Jump to content

Probleme cu directia - inlocuire brate

stefison
 Share

Postare recomandată

schimbat de curand capeti de bara ..am avut de ales intre MOOG (elvetia) 100 ron/buc si Lemforder 165 ron /buc am ales pe cele din urma.

La mine nu au mai fost schimbate si era super intepenit pe o parte deja ma durea inima cand vedeam ca ducea ciocan tot mai mare asa ca le-am spus sa dea jos bieleta si sa il desfaca asa pe banc...e putin mai mult de munca da va scuteste de niste scene urate sau faze cum a patit un prieten cu Laguna de i`au tras un ciocan in aripa :)))))

Facuta geometria neaparat dupa schimbat capeti de bara !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut

Foarte buna alegere ai facut,iar in legatura cu CIOCANELE meseriasilor stiu cum e.

Inca nu ai vazut nimic,stai sa vezi la bratele de jos cum se lucreaza :vaidecapulmeu:

Daca stai rau cu inima si esti milos......nu sta acolo!!

Link către comentariu

Salut, si eu am o problema asemanatoare: la trecerea prin gropi, denivelari, etc, nu f mari, aud un cloncanit, aproximativ in zona filtrului de polen. In cazul in care merg pe piatra cubica sau misc volanul stanga-dreapta repede, cloncanitul se aude din ambele parti, ca si cum ar fi tampoanele amortizoarelor sau ceva asemanator. In cazul gropilor mari sau limitatoarelor de viteza, nu se aude nimic. Nu se aude nici cand fac stanga, dreapta si accelerez, etc, doar la denivelari, unde se aude MULT mai rau daca misc volanul. Am fost pe la mai multi mecanici, insa nu mi-au gasit joc la brate, capete de bara, etc. Am schimbat bieletele si bucsele antiruliu, dar degeaba. Ce e curios e ca daca dau drumul la clima (nu ECON, sa functioneze compresorul de AC), cloncanitul se diminueaza cu 90%. Ceva sugestii, propuneri? PS. masina e passat din 2004, 1.8T, tiptronic, cu 60k de km, iar problemele par sa fi inceput dupa ce-am schimbat un burduf de planetara.

Multumesc

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Daca o sa cautati pe www.ebay.de o sa vedeti ca un set complet de brate pe fata (8 brate+2 capete de bara+2 bielete antiruliu+setul complet de suruburi) costa cam 150-160 Euro, seturile franare fata sau spate (2 discuri+set placute ptr 2 roti) costa cam 40-60 Euro, capete planetara cu tot ce trebuie (burduf, coliere, vaselina, etc) costa cam 30-40 Euro, etc. ... nu stiu ce marci sant ... poate ca scrie acolo dar nu-mi mai amintesc ... oricum sant niste preturi muuuuuult mai omenesti ...

Hai sa vedem cum le putem cumpara de acolo ... modalitate de plata, transport, etc ... are cineva vreo idee ?

Link către comentariu

Brate la 160 de euro de pe Ebay am cumparat eu.Mi le-a cumparat un amic din Munchen (vanzatorul era tot din Germania). Au tinut FIX 40 000 km. Daca mai pui manopera D/R de 2 ori (la montarea setului nou de pe Ebay si la inlocuirea lui dupa 40 000km) vei vedea ca ai facut o investitie proasta .Ale mele au fost marca Herzog insa stiu de la amici care aduc din Turcia ca daca vrei TRW contrafacute vei cumpara defapt aceleasi Herzog cu eticheta si stanta (turnata in piesa) TRW . Spune doar ce marca preferi sa iti scrie pe ele .

Eu recomad cu caldura cele facute pe producator in Danemarca ( Sterex sau ce marci or mai fi ).Sunt chiar foarte bune.

:blink: Vorba lui Anorganix... nu faceti investitii in urs! :icon_thumright:

Modificat de dukku
Link către comentariu

Eu am schimbat un capat de bara STG la B5 adus din Ungaria, ambalat in cutie, ei spuneau ca este original cu stanta cu tot, la un pret bun fata de ce este pe la noi, iar dupa vreo 2 luni batea mai tare decat cel pe care l-am schimbat.Am mers la reprezentanta VW din Oradea si mi-au inlocuit capatul de bara cu unul produs in Italia, de la ei de acolo si dupa 5 luni e ca nou.

Asa ca nu stiu ce sa zic cu tii norocul...

cam la ce pret te-a dus bratul?

aceeasi problema am patit-o si eu cu piese din ungaria 4 luni si batea ca pe dacia mea din 86

sau stii ceva magazin prin oradea de unde as putea lua brate dealea bune

daca stii te rog un msg

merci

Link către comentariu

Intr-adevar, brate la 160 de euro nu prea merita sa le cumperi, cum zice si dukku, cred ca sunt de calitate inferioara. Dar pe de alta parte, tot pe e-bay in germania sunt kit-uri la 335 de euro (marca meyle). Pretul este de doua ori mai mare dar tot este inferior celor din romania. Urmeaza sa le schimb si eu in viitorul apropiat si m'ar tenta sa le comand. A mai auzit cineva de marca asta? Cat sunt de bune?

Link către comentariu

Meyle sunt foarte bune .Si Febi , TRW , Lemforder , SWAG Si daca luati de pe Ebay uitati-va si la feedback-ul celor care vand.Am vazut ca au scos pana si cei de la Delphi au scos brate pentru VAG la preturi rezonabile.

O.T.Pentru cine nu stie , Delphi produce de obicei piese pentru masini din grupul General Motors , Ford ...etc.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Maine ma duc si eu sa testez piata caci ma paste un schimb de brate :icon_thumright:

Link către comentariu

Meyle sunt foarte bune .Si Febi , TRW , Lemforder , SWAG Si daca luati de pe Ebay uitati-va si la feedback-ul celor care vand.Am vazut ca au scos pana si cei de la Delphi au scos brate pentru VAG la preturi rezonabile.

O.T.Pentru cine nu stie , Delphi produce de obicei piese pentru masini din grupul General Motors , Ford ...etc.

eu cred ca cele mai bune sunt lemforder,swag si trw.cu meyle am avut probleme cu 3 capete de planetara si de atunci nu mai folosesc aceasta firma.acum parerile sunt impartite.eu am pus pe masina si capat de planetara ieftin si brat superior ieftin si nu am avut nici o problema.se comporta bine si acum.

Link către comentariu

Ma poate ajuta cineva referitor la aceste cloncanituri la directie.Dupa cum s-a scris in acest topic directia de passat este foarte greu de diagnosticat.Nu vreau sa ajung sa schimb toate piesele de la directie, pana sa remediez defectiunea.La mine se aude si pe dreapta si pe stanga(parca mai putin ca pe dreapta) atunci cand roata da in gropi sau denivelari gen piatra cubica si mai ales daca le abordez cu viteza mica(40km), daca le iau in viteza mai mare nu se aude .Uneori simt bataia de pe stanga si in volan.Am fost la doi mecanici diferiti si mi-au spus 2 diagnostice diferite.Voi ce parere aveti.Ce ar putea fi.Va rog sa ma ajutati cu parerea voastra.Multumesc.

Link către comentariu

Asa era si la mine,am pus-o pe tester,inginerul m-a chemat sub rampa si mi-a aratat unde am jocuri;finalul:cumparat brate superioare,inferioare si bielete,cost piese 1200lei.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Imi spune si mie ce problema ar putea fi in urmatorul caz?

Am mers cu masina din Germania pana in Romania si totul era perfect. Cand am ajuns acasa insa a inceput sa se auda un troncanit pe partea dreapta fata

In general sunetul se aude cand merg prin gropi sau pe asfalt care nu este perfect turnat.

Mi-a spus cineva ca ar fi o bucsa, altul imi spunea ca trebuie schimbata o bara directie sau amortizorul..

A patit cineva asa ceva sa ma ajute si pe mine?

Link către comentariu

pot fi f multe cauze :(

capeti de bara, bielete , placute de frana uzate, telescoape etc

pune masina pe cric si misca si tu de roata sa vezi unde e jocul , daca stai si te uiti asa la ea nu o sa se repare singura :offtopic:

cel mai probabil sunt de vina capetii de bara (90ron/buc)

lasa ca nu-i o avere ... toti am trecut prin asa ceva !

Link către comentariu

Nu cred ca e amortizorul. Poate fi unul din brate (cel mai probabil, un pivot sau o bucsa), unul din captele de bara sau bieleta antiruliu.

Link către comentariu

E foarte greu sa vezi care este de vina .La mine la fel cloncanea dar am schimbat tit kitul de brate +amortizoare fata spate si acum este o liniste in masina...

Link către comentariu

buna ziua, nu ma prea pricep foarte bine la masini, am un passat 2001...si sa va spun de problemel;e mele

in august cand am facut revizia , am schimbat si capetele de bara la indrumarea mecanicului.....dupa ceva vreme masina mea troncane parca mai rau si habar nu am ce poate sa fie....ceva sfaturi ptr mine...in general troncane la drum denivelat si la linii de tramvai.....sper sas ajung in service cat mai curand...dar as vrea si parerile voastre ...v-am salutat

Link către comentariu

E foarte greu de spus ce bate la un passat chiar si la o examinare atenta, din cauza suspensiei complicate. Eu de exemplu cand am cumparat masina nu aveam nicio bataie dar telescoapele imi erau uzate. Le-am schimbat si imediat dupaia au inceput sa'mi bata bratele pe care stau telescoapele. Cum inainte erau uzate, nu opuneau asa mare rezistenta, acum cu ele noi, se vede cat de slabite erau respectivele busci ale bratelor. Troncane prin gropi mici si dese, peste linii de tramvai, etc. Eu unul, imi strang bani sa le schimb pe toate odata. :icon_thumright:

Link către comentariu

asta cam asa e...decat sa schimbi mereu cate ceva mai bine schimbi tot si stii ca e perfect......dar mai exista o problema, nu intotdeauna dispui de resursele necesare si plus de asta se apropie iarna si ma gandeam ca daca le schimb acum , pana in primavara cine stie ce imi mai bate ....sa vedem acum ;)

Modificat de c o s m i n
Nu mai da quote la mesajul anterior. Foloseste butonul ADD REPLY!
Link către comentariu

• 5 weeks later...

Am schimbat si eu azi bratele superioare la passat pe stanga. Trebuia schimbat doar ala dinspre botul masinii, dar pentru ca surubul care tine pivotii superiori in portfuzeta nu a iesit de nici un fel, a trebuit sa fie taiate capetel la pivoti si surubul care le tine. Si tot nu iesea. S-a incalzit 2-3 minute cu autogen de ala de mana folosit la instalatii termice pentru montarea tevilor de cupru si a iesit. Restul fericire. Brate Lemforder originale sper sa tina macar 80.000 in Romania.

Link către comentariu

si eu am schimbat ieri un cap de bara,marca MOOG,90 RON.l-am cumparat de la un prieten,care zicea ca ii ok.

Link către comentariu

eu capetele de bara, le-am schimbat preventiv(nu stiam daca au fost schimbate vreodata in 150.000km) si am pus Lemforder amandoua 130 bucata.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Ok am fost in service cu masina si cei de acolo mi-au spus ca trebuie sa schimb bratul suspensie dreapta fata (de la el cica se aude acel zgomot).

Va spun exact ce scrie pe factura fiscala: brat suspensie (131 ron) si brat suspensie roata (157 ron).

Le-au schimbat le-am dat $ si se pare ca problema persista :icon_cool:

Eu am mai fost la un service si mi-au facut cei de acolo un test de amortizoare. Pe partea dreapta mi-a iesit in fata 48% si spate 11%

Ar putea fi amortizorul sau altceva. Deja nu mai stiu ce sa mai fac. Am dat deja 400 ron pe acele brate. Cat tre sa mai dau bani sa rezolv si eu pb asta :P

Modificat de Ballack
Link către comentariu

Apropo de cloncanit a mai trecut un an si tot n-am rezolvat, m-am obisnuit cu el si nu s-a agravat.

E f.f. intersant ca atunci cand pun rotile de iarna cu cauciucuri mai moi si mai mari (195/65/15) cloncane MULT mai putin spre deloc decat cu cele de vara cu cauciuc dur 225/45/17...

@Ballack. Valorile acelea depind f. mult de cum sunt calibrate echipamentele celor de la service de test amortizoare, dar 11% e f.f. putin, deja e periculos sa mergi cu ele asa fiindca la o groapa/denivelare/manevra brusca ele nu vor reactiona deloc si ai putea sa pierzi controlul masini. Eu ti-as recomanda sa le schimbi pe toate 4, depinde de ce resurse dispui.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!