Jump to content

Probleme cu directia - inlocuire brate

stefison
 Share

Postare recomandată

Nu am apucat sa le verific pe cele noi ca erau deja montate si facand curat prin garaj am dat si de cele vechi si apasand pe ele unul se ridica iar altul nu (vorbesc de cele de fata caci pe cele din spate nu le-am gasit inca prin garaj).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu cand le-am schimbat pe a mele, alea de pe spate reveneau la loc (ca un arc) da alea de pe fata nu (vorbesc de cele noi). Nu ma innebuniti, or fi defecte de noi?? :D Chiar n-am inteles nici eu la momentul respectiv de ce is asa... masina se comporta normal.

Link către comentariu

Pai alea de nu se intind, poate sant pe ulei.

Ale mele alea noi se intindeau singure, atat cele de fata cat si cele de spate.

Link către comentariu

Alea pe ulei nu revin singure!Alea pe gaz revin la pozitia intins!Eu cand m-am uitat sa comand amortizoare ptr a mea,nu am gasit si pe ulei pentru ca eu unul prefer amortizoarele pe ulei care sunt cele mai indicate la drumurile pe care le avem in tara noastra!Toate amortizoarele gasite erau numai pe gaz si de aici banuiesc ca pe ulei nu se fac la Vw.

Link către comentariu

Atat cele vechi (sachs) cat si cele noi (monroe) sunt pe gaz deci din cele schimbate pe fata unul era dus...multumesc !

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare,

Am schimbat acum 2 zile ambele capete de bara (lemforder - 170 ron/buc). Cel de pe stanga era varza : cauciucul era rupt, vaselina scursa si batea infernal; cel de pe dreapta la o inspectie vizuala arata ok dar cand l am dat jos si l am incercat cu mana m am speriat ce joc avea chiar daca cauciucul era intact. La mine se manifestau astfel : trancanea pe drumuri pietruite sau cand treceam peste limitatoarele de viteza instalate la trecerile de pietoni. Acum directia este mai ferma si nu se mai aude nicio bataie.

O zi buna tuturor :D

Modificat de Fane_Babanu
Link către comentariu

Joc au si de noi, dar lateral st/dr. Si eu le-am schimbat degeaba(un brat cu pivot mort > diagnosticare de 2 lei), bine ca le am pe alea vechi la naftalina(pentru ca sunt la fel de bune ca alea noi) :)

Link către comentariu

Salut,

@vicius_the_one stiam ca au joc de noi (sa zicem un joc "normal") dar cel de pe dreapta, chiar daca la o inspectie cu roata suspendata (roata miscata in toate directiile) si la o inspectie vizuala arata ok, abia cand l am dat jos s a observat uzura lui (se misca in toate directiile si avea un troncanit usor care, presupun, ca se accentua datorita socurilor pe care le prelua).

De salvat nu am putut salva nimik, dar acum sunt fericitul posesor al unei masini fara zgomote suspecte (cel putin in partea din fata) :D

O zi buna tuturor :)

Modificat de Fane_Babanu
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Cosmin, de unde ai luat tampoanele ale cu 55ron, ai un tel poate au magazin si in buc?

Modificat de c o s m i n
Quote inutil
Link către comentariu

E un magazin aici in Zalau - ATT Motors. SIGUR nu are in alte localitati, pentru ca il cunosc pe patron. Dar in mod normal ar trebui sa gasesti si pe la voi asa ceva.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am si eu o problema. Cand demarez mai puternic sau cand dau intr-o groapa se aude clonc clonc clonc si nu imi dau seama de la ce. Am mai schimbat din brate da nimic. Am observat un mic joc la capu de bara stanga. O sa il schimb sa vad cum se manifesta.

Link către comentariu

Banuiesc ca nu la masina din semnatura, nu?

Link către comentariu

• 3 months later...

daca ma puteti ajuta si pe mine...nu am nici o bataie nicaieri doar k nu mi se indreapta volanul!din cate am citit aici...sa fie prea strans surubul acela de reglaj de la caseta?

Link către comentariu

Ori asta, ori trebuie refacuta geometria.

Link către comentariu

mai am o problema...pe drum drept,masina o ia singura stanga dreapta...simt k nu am control deloc!parca nu are stabilitate...intru in depasire si masina o ia singura in alta parte...!din ce cauza???ma puteti ajuta???plssss

Link către comentariu

Vad ca esti din Zalau. Cauta-ma intr-o zi sa vad si eu cum se comporta. E altceva cand vezi cu ochii tai ce si cum.

Link către comentariu

azinoapte m-am tot gandit care ar putea fi cauza...si mi-am amintit k prima data cand am avut simptomul,a fost dupa ce mi-am schimbat cauciucurile!ale mele is 205/55/R16...si am zis k poate e din cauza lor!am pus de la cineva 195/65/R15 si spre uimirea mea...am avut din nou control asupra masinii...nu mai face stanga dreapta!o sa schimb cauciucurile si daca se comporta iar ca inainte o sa fiu nevoit sa imi iau jante pe 15...

Link către comentariu

Salutare,

Sa sti ca anvelopele joaca un rol foarte important in comportamentul masinii. Si eu am avut anvelope mai mari decat cele prescrise in cartea masinii si masina se comporta foarte ciudat pana in momentul in care am schimbat jantele si anvelopele cu cele prescrise...si totul a revenit la normalitate.

Sigur iti vei rezolva problema daca le vei schimba cu cele prescrise in talonul masinii. :D

Modificat de R_a_z_v_a_n
Link către comentariu

Nu e chiar asa, pentru ca in talonul masinii scrie o singura dimensiune de anvelope. Masina a venit cu o anumita dimensiune de anvelope dupa echiparea din fabrica. Nu stiu eu cate cunostinte au cei de la RAR despre dimensiunea anvelopelor. Cel mai bine cauti in cartea tehnica sau intrebi la VW.

Link către comentariu

azinoapte m-am tot gandit care ar putea fi cauza...si mi-am amintit k prima data cand am avut simptomul,a fost dupa ce mi-am schimbat cauciucurile!ale mele is 205/55/R16...si am zis k poate e din cauza lor!am pus de la cineva 195/65/R15 si spre uimirea mea...am avut din nou control asupra masinii...nu mai face stanga dreapta!o sa schimb cauciucurile si daca se comporta iar ca inainte o sa fiu nevoit sa imi iau jante pe 15...

Interesanta treaba,eu de cand am trecut de la cauciucurile 195.65.15 la 205.55.16 am observat o mai buna stabilitate la masina,nu stiu cum de la tine a fost invers...eu cred ca altele sunt problemele nu de la cauciucuri

Link către comentariu

va rog lamuriti-ma si pe mine

este vreo difereneta intre bratele de la suspensie la Passat B5.5 1.9TDI 130 cp si B5.5 1.8T 170 cp

si in special la bratele astea unii zic ca cel din dreapta e pentru 1.9 tdi si cel din stinga pentri 1.8 t

mersi

post-64766-1269702889_thumb.jpg

post-64766-1269702889_thumb.jpg

Link către comentariu

Buna seara!Am un Passat b5 din 99 si urmeaza sa ii fac R.A.R-ul dar observ ca imi bate ceva pe partea stanga la gropi.De curand am schimbat ambele planetare si acum ma intereseaza sa fac ceva sa nu imi mai bata partea stanga.Daca se poate sa cumpar strictul necesar de piese.Ce ar trebui sa cumpar neaparat?Cap bara,bielete ... si mai ce?Inca o data as fi recunoscator daca mi-ati putea spune ce sa schimb strict necesar!O zi buna tuturor

Link către comentariu

Sper ca nu te astepti sa-ti raspunda cineva: "schimba aia sau aia...".

In primul rand, nu are nimeni de unde sti ce iti bate tie (nici macar mecanicul) pana nu verifica fiecare brat si cap de bara/bieleta. Degeaba o sa-ti spuna cineva ca lui i s-a uzat prima data bratul inferior spate. La tine poate fi cu totul altceva.

In al doilea rand, "strictul necesar" tocmai asta inseamna - verificarea fiecarei piese, ca sa nu schimbi ce nu-i necesar.

Link către comentariu

radubivol daca te uiti atent vei vedea ca e mare diferenta intre cele doua piese si anume conicitatea difera mult.Clar ca nu se pot schimba intre ele.Totusi nu inteleg de ce ai cumpara piese de 1.9 tdi daca tu ai 1.8T.

Link către comentariu

Buna seara!Am un Passat b5 din 99 si urmeaza sa ii fac R.A.R-ul dar observ ca imi bate ceva pe partea stanga la gropi.De curand am schimbat ambele planetare si acum ma intereseaza sa fac ceva sa nu imi mai bata partea stanga.Daca se poate sa cumpar strictul necesar de piese.Ce ar trebui sa cumpar neaparat?Cap bara,bielete ... si mai ce?Inca o data as fi recunoscator daca mi-ati putea spune ce sa schimb strict necesar!O zi buna tuturor

Salutare, daca tot umbli la ea, cred ca e o prostie sa le schimbi pe rand si sa aiba uzuri diferite..

Am si eu o problema la directie, imi curge lichidul de servo pe la simeringuri. Cunoaste cineva un pret informativ si o locatie in Bucuresti pentru a o reconditiona?

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!