Jump to content

Tuning Fabia

Vially
 Share

Postare recomandată

Multumesc Bebeko dar abtibild nu mi pun. Am sapat si am aflat ca si cel de la Milotec e din PLASTIC, cu niste nituri de metal. :D

Sap in continuare.....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 601
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bebeko

143

• saboteur

47

• Andrey_sxg

44

• b77eru

42

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am facut si eu un pic de tuning in weekend, am pus un ornament de frana de mana. Ornamentu' e luat din Cora din Szeged, cu aprox 19 RON. Am pus poze si cu ambalajul, poate gasiti si aici la vreun supermarket. Faza e ca se potriveste exceptional , la fix pe frana de mana de fabia, parca e mulat pe maner, si e din metal cromat, nu plastic. El e universal, cica, dar repet, parca e facut special pe frana de mana. Poza si cu stergatoarele aero (am ramas dator)

more

...

post-3449-1171808052_thumb.jpg

post-3449-1171808073_thumb.jpg

post-3449-1171808241_thumb.jpg

post-3449-1171808251_thumb.jpg

post-3449-1171808301_thumb.jpg

Link către comentariu

Pana la urma am gasit ceva ornament pentru esapament ( tips ), tot de la milotec si arata cam asa :

Saboteur , nu vrei sa te ajut sa scapi de butonul cromat de la frana de mana - eu de mult tot caut fara succes :D

Modificat de bebeko
Link către comentariu

Saboteur, in pozele tale am vazut altceva care ma intrereseaza. COTIERA.

De unde o ai, cat te a costat, cum te simti cu ea, etc etc. Toate informatiile. Multam anticipat.

Link către comentariu

De pe ebay, a fost cu tot cu transport in jur de 17 euro, ma simt exceptional, m-am obisnuit sa stau rezemat in ea, nu mai stau cu mana pe schimbator, ceea ce e bine. Are suport pt doua pahare pt locurile din spate (mascabil), aici e un link http://cgi.ebay.de/MITTELARMLEHNE-SKODA-FA...1QQcmdZViewItem

Link către comentariu

Si cum se monteaza ? Adica se potriveste usor sau necesita adaptare ???

Link către comentariu

necesita 4 shuruburi autofiletante sau holtzshuruburi sa dai gaura in consola centrala aia de plastic dintre scaune, se prinde simplu, si nu se vad suruburile, ca sunt mascate de scaune. A si era sa uit, scaunele trebuie date jos ca sa ai loc :(. Ma gandesc ca ai intrebat de cotiera, nu de ornamentul de frana. Ala de frana vine cu nijte banda dublu adeziva in pachet, dar oricum se preseaza f bine pe maner, ca se intzepeneste si asha

Modificat de saboteur
Link către comentariu

Nu am mai cumparat niciodata de pe e-bay. Imi dai te rog niste explicatii, ce trebuie facut ???

Sunt si riscuri, sa primesti ceva teapa?

Multam.

Link către comentariu

Eu comand printr-un prieten din DE, el se ocupa de tranzactie, si cu banii de decontam noi ulterior. Nu stiu daca poti comanda direct din RO.

Link către comentariu

Nu se poate comanda direct din Romania . Au mai fost discutii pe aceasta tema , undeva pe la discutii generale

Link către comentariu

Fals. Nu va mai luati dupa diverse zvonuri si abureli legate de eBay.

Eu deja am cumparat din Romania de pe eBay o groaza de lucruri (printre care si un laptop second). Se poate comanda, insa trebuie sa fii atent la mai multe lucruri. In primul rand trebuie sa fii atent daca vanzatorul trimite in Romania (cea mai mare parte a vanzatorilor de pe ebay-ul nemtesc trimit in toata Europa, deci n-ar fi o problema). Al doilea lucru important e modalitatea de plata. Vezi daca poti sa platesti produsul respectiv, asa cum vrea vanzatorul (multi vor PayPal si nu accepta decat PayPal - iar serviciul PayPal nu e disponibil in Romania; bine ca e disponibil in Botswana, Vietnam, Bangaldesh si alte tari mai dezvoltate decat Romania. Pe lista tarilor care nu au PayPal sunt tarile din lumea a III-a gen, Coreea de Nord, Moldova Bulgaria si Romania; dar asta e alta discutie).

Cat despre tzepe... bineinteles ca se pot lua si tzepe. Ce iti recomand e daca cumperi de pe eBay sa cumperi de la un eBay shop, sau cel putin sa cumperi de la un vanzator care are deja la activ destul de multe tranzactii (peste 100 de exemplu). Te uiti putin ce a vandut in trecut, si ce feedback-uri a primit la fiecare vanzare. Eu inca n-am avut probleme de genul asta, si de fiecare data produsul a ajuns asa cum a fost descris.

Iar ca sa imi sustin argumentul de mai sus cu zvonurile si aburelile: la o comanda mai mare am vrut sa platesc prin transfer bancar prin online banking. Am sunat la banca, mai mult ca sa imi confirme ca pot face asa ceva (numele bancii nu conteaza; am avut astfel de experiente deja la 3 banci cunoscute in Romania). Acolo mi-a raspuns o "voce blonda" care mi-a spus ca e imposibil asa ceva, ca as avea nevoie de "ceva numar de registru de datorie externa" si m-a tinut asa la telefon vre-un sfert de ora, indiferent ca am incercat sa ii explic ca e o comanda particulara (nu sunt firma care vreau sa import ceva) si ca e o simpla plata, fara ca suma sa fi fost ceva iesit din comun de mare. Dezamagit am renuntat la comanda, dar m-am gandit totusi sa le scriu celor de la banca un email ca sa imi clarifice de ce nu se poate face o astfel de tranzactie; in urmatoarea zi am primit raspunsul ca tranzactia pe care vreau sa o fac e posibila, si in plus mi-au si creat un formular predefinit pentru tranzactia mea. Asa ca si bancile va pot dezinforma destul de bine (in loc sa se intereseze daca e posibil ce vrei sa faci, prefera sa iti dea cate un raspuns idiot, dar macar sa pleci satisfacut de la ei ca ai primit raspunsul pe loc).

Piese auto inca n-am comandat, insa nu cred ca e mare diferenta. Fii atent ca pachetul nu iti va ajunge acasa, ci va ajunge la punctul vamal de la posta. Pana acum, a trebuit sa deschid de fiecare data pachetul in fata vamesului ca sa vada ce e inauntru, si sa constate daca trebuie pusa taxa vamala. Mai nou insa se pare ca nu mai verifica toate pachetele (presupun ca vreifica prin sondaj). Deci ia in calcul ca s-ar putea sa platesti si taxa vamala (eventual intereseaza-te la vama cat ar putea sa fie taxa pe piese auto). In plus trebuie sa iei in calcul si transportul coletului (tot tu il platesti cand platesti si marfa). Fii atent la costuri de transport, pentru ca mai sunt unii pe ebay care pun pret mic pe marfa ca sa atraga clientii, insa isi scot banii din preturile mari pe care le pun pe trimiterea pachetului.

Si nu in ultimul rand, nu uita ca mai ai si comision la transferul de bani (doar trebuie si angajatii bancilor sa traiasaca din ceva, nu? :frigbaitata: )

Ca un ultim sfat: nu licita daca nu vrei sa cumperi sau daca nu esti dispus sa dai banii respectivi pe produs. Daca licitezi si nu cumperi, te vei trezi cu feedback negativ de la vanzator, si in caz ca in viitor vei vrea sa mai faci ceva tranzactii, nu iti va fi la fel de usor :frigbaitata: In plus, vezi ca contul pe care ti-l creezi la eBay e valabil la toate eBay-urile: si la cel american si la cel britanic si cel francez, etc. Deci daca nu cunosti limba germana poti sa iti creezi contul pe eBay.com si ulterior sa intri cu contul pe eBay-ul nemtesc sa licitezi.

Scuze pentru acest OffTopic mai lung, insa mi se pare ca multa lume din tara inca se sperie de "balaurul" eBay (in plus massmedia de pe la noi, isi cam face datoria pe partea de dezinformare). Daca un moderator crede ca mesajul nu e la locul potrivit, il rog sa multe mesajul pe un eventual topic unde se discuta despre eBay si sa puna un link catre mesaj.

Modificat de mihai_sarb
Link către comentariu

De ce sa platesti taxa vamala pe un obiect personal cumparat din Germania? Ca doar e EU acum nu? Teoretic trebuie sa iti vina acasa, nedesfacut.

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Nu stiu daca toate lucrurile sunt scutite de taxe vamale. De aceea cei de la vama cred ca deschid unele pachete. Nu sunt insa sigur de lucrul asta. Stiu doar ca ultimul pachet pe care l-am primit acasa din Franta a ajuns tot la posta la vama. Iar asta s-a intamplat cam acum o luna. Dar asa cum mentionam mai sus, de data asta n-a mai fost nevoie sa deschid pachetul in fata vamesului (dar acasa nu m-am putut abtine si tot l-am deschis :) ).

In plus, practic daca cumperi un lucru nou, indiferent de unde il cumperi, poti sa fi scutit de taxa vamala insa tot trebuie sa platesti TVA-ul din Romania cumva. In mod normal, trebuie sa iti recuperezi TVA-ul nemtesc, si sa platesti taxa asta in Romania. Dar asta nu stiu in detaliu cum functioneaza... :D

Link către comentariu

Am cumparat piese auto de Mercedes de pe e-bay si NU am putut comanda din Romania !!! Doar printr-un prieten din Germania. Asa ca ...

Link către comentariu

In comunitatea EU nu cred ca mai e vb de TVA. E inclus in pretul cu care cumperi obiectul si atat.

Link către comentariu

@bebeko: Ti-am spus ca depinde de la vanzator la vanzator. Daca intri pe o licitatie pe eBay, o sa vezi unde e dispus vanzatorul sa trimita marfa (pe cel nemtesc campul mi se pare ca se numeste: "versand nach"). Daca nu ai putut sa cumperi piesele de Mercedes de pe eBay, inseamna ca vanzatorul respectiv nu trimitea piesele decat in Germania, sau in anumite tari. Dar asta nu e valabil pentru toti cei care vand pe eBay. E ca si cum te-ai duce la brutarie si nu ai gasi covrigi si mi-ai "demonstra" astfel ca nici un brutar nu vrea sa vanda covrigi. In plus, daca esti putin mai atent la descriere, multi vanzatori pe eBay iti pun la dispozitie un "tool" cu care sa iti calculezi costurile de expediere pana in tara ta. Poti sa calculezi chiar cat te costa sa trimiti pana in Romania.

@rvacaru: Dupa cum mentionam mai sus, nu stiu exact ce si cum e mai nou cu TVA-ul si ce taxe trebuie platite la vama. Am facut cateva simulari pentru diverse componente auto pe site-ul de la directia vamilor, si intr-adevar, pentru nici una din componente nu mi-a cerut taxe vamale in caz ca tara de provenienta e Germania (e singura din UE pe care am incercat-o).

Scuze din nou de off topic. :offtopic:

Modificat de mihai_sarb
Link către comentariu

Nu stiu daca toate lucrurile sunt scutite de taxe vamale. De aceea cei de la vama cred ca deschid unele pachete. Nu sunt insa sigur de lucrul asta. Stiu doar ca ultimul pachet pe care l-am primit acasa din Franta a ajuns tot la posta la vama. Iar asta s-a intamplat cam acum o luna. Dar asa cum mentionam mai sus, de data asta n-a mai fost nevoie sa deschid pachetul in fata vamesului (dar acasa nu m-am putut abtine si tot l-am deschis :) ).

In plus, practic daca cumperi un lucru nou, indiferent de unde il cumperi, poti sa fi scutit de taxa vamala insa tot trebuie sa platesti TVA-ul din Romania cumva. In mod normal, trebuie sa iti recuperezi TVA-ul nemtesc, si sa platesti taxa asta in Romania. Dar asta nu stiu in detaliu cum functioneaza... :D

Nu mai exista nici un fel de vama si TVA intre tarile comunitare, la persoane fizice, poti cumpara orice, vine ca si cum ai cumpara din Romania. De aia nu comand nici eu pe ebay, pt ca nu ma descurc cu plata, si prefer sa pun un prieten din DE sa faca plata si sa liciteze. Pachetul din franzta probabil a plecat inainte de ian.2007 si a fost dirijat pe culoarul cu vama.

Modificat de saboteur
Link către comentariu

Daca asa scrie, asa o fi. Cred ca voinea stie mai bine (adminul forumului). Dar nu ma pot abtine sa nu intreb: stai in sectorul 5? Dupa exprimare... :)

Link către comentariu

Sa mai revenim si on-topic:

stie cineva unde as putea gasi o rama cromata pentru schimbatorul de viteza ??? Ceva in genul acesta , ... dar de crom si fara scrumiera.

Am vazut ceva asemanator pe un Golf Plus si mi-a placut :)

Modificat de bebeko
Link către comentariu

Pai mi se pare ca asta din poza e facuta cu autocolant (cel putin asa pare la prima vedere).

Eventual nu stiu daca nu exista ceva vopsele (spray) care sa dea aspectul asta. Si iti dai jos rama, o vopsesti si dupa aia o pui la loc pe masina. Cat despre o cromare adevarata, nu stiu cat ar costa la o companie care sa faca asa ceva, insa cred ca ar fi destul de scump (avand in vedere ca nu vrei sa faci operatia asta in serie).

Modificat de mihai_sarb
Link către comentariu

bebeko, cel putin in bucuresti gasesti la ausburg. stiu ca acolo au pentru o groaza de masini, costa 60 de lei arata super, dar pt fabia nu prea gasesti. de 2 luni vreau sa imi iau si mereu imi spun ca aduc. daca vrei dau comanda pentru amandoi si iti trimit prin posta.

Link către comentariu

bebeko, cel putin in bucuresti gasesti la ausburg. stiu ca acolo au pentru o groaza de masini, costa 60 de lei arata super, dar pt fabia nu prea gasesti. de 2 luni vreau sa imi iau si mereu imi spun ca aduc. daca vrei dau comanda pentru amandoi si iti trimit prin posta.

Ai si o poza cumva cum arata ? Adica, eu am gasit si pe autoaccesorii.ro ceva asemenator facut de o firma lampa, parca, dar avea 4 gauri pentru suruburi. Si nu imi place asa ceva ! :rolleyes:

Cealalta poza a fost postata initial de Akebono dar pe un alt topic ...

Modificat de bebeko
Link către comentariu

Hehe, asta arata a crom! Alta viata...

Chiar si asa cu gaurile de suruburi mi se pare ca arata bine. Eu as pune in gaurile alea ca sa le acopar capul taiat de la suruburi care s-ar potrivi ca diametru si aspect (niste inbus-uri negre sau cromate de exemplu).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!