Jump to content

Achizitionare Passat B6

DArtagnan
 Share

Postare recomandată

Se poate pe Passat sa fie CR E5, dar pe Jetta sigur este 1.6 CR E4+ DPF. Sunt mai multe topic-uri despre asta : http://vwforum.ro/topic/108665-jetta-motor-16-tdi-105-cp-euro-4/

Totusi la 2.0 CR, nu am vazut inca sa fie E4+DPF.

Modificat de raresh20
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai la mine  e E4 si din cate stiu eu e CR..  Cod Motorul Cbab

Link către comentariu

Mihai.Nechifor

CBAB e 5 sigur, scrie si in brief

Link către comentariu

Vad ca si tu ai  in descriere Passat Cbab. Si eu sunt sigur ca e euro 4. Asa scrie in carte. Am mai vazut niste postari in care unii spuneau ca au cbab euro 4 si altii cbab euro 5. Eu ce trebuie sa fac sa fie euro 5. Trebuie sa-l inmatriculez si la cumparare a fost scutit de taxa (din 15 decembrie 2008 pana in 2010 masinile noi cu motoare euro 4 sub 2000cm3 erau scutite de taxa), iar acum trebuie achitata taxa in valoare de cca 1100 Euro. Maine scos de la Anaf calculatia exacta

Modificat de jetta li
Link către comentariu

Cred ca tu esti printre cele mai nefericite cazuri, ai prins exact momentul ultimelor inmatriculari cu E4 in Romania, desi masina indeplinea norma E5. Atunci nu parea nicio problema pentru ca erai scutit de taxa, dar acum e nasol.

Link către comentariu

Si acum nu pot demonstra ca masina indeplineste norma euro 5? E diferenta de 1000euro

Ps: au mai fost si alte cazuri nefericite cu motoare mai proaste care au trebuit sa bage mai multi bani in injectoare :D

Modificat de jetta li
Link către comentariu

Nu stiu daca merge reevaluarea la Rar. Cel mai bine ar fi sa mergi sa intrebi /sa le dai un email daca se poate face ceva. Probabil ca au si ei o baza de date unde pot vedea ca acelasi cod de motor este clasat in prezent E5.

De curios, ai in lista de optiuni/coduri 7MG sau 7MB ?

Link către comentariu

Nu am lista de optiuni. O sa ma uit maine in carte

Modificat de jetta li
Link către comentariu

Si eu am un Passat cbab care ii trecut in actele originale E4 +DPF.

Link către comentariu

.....prima generatie de motoare CR a fost E4, insa discutia a aparut in momentul in care cineva spunea cateva posturi mai sus ca sunt motoare de 1.6 CR care sunt E4 (pe Passat vorbesc), ceea ce nu poate fi posibil, motoare care au aparut cam cu 2 ani mai tarziu dupa ce au implementat Norma E5.

Link către comentariu

Colegi daca cer VIN masinii se poate vedea daca e 7MG sau 7MB?am gasit ceva frumusel 03/2009

Link către comentariu

Am cautat si eu aseara asta, dar nu am gasit. Am gasit doar daca ai codurile sa afli optiunile

Link către comentariu

@ Cabina: Erau cativa colegi care pe baza VIN-ului iti ziceau lista de coduri ale masinii, din Elsa cred. Altfel nu ai cum sa o afli, decat daca ceri vanzatorului o poza cu stickerul sau sa mergi la reprezentanta cu un act al masinii.

@ Jetta: Daca ai masina de noua din Romania, nu ai lista de coduri nici pe cartea masinii, impreuna cu VIN, nici in portbagaj, la roata de rezerva?

Uite asa arata la mine in cartea masinii:

post-137912-0-77780400-1437574632_thumb.

Modificat de raresh20
Link către comentariu

Ba da.. Ziceam ca am cautat si eu aseara, sa gasesc optiunile dupa vin.  Dar nu am gasit vreun astfel de site. Decat siteuri unde sa scrii codurile, si sa iti spuna ce optiuni inseamna. Cobor acum sa iau cartea sa vad ce scrie la mine.

EDIT: am luat cartea, scrie 7MB ( Emission standard EU 4 plus)

Modificat de jetta li
Link către comentariu

Astazi am luat calculatia de la ANAF. Aproape 4800 lei.

Se scoate la vanzare 7200 Euro fix.

post-68864-0-14408800-1437577086_thumb.j

post-68864-0-90761400-1437577095_thumb.j

Link către comentariu

Mihai.Nechifor

Din ce observ cele cu cluster rosu sunt euro 4, cele cu cluster facelift sunt euro 5. Naspa, pana la urma e o chestie de birocratie

Link către comentariu

Raspunsul primit de la RAR

Buna ziua,

Documentatia pusa la dispozitie de producatorul vehiculului la omologarea CE de tip arata ca vehiculul dvs. apartine unui model (tip/varianta/versiune) care detine certificatul de omologare e1*70/220*2006/96B*5280*00, ceea ce reprezinta norma de poluare Euro 4, asadar inscrisul din cartea de identitate este corect. Intr-adevar, modelele ulterioare echipate cu motor cu acelasi cod au fost incadrate in norma Euro 5, dar trebuie sa stiti ca norma de poluare a unui vehicul nu depinde doar de motor, ci de intreg grupul moto-propulsor, de sistemul de depoluare si de calculatoarele de gestiune a sistemelor vehiculului. RAR inscrie in cartea de identitate norma de poluare declarata de catre constructor si precizata in documentatia de omologare pentru fiecare vehicul in parte. Modificarea normei de poluare este acceptata numai daca se reface testul de poluare efectuat la omologarea CE de tip, iar rezultatele arata o alta incadrare.

Link către comentariu

Daca ai in carte 7MB de la VW, e clar ca ei au incadrat-o ca E4 si RAR doar au preluat informatia si au pus-o in CIV. Daca aveai 7MG de la VW si era incadrata  de RAR ca E4, atunci era o problema de la RAR.

Link către comentariu

Din ce a spus colegu mihai,e de luat in considerare clusteru?cat de cat nu gata e rosu e E4

Link către comentariu

Primele Cr-uri pe B6 au fost itnroduse-n 2008 si avea IC-ul pe rosu. Abia cele fabricate-n 2009 au veit pe "formatul nou". Cei de la BCR si-au luat flota de b6-uri bleumarin metalizat 2.0 tdi 4motion CR in vara lui 2008 si erau cu IC pe rosu, Volan model vechi(ca la pd-uri), climatronic vechi si asa mai departe. Sunt rare ce-i drept, dar sunt!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Bună ziua!

Acum două luni am cumpărat si eu mașina visurilor mele :) și as avea o întrebare. Ce normă de poluare poate să aibă (încă mai sunt înainte de prima înregistrare)?

Are motor 1,9 ccm, 105 CP, cod motor BLS. Nu știu unde să mă uit după mai multe informații.
Vă mulțumesc pentru ajutor 

Link către comentariu

Este euro 4.

Link către comentariu

Va salut,

Merita un Passat B6 1.9 tdi, dotari medii, la 200k km? care ar fi pretul real?

Precizez ca deocamdata voi face 12.000 pe an, dar de anul viitor (mai) voi face aproape dublu pe an. masina o voi tine 3-4 ani.

ce spuneti? Sau merita benzina 1.6 (nu vreau performante sport), cu km mai putini?

Multumesc,

Modificat de Ionel_1983
Link către comentariu

Daca e in stare buna merita ; depinde ce an, 2006-2007 ~ 5500 inscris

Link către comentariu

M-ar interesa pentru mine. Golfu l-am dat sotiei si m-am gandit sa imi iau mie un passat.

Fiind multumit de motorizarea asta, m-am gandit si pt Passat tot asa un 1.9 chiar daca n-o sa traga la fel de bine, pentru mine e super ok. Dar daca nu gasesc unu ok la banii astia (6000), prefer si 1.6mpi. Pe la 200.000, mi se pare ca un diesel cam necesita investitii.

Am gasit de prin 2005/6 la 5500-6000 neinscrise, modari modeste (cotiera, geamuri electrice...si cam atat)

Nu prea cunosc masina...imi puteti spune la ce sa fiu atent cand o iau?

Oricum o voi verifica si la mecanic...si obligatoriu istoria verificabila.

Modificat de Ionel_1983
Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!