Jump to content

Stergatoare Passat - conversia la AERO TWIN

Alex P
 Share

Postare recomandată

Mi-am luat un set de stergatoare Bosch aerotwin retro fit de 530 mm fiecare. Le-am montat si merg perfect. Acuma am o intrebare, existe vreo ordine in care ele trebuie puse? adica de unde stiu care trebuie sa il pun in dreapta si care trebuie sa il pun in stanga? sau e tot una de vreme ce amandoua is de 530 mm, si arata si la fel, nu vad diferente intre ele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• C o s m i n

29

• Eto

24

• F l o r i n

13

• iuliu1984

10

Top Posters In This Topic

Posted Images

• Administrator
...

sau e tot una de vreme ce amandoua is de 530 mm, si arata si la fel, nu vad diferente intre ele.

:icon_thumright:

Ti-ai raspuns singur. :icon_thumleft:

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salutare,

Aveti vreo idee daca se potrivesc la Passat stergatoarele de la un Audi A4?

Vreau sa imi montez brate Aero si as merge pe cele de la Audi pentru ca arata mai bine (sunt mai "sanatoase"). In principiu ar trebui sa mearga deoarece parbrizele sunt asemanatoare ca si forma/dimensiune.

Multumesc.

Link către comentariu

Am fost ieri la un service VW si am intrebat daca se potrivesc bratele de la A4 la Passat, iar raspunsul este NU. Motivul este ca bratele de la A4 sunt prinse cu piulite de 10, iar bratele de la Passat sunt prinse cu piulite de 8, deci axul pe care sunt prinse este mai gros la Audi.

Link către comentariu

• 8 months later...

Pe passat-ul meu am montate 2 stergatoare ... nu stiu marca ... sunt din cauciuc siliconic (parca asa se cheama), insa sunt cam lungi. Imi poate spune cineva dimensiunile stergatoarelor originale? Ma intereseaza lungimea lamelelor.

Link către comentariu

• Administrator
Avand deja experienta cu alte 2 masini la care am pus stergatoare supradimensionate, am zis sa vedem ce iese cu Passatul meu din 2001.

Pot sa va spun ca de acum inainte o sa cumpar stergatoare pe aceste dimensiuni:

560mm /22" la sofer

530mm / 21" la pasagerul din dreapta

Eu, nefiind in bani am luat din Carrefour stergatoare Alca, sub 8 lei/buc, ramane de vazut cat o sa tina.

Se gasesc si lamele separat de la aceeasi firma. Erau frumoase cele AERO, dar mai bine mai slabe si sa te folosesti de ele decat frumoase si bune si sa se foloseasca altu...(se cam fura, din pacate unui vecin i-au furat si stergatoarele acelea normale)

Alex Panoiu

Da' primul post al acestui topic, L-AI CITIT? De curiozitate, macar !

Link către comentariu

LOL

si eu trebuie sa schimb setul de stergatoare ,cel de la sofer intinde apa,si nu mai da randament.

Modificat de Dragosh_
Link către comentariu

• 1 month later...
Si eu am stergatoare model vechi si m-am gandit sa imi iau dinastea "lama" dar am zis ca mai bine imi iau tot de la bosh stergatoare fix ca si celelate care le-am avut inainte pe passat. Am observat ca la passat B5.5 stergatorul din dreapta din fabrica e putin curbat, nu stiu daca se pot monta alea "lama"

Am montate stergatoare lama, din cauciuc siliconic, (nu stiu marca si modelul) si stergatorul dreapta nu calca perfect pe parbriz pana in capat: ultimii 10-12 cm sta in aer, deoarece parbrizul este f curbat. Este al 2-lea set de strergatoare tip lama (primul a fost valeo) si pot sa spun ca vara isi fac treaba EXCELENT, insa iarna lasa de dorit: cand e frig afara, nu mai sunt la fel de flexibile si scartaie! Am patit acelasi lucru la ambele tipuri de lame! Probabil ar fi indicat ca iarna sa se foloseasca stergatoarele clasice!

Modificat de dolphspeed99
Link către comentariu

EU am luat de la magazinele de piese din Vitan ( nu de la standuri) stergaroare Bosch twin clasice cu 50 ron. made in belgia. F bune. passat 2002 deci 21 * fiecare stergator, iar pt luneta variant am luat Valeo 38 cm- si asta isi face treaba.

Link către comentariu

Revin cu o completare: pe masina am Bosch Aerotwin, insa chiar nu stiu cat de vechi sunt.

Stie cineva de unde pot lua (din Iasi sau de pe internet) un set de lamele (doar lamelele de cauciuc) bosch aerotwin?

Link către comentariu

In iasi sigur trebuie sa fie reprezentanta Bosch. Dute acolo ca gasesti sigur!

Link către comentariu

eu am stergatoare aero-twin cred ca se numesc...dinacelea fara metal, doar cauciuc. am cumparat Valeo pentru ca am auzitca sunt cele mai bune. dupa 3 luni imi scartaie deja cel de la pasager.

Link către comentariu

Ms mult, eto_ro. Ma voi duce sa intreb.

Link către comentariu

• 1 month later...

In sfarsit am schimbat si eu stergatoarele si este o diferenta ca de la cer la pamant!

Dupa ce am vazut ca mai multi colegi s-au plans de calitatea aerotwin-urilor, voiam sa incerc niste bosch clasice insa am cedat ispitei si am lua tot aerotwin.

Sunt impecabile! Foarte silentioase, sterg perfect si nu mai sar pe parbriz la viteze mari! Acum sa vedem cat o sa ma tina! Oricum iarna o voi face cu stergatoare clasice, ca astea din cauciun siliconic devin f rigide la temperaturi scazute!

Link către comentariu

Din cate am inteles, tu ai stergatoare Aero Twin standard. Sau aveai clasice si ai montat retrofit?

Mi-am comandat si eu Bosch retrofit. Maine probabil o sa le montez. Sper sa fie mai bune decat cele clasice, ce le am pe masina. Astea sterg doar apa curata. Cum e un pic de mazga, zici ca au puit matzele pe parbrizul meu.

Link către comentariu

Oricum iarna o voi face cu stergatoare clasice, ca astea din cauciun siliconic devin f rigide la temperaturi scazute!

De ce sa revii la cele clasice ??? Tocmai de aia se numesc TWIN au o parte care functioneaza in parametri excelenti vara ...si celalata parte ...iarna.

Sunt special concepute sa mearga in orice conditii, fie vara (cu calduri insuportabile) fie iarna ( cu ingheturi).

Eu tot Twin am pe masina si am fost/sunt multumit de calitatea lor. Bine ca nu mai merg in parametri dupa ce a trecut o iarna si o vara peste ele...asta e o alta poveste :)

Va pupa tata si :blink: Safe

Link către comentariu

Cosmine eu am stergatoare Bosch AeroTwin Retrofit si sunt foarte multumit de ele. Sterg ff bine chiar si dupa un an de folosinta. Am ramas uimit dupa ce am trecut la cele clasice la Aerotwin. Singura chestie ca sa steaga bine e sa iti mai degresezi tu din cand in cand parbizu. In rest no problem.... aaaa si normal sa nu dai cu stegatoarele cand ai gheata pe parbriz.

Link către comentariu

Am inlocuit stergatoarele vechi (cele cu tabla) si am pus unele numai cauciuc turcesti - exceptinale. Sterg extraordinar chiar daca iti arunca cel din fata noroi pe parbriz.

Link către comentariu

Am trecut si eu pe Bosch AERO TWIN :) Se schimba in 20 de secunde amandoua. Un lucru care l-am remarcat e ca in dreapta ramane putin (vreo 4-5cm) din suprafata parbrizului nestearsa datorita curburii mai pronuntate. Dar asta nu ma deranjeaza. Important e sa-si faca treaba pe suprafata activa a parbrizului. O sa vad cand ploua. Lamele am vazut ca sant putin grafitate si te cam negresti pe maini de ele. Asa sant toate?

Un lucru care ar trebui verificat la montarea lor ar fi ca bratul sa nu fie rasucitca sa poate tine lama perfect perpendiculara pe parbriz. La mine cel din dreapta era putin rasucit si lama statea putin inclinata pe parbriz. Cred ca asta duce in timp la acele trepidatii cand stergatorul se misca.

Eu l-am rasucit cu lama demontata de pe el si acum e perfect.

Link către comentariu

Si la mine raman vreo 4 cm in partea dreapta chiar la baza. Dar nu ma incurca cu nimica. Oricum isi fac foarte bine treaba stergatoarele.

Link către comentariu

Si eu am Bosch Aero twin Retrofit cam de un an pe utilajul meu: sterg ca in prima zi.

Si sincer sa fiu, le-am mai dat cateodata in gura si pe gheta de pe parbriz, involuntar sau intentionat (ce sa-i faci, cateodata e frig tare afara ca sa mai dai cu razuitoarea :icon_thumright: )

Le recomand

Link către comentariu

Am prins eu azi un kkt de vreme... :offtopic:

Stergatoarele isi merita toti banii. Parca mergi pe uscat. Nu ramane nici o urma de apa. :lol:

Link către comentariu

• 7 months later...

Stergatoarele Bosch Aero-Twin retro fit, au inceput sa de semne de oboseala dupa 35.000km, au inceput sa sune cand sterg si la viteze mari sar pe parbriz, am sa imi iau altele ca am fost multumit.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ma apropii de 40.000km cu stergatoarele au tinut destul? ca nu pot sa imi dau seama. Le-am pus sus in Februarie 2008.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!