Jump to content

BENTLEY "de saraki"

corad0

Postare recomandată

La Multi Ani 

Eu sper ca la 3.0 se vor micsora dupa noua formula , dar vom vedea 

Inca nu s-a calculat nimic aici la primarie , ca doar nu s-a lucrat si nici nu se va lucra pana joi cu adevarat , popor fericit , vacante peste vacante , cosuri pline in magazine , masini bara la bara pe toate drumurile , preturi mari dar cui ii pasa ? zile libere sa fie ca datoriile in banci sunt la ordinea zilei 

Asteptam dupa 15-30 luna asta sa aflam cat vor fi taxele

Si luna februarie sa se goleasca strazile si magazinele dupa ce se golesc buzunarele 

Link către comentariu

@tavitara

"Inca nu s-a calculat nimic aici la primarie , ca doar nu s-a lucrat si nici nu se va lucra pana joi cu adevarat ," 

Pai vineri la bugetari face parte din weekend, puntile cui le lasam? Daca mai apare si o sarbatoare, Doamne-ajuta!  😄

Am vazut ceva la TV cum ca vor sa mareasca impozitele, unii spun ca difera impozitul si in functie de zona, adica pentru aceasi masina la Bucuresti costa o suma, la Brasov alta suma..?

Inteleg asigurarea obligatorie, aia difera si in UK, in functie de varsta soferului si de cati ani are permisul de conducere si orasul in care este inregistrata masina, dar impozitul? Mi se pare aberant. 🤔

Modificat de corad0
Link către comentariu

Tot timpul a fost diferit. La Suceava spre exemplu erau cele mai mari ca tot indexasera cu inflatia in fiecare an, ajunsese la 4800 lei impozitul, iar anul asta fiind euro 6 l-au adus la cam 2000 lei cu tot cu reducerea de plata anticipata, e cam singurul lucru bun care s-a intamplat in guvernarea asta. 

Link către comentariu
6 minutes ago, corad0 said:

Am vazut ceva la TV cum ca vor sa mareasca impozitele, unii spun ca difera impozitul si in functie de zona,adica pentru aceasi masina la Bucuresti costa o suma, la Brasov alta suma..?

Eu ce am tot zis? ca am de plata o suma exorbitatnta si tu tot imi bateai campii ca nu e asa cu tot felul de linkuri. Pai eu am platit suma si tu imi spui ca nu e asa? :))

La mine in batatura e mai scump ca la B sau Cj. In schimb primesti praf si mazga la greu.

Link către comentariu

@marius1982.11"Eu ce am tot zis? ca am de plata o suma exorbitatnta si tu tot imi bateai campii ca nu e asa cu tot felul de linkuri. Pai eu am platit suma si tu imi spui ca nu e asa?"

Din cate imi aduc eu aminte, ai exagerat sau ai gresit, ai pus o cifra in plus la suma postata referitor la impozit si eu ti-am atras atentia. Moderatorii au sters acele comentarii pentru ca erau penibile si oricum imi poluau topicul.

Intre timp, tot tu ti-ai dat cu parerea si despre masina mea, nu o data, aproape de fiecare data cand postam ceva, nu e problema, imi place sa socializez online, insa nu stiu cine bate campii, te citez:

On 8/12/2025 at 10:34 AM, marius1982.11 said:

E ca si cum dacia acum ar vrea sa faca o limuzina de uber lux si chiar le-ar iesi, dar care nu va avea succes pt ca "dacia" si anxietatea etichetei de "sarak" dupa ce ai îngropat sa zicem 100k intr-o dacie. Dacia nu e un brand de lux cum nici vw nu e. Dacie e maxim masina cu care mergi la sat, cand nu vrei sa murdaresti panamera. :))

Intre timp tu comparai VW cu Dacia si cu Phaetonul (da, se poate compara cu Panamera la interior, iti dau dreptate, cel putin cand vine vorba de materialele folosite, ba chiar am vrut sa cumpar una)...inteleg, tu mergi cu GOLF 4, deci Golf=Sandero, o masina buna de altfel, nimic de zis, a rezistat in timp...insa....:soothe[1]: 

Eu n-am zis ca VW este un brand de lux, asta nu inseamna ca Phaetonul nu e o masina de lux, chiar daca poarta sigla VW pe volan, vorba aia si Bentley si Porsche si Lambo sunt toate facute sub umbrela VW. 

Nu prea inteleg de ce lasi un comentariu pe fiecare topic, din orice arie, indiferent de subiect, iti dai cu parerea despre orice, nu e treaba mea, bravo tie....dar te rog, nu imi spune ca bat campii pe topicul masinii mele, eu nu mi-am permis sa spun asta nimanui, ba mai mult decat atat, nu am intrat niciodata pe topicurile deschise de tine sa imi dau cu parerea, nici nu stiu daca ai vreunul. 

In fine, controleaza-ti vocabularul, cel putin aici! 🙏

Multumesc! :salut:

Modificat de corad0
Link către comentariu

Aici se urmareste strangerea de bani - putin de la multi si nu mult de la putini ca pana acum

Deci se vor mari impozitele putin la masinile cu motoare pana in 2 inclusiv , adica la aproapte toate si cu 70% minim la apartamente si terenuri adica la .. tot , matematica simpla

Si sper ca se vor micsora la cele cu motoare mari

Vom vedea , din 2018 pana acum impozitul a crescut aici treptat de la 2400 lei la 3600 lei la motoarele de 3 

A variat de la primarie la primarie 

Poate o fi mai mic anul asta 

Eu nu mai cred nimic pana nu vad , toti mint si fura , de 3 ani ne tot izoleaza blocul unde am firma pe fonduri europene aprobate si se pare ca nici anul asta nu se va intampla 

Nu inteleg cum fura astia banii europeni si ii muta de la o zi la alta udne au chef dar asta se intampla real

Pe net circula multe variante dar nimic definitiv 

Din 2026, impozitul pentru autoturisme va fi considerabil mai mare pentru majoritatea șoferilor. Mașinile mici, de până la 1.600 cm³, vor plăti chiar dublu sau mai mult față de acum, iar cele până în 2.000 cm³ vor avea o creștere de aproape jumătate. Pentru mașinile mai mari, între 2.000 și 3.000 cm³, impozitul crește moderat, cu 10%–25%, iar cele peste 3.000 cm³ vor plăti similar cu înainte sau ușor mai mult, în funcție de norma de poluare, iar vehiculele comerciale, microbuzele și autobuzele vor avea un impozit mai ridicat, crescând cu aproximativ 10%–30%.

Aici imi arata 2744 fara reducere la mine motor de 3 

https://impozitauto.ro/

Pe site-ul asta imi arata 2312 lei fara reducere 

https://eghiseul.ro/calculator/calculator-impozit-auto/

Aici am 2160 lei 

https://ecalculator.ro/impozit-auto-2025

Dar care e adevarul nu stim pana nu vedem , probabil varianta cea mai scumpa

Link către comentariu

Va depinde in continuare de primarie, trebuie vazut proiectul de taxe si impozite local pt 2026, pot sa lase ca poza din lege sau sa puna supraacciza de pana la 100%.

Link către comentariu

Aici se vehiculeaza mariri semnificative si la 3 , fara nicio legatura cu legea aprobata de guvern 

Cat mai platim in Rm Valcea,in anul 2026, pentru un autoturism:

B. Impozitul pe mijloacele de transport (auto) – lei/200 cm³

Categoria (lei/200 cm³) 2025 2026 – HCL 3562026 – după modificare

Autoturisme ≤ 1600 cm³ (incl.) 11 12 12

Moto > 1600 cm³ 14 15 15

Autoturisme 1601–2000 cm³ 30 32 32

Autoturisme 2001–2600 cm³ 116 122 146,4 (+20%)

Autoturisme 2601–3000 cm³ 233 246 295,2 (+20%)

Autoturisme > 3001 cm³ 470 496 595,2 (+20%)

Autobuze/autocare/microbuze 40 42 42

Alte vehicule ≤ 12 t 49 52 52

Tractoare înmatriculate 30 32 32

Exemple:

- motor 1400 cmc = 84 lei

- motor 1800 cmc = 288 lei

- motor 2200 cmc = 2 082 lei

- motor 2800 cmc = 4 959 lei

- motor 3200 cmc =11 427 lei

Sa avem "Sarbatori fericite"

Link către comentariu

In Tulcea s-a afisat pentru 2026 si poate fi luata drept exemplu desi aici s-au aplicat procentele minime conform declaratiilor lor 

La sfârșitul lunii Decembrie 2025, Primăria Municipiului Tulcea a propus iar consilierii locali au votat în majoritate pentru o creștere minimă a taxelor locale în conformitate cu Ordonanța de Guvern care prevede o limită minimă/maximă a taxelor și impozitelor locale

Ca info interesanta e urmatoarea :

Referitor la taxa pentru autoturisme trebuie menționat faptul că „până la data de 31 martie 2026, contribuabilii care deţin autoturisme au obligația să depună declarația fiscală însoțită de cartea de identitate a mijlocului de transport, în copie conformă сu originalul (faţă-verso), pentru înregistrarea normei de poluare și a calculării impozitului pe mijloacele de transport în conformitate cu noile prevederi legale”.

Impozitul asupra mijloacelor de transport se calculează în funcție de tipul mijlocului de transport. În cazul oricăruia dintre următoarele autovehicule, impozitul pe mijloacele de transport se calculează în funcție de capacitatea cilindrică a acestuia și norma dc poluare, prin înmulțirea fiecărei grupe de 200 centimetri cubi sau fracțiune din aceasta cu suma corespunzătoare din tabelul următor:

Ptr motor de 3 norma E5 de ex din tabel rezulta 2311 lei - 2080 cu reducere 10% adica f f f bine 

La mine in Rm-Valcea primaria a declarat ca incepand cu data de 14 ianuarie se poate incepe incasarea taxelor deci pana atunci se va cunoaste si la noi , dar ma astept la procente maxima ca intotdeauna , nu minime , aici nu se protejeaza populatia ci doar mafiotii

Tulcea-taxe-auto-2026-1024x745.jpg

Modificat de tavitara
Link către comentariu

Salutare, ma bag si eu in seama pe subiectul cu taxele locale. La mine in sat, la ultima coloana, la hibride este "lei/ auto" , nu cum e la tine lei/200 cc. Anul trecut a fost 0 la hibride.

Se pare ca fiecare primarie calculeaza cum vrea. Vedem cand apare pe ghiseul. 

Bafta.

Screenshot_20260105_201151_Drive.jpg

Link către comentariu

Pana la urma nu reușesc sa inteleg, taxele astea sunt mari sau mici in Ro? Daca sunt mari, ce ar insemna un nivel acceptabil/mic?

Plecam de la premisa ca oriunde in lumea asta exista un sistem de taxare auto deci eliminarea lor nu exista.

Link către comentariu

Cred ca doar in Ro se taxeaza individual, respexctiv fiecare primarie decide cat impoziteaza, in restul EU  sunt formule dupa care se impoziteaza, indifferent daca locuiesti la sat sau in centrul unui oras.

Link către comentariu

Taxele nu sunt mari decat la motoare mari , in rest sunt normale , chiar erau prea mici de genul zeci de lei la motoare foarte mici , adica ... totusi ... e o masina 

A plati anual 200 sau 300 lei nu e cine stie ce , dar 3000 sau 4000 e cu totul alta poveste , nu se justifica diferentele care erau 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!