Jump to content

Montare Instrument Cluster cu BC

oaspetele
 Share

Postare recomandată

M-am exprimat eu gresit... ma refeream la citit pinul...

Cand am scotocit dupa IC-ul de b5.5 mi-am dat seama ca eu scosesem inelele cromate si le-am folosit la un fost g4 pe care l-am avut. Se poate folosi carcasa de la B5 (partea din fata ma intereseaza in mod special) cu electronica de B5.5? Diferenta ar fi la ceasurile de temperatura si motorina - dar problema asta o rezolv eu prin imbinarea foliilor. Sa nu mai fie si altceva...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se poate ceea ce vrei tu.

Dar pe placa de B5.5 trebuie sa ramana folia de B5.5. Pentru ca martorii din ceasuri si dintre ceasuri s-au schimbat odata cu trecerea la clusterele de B5.5. Sper ca m-am facut inteles.

Link către comentariu

Plus ca trebuie sa traforezi un pic, geamuletul mic albastru, care vine la faza lunga. E o mica diferenta aici, intre fata de B5 si cea de B5.5. O sa vezi cand il scoti. Oricum, se rezolva - eu am facut asa, la un cluster.

Link către comentariu

Ma apropii de noul IC cu MAXI DOT:

Am achizitionat de la dezmembrari maneta cu butoanele pt. BC (plus mufele de pe care am luat pinii).

Mi-am facut cele 4 cabluri cu pinii scosi de pe mufe.

Am un VAG COMMANDER cu care sper maine sa pot citi PIN-ul (s-ar putea sa mai apelez la un coleg de pe forum in caz ca am dubii pt. ca nu am mai avut tangenta cu aceasta interfata). Cu VAG COM-ul va fi ok...

Sper sa imi permita temperatura de afara sa inlocuiesc maneta si sa scot IC-ul (batai de cap nu voi avea sigur ca mi-am mai montat tempomat pe G4 si am curatat contactele la maneta de semnalizare la un PASSAT B5.5). Totusi o intrebare: trebuie scoasa borna cand se da IC-ul jos? (la AIRBAG stiu ca e mai bine sa fie OFF)

Multumesc lui FLORIN - l-am deranjat cu un telefon cand eram printre epave.

P.S. Va trebui sa vad unde conectez firul catre SENZORUL DE TEMPERATURA (am CLIMATRONIC s probabil ca nu trebuie sa ajung cu el pana la senzor) - sigur scrie pe undeva pe aici :)

Link către comentariu

Nu neaparat se da borna jos ...

Daca vrei sa te stii 120% in siguranta scoate borna.

Link către comentariu

Legat de conectarea senzorului de temperatura... este din 2002 noul IC pe care vreau sa-l pun si am si climatronic. Am vazut problema discutata cu cateva posturi inainte si pana la urma in cazul acela s-a ales montarea unui al doilea senzor de temperatura. Care este cea mai buna varianta in cazul meu? Merci.

(Cu asta nu mi-ar mai ramane decat "problema cu IMMO") :D

Link către comentariu

Multumesc lui FLORIN - l-am deranjat cu un telefon cand eram printre epave.

P.S. Va trebui sa vad unde conectez firul catre SENZORUL DE TEMPERATURA (am CLIMATRONIC s probabil ca nu trebuie sa ajung cu el pana la senzor) - sigur scrie pe undeva pe aici :)

Cu mare placere. Daca maine ai ceva dubii, dar nu raspund, scrie SMS si te sun eu imediat.

Legat de senzorul de temperatura exterioara - acum am intrat in casa, dupa ce am dotat un G4 - 2001 - immo 2, cu un cluster cu BC - 2003 - immo3 (plus maneta aferenta).

1. Ideea e ca masina avea climatronic, si BC ul a luat temperatura exterioara direct de la climatronic, fara alte batai de cap. Deci, pune intai clusterul pe masina, adapteaza-l si daca nu iti arata temperatura, abia dupa aia vezi care e treaba.

2. masina immo2, cluster immo3 - au mers scrise cipurile vechi (ca si la inca doua masini) - deci, cumparati cipuri noi, doar daca nu merg scrise cele vechi.

Link către comentariu

Am montat maneta noua si am conectat IC-ul. Merg butoanele de pe maneta, am chiar si range-ul activat. Doua observatii pana acum:

1. La temperatura liniute - eroarea ca senzorul de temperatura ar avea plusul deconectat. Pe clima e OK.

2. Imi arata capota deschisa la punerea contactului (pe masina este montata o alarma - s-ar putea sa aiba legatura).

3. Desi IC'ul este maxidot, prima treime a afisajului este stinsa. Aia are legatura doar cu CD/NAVI original? In Cazul asta si un minidot si'ar face treaba cam la fel si pot face rosr de unul cu tot cu chipuri de chei.

Acum astept un VAG-COMMANDER sa citesc PIN-ul.

Link către comentariu

In primul rand mii de multumiri lui RedFighter si lui F L O R I N pt. ca i-am sacait putin cu problemele mele.

In al doilea rand... operatiunea pana acum este incununata de succes. Ce a mai ramas de rezolvat:

1. Am tot timpul capota deschisa pe BC (este montata o alarma pe masina si am vazut contactul pus de ei la capota. Ma gandesc ca au taiat firele pt. cel din broasca capotei... Consider prolema rezolvata)

2. Nu-mi afiseaza temperatura pe BC (sper sa ma ajute cineva cu informatia unde sa conectez prin bord -clima- firul din IC pt. senzor si sa nu fiu nevoit sa ajung pana la el in bara sau sa pun altul) - problema rezolvabila relativ usor.

3. Nu se lumineaza nici IC-ul si nici Clima cu acest IC (RedFighter mi-a zis ca a patit si el si dupa un timp isi revine - merg pe varianta asta :D) Mi-am modificat cu vag commander sa se aprinda acele la punerea contactelor si a mers. Nu consider ca are IC-ul o problema...

4. Pe masina este tempomat pus ulterior. Desi functiona fara probleme, nu aparea in vechiul IC martorul in bord cand era activ. Am vazut ca nici in IC-ul asta nu apare. Daca stie cineva cum se activeaza... se facea o logarare in vag-com... nu mai stiu. Se poate sa fie de la conexiunile facute intre maneta si IC? (sa lipseasca un fir catre IC?). Daca tot am totul desfacut pe acolo... poate rezolv si asta :)

In rest... totul ok. Urmeaza sa montez totul la loc... maine cred.

Bafta

Modificat de matcat
Link către comentariu

DAca firele sunt taiate arata capota inchisa tot timpul, temperatura trebuia sa ti-o arate pe bord,

Link către comentariu

In primul rand mii de multumiri lui RedFighter si lui F L O R I N pt. ca i-am sacait putin cu problemele mele.

In al doilea rand... operatiunea pana acum este incununata de succes. Ce a mai ramas de rezolvat:

1. Am tot timpul capota deschisa pe BC (este montata o alarma pe masina si am vazut contactul pus de ei la capota. Ma gandesc ca au taiat firele pt. cel din broasca capotei... Consider prolema rezolvata)

2. Nu-mi afiseaza temperatura pe BC (sper sa ma ajute cineva cu informatia unde sa conectez prin bord -clima- firul din IC pt. senzor si sa nu fiu nevoit sa ajung pana la el in bara sau sa pun altul) - problema rezolvabila relativ usor.

3. Nu se lumineaza nici IC-ul si nici Clima cu acest IC (RedFighter mi-a zis ca a patit si el si dupa un timp isi revine - merg pe varianta asta :D) Mi-am modificat cu vag commander sa se aprinda acele la punerea contactelor si a mers. Nu consider ca are IC-ul o problema...

4. Pe masina este tempomat pus ulterior. Desi functiona fara probleme, nu aparea in vechiul IC martorul in bord cand era activ. Am vazut ca nici in IC-ul asta nu apare. Daca stie cineva cum se activeaza... se facea o logarare in vag-com... nu mai stiu. Se poate sa fie de la conexiunile facute intre maneta si IC? (sa lipseasca un fir catre IC?). Daca tot am totul desfacut pe acolo... poate rezolv si asta :)

In rest... totul ok. Urmeaza sa montez totul la loc... maine cred.

Bafta

Problema cu afisarea temperaturii, o rezolvam - vezi ca s-a mai discutat pe aria Golf4.

Iluminatul - ciudat....

Martor tempomat - nu poti face nicio codare, asa ramane.

Link către comentariu

Una dintre probleme s-a rezolvat: LUMINI IC SI CLIMA - dupa ce am conectat potentiometrele alea de reglat nivel faruri si intensitate iluminare bord. Interesant este ca iluminarea functiona cu IC-ul de B5 fara acel modul conectat.

La senzorul de temperatura am lasat conectat firul care era pe masina (mufa verde pinul 26) si care nu-mi da temperatura. Sper sa ma ajute cineva sa descopar unde ar duce el... poate e lasat in aer pe undeva intr-o mufa si ar trebui sa vin acolo cu fir de la senzor...

Va trebu isa vad de ce imi arata capota deschisa, dar e prea frig.

Multumesc inca odata celor care m-au ajutat si celor care i-au ajutat pe altii in legatura cu aceasta operatiune de montat BC.

Link către comentariu

Daca ai alarma pe masina s-au legat de fir cred ca undeva in stanga masinii fata , gasesti mufa sau legaturile in spatele capacului de la borcanelul cu lichid de servo, langa cea de ventilatoare si ce mai e pe acolo.

Poti urmari ca firele intra in inchiderea de la capota .

Link către comentariu

Poti sa iei semnal de senzor de teperatura, de pe climatronic. Am mai pus pe un passat 3bg 2002 si tot as aam patit, nu i-a indicat tempertura la bord fara conectarea senzorului "suplimentar" chair daca era fir in pin 26.

Cat despre ilumiant IC & Clima, am intalnit al golful meu aceasta problema, nu a mers iluminarea cateva minute (1 ora de fapt) dupa care si-a revenit singur. :)

l.e: la senzorul de capota e posibil sa fie defect si sa fie blocat pe deschis sau sa se fi motnat alarma care sa "altereze" semnalul.

Modificat de RedFighter
Link către comentariu

Am aceeasi problema cu temperatura pe BC cum a avut colegul "huluba" cateva posturi inainte. Deja am demarat sa-mi fac rost de alt senzor de temperatura pe care cred ca il voi monta... in masina ;))

Bafta.

Link către comentariu

Salut, vin si eu cu problema mea... Am un cluster cu seria 3B0 919... Voiam unul cu afisaj pe mijloc(MFA) parca am citrit mai sus ca se numeste. Din cate am auzit de la voie, nu prea exista.

Insa nici pe ceasul cu ora din turometru nu-mi apare consum etc, Am vazut ca unele masini au...

Se poate activa cu Vagul? Sau trebuie inlocuit si ceasul sau clusterul?

Cine are idee, ce ma sfatuiti sa fac... Ma enerveaza sa nu am in fata ochilor consumul!

Motor 1.8t din 1997 COD MOTOR: AEB

Multumesc.

Modificat de octavian4
Link către comentariu

Octaviane, trebuie inlocuit tot clusterul, si in acest caz. Afisajul de care vb, din clusterul tau, nu permite afisarea acestor informatii si nici nu se poate modifica in acest sens.

Link către comentariu

S-a rezolvat cu temperatura. Am montat alt senzor, in plafoniera masinii, unde se monteaza microfonul de carkit (ideea lui F L O R I N). Il voi tine sub observatie pentru a fi sigur ca temperatura este reala. Bafta.

Link către comentariu

Ma bucur ca ti-a placut ideea mea. Oricum, pentru cei care au climatronic, o sa recomand de acum modificarea asta. Nu are niciun rost sa ai in doua locuri (pe climatronic si cluster) aceeasi informatie. Chiar daca vor fi carcotasi care vor spune ca trebuie sa ai clima pe ON ca sa vezi temperatura exterioara, eu zic ca merita. Asa cum ai tu acum, e belea - pe cluster temperatura din masina si pe clima, cea exterioara.

P.S. - aplica ceva material de izolare termica (de cativa mm), pe bucata de caroserie de deasupra plafonierei, ca sa nu radieze rece/cald si sa iti indice temperaturi eronate.

Link către comentariu

Ma ajuta si pe mine cineva cu aflarea immo-ului la octavia1 fabr 2001 cu seria de sasiu 1U918445972? Vreau sa-i montez si eu computer de bord si am inteles ca ar merge si cel de passat. Va intreb asta pt ca am gasit de passat fabr 2000. Multumesc si astept idei si raspunsuri.

Link către comentariu

Cel mai sigur e sa verifici cu Vag-ul, ce immo ai. Oricum, eu cred ca ai immo2. De ce nu optezi pt un cluster de Passat B5,5 (dupa 2001), ca e mult mai aspectuos si e mai bun (mai poti activa cate ceva pe la el) ?

Link către comentariu

Cel de passat dupa 2001 o sa mearga sigur, adica mai e nevoie sa ma interesez ce immo are? Cel de passat B5 il gasisem cu 200ron si era un pret bun zic eu.

Link către comentariu

Cel de Passat B5,5 e immo 3 si sigur merge la tine (si eu tot asa mi-am montat pe Passat-ul meu, immo2). Pt cativa lei in plus, merita functiile suplimentare care le are. Abia astept sa vad cand faci swap-ul.

Link către comentariu

Ai postat gresit. Consulta lista cu cei care te pot ajuta. Numai bine !

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!