Jump to content

Consum De Benzina L/100km

vavi
 Share

Postare recomandată

O fi ecologic, da-i cam subturat, zic si io. Poate ca, undeva, niste pinguini se bucura, insa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• KRAKEN

23

• LYON KING

20

• silviustan

18

• Komissar

15

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pinguinii oricum se bucura mereu ca prostii si daca au de ce si daca nu au. Cel putin asa ma vazut eu in niste desene animate :D . Eu schimb cam pe la 2500-3000 ( asta ca sa fiu on-topic ). Oricum s-a demonstrat ca incalzirea globala a fost o prosteala a maselor :P la fel ca si toate fazele ecologiste. Spre exemplu de curand am vazut intr-o toaleta dintr-o cladire de birouri indemnul ecologist sa folosim uscatorul electric in detrimentul servetelelor de sters pe maini asa, vezi Doamne, salvam copacii. Numai ca energia electrica e mult mai poluanta decat folosirea rationala a lemnului ( care e regenerabil ;) ) . In spatele fazei cu " sa ne stergem cu uscatorul electric ca sa salvam un copac" se ascunde un adevar foarte simplu: cineva a calculat ca-i mai ieftin uscatorul decat servetelele ;) . Dar ne putand sa spunem ca facem economie ( n-ar da bine ) spunem ca suntem ecologisti :somnmare: .

Link către comentariu

bre, omu a intrebat de curiozitate la cat schimba lumea vitezele. Eu la atata schimb ca asa imi place, si cum suna si cum merge, indiferent de pinguini si alte traznai. Ca merg turat sau subturat ... este strict problema mea, stiti vorba aia cu gustul omului.

Ura si la gara !

Link către comentariu

Da, sigur, nu se baga nimeni la schimbatoru' tau.

Eu chiar sint la gara...

Link către comentariu

Treci si pe la Podu' Constanta? :)

Modificat de mircea_cotiga
Link către comentariu

Da, insa nu azi, :) hehe. Da' ala-i pasaj, nu pod. Adica stai, cind ploua mai tare - e pod.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

canalizarea mamilor masii!

daia ne consuma broastele mult in oras,din cauza canalizarii :)

Link către comentariu

daca are cineva turometru la broasca cu motor 1200 il rog sa imi zica la cat schimba vitezele in oras ...si econsumul evident ....sunt curios

Io am turometru dar n-am kilometru :)

si nici nu ma intereseaza cat consuma :( si nici nu stiu ce motor are bruask in acte e 1300 pe bloc e 1200 in realitate habar nu am ( ca doar nu l-oi desface sa vad ce-i inauntru, bine ca merge frumos), dar ca sa nu fim offtopic uite ce vroiam sa spun dpdv tehnic :

- asa ca fapt divers am constatat ca la cutia AM******* diferenta intre doo trepte alaturate este de 500-600rot/min(la fel ca la un plastic cu motor diesel) , cuplul maxim este undeva la 2500rot/min, iar referitor la mersul turat sau subturat - fiecare trebuie sa cunoasca la ce turatie are cuplu maxim motorul sau si tinand cont ca intre 2 trepte diferenta este de cat este sa mentina un regim cat mai apropiat de turatia aferenta cuplului maxim - simplu.

Am vazut si idioti care tureaza motoare diesel la 4000 ca sa schimbe treapta (ca cica nu au destula viteza) dar si nemernici care merg cu motoare pe benzina la 2000ture intr-a 5 (ca cica trage de nui adevarat ..) :blah:

... concluzii trageti singuri :)

Modificat de LYON KING
Link către comentariu

pai inseamna ca sunt un nemernic. lol!

sa stii ca si eu merg intr-a cincea la 2000 ture si chiar mai jos, si chiar trage , problema ta e ca nu ai mers inca cu asa ceva ca sa vezi cum e.

masina e SAAB 900 Turbo -motor de 2000 cmc turbo-intercooler pe benzina. la 2000 ture turbina incepe sa produca boost, si -stiu ca nu iti vine sa crezi- chiar trage de nu-i adevarat ..

mai studiaza ..

Modificat de kerosen
Link către comentariu

Eu unul, sincer, nu pot sa inteleg cum reusesc unii sa scoata cu broasca consum de 7,... in oras. Ori e gatuita rau din carburator, ori se face consumul pe niste trasee super libere si mers mult cu viteza constanta...60km/h. Neamtul in cartea lui a scris consum MEDIU de 8,5 la 1300 si cam tot pe acolo la 1600 dar probabil cu cutia lunga de pe 1303. Cel putin eu in Timisoara n-am reusit nici macar cu carburator nou sa scot sub 12. In conditiile in care un plastic nou cu un rahat de motor de 1,4 mananca 11-12 in oras imi vine greu a crede ca o broasca cu motor pe carburator la mers in coloana poate scoate mai putin. O singura data am reusit sa scot un 9, dar era acum 10 ani, intr-o sambata neaglomerata si mers mai mult decat atent si cu scos din viteza de la 200m inainte de semafor. Iar mersul subturat si vioi cu broasca sunt 2 notiuni care se cam bat cap in cap, pentru ca desi are cuplul la o turatie f. mica, motorul raspunde ca un diesel (simplu, fara turbo). Daca ar fi sa compar prestatia motorului de broasca de 1,6 cu alta masina , aceea ar fi un passat 2 de 1,6D

Link către comentariu

o foarte buna comparatie. 1,6d cu broasca... si cu consumu depinde de oras. in cluj, pe unde umblu eu, cu laguna 2 combi de 1,6 cu clima pusa, nu am sarit de 9 decat odata si ala s-a facut 9,1 sau 9,2... asa ca nu e peste tot la fel... Cu bmw 524d cu motor de 2,5 d simplu... am scos... 8.8 mediu/oras... cu ambele metode de verificare, si plin la plin, si 100km , si realimentat, toti in oras. Asa ca nu la toate ia 12 in oras... depinde de oras... si de ambuteiaj... cei drept e ca in cluj am cam scapat de ambuteiaje... de cand s-a pus pe treaba primaria cu semafoarele cu unda verde, sensuri unice, si sensuri giratorii... astept sa vad cand merg acasa cum va fii de cand mai e si autostrada sa scoata tranzitul.

Link către comentariu

Eu unul, sincer, nu pot sa inteleg cum reusesc unii sa scoata cu broasca consum de 7,... in oras.

Nu scoate nimeni consum de 7l/km

Link către comentariu

pai inseamna ca sunt un nemernic. lol!

sa stii ca si eu merg intr-a cincea la 2000 ture si chiar mai jos, si chiar trage , problema ta e ca nu ai mers inca cu asa ceva ca sa vezi cum e.

masina e SAAB 900 Turbo -motor de 2000 cmc turbo-intercooler pe benzina. la 2000 ture turbina incepe sa produca boost, si -stiu ca nu iti vine sa crezi- chiar trage de nu-i adevarat ..

mai studiaza ..

problema ta e ca nu stii ce vb, eu ma refeream la motoare pe benzina normal aspirate care au cuplul in jur de 3500-4000rot/min,

iar cat de nemernic esti depinde de ce motor ai pe Saab daca ai un b204L pai ala are cuplu maxim pe la 2100, daca-i B204E e pe la 3600 :blah_: , dar aici nu de asta se discuta si nici nu-i cazul sa masuram "a cui e mai mare",

cat despre saab900 eu am condus asa ceva inca prin 1998 si nu mi-a placut mai ales ptr faptul ca este o ciudatenie de masina cu motorul pus invers :offtopic:

tot in aceeas ordine de idei in 1,4tsi de ultima generatie de la VW produce acelas cuplu si la acelas regim de turatie ca un 1,9 tdi mai vechi dar astea-s particularitati care tin de cultura tehnica generala a unor cetateni :exclaim:

Despre consum optim, un motor termic are cel mai bun randament in regim de cuplu maxim, deci acolo se atinge cel mai bun consum mediu pentru distante sau timpi rezonabili adica 1000km sau 10 ore cumulate de mers, cei care au plastice cu calculator de bord poate au observat ca intradevar merge si subturate, dar consumul mediu este mai mare, mai ales in oras.

Despre ce zice Osi - e adevarat, multi fac calcule gresite sau pur si simplu se mint pe ei in primul rand ceea ce nu le face cinste - plasticu meu (Panda 1,2/60cp) consum in oras 8 -9% si nu cred ca este mult, am ami citit si pe alte forumuri cum unii cu Logane de 1,4 consuma 7 in oras in Bucuresti, cum unii cu 1,6 d de 54 cai consuma 4 si alte povesti populare care te fac sa zambesti in coltul gurii :vwrullz:

Modificat de LYON KING
Link către comentariu

Opel-ul Astra NOU a lui matusa mea de 1.4 L scoate 8 - 9 litrii consum in oras (asa zice computeru') ... Daca masinile noi papa atat ... apoi fierutzele vechi

Link către comentariu

ale noastre daca le reglezi cu bun simt papa tot atat sau chiar mai putin.

Link către comentariu

Probabil daca ar afla nemtii la ce reglaje fine ne pricepem sa facem, in loc de Lupo 3L s-ar apuca sa fabrice din nou broasca...

Nu mai vorbesc despre faptul ca acel consum mediu de 8,5 la broasca este dat de nemti la nivel de anii '60. Ei garantau cu un plin de 40L, 450km

Modificat de TM06CZR
Link către comentariu

mie cu motorul de 1300 mi a iesit consum mediu 8.5 iar afara cu 90 km la ora mediu, mi a iesit 7.25....

Link către comentariu

eu imi aduc aminte ca acum vreo 10 ani cand foloseam broasca zilnic, cu motorul de 1300 ,la drumuri lungi aveam cam 7 l/100 si prin oras aveam un consum de ~10-11 iarna cam 12-13

Modificat de kerosen
Link către comentariu

Alex_Bancos

EU i-am scos la drum lung 6.3, mers cam cu 100( la 3000 rotatii/minut). Urmeaza zilele astea sa-i fac si consumul urban, ma astept la 9-10 litri/

Link către comentariu

depinde totul de viteza, stil de condus, stil de franare... si de multi alti factori... am avut un golf 2 de 1,8 benIna,,, 19E parca ii zicea, si pe drum intins consuma suportabil, cam 7-8 dar pe dealuri si curbe, si frana de motor, chiar in afara orasului aveam cam 10-12 consum.... deci... se mai intampla si alftel cu consumul....

Link către comentariu

Intradevar, sunt de acord ca e important stilul de condus si starea motorului, dar sunt convins ca si intr-un oras cu traficul mai bine fluidizat decat Timisoara si cu un stil de condus cuminte nu scoti sub 10 (aici nu ma refer la micile orasele cu 3 intersectii si alea nesemaforizate) Singurul motor la care consumul este sensibil mai mic, este cel de 1,2. Si daca faci gresala sa o gatui din carburator, nu faci altceva decat sa supraincalzesti motorul si sa faci avansul sa tacane si pentru o mica economie la benzina vei plati scump mai tarziu o reparatie la motor.

Modificat de TM06CZR
Link către comentariu

mie cu motorul de 1300 mi a iesit consum mediu 8.5 iar afara cu 90 km la ora mediu, mi a iesit 7.25....

Frate-e-ee stii ce-i ala 90km la ora " medie" - ca sa scot asa ceva eu fac Iasi-Bucurestiul in 4,5 ore si am portiuni inde merg la blana cu o masina care prinde suta in mai putin de 9s , cred ca ai vrut sa zici ca nu ai depasit 90km/h ceea ce rezulta in 45-50km medie orara :vaidecapulmeu:

Modificat de LYON KING
Link către comentariu

"frateee"...daca stii tu mai bn ce am vrut sa zic si cu cat am mers, scrie in locul meu

este exact ceea ce am scris...medie 90km/ora

si ca sa ti mai dau un indiciu minima a fost de 70...maxima calculeaza si singur

si cum ti a iesit tie 45 media la un maxim de 90?????????? :vaidecapulmeu: minim cat ai avut?????

si iti mai dau un indiciu...calculul l am facut de la iesirea din cta pana in buc la intrare, in conditii de drum liber..

Link către comentariu

"frateee"...daca stii tu mai bn ce am vrut sa zic si cu cat am mers, scrie in locul meu

este exact ceea ce am scris...medie 90km/ora

si ca sa ti mai dau un indiciu minima a fost de 70...maxima calculeaza si singur

si cum ti a iesit tie 45 media la un maxim de 90?????????? :blink: minim cat ai avut?????

si iti mai dau un indiciu...calculul l am facut de la iesirea din cta pana in buc la intrare, in conditii de drum liber..

:) No comment :blink: :coffee_lol:

Link către comentariu

io sunt printre putini care scot consum 7% cu nociu prin oras................

...........

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

pe un carburator :blah_:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!