Jump to content

Scut motor la Golf 4

vladixus
 Share

Postare recomandată

Eu am avut un Golf 4 1.4 si avea pachetul "DRUMURI GRELE" din fabrica .... foarte eficent, foarte rezistent si fiabil, printre cele mai bune lucruri care le poti pune pe un GOLF 4 (parerea mea.... Desi este benzinar nu am avut probleme DELOC cu racirea mai ales ca nu are fante de racire. Scutul mai mult ca sigur ca este din fabrica nu aftermarket, deci, inca un benziar care are scut :wub:

Am vrut sa imi pun si pe masina din seamnatura un scut de metal ....dar, ma cam sperii ce citesc pe topicu asta "supra-incalzirea motorului?!?", nu prea cred, probabil creste PUTIN temperatura la motor si vara mai scade din performanta dar nu se SUPRA-INCINGE sa apara probleme sau disconforturi prea mari, eu cred ca e mit...

lamuriti-ma si pe mine...sa imi pun sau sa nu imi pun...asta e intrebarea... ;)

Pai nu mai inteleg nimic;daca ai avut scut si nu ai avut probleme cu incalzirea motorului,spui ca tot nu esti lamurit daca sa pui sau nu,la actuala masina :) .Despre avantaje&montare m-am lamurit,mai astept o parere sau doua,despre eventuale dezavantaje de la cei care au avut sau au montat scut metalic la Golf pe benzina.

Modificat de goofy4
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din poze, m-am lamurit, credeam ca numai mie mi se pare ca e prea joasa in fata.

Link către comentariu

E joasa ce-i drept, dar macar e scutul care protejeaza si el de eventualele lovituri Nu spargi baia la prima piatra luata in bot. Si la cheltuiala cred ca 570 lei cat a costat scutul cu tot cu montaj, e mai putin decat daca ai sparge baia (baie ulei+ ulei+ eventuala tractare + manopera ....) si problema tot nu ar fi rezolvata.

Si nu cred ca e singura atat de joasa . Cu garda mai inalta sunt masinile cu pachetul de drumuri grele

Dezavantaje nu am observat pana acum. Am facut aprx. 1000 km Nu creste nici temperatura la antigel.

Am sa vad cum se comporta si pe drum accidentat.

Link către comentariu

Cred ca e de preferat ca atunci cand montezi scut de metal, sa montezi si acele inaltatoare de 2-2,5 cm.

Eu asa as face.

Link către comentariu

eu am scut de fabrica..masina e facuta pentru tinutul rece

am si plastice pe laterale la roti..scut mare cat motor+cutie si gros si greu al dracu

motorul nu fierbe..nu face nimic - masinile astea au o racire a dracu de buna

nu am inaltatoare sau altceva in plus si nici nu dau cu el de pietre - deci masina nu este cu mult mai joasa

*ssorin te asteptam pe tina sa iti montezi acele "inaltatoare de 2-2,5" si sa ne spui cum este cu ele..pana nu o faci NU mai da sfaturi aiurea.

distanta intre scutul meu si motor/cutie cred ca este undeva la 3-4 cm sau poate si mai bine..

*"pentru vulpile care nu ajung la struguri" le spun asa;

- decat sa aveti o baie si o cutie sparta+pagube adiacente..mai bine incercati orice scut indiferent de costul lui.

pagubele produse din lipsa unui scut sunt categoric mult mai mari decat pretul unui scut

Link către comentariu

Eu sunt foarte curios in ce imprejurari a reusit cineva sa sparga baia, poate ar trebui un topic separat.

In special daca a fost din neatentie sau a fost ceva inevitabil.

Link către comentariu

Gelu1 Stimate domn, felicitari pentru achizitie.

Spune-mi te rog lateralele din plastic se pot pastra in cazul montarii unui scut metalic? Scutul vine cu toate accesoriile pentru montaj?

Care este distanta intre scut si asfalt?

Mersi.

Link către comentariu

eu am scut de fabrica..masina e facuta pentru tinutul rece

am si plastice pe laterale la roti..scut mare cat motor+cutie si gros si greu al dracu

nu am inaltatoare sau altceva in plus si nici nu dau cu el de pietre - deci masina nu este cu mult mai joasa

*ssorin te asteptam pe tina sa iti montezi acele "inaltatoare de 2-2,5" si sa ne spui cum este cu ele..pana nu o faci NU mai da sfaturi aiurea.

1. Ai grija cum vorbesti !

2. Pt. stiinta ta, in "pachetul de drumuri grele" sunt incluse si acele inaltatoare de care am spus eu.

E simplu, dai un tel la PoRo sau oricare alt dealer si intrebi.

Link către comentariu

Garda la sol nu mi s-a parut sa o fi afectat mai mult de 1 cm. Eu nu am pus inaltatoare dar am vorbit cu mecanicul meu si-mi zicea ca sa ridic garda la sol s-ar putea sa pot pune arcuri de golf IV 4 motion si inaltatoare la capatul amortizorului.

Ar fi o idee,daca poti sa masori distanta de la cel mai jos punct al scutului,la asfalt(ai spus ca nu ai inaltatoare).O sa masor si eu(nu am deocamdata metalic,deci e inaltimea din fabrica),poate masoara si Azazell (care are pachet de drumuri grele din fabrica).Astfel,poate se lamureste si problema controversata a utilitatii/inutilitatii inaltatoarelor.Daca diferentele cu si fara scut vor fi de ordinul 1-2 cm,este clar ca nu sunt necesare.Nu cred ca asemenea diferente vor fi"vizibile",cred ca sunt masini care au garda mai joasa si nici nu au scut si circula bine mersi.

Modificat de goofy4
Link către comentariu

Asa cum s-a mai scris pe aici pe undeva, cele care vin din fabrica cu scut metalic, nu au inaltatoare, dar au alte arcuri / amortizoare.

Link către comentariu

poate fi si diferenta de cat de uzate sunt arcurile, sau cat de grea e masina, in functie de dotari. diferenta dintre un arc uzat si unul nou poate fi si de 4 cm. deci se poate ca o masina cu inaltatoare sa fie mai joasa decat una fara inaltatoare. la mine asa este. am o bora tdi cu multe dotari pe ea. i-am pus inaltatoare si totusi este mai joasa decat golful 4 a lui tata SDi care este fara inaltatoare.

Link către comentariu

Pai atunci nu inteleg de ce atatea griji pentru 1-2 cm pe care i-ar lua montarea unui scut, din garda la sol a masinii,cand oricum asta depinde de multi alti factori.In cazul asta,cred ca e un moft,poate o fobie,a unora care de fapt nu mai au demult garda la sol cum a stabilit-o fabricantul;dar atunci nu ar trebui generalizata;asta ar fi o explicatie.

Link către comentariu

Eu am intrebat la service cand am fost la revizie, in ce consta "pachetul - drumuri grele".

Nu mai stiu tot raspunsul, dar am retinut scutul de metal si cele 2 inaltatoare care compenseaza

scaderea garzii la sol din cauza greutatii scutului.

Daca cumperi scut de la Odorhei, sau alt "no name" cred ca nu-ti dau si inaltatoarele, dar le poti cumpara separat.

Eu asta intentionez sa fac.

Link către comentariu

Gelu1 Stimate domn, felicitari pentru achizitie.

Spune-mi te rog lateralele din plastic se pot pastra in cazul montarii unui scut metalic? Scutul vine cu toate accesoriile pentru montaj?

Care este distanta intre scut si asfalt?

Mersi.

Multumesc. Lateralele din plastic cred ca se pot pastra. spun asta pentru ca eu nu le-am avut dar a ramas spatiu acela gol.

Scutul vine cu toate accesoriile, nu trebuie sa cumperi absolut nimic in plus. (bara de prindere, brate, suruburi, saibe)

Goofy4 si steffan

Distanta nu stiu dar am sa masor maine

Modificat de Gelu1
Link către comentariu

Am parcat masina pe un teren care mi s-a parut a fi drept si am masurat distanta de la cel mai jos punct al scutului pana la pamant si mi-a dat 11.5 cm. Ar fi interesant sa faca masuratori cineva care nu are scut sa vedem ce distanta ramane intre scut si baie (banuiesc ca e cel mai jos punct dar si cel mai important)

Link către comentariu

Am masurat eu.Distanta de la baie la asfalt 16cm.Dar teava de evacuara a gazelor cu acel manson flexibil e putin mai jos.Eu am doar acel scut mic de plastic in fata.Distanta de la cel mai jos punct al acestuia(in fata),la asfalt=13,5 cm.Mai sunt lateralele acelea de plastic;distanta de la acestea la asfalt este 11cm!!Concluzi:distanta de la cel mai jos punct al masinii la asfalt,fara scut metalic este 11cm(practic acesta e cel mai jos punct al masinii).Daca pun scut metalic,distanta ar fi ca la Gelu 1,adica 10,5 cm.Deci in acest caz rezulta o modificare a garzii la sol de 0,5 cm. fata de varianta cu scut de plastic;mi se pare nesemnificativ.Teoretic,de la baie la scut ar fi 3-4 cm,dupa masuratorile facute(pe masini diferite ce e drept).Acuma poate interveni si ce a spus johny77 cu uzura arcurilor,incarcare,etc.Ce este cert:daca pun scut metalic,in locul celui de plastic diferenta va fi de doar 0,5 cm deci nu este necesara montarea inaltatoarelor(care de altfel e o cheltuiala semnificativa in plus).In mod normal pe sosele,ma indoiesc sa fie denivelari de cca 12 cm,ca sa ajunga sa atinga scutul(doar daca nu incerci frontal sa urci o bordura mai inalta).Daca se intra pe un teren accidentat,oricum nu mai conteaza,acolo va proteja scutul,in caz ca intalnim un obstacol mai mare decat garda la sol;si in acest caz isi face datoria scutul.Din punctul meu de vedere sunt clare toate aspectele:si al utilitatii si al "coborarii" garzii la sol.

Modificat de goofy4
Link către comentariu

Deja am vazut utilitatea scutului Am mers pe un drum asfaltat ce-i drept dar intr-o panta am prins o denivelare destul de mare si a facut balans masina si am atins cu scutul . Nu m-am oprit pe loc sa vad ce s-a intamplat dar de dimineata cand am facut masuratorile, m-am uitat si nici macar nu s-a indoit A ramas un mic semn atat tot.

In orice caz cand ma bag pe drum pietruit merg mai relaxat decat inainte pentru ca, chiar daca ar fi vreo piatra mai mare dau cu scutul care e destul de zdravan . :icon_thumright:

Link către comentariu

Uite un site fain de piese auto unde au scuturi, atat de plastic, cat si o varianta de scut metalic la un pret decent zic eu (fata de ce am vazut pe alte site-uri).

Eu am mai luat de la ei si sunt ok. Daca-ti faci cont si completezi datele masinii, de cate ori intri pe urma vezi piese exact pt modelul tau si ai si reducere!

http://www.autokarma.ro/catalog_fisa.php?i...u=60&page=2

Link către comentariu

Pretul pare bun,da la scutul metalic scrie ca este pentru TD,pentru benzina scrie doar la cel de plastic.Probabil se potriveste dar,ma intreb de ce specifica TD?Cel de la Odorhei,a scris cineva care are motor be benzina ca are;are si fante de aerisire;cel de aici nu are foto,doar alea de plastic,deci nu prea stiu nimic despre el.

Modificat de goofy4
Link către comentariu

Goofy, la cel metalic scrie "pentru motor 1.6-2.0 , 1.9 TD , cutie manuala". Deci e pt benzinare intre 1.6 si 2.0 si 1.9 TD, sau cel putin eu asa inteleg.

Poza nu are, doar o diagrama. Uitandu-ma la ea, eu as zice ca are niste fante de aerisire in partea din fata, pe laterale (sunt 3 linii paralele pe stanga si 3 pe dreapta; tind sa cred ca alea sunt ceva decupaje, insa nu pot fi sigur fara o poza clara).

Sper sa nu se inteleaga ca am vreo legatura cu acel site si de aia le fac reclama, sau ca am ceva cu cei de la Odorhei! Vroiam doar sa ofer inca o alternativa celor interesati sa-si achizitioneze unul (si se pare ca sunt destui tinand cont de cat este de activa lumea la acest topic).

Seara faina!

Link către comentariu

Mersi;e adevarat ca se poate interpreta asa ceea ce scrie acolo referitor la tipul motorului;dar daca are cineva montat acest scut,poate posteaza impresiile,as preferea ca sa fiu sigur sa aflu ca a mai montat cineva.Am mai citit ca sunt si altii care si-au luat scut de pe acest site.Poate si metalic...

Link către comentariu

si eu as fi interesat de un scut metalic ptr TDI AXR, sau daca nu o diagrama sau o schema amanuntita poate reusesc eu sa-l confectionez (tata e sudor de profesie). Ma poate ajuta cineva?

Link către comentariu

am vazut ca pe forum se face mai nou reclama la scut-motor.ro si ca acolo au scut ptr golf iv la 450 ron

din ce am vazut insa acesta difera de cel de pe autokarma

poate cineva sa faca un rezumat cu magazinele de unde s-a cumparat scut metalic ptr golf iv si de unde exista feedback pozitiv?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!