Jump to content

BENTLEY "de saraki"

corad0

Postare recomandată

14 hours ago, Lagunez said:

Un companion excelent pentru drumuri lungi. Ce consumuri ai pe autostradă ? 
Între schimburi completezi ulei ?

Mersi! Consumul mediu l-am pus in postarea precedenta, sub 7% in regim autostrada, mers lejer pilotul setat la 120 km/h si depasiri de trafic 130-140 km/h pe alocuri, AC-ul ON. Daca mergi 140-150 km/h urca spre 8% iar in depasiri, accelerari, mers agresiv se schimba situatia. :hainoroc:

Intre schimburi cam 250 ml de ulei am completat pe an, asta ca sa fie nivelul la maxim. De regula dupa ce ma intorc din concediu, unde masina este alergata multe ore pe autostrazi, apoi zilnic pe drumuri montane, de coasta etc la temperaturi ridicate. 

Deci in 2 ani am completat 500 ml, mai am 500 ml in bidonul acela de 1 litru cumparat extra, nu ca ar fi avut nevoie, doar ca mie imi place cand verific joja, sa fie uleiul la maxim tot timpul. ⬆️

@Emy DTaxa anuala (roadtax) care de fapt nu e un impozit pe bun, e  "dreptul la circulatie pe drumurile publice" ca un fel de vinieta anuala dar pana la urma si eu o numesc tot "impozit" platesc 415 gbp/an adica 2550 ron.

O parte din bani merge la intretinere infrastructura rutiera, se platesc autoritatile care controleaza si supravegheaza traficul rutier permanent (+flota lor de masini de interventie, utilaje, elicoptere etc) exista camere peste tot, esti atentionat cu marcaje luminoase, panouri led, indiferent de ce "hazard" se afla in fata ta, vreo banda blocata, lucrari, accident, limitari de viteza etc.

Asigurarea RCA lunara e 77 gbp (473 ron) cu Asistenta Rutiera inclusa in Europa. Daca platesti pe tot anul iti face un discount de 10% parca. Eu platesc putin pentru ca nu am avut incidente si am permisul de conducere de peste 20 de ani, mi-a scazut de la 100 gbp/luna.

Un coleg in varsta de 25 de ani plateste 250 gbp/luna la un Mercedes CLA. Daca ai vreun incident in trafic (accident care trebuie despagubit de asigurare) sau puncte pe carnet poate sa creasca simtitor. 

Modificat de corad0
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!