Jump to content

BENTLEY "de saraki"

corad0

Postare recomandată

Intre timp, Veyron, creatia lui Piech, hypercarul analogic, a primit versiunea 2.0 in 2026, amintind de ce se facea "pe vremuri", onorand atat hypercarul care in urma cu 20 de ani atingea viteze de peste 400 km/h cat si pe creatorul sau: Dr Ferdinand Piech.  

"Twenty years ago, the Bugatti Veyron rewrote the rules of automotive possibility. With 1,001 hp, a top speed exceeding 400 km/h, and a level of refinement unheard of in a performance car, it created an entirely new category: the hyper-GT. Today, as the second creation of Programme Solitaire, Bugatti unveils the F.K.P. Hommage – a masterpiece that honors both the revolutionary spirit of the original Veyron and the visionary engineer who made it possible: Prof. Dr. Ferdinand Karl Piëch." 

Incep si romanasii nostri sa se documenteze, nu poate decat sa ma bucure acest video, cred ca toti pasionatii auto, in special posesorii VAG, fanii Quattro (dominarea epocii de aur RALLY WRC) si TDI (castigarea cursei legendare de 24h LeMans cu TDI) se vor bucura de aceste informatii, pe vremea cand Piech a vrut sa transmita un mesaj, a vrut sa lase ceva notabil in urma sa, fara limita de buget, crearea automobilului suprem, din pacate nu vom mai fi martori la ceva similar, in prezent consumatorismul si profitul este pus pe primul loc.

Un clip facut in memoria epocii de aur auto: 

Modificat de corad0
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Booon! N-am mai apucat sa continui experienta lui Baloo in Sudul Frantei versiunea 2.0 de la sfarsitul lui August 2025, m-am tot luat cu altele, dar hai sa mergem mai departe cu povestea inceputa la pagina 24 a topicului, pentru cititiorii care au pierdut episodul 1: 

Dupa ce am parcurs 1100 km cu un plin, consumul fiind sub 8%, viteza de croaziera setata la 140 km/h, din nordul Marii Britanii pana in mijlocul Frantei (Burgundia), traversand Canalul Manecii, din nou facand popas/pauza de o noapte la un hotel frumusel langa Dijon, am plecat mai departe spre destinatia finala si anume Cote D'Azure.

Asa cum am detaliat la postarea precedenta, cu impresii si poze de la hotel, am luat micul dejun, i-am facut plinul lui Baloo si am anuntat pasagerii "Phaeton Airlines" (nevastamea) sa isi puna centurile de siguranta, cabin crew, prepare for take off! ✈️

"Bentleyul de saraki" pluteste ca un AIRBUS pe autostrazi, este a 2-a oara cand fac un concediu de 5000 km cu el, traversand 2 tari de la Nord la Sud si RETUR + plimbari pe coasta si ma impresioneaza de fiecare data cand il pun la incercare. Sistemul complex de aer conditionat pe 4 zone a fost servisat inainte sa plecam, temperatura ambientala de 22 de grade a facut fata cu brio in cele 2 saptamani de concediu, in fiecare zi, chiar daca, uneori, in bord imi apareau temperaturi de 33 de grade temperatura exterioara, chiar si in Septembrie, in miezul zilei. Ca de fiecare data cand plec in concediu, nu m-am grabit, desi pe distante scurte, am vrut sa vad ce poate acest masinoi de 2.5 tone, m-am jucat cu acceleratia, cuplul oferit de V6 ofera reprize decente, depaseste cu usurinta, atat pe autostrada cat si pe drumuri nationale masinile conduse sub limita de viteza sau cei care nu folosesc pilotul automat si uita de ei, scazand viteza fara motiv si accelerand cand isi dau seama ca merg prea incet. Chiar si la 220 km/h, Phaetonul nu gafaie, iar in interior poti vorbi normal, fara sa trebuiasca sa ridici tonul, la fel ca intr-un avion: suspensia pneumatica si geamurile duble fac diferenta fata de o masina normala, antifonarea si confortul fiind punctul forte al acestei masini. Nu ii place sa intri tare in curbe, nu vrea sa schimbi treptele in zona rosie a turometrului, desi poate, atunci cand e nevoie, in modul sport, (cutia pe mod manual SPORT) cu suspensia setata pe mod SPORT, mai "rigid", desi e confortabila si asa, dar nu e chiar "plapuma din puf de gasca" la fel ca in mod COMFORT+, se simte diferenta si sta mai "lipita" de sosea in curbe si la viteze mari. 

Mai aveam de parcurs vreo 600 de km, din cand in cand mai opream sa facem cate o pauza de pipi/cafea, nu pipi in cafea, mai un sandwich cu Brie, Camembert/Roquefort, un croissant sau ceva din patiserie de la Paul, mai o apa plata rece (fara lamaie) si iar la drum: 

AP1GczNwMaN_ykiYVQC8h6GBfaEewi1g-y0gtjHk

AP1GczMegVK02uaZ099N36YY3saga-TZRXtb3R-G

A 2-a zi am ajuns la destinatia prestabilita si anume campingul de langa plaja Pampellone, Saint Tropez.  Doamna PATROANA frantuzoaica, un fel de Kera Kalita de la JARISTEA (pe care am si cunoscuto, organizand cu ea niste party-uri pe vremuri) o femeie trecuta de a 2-a tinerete, foarte aranjata si cocheta, cu bijuterii cum am vazut doar la Galerie d'Apollon la Louvre, probabil milionara in euro, si-a adus aminte de noi, pentru ca i-am fost clienti si cu un an inainte, ne-a urat concediu placut, facandu-ne o supriza: am primit o "cabanuta" noua, in care nu fusese cazat nimeni pana atunci, n-am putut decat sa-i multumim si sa apreciem! 

Cabin crew, prepare for landing: Dupa ce am "zburat" 1718 km, am ajuns in sfarsit la relaxare: 

AP1GczM4c-p5SzhRz7ajzQt2poQxIKGG4XpagDDj

Am verificat fluidele lui Baloo, ulei, antigel, etc, toate la maxim dupa ce a fost "FORJAT" binisor pe o distanta considerabila:

AP1GczPoULujcoVJR2gj4XgAdLswu99pnqmh67ao

Imi place foarte mult acest tip de concediu, la modul RUSTIC, cabanuta de lemn, situata in natura, pe Coasta Mediteranei, langa plaja, intre pini, inconjurati de vita de vie, zumzait de cicade, ciripit de pasarele, in aer curat si departe de stresul cotidian, orase mari si zgomot, este a 3-a oara cand revin aici, sau a 4-a, nu mai stiu:

AP1GczPReq6iIWBIe7AZl88Myvm1wG1jXEvg4ONf

"Cabanuta" intradevar era noua, mirosul de lemn nu putea decat sa ma bucure, ne-am adus de acasa asternuturi, pilota subtire de vara si perne pentru ca am vrut sa dormim ca "ACASA", facusem poza inainte sa aranjeze nevatamea patul, dar nu mai conteaza, va faceti o idee, pernutele si paturicile erau incluse de la camping, insa nu le-am folosit, desi erau noi:

AP1GczPHbmOrqcwslG2Ns-9Rz5SuyLmPwcUJn4Mq

Un WC curat si un dus cu apa calda curenta cred ca este tot ce ai nevoie cand mergi la un camping, bineinteles, pe langa aer conditionat, internet, chicineta dotata cu frigider, aragaz, hota, aparat de cafea, vesela, uscator, fier de calcat, masina de spalat etc, oricum esti plecat toata ziua, vii doar seara "acasa" la nani: 

AP1GczPVRDaxP_doQWCb9F_s7s_h5og4cG-KV1MT

AP1GczMkwp9rkNVXrk-HNuO1maa6bkAbLzRVFqf-

Vecinu' si-a tras rulota dupa Vogue din Italia: 

AP1GczOImBIMPT3WmuNawYlXNgXDCEdVReNLYuFj

Baloo se odihnea si el la umbra sub pini, dupa 2 zile de alergare pe autostrazi: 

AP1GczPry1qVHmVaCXUsmajBeyXQOzdUQPCcpz6r

Vecinii de "la corturi" care se cazasera pe aleea de langa noi, venisera cu S si Q7, tot din Italia, multi oameni veniti cu suv-uri de prin toata Europa, am vazut si un grup de 3 motociclisti din Elvetia cu BMW-uri GS/RT, nemti, francezi, enlgezi, tari nordice etc...o sa revin cu poze: 

AP1GczNAgBDmQyHA2_d7WWShuiZ32QBZxoc95zzR

AP1GczM1Iqz0UUiHnZhQyL4IDpFM9T1K0rU1g0Gy

In timp ce sotia despacheta bagajele si aranja prin "cosmelie" cuibusorul de nebunii, am ajutat-o si eu cu "incurajari" de pe terasa noua de lemn, cu un trabuc din Republica Dominicana intr-o mana si cu un rose de-al casei (facut local) in cealalta mana, in timp ce browse-uiam niste "TARAF" de pe telefon pe bluetooth in boxa portabila, in surdina, cu gandul la plaja de nisip fin aurie si Mediterana culoarea smaraldului, cu yachturi parcate la orizont, care urma sa ne fie "wallpaper"  pentru urmatoarele 10 zile.

Cam asa a fost prima zi cu acomodarea/instalarea: 

AP1GczNURHXIt8U0eIsubODq95dpk17BxxuUEI85

AP1GczMf4xyoEOe78D7H-jgdYtkN82PMzamkfC2N

AP1GczNaU2mt8BY9XJbySnNbwDbl6E0Bw2izrgij

Va urma! 

Modificat de corad0
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   2 membri

• corad0
    • SVMLG
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!