Jump to content

Schimbare distributie - cand , cum , de ce ?

voinea
 Share

Go to solution Solved by andrei_221,

Postare recomandată

Am cumparat si eu chitul de distributie. Curea contitech, role ina si pompa apa airtex. Pretul 595 ron. In legatura cu pompa de apa, unii zic ca e buna, altii ca nu, dar daca ma tine pana la urmatorul schimb de distributie, eu sunt multumit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai asta-i menirea ei de fapt.Sa te tina pana la schimbul urmator de distributie.Nu o vesnicie.Insa ar trebui totusi sa vezi daca palele acelea din interiorul pompei sunt de plastic sau metalice.Ca daca sunt de plastic...Au fost multe povesti urate pe-aici cu cele de plastic!

Link către comentariu

Si cele OEM au paletii tot de plastic. Airtex am pus si eu si am comparat-o cu cea OEM ce era pe masina. Sunt doar mici diferente intre suportii de prindere, in rest sunt absolut identice.

Link către comentariu

Eu am pus Hepu si avea atat corpul acela din spatele pompei, cat si paletii metalici.Si mi-a spus Cipos ca am facut foarte bine ca am luat pompa metalica.La cumpararea kit-ului mi-a fost recomandata Airtex, dar la cati bani am bagat cu volant, kit ambreiaj,ulei,filtre,anvelope vara, ce mai conta 20-30 de lei in plus sau minus.Am luat pompa cea mai mediatizata sa scap de un stres ulterior.

Link către comentariu

Salutare. Am schimbat kit-ul ieri. Role INA, curea Gates, pompa HEPU si curea alternator BOSCH (670 RON). Manopera 250 RON cu tot cu dianosticare VAG-COM si stergerea unor erori care ma sacaiau de mult. Mecanicul, care se baga numai la grupul VW-Audi, mi-a zis ca e foarte bun kit-ul atata timp cat nu este italian. Baiatul e din Topraisar si e foarte priceput. In Constanta sunt numai pe 'furat' la VW, la Skoda, la Audi trebuie sa te duci cu valiza de bani si nici nu te lasa in service langa masina. Iti scot ochii cu o cafea moca si un ziar si in spate isi bat joc de masina ta. Plus ca zic ca au schimbat o gramada de chestii pe factura dar ei nu schimba nimic. Asa ca ce-i in mana, nu-i minciuna. Cel mai bine e sa vedeti cu ochii vostrii ce se schimba la masina. Numai bine!

Link către comentariu

Sall baieti. Am cerut si eu o oferta de la Augsburg Militari in legatura cu schimbarea kit-ului de distributie si mi s-a oferit un kit ( curea + role ) marca SNR = 493 RON , si pompa de apa marca GK = 177 RON si intinzatorul de la cureaua de agregate marca AUTEX = 137 RON plus manopera 460 RON , iar in total face 1267 RON. Ce vreau si eu sa aflu , va rog frumos : Imi pare rau,dar nu stiu mai nimic de aceste marci si nu stiu nici daca preturile sunt bune. Daca imi puteti da cateva informati despre ele si/sau alte variante de marci mai bune si la pret ,v-as fi recunoscator . Multumesc frumos pentru intelegere..........

Link către comentariu

MAi ieftin nu cred, dar cu piese mai bune, da.

Nu am auzit de acele marci pana acum, eu as merge pe role INA, curea CONTI si pompa de apa HEPU.

Link către comentariu

Am schimbat si eu astazi distributia, inpreuna cu un prieten si totul a decurs normal. La intinzatorul curelei de accesorii, am gasit un pic de joc la rola. Se poate schimba numai acea rola, sau trebuie schimbat intinzatorul cu totul?

Link către comentariu

Salut, nu se poate schimba doar rola, trebuie schimbat cu totul.

Link către comentariu

Pentru cureaua de alternator se gaseste rola independent de suport si amortizorul de vibratii. Defapt toate piesele din acel ansamblu se gasesc separat. Personal am cumparat rola INA la suma de 187 RON, cod OEM 058260511. Masina mea este B5.5 dar cred ca intonzatorul este acelasi.

Link către comentariu

De unde ai cumparat-o? In orice magazin am cautat, inclusiv in reprezentanta mi s-a spus ca rola desi figureaza cu cod separat, se vinde DOAR impreuna cu amortizor si suport.

Link către comentariu

bbogdanmircea

te-au pacalit domle ca sa-ti ia banii pe tot ansamblul

Link către comentariu

Eu l-am cumparat de la un coleg de forum din Tg Mures care are si un magazin de piese auto. I-am dat codul mai sus amintit si mi-a gasit de la vreo 2 furnizori. De exemplu de aici! Piesa s-a livrat in 2 zile asa ca nu este o raritate in Romania.

P.S. In majoritatea cazurilor baietii de la magazine nu se complica sa caute.

Modificat de msanyix
Link către comentariu

O sa va pun niste poze spre comparatie intre un Contitech - spareparts la cca 120Ron si un Dayco - OEM la vreo 310... ca sa intelegeti de ce OEM e buna 120K iar pt "compatibile" se recomanda 60K intre schimburi...

Link către comentariu

Chiar vreau sa vad si eu diferentele ca sunt in pagul schimbarii distributiei (am 114 000 km) si desi eram hotarat sa schimb distributia la reprezentanta ma batea un gandul sa cumpar eu piesele si sa ma duc la un service mai serios sa le schimbe. Oricum piese vroiam ceva de calitate (si chiar ma gandeam ca sunt, cel putin la fel de calitative ca cele OEM daca nu peste), dar mai de calitate ca, curea Contitech + restul componentelor SKF nu am gasit si astea erau la pretul de 12 - 13 mil (numai componentele fara manopera), chiar nu vreau sa schimb iar distributia inainte de 240 000 km...

Link către comentariu

In loc de SKF, as alege role INA si pompa de apa HEPU. In general cu astea sunt echipate din fabrica.:icon_cool:

Pentru curea poti alege Dayco sau Conti.

Link către comentariu

bbogdanmircea

Eu stiam de Contitech ca sunt printre cei mai buni la curele, tampoane chestii de astea de cauciuc pe la motoare.

Nu vad unde ar putea fi diferenta de 200 ron intre Dayco si Contitech.

Link către comentariu

Diferenta vine din canalul de distributie - Contitech (CT1044) este cumparata de la magazin, iar Dayco este de la reprezentanta. Incontestabil difera adaosul, insa difera si calitatea. Am montat cureaua pe masina asa ca o sa fie un pic mai greu cu pozele, insa in mare lucrurile stau asa:

- Dayco OEM are dintii patrati (trapezoidali) si f. bine conturati

- Conti are dintii semirotunzi - exact ca cele vechi

- Dayco e mai groasa cu 1.5-2 mm decat Conti

- Dayco e muuult mai ingrjit lucrata.

Concluzia mea? Canalul OEM are alta calitate decat cel AM. CT1044 ar trebui sa fie de 150.000Km, insa dintr-o comparatie sumara, mare minune sa tina 90.000. Daca nu ma credeti, rugati sa va arate la reprezentanta cureaua...

Pot sa fac poze la cureaua veche... tot OEM tot cu dinti trapezoidali, spre comparatie cu Conti.

De dat jos de pe masina, am avut:

- toate rolele INA

- cele 2 intinzatoare (distributie si accesorii) Litens (Canada)

- pompa apa cu impeller de plastic

- curele OEM, branding necunoscut.

Am pus la loc cam la fel: role INA, intinzatoare Litens, pompa Hepu.

P.S. Distributia schimbata la service Caprita, cost 410Ron+TVA, inclusiv curea accesorii, intinzatoare accesorii, etc. Recomand service cu caldura. Au lucrat foarte ingrijit. A ajutat si faptul ca aveam printata toata sectiunea de curea+accesorii, inclusiv cupluri de strangere si mod de intindere a curelei.

Modificat de Stefan_B
Link către comentariu

Stai ca nu inteleg, pana la urma ce ai pus pe masina ta, Dayco OEM sau Contitech ... Si referitor la pretul distributiei din ce inteleg eu 410 Ron te-a costat tot, adica manopera + ditributia (role,intinzator,curea...), pentru ca mi se pare un pret extrem de mic. Te rog totusi daca poti sa pui preturile pentru fiecare componenta montata ...

Link către comentariu

Baieti,maine merg sa schimb distributia la un service care lucreaza de 5 ani de zile (cica) numai cu marcile Vw,Skoda,Audi,Seat (asta s-a vazut in curte de ochiul meu) si ei lucreaza doar cu piese de la reprezentanta,piese originale,si mi s-a spus ca daca imi schimba distributia,imi schimba si fulia de la alternator,intinzatorul de la agregate(cu el,am si probleme,trebuie schimbat) si cureaua de la agregate ca sa stie o treaba,sa nu mai am probleme. Imi ofera garantie 2 ani sau 60.000-70.000 km (cam asca ceva zicea seful de acolo). Si acum sa va zic cat ma costa toata distractia : 1700 ron cu tot cu manopera. Vi se pare mult? Piesele cum vi se par? Sunt sanse sa fie originale? Tin sa va zic ca mi-a si aratat o curea de distributie si erau siglele de la Vw si Audi pe ea si mai scria ceva,dar nu mai stiu ce. Cum vi se pare? O parere va rog , Multumesc frumos

P.S. La distributie ,ma refer la tot : curea + role + pompa de apa

Link către comentariu

bbogdanmircea

Cam pe aici ar trebui sa fie un pret daca intr-adevar pun cele mai bune piese posibile.

Cam asta e costa oleaca dar ce sa-i faci asta e viata.

Link către comentariu

ok,mersi pt raspuns,dar crezi ca poate pune piese originale de la VW? Ma gandesc ca la VW piesele sunt cat dau eu pe toate + manopera. LA service-uri sa le vanda mai ieftin? ( or avea contract cu ei? ) multumesc

Bn ,la asta ma gandesc,doar ca sa nu ma pacaleasca,sa zica ca sunt originale si ele sa fie facaturi,cu toate ca au sigla pe ele ?

Link către comentariu

La PBV au oferta de schimb distributie piese + manopera 1600 lei cu TVA.Rolele si cureaua.Este adevarat ca nu intra nici intinzatorul de la cureaua de accesorii si nici frei-ul de la alternator.

Ba nu, la PBN in Pipera!

Link către comentariu

Si la Midocar otopeni,doar piesele ,curea,role si pompa de apa sunt 1600 ron + manopera 600 siceva,deci inca o data intreb,daca stie cineva,sau daca s-a lovit de treaba asta,piesele care mi se ofera mie,credeti ca chiar pot fi originale de la vw? Si daca DA,de ce ma costa asa putin?Chiar le-o procura de la ei super ieftine? Au alte repturi pentru service-uri particulare care cumpara de la ei? Nu vreau sa iau tzepa cu piesele,multumesc frumos , Totusi ,dau o poala de bani :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!