Jump to content

Probleme cu directia - inlocuire brate

stefison
 Share

Postare recomandată

Am facut mai multe sapaturi pe net si cica pana in anul 2000 TRW echipa Audi, dupa 2000 a intrat pe fir Lemforder.

Alta chestie interesanta ce am aflat e ca , lemforder nu sunt facute in germania ci in Franta - Saint Etienne si apartin de ZF. Deci doar in Dumnezeu mai putem avea incredere in zilele astea :) , avind in vedere ca audi a deschis uzina si in china unde lipeau parbrizele manual, vedeti pe youtube.

Modificat de pcmarius
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

tot kitul brate directie pe original cu stanta audi , fiecare brat era sigilat individual in punga cu stante de vw audi skoda seat, iar capetele de bara si bieletele erau alta marca nemteasca parca ATP, tot kitul a costat 1000lei zicea omu ca este ultimul set ramas pe stok de mult timp etc.

Pana unde poate ajunge nesimtirea unora... :ceuameni:

Un set de brate fata OEM e peste 3000 lei. Deci asa cum ti-ai dat singur seama (din pacate), cele cumparate de tine sunt niste copii ordinare.

Link către comentariu

Un set de brate originale 8D0 498 998 este 3600 ron la Avia. Au preturi ceva mai joase decat reteaua Porsche din ce am vazut pana acum. La pretul asta se mai face o reducere de 20-25% pentru masinile mai vechi de X ani daca te prezinti cu talonul. Dupa ce ii dadusem datele din talon iesise cu reducere undeva la 2500 ron asa ca sa ma iertati dar mie mi se pare mai mult decat ok. Fiecare pune ce vrea dar eu as merge tot pe OEM si decat sa schimb azi un brat, maine alt brat si ba e unul nou si pe urma se slabeste de dincolo si tot asa mai bine te incordezi o data si le iei toate si ai masina noua din nou.

Modificat de ionutctn
Link către comentariu

Am fost azi la un magazin si ziceau ca FEBI=SWAG doar eticheta difera, o alta chestie interesanta a zis ca nici un kit complet de brate nu sunt facute in germania nici macar lemforder sau trw ( care sunt facute de fapt in FRFANTA) si acum partea interesanta cica doar bratele la bucata sunt 100% in germania si asta ar fi explicatia pretului mai ridicat fata de set complet . Acuma nustiu ce sa cred.........

Referitor la cele "originale" de la reprezentanta iarasi nu am incredere deoarece cum zicea mai sus un coleg ca ar fi un mosulica in TG mures care facea brate pt vw si le baga pe gat la fraieri . Sincer tind sa cred ca asa este pt ca de fiecare data in BV la TESS la unele piese i-mi spun 2 preturi: 1 normal si unu mai mic cu piesa veke la schimb. ( pompa apa, ambreiaj, telescoape, brate directie etc ).

Link către comentariu

avia e dealer skoda.fac reduceri si la vw?

Link către comentariu

la augsburg din ce imi aduc aminte un kit de articulatie swag audi/vw era undeva la 1300 lei

Link către comentariu

Astazi am studiat bratele vechi cele originale si le-am comparat cu cele de pe masina sincer arata la fel , au aceleasi serii . Am facut poza la una din pungiile in care a fost ambalat un brat superior, pur si simplu arata mai bine decat pungile ordinare in care vin ambalate piesele de la reprezentanta.........chiar nu stiu ce sa mai cred, adica ce rost ar avea sa faca cineva niste copii fidele pana la cele mai mici detalii avand pret asa mic.

Aprp. am gasit si numele firmei : Nicos ComServ din ARAD.

Un toutorial DIY foarte interesant pt schimbat bucse la brate.

Toutorial pt bucse cu pasta poliuretanica ( gen silicon).

post-34084-0-65079000-1308686691_thumb.j

post-34084-0-27442600-1308686698_thumb.j

post-34084-0-69828000-1308686708_thumb.j

Modificat de pcmarius
Link către comentariu

Si ce marca sunt cele pe care le ai montate acum pe masina?

Link către comentariu

Tocmai a subliniat mai sus ca sunt OEM.

Link către comentariu

• 2 months later...

Am si eu o nelamurire...

Acum vreo 4000 km am inceput sa aud niste troncanituri din fata, undeva de la roti. Am fost la mecanic care a identificat joc la bratele inferioare si a spus ca trebuie schimbate. Cele de sus erau ok, fiind schimbate inainte sa o cumpar.

Zgomotul a disparut insa acum a revenit iar. Se aude pe drum bun cand virez usor in curbe, la viteze pana in 80km/h. Cand virez sau plec de pe loc nu se aude. Tind sa cred ca nu au fost bratele, aveti idee ce poate fi?

Link către comentariu

Astazi am studiat bratele vechi cele originale si le-am comparat cu cele de pe masina sincer arata la fel , au aceleasi serii . Am facut poza la una din pungiile in care a fost ambalat un brat superior, pur si simplu arata mai bine decat pungile ordinare in care vin ambalate piesele de la reprezentanta.........chiar nu stiu ce sa mai cred, adica ce rost ar avea sa faca cineva niste copii fidele pana la cele mai mici detalii avand pret asa mic.

Aprp. am gasit si numele firmei : Nicos ComServ din ARAD.

Un toutorial DIY foarte interesant pt schimbat bucse la brate.

Toutorial pt bucse cu pasta poliuretanica ( gen silicon).

Link către comentariu

Prezint si eu istoricul masinii dpdv al elementelor suspensiei fata, poate ajuta pe cineva.

Masina mea are 140 mii km si stiu sigur ca proprietarul anterior (singurul in afara mea) nu am umblat deloc la elementele de suspensie deci stiu tot ce s-a facut la masina asta. Ultima oara s-a verificat masina la ITP si mi s-a spus ca nu am jocuri in articulatii. Nici in mers nu simt batai suspecte (am un mic joc directie, insa).

Bratele inferioare (cele cu busca aia imensa) si-au facut joc la 90.000 de mii km. Am schimbat doar bucsa inferioare. )a fost.Bratul din stanga tine pana astazi fara joc dupa schimbarea bucsei, iar bratul drept a fost schimbat cu unul Lemforder acum 20 mii km in urma unui accident (desi, sincer a fost schimbat din zel, fiind reparatia pe asigurare).

Celelalte brate NU s-a umblat la ele si nu prezinta joc!

Tinand cont de cat de bine au rezistat cele originale, cand le voi schimba tot originale voi lua!

Cu capetele de bara si bieletele am avut probleme in general, fiind acum la al 3-lea set in acesti 6 ani de cand am masina. De 2 ani am unele de origine belgiana (asa mi-au zis cei de la service) si rezista!

Masina are jante de 17" DAR pot sa zic ca merg destul de atent si nu ma sfiesc sa incetinesc destul de puternic la gropi!

Modificat de Executron
Link către comentariu

• 5 months later...

Acum un 1 an de zile am schimbat set complet de brate la Passat-ul din semnatura. Am cumparat din Ungaria un set Febi. De atunci am facut vreo 23.000km din care 6.000km pe autostrada in Germania.De cand aveam aprox. 19.000km facuti cu noul set am aceleasi zgomote puternice la suspenia fata ca si inainte de inlocuirea bratelor. Am fost la 2 mecanici in Oradea care au verificat jocurile la brate si nu au nimc. Am fost si in Germania la un mecanic si dupa ce a verificat masina mi-a spus ca nu are nimic.

Atunci de ce bate?

Alt mecanic mi-a spus ca s-ar putea sa bata numai in anumite pozitii care pe elevator nu se pot vedea? La ce zgomot puternic se aude eu zic ca ar trebuii sa se vada ceva joc in momentul in care se ridica masina pe elevator, cum se vedea inainte de inlocuirea bratelor, nu?

Modificat de crazy_frog
Link către comentariu

Nup, trebuie sa stii si cum sa tragi de ele.....cu levierul. Altfel, nu vezi nimic.

Link către comentariu

Daca si dupa inlocuirea bratelor are acelasi zgomot , nu e posibil ca sa fie o problema la caseta de directie?

Link către comentariu

Pai am ridicat masina de 2 ori in Romania si s-a tras cu levierul de toate articulatiile si 1 data in Germania.

Dupa inlocuirea bratelor totul a fost perfect vreo 19.000km...

Modificat de crazy_frog
Link către comentariu

cu masina pe roti, fa stanga drepta de volan si stai cu mana pe bratele superioare. Suruburile la caseta, sunt stranse bine ?

Link către comentariu

Maine am sa verific. Trebuie sa tin mana pe articulatiile bratelor sau pe brat? Daca ar fi suruburile de la caseta nu s-ar simti jocul si in volan? In volan nu se simte nimik.

Link către comentariu

pe rotule si varful bratului, incearca sa tii.

Link către comentariu

Daca ar fi suruburile de la caseta nu s-ar simti jocul si in volan? In volan nu se simte nimik.

Si eu am avut asa un zgomot. Am inlocuit 2 brate degeaba, ca era surubul de sub baterie, de la caseta desfacut. Si nu se simtea nimic in volan, deoarece cel de jos era strans bine. Acum nu e obligatoriu sa fie si la tine dar merita verificat, dupa cum spune Florin

Modificat de Mihai.Nechifor
Link către comentariu

Cea mai sigura proba: scoate toate bratele si verifica-le la mana.

Daca niciunul nu bate, e posibil sa fie din caseta.

Link către comentariu

Am facut ce mi-ai spus dar tot nu am simtit nimic la brate...poate totusi sa fie la caseta? Cred ca am sa mai caut un mecanic sa mai verifice odata tot. Am sa incerc sa vad si suruburile de la caseta sa nu fie destranse.

Link către comentariu

Verifica suruburile intai.

Link către comentariu

una lume spune ca aceste casete nu bat niciodata....

Link către comentariu

Da, cum sa nu... :lol:

Iti dau eu un exemplu. ;)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!