptul ca masina nu arata prea bine cu 205-uri nu le vad nici o hiba in conditii de condus normal. La capitolul estetica, asa cum am zis, 205-urile parca sunt niste caucuicuri de jucarie fata de 215-le cu care eram obisnuit pe perioada de vara. Mi se par prea mici pentru Passat.

@danmatyas, sa stii ca si mie mi-a calculat duduia taxa fara DPF acu 3 ani cand am inmatriculat-o. Tind sa cred ca astia de la Cluj ne iau de fraieri si cine observa "omisiunea" cere corectura, ceilalti... ghinion.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!