Jump to content

Intra apa in masina

b5mircea
 Share

Postare recomandată

am reusit pana la urma.in locul buretelui am pus niste cheder de etansare geamuri din burete si in locul vechii garnituri am pus silicon de parbriz (noroc cu un prieten care mai avea jumate de tub ramas) wurth.am strans suruburile de la suport pana a iesit un pic pe langa siliconul.sper sa nu mai am probleme.

aiiii.... belea cu ala de parbrize.... e cum a zis Cosmin.... sa speram ca nu mai ai treaba pe acolo...

Eu am pus silicon sanitar. Ala de parbrize s-ar putea sa nu-l mai dezlipesti decat cu suportul bucati.

Dar oricum nu umbli prea des la el.

asta asa este.....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un sfat va rog!

Imi patrunde apa in portbagaj, dreapta, acolo unde este gaura pentru depozitat ulei etc. Se face baltoaca dupa 2 zile de ploaie.

Cheder sau altceva?

Modificat de Executron
Link către comentariu

Pune o sticla plina cu apa pe plafon cu dopul desfacut pe jumatate si baga te in masina, rabateaza banchetele si uita-te cu lanterna. Poate sa iti curga pe la antena, cheder, luneta , stopuri.

Link către comentariu

Nu ti se umezeste/abureste nici o tripla? Asa era si la fratele meu si am descoperit ca nu etansa tripla din stanga. Pus silicon sanitar si gata.

Link către comentariu

dai frumos tripla jos si pui silicon pe buretele ala,pe tot conturul,cu simt de raspundere.

cel mai probabil,dupa parerea mea,de acolo e.si daca tot te apuci,eu as face o pe ambele parti,sa stii o socoteala!

Link către comentariu

Salut!

Da, acum mi-am amintit ca de cateva ori vara trecuta dupa ce-am spalat masina stop-ul dreapta spate se aburise in partea superioara si inferioara. Voi face asta si voi reveni!

Link către comentariu

• 1 month later...

ma alatur si colegilor de forum cu aceasta problema. am passat VARIANT 2003.  este extrem de multa apa in mocheta, DOAR in spate drepata (pe partea pasagerului).

am citit toate cele 18 pagini si deja am eliminat cateva cauze ,    toate scurgerile de la portiere sunt ok,  la baterie este scos acel scurgere de cauciuc  si nu este apa deloc.  de la condens   infundat nu cred ca este atat de multa apa adunata intr-o perioada scurta si doar in spate.

este uda doar mocheta  de jos, nu si  partea de sus ai ei  (spre pragul masini sau spre consola centrala sau spre bancheta este comnplet uscata) asa ca elimin alte cauze.

cel mai probabil, din ce am citit aici  , ramane  sa vad cu carcasa filtrului de polen , chiar daca  vizual, dupa ce am scos filtru e totul impecabil.

am observat ca se abureste  stopul (tripla)  spate dreapta.. insa nu cred ca ajunge atat de multa apa pe acolo pana in spate la pasager jos.

am 3 intrebari : 1.vreau sa indepartez mocheta partial sa o usuc cu un pistol cu  aer cald. dupa ce scot un capac de plastic, imi trebuie vreo scula speciala pt a da jos bancehta? 

IMG_20141227_122323.jpg

IMG_20141227_122337.jpg

2. am gasit vreo 3 cm de apa  langa carcasa de la ECU, acolo unde este cablul de la capota  insa pare sa fie ok garnitura .  apa adunata acolo ar tb sa se scurga spre baterie sau spre  aripa?  vreau sa o rezolv si pe asta preventiv.

IMG_20141227_112652.jpg

3. daca torn pe parbriz in coltul filtrului de polen 10-20 litri de apa , ar tb sa imi ajunga in spate  iar   si cam in cat timp ?   sau cum pot verifica daca e de acolo cauza ?     am vazut ca e prins in 3 suruburi, se poate demonta fara sa scot stergatoarele si plasticul de sun ele?

Modificat de wasabios
Link către comentariu

Apa iti intra pe la usa, mai exact printre panoul metalic al usii si usa.Acolo este o garnitura care se strica in timp.Citeste atent topicul(caci se pare ca ai citit pe sarite) si gasesti exact unde sum trebuie sa umbli si sa siliconezi/schimbi garnitura aia.

Link către comentariu

l-am citit post cu post  si am eliminat deja situatia aia cu apa prin portiera. am turnat apa din abundenta la geam  si se scruge doar prin cele 4 gaurele  special concepute pt asta, situate in partea de jos a portierei.  garnitura din portiera pare perfecta  vizual.

Pt scoaterea carcasei filtrului de polen trebuie neaparat indepartate  stergatoarele si plasticul de sub ele ?

Link către comentariu

ok..si referitor la celalta intrebare..stie cineva daca tb vreo unealta speciala pt dat bancheta jos la variant?  se vede un capac de plastic si un surub si apoi este un ax balama. ala cum se scoate ?

Link către comentariu

am reusit astazi sa-mi inlocuiesc acea garinitura de la filtrul de polen  cu silicon de etansare  .   parea in stare ok ,  insa acel burete de la carcasa filtrului  fusese prins intre garnitura si carcasa  masinii  pe o portiune de 2 cm  , e posibil ca pe acolo sa fi intrat apa.

la prima vedere nu cred ca putea sa intre o cantitate mare pe acolo si sa imi ajunga direct in spate, mai ales ca plasticul care duce spre interiorul masinii era impecabil de jur imprejur ,     insa  restul  cauzelor  au fost eliminate pe rand (prima data ma gandisem la portiera). 

era viscol si  -5grade   si nu am facut poze.

pt ca am folosit un feon vechi si slab , am stat undeva peste o ora doar pt a  dezgheta  mocheta care era efectiv ca o tabla groasa, apoi am trecut la scoaterea celor aprox 3 litri de apa.

operatiunea mi s-a parut relativ usoara numai ca nu o recomand la  pe ger,  plasticul erau foarte rigid.

voi posta aici  peste o perioada sa ma conving ca am rezolvat sau nu .

Modificat de wasabios
Link către comentariu

• 2 weeks later...
szaszdaniel1988

Salutari. Am o problema si doresc un sfat. Masina mea (VW Passat  3b5, model 2004 berlina) a fost lovita din spate. Dupa indreptare si schimbarea barii spate intra apa in portbagaj iar apa se aduna in gaurile alea din laterar , stanga respectiv dreapta portbagajului. Stie cineva , are habar pe unde poate intra ?

Link către comentariu

Intre stop si caroserie e un burete de etansare. Probabil indreptarea nu s-a facut perfect si se prelinge apa pe langa el.

Link către comentariu

szaszdaniel1988

Ms Cosmin . Voi analiza si revin pe forum sa zic daca am rezolvat  :D

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut.

Am și eu o problema nu știu cum sa o rezolv.

Eu am un passat variant 2009 (b6) și la fiecare ploaie găsesc apa sub presuri în partea din fata (șofer, pasager) mocheta este uda doar in partea de jos lateralele sunt uscate, a întâlnit cineva aceasta problema,știe cineva pe unde ar putea sa intre în acea zonă apa?

Pls help. Mulțumesc anticipat

Link către comentariu

Nu am trapa.

Asta este mașină, este fără trapă, repet mocheta este uda doar in partea de jos sub presuri

post-128273-0-71746100-1422213436_thumb.

Link către comentariu

Aici e un topic de b5 si nu cred ca se potrivresc. Incearca totusi o chestie. Deschide usa mare si cu ajutorul cuiva toarna o sticla de apa pe geamul usii( pe exterior) in timp pe tu urmaresti in partea inferioara a usii ( pe interior). Daca apa ti se scurge numai pe orificiile de scurgere din usa e okey, dar daca ti se prelinge apa si pe sub fata de usa atunci e o problema acolo.

Modificat de Planetara
Link către comentariu

Da stiu ca este un topic pentru b5, dar nu am gasit unul asemănător pentru b6.

Am dus aceasta masina la doi mecanici si nu au rezolvat nimic mi-au luat bani, au zis ca au desfundat scurgerile din fata parbrizului si ca este in regula, eu i-am crezut dar cand a plouat din nou a fost la fel,apa sub presuri.

Oricum mulțumesc pentru răspuns. Sănătate și numai bine.

Link către comentariu

De multe ori nu e uda mocheta lateral chiar daca apa curge pe la usi.

Link către comentariu

Da am înțeles, o sa incerc maine cu turnatul apei pe geam, si voi vedea ce iese.

Merci!

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare! Cine imi poate spune pe unde ar putea intra apa in masina, pe partea dreapta? Am atasat niste imagini pentru a se vedea mai bine. Scuzati mizeria...e vreme urata la Iasi.  :frigbaitata:

post-14965-0-06231500-1426665902_thumb.j

post-14965-0-92492800-1426665906_thumb.j

post-14965-0-74653000-1426665911_thumb.j

Link către comentariu

Tu ai citit macar putin in topic? Numai despre asta se vorbeste. Is convins ca o sa ne dai chiar tu raspunsul.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!