Jump to content

Bucse bara stabilizatoare

Ice_2k
 Share

Postare recomandată

salut. 

am o bora 1,6 b AUS. la plecare de pe loc, adica .. atunci cand se ridica de fata se aude un TAC-ait pe stanga fata. 

bucsa mare de brat arata ca noua, am vazut-o cand i-am pus papucii de iarna.

are cineva idee ce poate fi ..?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

el gabry, nu vin cu tot cu bride, vezi ce ai tu pe masina si comada-le si pe alea daca nu-s cele cu cocoasa.

Link către comentariu

Salut marius , cat te-au costat bucsele si in cam cat timp dureaza comanda si de la ce reprezentata . Eu as da o fuga in Midocar Vitan !

Multumesc anticipat si seara placuta.

Link către comentariu

in general la reprezentanta vine a 2-a zi, asa au venit acum vreo 5 ani :). Acum le-am luat de la un magazin oarecare de piese, mi le-au adus in aceeasi zi, 27ron/buc, in ianuarie.

Link către comentariu

Eu sunt cam incepator la treaba cu piesele auto , pot comanda bucsele OEM de la orice magazin auto ? Ca am inteles ca numai de la reprezentata , ca am tot cautat pe diferite site-uri de piese auto si nu a gasit OEM , doar altele after-market ( febi , meyle ) . Intreb ca sa nu mha duc la reprezentanta sau poate am alta alternativa ! Multumesc :)

Link către comentariu

Din moment ce comanzi la reprezentanta iti vin originale.

Poti sa comanzi acelasi lucru de la un magazin de piese auto local mai rasarit, care aduce si pisele originale. Cand zicem originale, ne referim la originale VW, nu originale FEBI (adica nu facute pe vapor si FEBI pe bune, sau ceva de genu'). Cine e producatorul celor originale nu stiu(nu are scris pe ele), dar sunt fabricate la standarde net superioare celor aftermarket.

Cele originale ultima oara am luat cu 27ron/buc, cui i se pare un pret exagerat sa-si caute bicicleta/tramvai sau sa suporte consecintele (scartait ,troncanit la scurt timp).

Pe cele originale le identifici ca fiind ambalate si etichetate cu cod de piesa conform ETKA, (gen 1j0 411 314 R). Acest cod si stanta VW o regasesti pe piesa, acoperita de o pudra alba. Pe langa acestea mai e o stanta rotunda, in centrul ei e o cifra, gen 08, asta insemna ca sunt fabricate in 2008, pe ambele golfuri din dotare erau bucsele din fabrica cand le-am schimbat (aveau 99 respectiv 01 stantat), evident in germania sunt alte drumuri unde nu le prea "simti" uzura, chiar daca ele sunt trecute de a 2-a tinerete in schimb pe plaiurile mioritice acest lucru se face simtit din prima suta de metri.

Link către comentariu

Tot eu revin cu o mica nelamurire , am masurat bucsele si am constatat ca sunt de 23 mm latime si sunt cu bride sau mai bine zis coliere ( ca am tot citit ca trebuie masurate pt a stii exact dimensiunea lor ) codul 1J0 411 314 R corespunde cu aceasta marime sau exista alt cod , ca sa nu comand total aiurea . Multumesc pt parerile si sfaturile acordate pana acum ! O seara buna si sper ca cineva sa mha lamureasca si pe mine .

Modificat de lucicutza88
Link către comentariu

se masoara BARA nu bucsa...diametrul barii cu un subler.

asta e brida

https://www.google.ro/search?q=bucse+bara+stabilizatoare+golf+4&client=firefox-a&hs=Ycz&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=np&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=CT2BUrWiO8e54ATI5YCYBQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=618#channel=np&q=bucse+bride+bara+stabilizatoare+golf+4&rls=org.mozilla:en-US%3Aofficial&tbm=isch&facrc=_&imgrc=PaK3YuZ3mWL01M%3A%3Bb8ujIZTDQyIaCM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bestautovest.ro%252Fmedia%252Fcatalog%252Fproduct%252Fcache%252F1%252Fimage%252F57af64b7763c310af797b7e10158e0ee%252F1%252Fj%252F1j0411336d_suport_bucsa_bara_stabilizatoare.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bestautovest.ro%252Fsuport-bucsa-bara-stabilizatoare-skoda-octavia-1-vw-golf-4-bora-audi-a3-tt-seat-leon-toledo-1m-brida-1j0411336d.html%3B800%3B745

asta e bucsa

https://www.google.ro/search?q=bucse+bara+stabilizatoare+golf+4&client=firefox-a&hs=Ycz&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=np&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=CT2BUrWiO8e54ATI5YCYBQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=618#channel=np&q=bucse+bara+stabilizatoare+golf+4&rls=org.mozilla:en-US%3Aofficial&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=vVYwMpIpQ1JdHM%3A%3Bz5gGr31keWPMMM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.pieseautoploiesti.ro%252Fuserfiles%252F1b9de816-e749-45dc-9cba-a2299b7558f7%252Fproducts%252F27445_big.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.pieseautoploiesti.ro%252Fsuspensie-roti%252Fbucsa-bara-stabilizatoare-vw-golf-4-bora-si-new-beetle%3B331%3B335

ce cod ai pus tu e bun...uite http://www.worldimpex.com/parts/genuine-part-sway-bar-bushing-21mm_81884.html

mai sunt modele si fara acea nervura(ridicatura pe bucsa)...alea sunt mai slabe.

Modificat de zebrocksky
Link către comentariu

• 3 weeks later...

salut, imi recomanda si mie un magazin online de piese originale am un g4 1.6 fsi 2002  ,si ma ingrozeste ideea ca maine din nou o sa aud acel troncanit la fiecare denivelare,am tot schimbat bucsele de la bara stabilizatoare dar din pacate m au tinut f putin  ,,vreau ceva mai bun!

Link către comentariu

in orice caz, sa cauti magazin care aduce si piesa originala, altfel vei schimba ca pe ciorapi...autokarma, insa nu stiu daca au original

Link către comentariu

bordea, confirm cele spuse de Marius.

Pune-ti doar oem, personal recomand achizitionarea lor direct din reprezentanta,neavand un pret de speriat.

Eu le-am schimbat in 2008 si inca tin fara pbme.

Plus, cand le-am schimbat mai era un golf in acel service ce schimba bucsele de la bara stabilizatoare in schimb avea nu siu ce aftermarket-uri. 

La el s-au chinuit vreo 20 de min cu injuraturi si toate cele sa le monteze, la mine a mers treaba ca unsa, in cateva minute fiind montate.

Deci conteaza si din punctul asta de vedere, cele oem potrivindu-se intotdeauna ca o manusa pe bara stabilizatoare.

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut , mi-a schimbat mecanicul bucsele de pe masiina cu unele febi si dupa 3 saptamani au inceput sa faca mai urat ca cele vechi , astazi am fost la magazin si mi-am comandat altele , (originale) si mi-au dat unele cu codul 1j0411314R , insa cele vechi pe care le-am dat jos de pe masina am vazut ca sunt 1j0411314C, intrebarea mea este ; daca schimb si bridele o sa se potriveasca pe masina sau au alt diametru si nu o sa se potriveasca pe masina mea ?

@Muale : gata am omorat pisica  :D

Modificat de venom_sb
Link către comentariu

Salut , mi-a schimbat mecanicul bucsele de pe masiina cu unele febi si dupa 3 saptamani au inceput sa faca mai urat ca cele vechi , astazi am fost la magazin si mi-am comandat altele , (originale) si mi-au dat unele cu codul 1j0411314R , insa cele vechi pe care le-am dat jos de pe masina am vazut ca sunt 1j0411314C, intrebarea mea este ; daca schimb si bridele o sa se potriveasca pe masina sau au alt diametru si nu o sa se potriveasca pe masina mea ?

@Muale : gata am omorat pisica  :D

cel mai bine, pentru sanatatea ta (din cauza scartaielilor) te duci la reprezentanta VW si dai VIN-ul, iar baietii iti da exact bucsele si bridele necesare, eu am dat 120 lei si pe bride si pe bucse originale

si merita, cele febi, swag si alte aftermarket-uri, scartaie dupa prima balta :)

Link către comentariu

Nu m-am dus la reprezentanta pentru ca inchid la 5 si eu scap de la serviciu tot la 5 si nu am vrut sa mai incurc pe altcineva cu plimbari si alte probleme , incerc cu astea si sper ca nu am probleme!

Link către comentariu

• 2 months later...

Salutare ma ajuta si pe mine cineva? doresc sa schimb bucsele de la bara stabilizatoare fata imi scartie rau :( e vroba de masina din semnatura

stie cineva partea de manopera cum se dau jos bucsele vechi... cum se desfac colierele de metal in care vin bucsele.etc.?

Multumesc :)

Link către comentariu

Colierele sunt prinse cu un surub cap hexagonal intr-o parte si in cealalta au o gheara ce se agata.

Daca te uiti la ele iti vei da seama imediat.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am vazut si eu asta :) trebuie sa dau roata jos sau am aces si daca brachez rotile ?

Link către comentariu

Nu sunt sigur...daca ai o roata suspendata si una pe sol, bara nu este torsionata? Nu stiu daca vrei putea impinge sa pui acele cleme inapoi.

Cel mai bine masina pe elevatot sau macar 2 capre in fata, rotile date jos.

Link către comentariu

sau desfaci si bieleta (dupa ce dai roata jos) si astfel nu mai e tensionata bara stabilizatoare,

de desfacut e usor, de potrivit inapoi bucsa noua cu brida e mai dificil, mai ales ca risti sa strici burduful de la caseta

Link către comentariu

salutare,exista riscul sa se rupa suruburile care tin brida,s-a mai intamplat la cineva?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare le-a schimbat mecanicul cu unele OEM si scartzaitul a disparut :) multumesc de sfaturi :)

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut. Bucsele astea de la bara stabilizatoare intradevar scartaie, dar nu scartaie saracele asa repede, decat daca aveti defectiuni si prin alte locuri, de

exemplu la bieletele antirului. Pe langa asta, tot ansamblul  din partea de sus a amortizorului ( bucsa aia mare din cauciuc, rulmentul,talerul) fata influenteaza functionarea ( sunetele) suspensiei fata. Eu am incercat toate metodele ca sa scap de scartait, dar pana nu am schimbat tot  din zona aia n-am reusit. Am aproape 80k cei drept cu piese originale, dar luate de la diverse magazine si nu am probleme. Asta tinand cont ca sunt pescar, si saracu golf a vazut de-a balastiere... Ideea ar fi ca daca vreti sa nu va sacaie masina schimbati in ansamblu si nu punctual.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare,

1.Am si eu o intrebare in legatura in cumpararea unei bascule de suspensie pentru un Golf iv 1.9 TDI 85 KW AUY ,se poate cumpara bucsele separate bratului?dimensiunea buscei difera de la marca la marca?trebuie sa verific ce marca este cea montata ca sa pot cere aceesi marca?cineva sa ma lamureasca si pe mine.

2.Iar daca ar fi complicat schimbarea bucselor ce marca imi recomandati pentru schimbarea basculei suspensiei. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!