Jump to content

Arc cazut de sub scaunul fata

Z
 Share

Postare recomandată

am gasit si eu arcul acela sub scaun, este cel de la reglajul pe inaltime al scaunului, cand ridicati scaunul o sa mearga perfect dar cand lasati jos scaunul la o prima apasare mai tare pe maneta scaunul se lasa brusc. De pus nu ai cum sa il mai pui deoarece am studiat situatia si s-a rupt clema de care se tinea arcul intr-un capat. Pentru remediere cred ca trebuie schimbat scaunul : :blink:

Modificat de CrisXtian
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

zbx ne luminezi? Si eu am gasit acelasi arc, de vreo 3 luni sta prin portbagaj :( nici o schimbare la reglajele scaunului. O fi vreo fantoma :)

Link către comentariu

Salutare! Am patit si eu un lucru asemanator. Dupa un reglaj al scaunului soferului, fata-spate, cu o cursa mai mare, am mers o bucata si am auzit o pocnitura destul de serioasa. Am oprit repede (m-am speriat un pic ce-i drept) sa vad ce e. Cand colo sarise acest arc. Am intrebat o persoana cunoscatoare intr-ale VW Golf (eu sunt un novice, de-abia am masina de 2,5 luni) si mi-a spus ca e arcul care ajuta la revenirea mai usoara a scaunului in fata dupa o impingere in spate. Cred ca se poate prinde inapoi dar nu stiu in ce masura poti sa faci asta singur :( Si la mine e sarit dar astept sa merg pe la service sa vad daca pot aia sa-l puna inapoi. Am vrut sa-l pun eu inapoi, dar e cam greu. e destul de incomod sa umbli pe sub scaune si sunt mai multe chestii pe sub ele (fire, bare metalice etc.).

@zbx: Daca reusesti sa-l pui, sau afli ceva interesant, te rog sa postezi si aici. Poate reusesc si eu sa fac ceva :vaidecapulmeu: Multumesc anticipat. :(

Eu am o problema la scaunul din dreapta, problema ce vine, am dedus eu, tot de la acest arc. Problema e ca scaunul e impins prea tare in spate si nu mai vine in fata. Astfel, cred eu, ca e tot arcul de vina. Asta din cate m-am uitat eu pe sub scaun. Cum te uiti spre scaunul din dreapta dinspre scaunul soferului, arcul e in pozitia asta: "/". Eu cred ca atunci cand incerc sa trag scaunul in fata, se opreste in arc si nu-l lasa sa vina. Nu vreau sa fortez tragerea, ca sa nu stric ceva. :|

Modificat de Johnny_K
Link către comentariu

se pare ca toti am cam gasit arcul ala magic sub scaun,inclusiv eu..dar nici o schimbare.personal nici nu ma agit sa i caut locul atata timp cat totul merge ok. :angry:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Super tare arcul asta! Acum stiu cum sa fac o gluma unui posesor de VW. Ii pun un arc din asta sub scaun! :blink:

Link către comentariu

Nu este arcul de la maner, este arcul pentru miscarea fata-spate a scaunului, e prins intre sina si scaun, te ajuta sa vi mai usor in fata din pozitia mai indepartata. Cred ca ati observat ca atunci cand dati scaunul in spate, acesta opune o orecare rezistenta care este data de acest arc.

Asa este. La Dacia de exemplu era o banda de cauciuc. daca dai scaunul in spate de tot si te ridici de pe el si tragi de maner ar trebui sa vina in fata singur.

In mod normal cand vrei sa dai scaunul in spate forta e data de la picioare(care e destul de mare). Cand vrei sa il dai in fata e mai dificil(in mod normal iti faci un vant sau te ti de manerul usii si te tragi pt ca nu ai forta in picioare). Rolul arcului e sa te ajute cand vii in fata. Fizica asta !!!

Modificat de hremus
Link către comentariu

Dar ma intreb urechiusa aia care se rupe in majoritatea cazurilor si e motivul pentru care "sare" arcul s-ar putea suda sau chiar trebuie schimbat in totalitate scaunul ?!

LE: zbx te rog spune-ne cum ai reusit sa rezolvi problema ! Daca nu tot aflu eu la intalnirea de joi :D.

Modificat de shimano
Link către comentariu

Evident ca si la mine s-a rupt si am gasit arcul sub. Dar cum totul merge perfect nu ma preocup. :screwy:

Link către comentariu

Astazi am gasit sub scaunul din dreapta al masinii din semnatura un arc destul de gros . M-am uitat mai atent sub celalalt acaun de la sofer si am vazut unde vine prins, dar nici dupa chinuieli de jumatate de ora nu am reusit sa il pun la loc. acel arc este montat undeva inspre exteriorul masinii sub scaun.Poate sa imi spuna cineva la ce foloseste acel arc ?...ptr ca in functionarea scaunului nu s-a modificat nimic in rau...adica totul merge ok la fel ca inainte.

Link către comentariu

s-a discuta deja problema si s-a ajuns la concluzia ca rolul acelui arc este doar de a ajuta ocupantul acelui loc in miscarea inainte-inapoi a scaunului. odata rupt nu se mai poate monta la loc.

mai multe detalii pe acest topic: http://vwforum.ro/index.php?showtopic=21797&st=0

Link către comentariu

• 2 months later...

Chiar funny treaba cu arculetul! Mie mi-a sarit la ambele scaune, si nu stiam ce zdrangane pe acolo. Acum, daca voi ziceti ca nu se mai poate pune la loc, asta e. O sa ma tin de volan sa dau scaunul in fata :Driver:

Link către comentariu

M-am uitat si am vazut de unde este sarit si nu cred ca are nici o legatura cu nici unul din reglajele scaunului fata-spate sau sus-jos ....ciudat. Poate avea vreo legatura cu airbagul din scaun????

Link către comentariu

• 2 weeks later...

hahhaha ce tare, si eu le-am gasit sub scaune dar nu mi-am pus problema de unde is. dar am vazut ca atunci cand imi aspir masina dau scaunele in spate relativ usor pe cand ca sa le aduc in fata trebuie sa trag tare de ele, nestand pe scaun. bine ca s-a aflat raspunsul....

Link către comentariu

s-a discuta deja problema si s-a ajuns la concluzia ca rolul acelui arc este doar de a ajuta ocupantul acelui loc in miscarea inainte-inapoi a scaunului. odata rupt nu se mai poate monta la loc.

mai multe detalii pe acest topic: http://vwforum.ro/index.php?showtopic=21797&st=0

nu este adevarat ce spui.se poate pune la loc daca iti place sa mesteresti,eu l-am pus cu mana mea.si din cate am vazut eu, el este pentru miscare de sus-jos din cate imi amintesc eu.oricum cu el sau fara el nu este mare diferenta, este insesizabil ajutorul lui.

si inca ceva, ia probeaza daca este pentru miscarea de inainte-inapoi, vine scaunul singur in fata? :rolleyes:

http://vwforum.ro/index.php?showto...mp;#entry310563 ia vezi aici ce am scris.apropo am vazut ca esti din iasi Pedro te pot ajuta cand am timp sa-l pui la loc la mine acasa. :blink:

Modificat de ygor
Link către comentariu

Si scaunul meu a scuipat arcul (deja cred ca poate fi incadrata la probleme caracteristice!). Nici o problema de atunci, toate reglajele merg la fel ca inainte, singura neplacere a fost atunci cand a sarit pt ca zgomotul a fost destul de puternic.

Credeti ca are rost sa ne chinuim sa le punem la loc?

Link către comentariu

Si scaunul meu a scuipat arcul (deja cred ca poate fi incadrata la probleme caracteristice!). Nici o problema de atunci, toate reglajele merg la fel ca inainte, singura neplacere a fost atunci cand a sarit pt ca zgomotul a fost destul de puternic.

Credeti ca are rost sa ne chinuim sa le punem la loc?

oricum iti mai trebuie un coleg sa te ajute la reparatie.diferenta nu este prea mare atunci cand il montezi, se simte o oarecare usurare atunci cand umbli la reglajul pe verticala, adic atunci cand il dai in jos.

Link către comentariu

nu este adevarat ce spui.se poate pune la loc daca iti place sa mesteresti,eu l-am pus cu mana mea.si din cate am vazut eu, el este pentru miscare de sus-jos din cate imi amintesc eu.oricum cu el sau fara el nu este mare diferenta, este insesizabil ajutorul lui.

si inca ceva, ia probeaza daca este pentru miscarea de inainte-inapoi, vine scaunul singur in fata? :rolleyes:

http://vwforum.ro/index.php?showto...mp;#entry310563 ia vezi aici ce am scris.apropo am vazut ca esti din iasi Pedro te pot ajuta cand am timp sa-l pui la loc la mine acasa. :Driver:

la momentul in care am postat alea erau informatiile. imi cer scuze pt dezinformare. asa scria pe tot forumul :P am si indicat linkul chiar

multumesc pt intentia de a ma ajuta.. dar momentan nu ma incomodeaza si am o oarecare retinere in a desface lucruri prin masina. nu stiu cum se face ca dupa ce le pun la loc apar greierasi :D

ne putem intalni in schimb la o bere oricand. o zi buna!

Link către comentariu

...deci, deja vad ca este o problema care tinde sa se generalizeze - ce sa va zic? - si mie mi-a sarit acest arc, am stat 1/2h sa imi sau seama, dupa toate reglajele posibile la scaun, nu am reusit sa imi dau seama la ce foloseste acest arc "misterios". In cazul meu s-a rupt o ureche de prindere, si avand in vedere ca este un resort, cu siguranta acesta nu poate fi reparat/sudat. Deci concluzia este ca pana nu imi dau seama la ce foloseste nici nu ma apuc sa demontez scaunul. Daca reusim sa ne dam seama la ce foloseste, banuiesc ca poate fi cumparata ca piesa separata. Varianta cu schimbatul scaunului este cel putin ridicola.. :rolleyes:

....daca ma prind care e treaba cu el, o sa postez...:lol:

Link către comentariu

:blink: Fratilor, eu cred ca nici nu-l mai am. Cand misc scaunul fata-spate tre' sa ma sprijin pe calcaie, nici nu stiam ca tre' sa vina singur in fata. :lol: Ca forma, vad ca seamana foarte bine cu arcul ce vine la Dacie in tamburii din spate si tine sabotii de frana apropiati.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Treaba este nasoala cu arcul...mie mi-au sarit ambele de la scaunul din dreapta si unu de la scaunul din stanga...problema este ca nici manerul de reglaj fata-spate nu mai merge usor...de miscat scaunu in fata nici nu mai vb...cred ca maine voi desface scaunul din dreapta sa incerc sa pun acel arc ca ma dispera oricum pt a intinde acest arc este nevoie de ceva muschi :) ...revin cu informatii maine seara daca reusesc ceva sa fac

Link către comentariu

Am gasit si eu sub scaunul din dreapta un arc ca cel din foto ! Are un manson de cauciuc de aprox. 10 - 12 cm .

Mai mult din curiozitate , am demontat scaunul din dreapta si am observat ca el ajuta la operatiunea de reglare pe inaltime !!!

Era rupt nitul de care era agatat arcul , in partea din spate . Am inlocuit acel nit cu un surub scurt de 5 si piulita aferenta , pentru a nu sari arcul din nou de acolo , am fixat arcul in partea din fata si totul OK ! Asa povestita treaba pare simpla , in realitate toata operatiunea a durat cam doua ore .

Secretul este ca nu poti fixa arcul in partea din fata daca scaunul nu este pe pozitia ridicat la maxim!!! Si mare atentie la mufa de airbag cum o fixati din nou pe suportul ei . Fara contactul pus , airbagul nu prezinta nici un pericol . Atentie si la ornamentul din plastic al scaunului la demontare ! Spor la treaba !

(Lipsa arcului in timp distruge mecanismul de reglaj pe verticala . Eventual , fara arc, reglati scaunul fara pasager pe el .)

Link către comentariu

leo_cumeteo1

poate pui o poza, daca mai ai cum acum :Driver: cu arcul, sa verificam si noi daca este sau nu arcul la locul lui , cum a zis un coleg mai sus, nici la mine nu cred ca este

daca iti ia tot 2 ore sa desfaci sa faci poza mai bine lasa, ca mai pica la vreunu :D

poza cu arcul la locul lui

Modificat de leo_cumeteo1
Link către comentariu

• 7 months later...

Hello . Si eu am aceasi problema ... a sarit arcul de la scaunul din dreapta, o vreme nu a avut nici o influenta dar de vre- o saptamana nu mai pot sa pun scaunul pasagerului pe pozitia dorita . Se opreste sau in fata de tot sau in spate . Daca vre-unul din voi a reparat asa ceva , va rog sa postati ceva poze. Multumiri anticipate...

Link către comentariu

Am facut eu cateva poze cu telefonul atunci camd am demontat scaunul sa pun incalzirea. Reglajul se face prin mecanismul de pe centrul scaunului(poza1) si nu cred ca are vreo legatura cu arcul ...

post-8948-1199650180_thumb.jpg

post-8948-1199650191_thumb.jpg

Modificat de hremus
Link către comentariu

si eu am avut aceeasi problema si cred ca e o contra de la ridicarea scaunului ea tinandu-se intr-un bolt care cedeaza destul de repede nu prea mai ai ce sa ii mai faci daca e rupt ala.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!