Jump to content

Et-ul Si J-ul

Northman
 Share

Postare recomandată

Cu un distantier de minim 10mm poti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

Salut

Sunt nou pe acest forum si as vrea sa ma ajutati in urmatoarea problema.

Mi-am schimbat Octavia O2FL cu Octavia O3, ambele cu motorizare 1.2 TSI, si am o problema cu jantele de otel pentru amvelopele de iarna si anume:

Jantele de tabla au ET = 47mm ( Octavia O2 FL ) iar pentru Octavia O3 are ET=43 mm.

Puteti sa imi spuneti ce infulenta are acest lucru si daca pot sa folosesc jantele de tabla pe noua Octavia

Multumesc anticipat

Link către comentariu

Ai o problema? Sau presupui ca ai putea avea o problema?

Jantele pe care le-ai mostenit de la vechea masina sunt cu 4 mm mai inauntru decat cele care vin cu O3 (nu am inteles daca ET 43-ul este scris pe niste jante pe care deja le ai sau stii tu ca exista jante cu acest ET pentru O3) (afirmatia mea este facuta plecand de la presupunerea ca vorbim despre roti cu aceeasi dimensiune (aceeasi raza, aceeasi latime).

Le-ai pus pe masina si nu intra (lovesc in caroserie, sau in amortizoare?) ?

Link către comentariu

Et 43 inseamna ca fiecare janta e pozitionata cu 4 mm catre exterior.

Diferenta e mica, nu cred ca atinge cauciucul aripa. 

Spre exemplu eu am montat pe un Golf 5, et 34, pe spate ,( normal era et 47 ).

Modificat de GRATIAN
Link către comentariu

Salut,

Imi poate spune si mie cineva daca este vreo problema daca pe un Passat B5.5 pun jante de tabla 

R15 5X112 6J X15H2 ET 31 in loc de ET 37?

Modificat de K L U
Link către comentariu

NU am o problema dar vreau sa stiu daca pot avea una in momentul in care le voi monta pe masina. Aceste jante le folosesc doar pentru cauciucurile de iarna

Valoarea ET-ului pentru O3 o stiu de la dealer ( Compexit Cluj ) pentru ca i-am intrebat inainte ca sa ma asigur ca jantele mele de tabla( utilizate pe O2 FL, care tot de la ei au fost cumparate )  sunt compatibile cu jantele pentru O3.

Vorbim de acelasi diametru de dispunere a prezoanelor acelasi J etc..

Link către comentariu

Parerea mea este ca nu vor fi probleme. Daca nu te va deranja aspectul estetic - care cred ca va fi inobservabil - vei putea merge linistit cu ele pe noua masina.

Ai posibilitatea sa faci o proba? Sa pui pe o O3 una din rotile de la vechea masina ?

Link către comentariu

Momentan este putin mai dificil sa fac proba dar am sa revin dupa ce fac proba sa va tin la curent

Multumesc pentru ajutor

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Dupa cateva ore de citit tot topicul asta de la inceput am cam gasit raspunsul pe care il cautam dar vreau totusi sa-mi confirme si cei mai cunoscatori. Intentionam sa achizitionez niste jante de Passat de 17 cu 7j si et37 pt G6-ele din semnatura echipate cu cauciucuri 225/45/17. Din ce am citit pe aici ar fi sanse sa-mi cam atinga cu masina incarcata. Mentionez ca masina are suspensie sport oem.

Link către comentariu

Cel mai probabil jantele sunt de Passat b5.5. Phoenix cumva? :P

Nu stiu daca vor atinge, dar cel mai sanatos e sa faci o proba inainte sa vezi cum vin jantele comparativ cu aripile.

Eu cred ca va fi la limita, dar fara sa ai probleme chiar si la incarcare.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Dupa cateva ore de citit tot topicul asta de la inceput am cam gasit raspunsul pe care il cautam dar vreau totusi sa-mi confirme si cei mai cunoscatori. Intentionam sa achizitionez niste jante de Passat de 17 cu 7j si et37 pt G6-ele din semnatura echipate cu cauciucuri 225/45/17. Din ce am citit pe aici ar fi sanse sa-mi cam atinga cu masina incarcata. Mentionez ca masina are suspensie sport oem.

O sa stea f aproape de aripile exterioare dar la incarcatura mare, chiar daca se vor apropia destul de tare de ele, nu le vor "atinge"!! :)

Link către comentariu

Multumesc de raspunsuri!

@Ego, da e vorba de Phoenix-uri :D

Link către comentariu

salutare,

as avea nevoie de o confirmare din partea voastra

am citit pe forum ca pe Golf 5, jantele de tabla R15 au ET47

vreau sa achizitionez niste jante R15 ET38 7J iar cauciucurile sunt 195/65

conform calculatorului de pe carbibles ar iesi cu 9mm in exterior

ce as vrea sa-mi confirmati este daca ating sau nu de aripi ( si cu masina incarcata)

multumesc anticipat

Modificat de zav3005
Link către comentariu

Multumesc de raspunsuri!

@Ego, da e vorba de Phoenix-uri :D

Banuiesc ca e vorba de vechiul model de Phoenix..!! :)

salutare,

as avea nevoie de o confirmare din partea voastra

am citit pe forum ca pe Golf 5, jantele de tabla R15 au ET47

vreau sa achizitionez niste jante R15 ET38 7J iar cauciucurile sunt 195/65

conform calculatorului de pe carbibles ar iesi cu 9mm in exterior

ce as vrea sa-mi confirmati este daca ating sau nu de aripi ( si cu masina incarcata)

multumesc anticipat

Nu ating.

Intreb si eu de dragul conversatiei: De ce nu iei si tu niste jante pe 16 inch macar.. daca tot vrei sa faci o treaba.

O sa imi spui pt ca ai anvelopele pe 15 inch deja...

Da... dar poti sa le vinzi si sa iti iei altele pe 16 inch in aceeasi stare..

Link către comentariu

Da, este vorba de Phoenix folosite pe Passat b5.5. Le-am luat de la un user de pe forum, astept sa vina sa vad cum stau pe G6 :)

Link către comentariu

zav3005

Eu am montat pe Golf 5, ET 33, 15 inch , 61/2 J, 195/ 65 pe spate si nu au atins.

Link către comentariu

Salut am un golf V pe care am jante de otel de 16 si anvelope 205/55/r16. As vrea sa imi cumpar niste jante de aluminiu, iar cele pe care le-am gasit au urmatoarea dimensiune:

DIMENSIUNE JANTE-  7JX16H2 ET/IS 45

As vrea sa va intreb daca sunt bune pentru golful meu si ce diferenta va fi intre acestea si jantele de otel standard?

Multumesc antisicipat

Modificat de forceturbo
De ce bolduit?
Link către comentariu

Pai si ... ce te opreste sa ne intrebi ?

Sfatul meu, pentru viitor, este sa mai si citesti informatiile de pe topicurile pe care postezi.

Cat priveste intrebarea ta ... cred ca ai fi avut sanse sa iti raspund chiar eu daca ai fi postat caracteristicile complete si pentru rotile tale (latime si ET).

Ca idee generala: daca noile jante sunt mai late decat cele pe care le folosesti acum, acea latime suplimentara (de la 6.5" la 7") se regasi atat la interior cat si la interior. Adica, pentru o crestere de la 6.5" la 7" janta va fi mai lata cu 0.5", adica 12.7 mm, iar acesti mm se reflecta in egala masura atat la interior cat si la exterior, janta fiind mai aproape cu 6.35 mm atat de aripa masinii cat si de amortizor.

Mai departe, in principiu, la ceste dimensiuni pe care le-am amintit, vei putea folosi acelasi cauciu, dar pe noile jante vei putea si un cauciuc mai lat in conditii de siguranta optima (zic asta, pentru ca, teoretic, ai fi putut pune un cauciuc mai lat si pe vechile jante, dar fara a pastra gradul optim de siguranta in rulare).

Cu ET-ul jantelor povestea este in felul urmator: atunci cand el creste, janta se deplaseaza catre interior, iar atunci cand el scade janta se deplaseaza catre exterior. O janta cu ET 45, fata de una ET 38, este cu 7 mm mai in interior. Similar, o janta cu ET 30 este cu 8 mm mai inafara decat una cu ET 38.

In general, care sa mai raspund la un aspect din intrebarea ta, jantele de aliaj sunt mai grele decat cele de otel standard.

Link către comentariu

Mersi pentru raspuns Dun, as fi pus informatiile despre jantele mele dar nu le stiu, nu le-am studiat niciodata, si pe deasupra credeam ca toate golf V 1,9 tdi au aceeasi dimensiune pentru jantele de 16.

Link către comentariu

Salut, urmeaza sa incalt masinuta complet (1.2 12v) si am tot
ascultat sfaturi, ma arunca dintr-o parte in alta... nu stiu ce sa mai
cred. In momentul de fata am pe masina 185/60/14" si urmeaza (ce vreau
eu) sa pun 205/50/16" cu 7" pe janta. Stiu ca va face putin mai multi km decat cei indicati pe bord
(undeva la 6-7 km diferenta), dar nu ma deranjeaza. As vrea un offset de
33 sau 35 ca sa le aduca la linia caroseriei.

Acum, multa
lume imi zice ca: o sa strici bucsele cu 50... o sa "rupi" directia cu
205.... o sa ma manance politia cu decalajul din bord... etc.. etc...
Dar nu cumva merita?! Ca aspect cel putin...

O sa imi puna mai multa greutate pe motor? (si asa nu face fata saracu)

O sa am demaraj mai subtirel?

Va multumesc anticipat!

De
asemenea, o sa aibe vreun efect pentru amortizoare? O sa imi ridice
masina banuiesc, nu? Sau o sa se contracte ele ca sa mentina masina la
nivel (ar fi grozav!)?

Link către comentariu

Salutari,am citit si eu cateva pagini dar n am avut rabdare sa le citesc pe toate sa vad daca a mai facut cineva asta.Vreau sa fac o trecere cam abrupta de la 195 65 r15 la 225 40 r18 pe un golf 4. Noile jante au 8,5J , ET 35. Ar fi ok?

Link către comentariu

micuzzu_marius

Am o mica nelamurire, jantele originale de tabla de pe masina au J ul 6,5, cu cauciucuri de 205/55/16, vreau sa achizitionez niste jante tot pe 16 dar cu J ul 6, nu e 6.5 ca cel de pe jantele de tabla, vor sta ok cauciucurile de 205/55/16 pe jantele aliaj cu J ul 6 sau se va vedea inestetic? Multumesc

Modificat de micuzzu_marius
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salutari,am citit si eu cateva pagini dar n am avut rabdare sa le citesc pe toate sa vad daca a mai facut cineva asta.Vreau sa fac o trecere cam abrupta de la 195 65 r15 la 225 40 r18 pe un golf 4. Noile jante au 8,5J , ET 35. Ar fi ok?

Poate iti raspuns cam tarziu.. dar s-ar putea sa iti atinga in aripi. In plus, 8.5J mi se pare cam mult pt 225/40.

S-ar putea sa iti para rau.... 18 inch o sa te zdruncine cam tare pe un Golf 4!! E doar parerea mea... :)

Am o mica nelamurire, jantele originale de tabla de pe masina au J ul 6,5, cu cauciucuri de 205/55/16, vreau sa achizitionez niste jante tot pe 16 dar cu J ul 6, nu e 6.5 ca cel de pe jantele de tabla, vor sta ok cauciucurile de 205/55/16 pe jantele aliaj cu J ul 6 sau se va vedea inestetic? Multumesc

Pe Audi A3 de ex, fabrica pune stock pe echiparile de iarna 6J (la unele modele de roti.. nu la toate!!) cu anvelope 205/55/R16. Stau cam "stranse" anvelopele dar merge...

Personal eu nu as pune jante 6J ...dar daca nu ai incotro asta e..

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare,

O diferenta de 4 mm a jantei mai sub masina (spre interior) are vreo influenta remarcabila ?

Ma refer aici la Octavia 3 1.2 TSI. Standard imi trebuie pt iarna "6Jx15H2 5/112/43" iar eu am "6Jx15H2 5/112/47"

O sa imi atinga pe undeva? Poate in cazul in care pun lanturi? Va multumesc anticipat.

Modificat de krygod_ro
Link către comentariu

• lupo_bv a închis acest topic
  • Marian a deschis acest topic
  • Bebeee unpinned şi pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!