Jump to content

Vopsire etriere

WSN
 Share

Postare recomandată

Eu am vopsit etrierele acum vreo 2 luni cu vopsea normala de masina, si merg foarte sportiv... si nici o problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 606
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• razdan

24

• Ice_2k

22

• voinea

13

• MOTANUL

12

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mai e ceva de zis:

Daca vopseaua se scorojeste este sau nu este vina faptului ca nu este termorezistenta? Nu poti sti atata vreme cat nu stii cat de bine a fost pregatita suprafata inaintea vopsirii. Pregatirea suprafetei pentru vopsire in general reprezinta 85-90% din efortul de vopsire.

Ma gandesc ca acolo unde a fost un strat gros de rugina ar fi nevoie, chiar si dupa curatare, si un strat de grund inainte de vopsea.

Si teoretic asta (grundul) nu ar trebui si el sa fie termorezistent?

Link către comentariu

Eu am vopsit tamburii in culoarea masinii (nu am folosit vopsea termo-rezistenta si nu au aparut probleme de 1 an si ceva). Etrierii i-am vopsit cu grund-primer termorezistent + vopsea termorezistenta. Nevasta nu insista la spalatorie sa-i spele mai pe indelete jantele asa ca in afara de praf-negreala nu se vede mare lucru; Dar am eu o satisfactie deosebita ca sub praful ala e lucrarea unui profesionist :unsure:

Cind prind masina pe mana (a nevestei) pun karcerul pe ea pina o zapacesc (adica ajung la stratul de vopsea de desupt) A se avea grija sa nu se faca aceasta operatiune cu discurile - tamburul incins :)

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

Nu este necesar grund, materialul (fonta) este suficient de poros incat sa faca priza buna vopseaua. Tot ce trebuie facut este sa fie curatzat cat se poate de bine cu o perie de sarma.

Link către comentariu

...sau in cazul in care masina este aproape noua (cateva luni) e destul sa dai cu niste smirghel. De preferat 2 granulatii... una mai aspra si una mai fina... nu stiu de cat ca le-am luat cu ajutorul simtului tactil :P

Link către comentariu

O curatire mai buna ar fi sablarea . Insa nu stiu unde se poate face asa ceva in ROMANIA :D. Cred ca e mai bine decat cu peria de sarma sau alta metoda.

Link către comentariu

Mie mi le-a vopsit un prieten care este super tipicar. A pus masina pe capre, astfel incat erau toate rotile date jos. Apoi a curatat "grosul" cu ajutorul unei perii de sarma montata la o bormasina alimentata la bateria masinii (e speciala bormasina), apoi a dat cu decarbusolv pana a cazut toata negreala. La final a dat cu spray-ul livrat cu kitul de la Foliatec. Apoi a dat cu o pensula (atent supravegheat de mine :) doua straturi de vopsea (repet, Foliatec, speciala) pe fiecare tambur/etrier in parte. Dupa doua ore a pus rotile. Din cauza vremii de atunci (era primavara), vopseaua s-a uscat complet in 3 zile!!! Am lasat-o la el in parcare, pe locul lui. A iesit super, dupa parerea mea vopseaua speciala chiar merita, nu neaparat datorita rezistentei la caldura, ci mai ales datorita faptului ca este foarte lucioasa, arata mult mai bine decat cea clasica si se curata foarte usor. La mine cel putin e suficient sa ploua afara si zici ca am spalat etrierii. Parca praful de la placute nu mai adera la ei. Oricum au iesit de zici ca sunt vopsiti din fabrica.

Link către comentariu

Mie mi le-a vopsit un prieten care este super tipicar. A pus masina pe capre, astfel incat erau toate rotile

...

:) ma bag si eu ... daca era asa de tipicar dadea jos etrierii/tamburii.

Link către comentariu

Salutare, vreau si eu zilele astea sa-mi vopsesc etrierii,

puteti sa-mi recomandati un loc ( service, curte, etc) unde pot face acest lucru, poate si preturi. (doar daca e verificat)!!

Daca nu stiti, recomandati-mi o vopsea pls. , dar nu vreau cine stie ce kit special care costa o gramada, am vazut ca se poate si cu buget de austeritate :Driver:

Link către comentariu

• Administrator

cu vopsea normala spray izolezi tot discul cu hartie si scoch de vopsitor si dai cu incredere (vezi sa nu ajunga pe tabla masinii vapori). Te costa 1-2 sprayuri adica 12 sau 24 RON. Nu ai nevoie de service specializat pentru asa ceva. Diferenta este ca la asa vopsea mai mult de 2 ani nu tine pe fata. O vopsea speciala (cum e FOLIATEC) tine multi ani. La golful iv am facut acum 3 ani cu alexrosiu si cand e masina spalata etrierii arata ca atunci de rosii .

Link către comentariu

Mai exista si spray cu vopsea termorezistenta la ~ 170-200 RON

Sau iei o vopsea dintre cele mentionate de mine aici.

150 ml a fost o cantitate prea mare; poti sa iei si 100-120 ml, la acest pret al vopselei iesi sub 150 RON + o pensula + smirghel si perie de sarma.

Si scapi si de necesitatea de a izola celelalte componente cu hartie si scotch.

Rezultatul e excelent ... dupa o luna si ceva e adevarat ... ;)

Link către comentariu

Si daca "iesi sub 150 RON + o pensula + smirghel si perie de sarma", cand kitul Foliatec e vreo 80RON, de ce sa dai cu o alta vopsea decat cea din kitul special destinat ?!?

Link către comentariu

Scuze, am gresit cu un ordin de marime.

E vorba de 17-20 RON pentru spray, iar cu vopseaua folosita de mine se poate iesi la 15 RON. :blink:

Link către comentariu

Am vopsit etrierele in week trecut, in culoarea albastru RS.

Multumesc prietenului Motanul pt ajutorul acordat...cateva poze din timpul operatiunii...doar poze cu etrierul spate mai mic in prim plan. Vopsea spray la 17RON (am luat 2 dar mi-a ajuns unul singur)....rezultatul este:

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

Hai sa se bucure si ochiul tau de cel din fata:

img54614fh.th.jpg

Link către comentariu

Acum da, sunt fericit. Era impozant pe langa cel sfrijit din spate... :lol:

Link către comentariu

Felicitari!, de unde ai luat vopseaua, si cum se numeste ?

Link către comentariu

Din cora (vopsea speciala pt. etrieri) Dupli-color;

Problema ar fi ca nu au decit 3 nuante/ galben / albastru (Doru 14) / rosu

Daca vrei culori mai exotice nu cred ca gasesti (cel putin nu in cora); la post Post #168 si 180 cezi cum arata galbenul.(acelasi brand)

In cora pantelimon costa 17 in alt cora 19 ron. Cumpara 2 tuburi ca mai bine ramine in plus.

picture078mic7yz.th.jpg

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

Asa este, in Cora Lujerului e 19 RON, la Pantelimon e 17 RON. Si da, am luat 2 tuburi si unul mi-a ramas intreg pt urmatoarea operatie (sper ca nu tot la masina asta...doar am dat 2-3 straturi) :D

Modificat de forceturbo
Link către comentariu

Avantajul la el a fost ca etrierul pe fata e de dimensiuni mari- si comparativ cu al meu e si mai patratos si da mult mai bine; Cel de pe spate e la fel de mic ca la masina mea.

Designul jantei iar aduce in plus...

Link către comentariu

Vreu si eu sa-i vopsesc... dar nu stiu ce culoare sa-i fac? Stiti un loc unde sa pot comanda chiar culoarea masinii?

Asta e masina link

aaa... si inca ceva... stie cineva daca in RO se gaseste vopsea de masina gen "Oja" sunt 2 sticlute cu Vopsea + Lac pt. retushuri.... ati vazut pe undeva? Eu am avut un set chiar VW dar era adus din Franta de un amic.

Link către comentariu

Nu cred ca daca-i vopsesti in culoarea masinii vor iesi in evidenta...mai degraba pti sa-i faci rosii, e culoarea masinii f neutra si ai nevoie de ceva "strigator"... E doar parerea mea.

Link către comentariu

Chiar nici un doritor pt un sharing de Foliatec 2165 Gold ? :)

In alta ordine de idei, cine ma poate ajuta cu un loc (si normal si utilajele) unde sa suspend intr-o zi de week-end masina ca sa execut operatiunea de vopsire? :) Fac cinste! :D

Link către comentariu

@blu: rosu aprins se potriveste foarte bine la culoarea masinii. :))

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!