Jump to content

BENTLEY "de saraki"

corad0

Postare recomandată

Faina expereinta ta. Despre camping si preturi de camping vin si eu sa adaug ca in multe campinguri gasesti conditii si preturi de resorturi / hoteluri. Deci nu mai ii deloc "pentru buget" un concediu in camping (indiferent ca inchiriezi un "container" sau mergi cu rulota / cortul).

La anul vreau sa experimentez si eu regiunea de sud a frantei cu rulota si imi iau cateva notite de la tine din postari.

Link către comentariu

Nicio sticla de vin  nu merita mai mult de 100 de euro, avand in vedere faptul ca, cu banii economisiti pe cateva sticle de Petrus am cumparat masina.😁

Cred ca  mai am 2-3 sticle vechi de 30+ ani, dintr-o cutie de 12, ce sa zic, a fost bun, dar  bun e si un vin de cativa ani. Daca vrei sa spui ca ai baut vine vechi, pe la 7 ani se linisteste perfect vinul si isi atinge potentialul.

Am rude in domeniu de la care aflu detalii, eu sunt  doar. cu degustatul.

PS: Peste "belit" expus ca-n vitrina aia n-am mai vazut. 😄

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Sunt vinuri excelente si pana in zona de 500eur... trebuie sa fii foarte rafinat in gusturi si sa fi baut muuuult sa faci diferenta majora intre o sticla de 500eur si una de 5000eur sau mai mult...

Link către comentariu

Exista vinuri extraordinare si pana in 100 de ron, preferatul meu este Amarone Della Valpolicella. Delicios, catifelat, gust usor amarui de ciocolata neagra, merge perfect cu vita. Intradevar acelasi tip de vin poate sa coste si de 10 ori mai mult. 😊

@snackMultumesc!

Asa e, plus ca depinde unde vrei sa fii cazat, campingurile sunt practic langa plaje, unele avand plaja proprie, francezii inca pastreaza vegetatia si relieful, nu construiesc haotic, mai exista constructii aprope, dar de regula vile si domenii impresionante, nu hoteluri.

Vedeam elicoptere care decoleaza "din curti". 

Am vazut si oameni cu Ferrari, Bentley, Porsche etc la camping. 

Nu se pune problema de conditii, exista si campinguri de 5 stele, am fost la plaja unuia de top, o sa postez mai tarziu. Rulote si masini prezente din toata Europa, aveau numere de Germania, Elvetia, UK etc. Oamenii vin sa se bucure de mare pana la urma si de vacanta, la cazare doar dorm si fac un dus, cel putin noi eram plecati toata ziua.

Iti recomand sa faci rezervare din timp, este full booked in perioada verii+septembrie.

Modificat de corad0
Link către comentariu

Am si facut zilele trecute rezervarea deci stiu unde o sa mergem.

Cat despre ce masini am vazut in campinguri nu are rost sa discutam...sunt masini de 100K + rulote de 30/40k foarte des intalnite. Cu masina mea ma "calific" la masina de livrat pizza in camping. Eu am un obicei sa fac un tur al fiecarui camping sa imi  clatesc ochii, tot timpul gasesc ceva interesant si reusesc sa "fur" idei.

Link către comentariu

@snack

Super! Unde mergi si in ce perioada? Vacanta frumoasa iti doresc si drumuri bune! 😊

Daca inca ai masina din semnatura, ar merita un topic dedicat, este foarte rara, chiar am fotografiat una pe autostrada, mi-a atras privirea! (Passat in 6 cilindri, mai rar! ❤️ )

AP1GczNWOvm7aHsf8NrezdOv250v9cqY1BRe6mAk

P.S.: Am uitat sa va arat standul de branzeturi, produse local, bineinteles, insa aveau si importuri, daca "erai curios". Am incercat vreo 20 de feluri, toate frantuzesti, nelipsite de la micul dejun, senzationale langa struguri si nuci merg de minune impreuna! ❤️ 

Daca mai adaugi o omleta si/sau oua fierte moi, dupa preferinte, o  bagheta frantuzeasca calda (in fiecare dimineata se gasea), unt President (era cel mai ieftin la ei, fiind produs local 😄) niste mezeluri afumate si/sau peste de "enshpe" feluri afumat, dupa caz, salata de fructe de mare (caracatita, scoici) rosii cherry, ardei, avocado, castraveti, masline picante, "ratatouille" (un fel de zacusca specific frantuzeasca) + un desert din "boulangeria" aferenta si/sau croissant+dulceata de capsuni/miere, o ceasca de cafea, suc de portocale/ananas, cred ca poti spune ca ai avut un mic dejun "decent", la CAMPING. 🤭 

Am mers pe recomandarile consilierului de vanzari, la inceput, dar pana la urma mi-a taiat din toate "rotile" de branza din vitrina, trebuiau incercate! ❤️ Vin si branza la discretie, esti in Franta, ce naiba! 😄

AP1GczNHrO9d0A51sbt0sKVoM9emgpMYiyaiasr8

Modificat de corad0
Link către comentariu

Avand in vedere ca muncesc in industria auto din UK, vizitez multe reprezentante, garaje de reperatii, auto-body-shopuri, garaje de reconditionari etc.

Am ocazia sa cunosc multi oameni, nu ma consider foarte social, cu unii nu ma mai vad niciodata, cu altii fac schimb de contacte cand exista un interes comun si/sau "CHIMIE". 🥰

Cu Andrew impart un interes comun: pasiunea pentru masini! Am devenit "amici" instant cand m-am adresat Phaetonului sau cu "WOW, nice Bentley!" 🤭 si Mulsanne-ului prietenului sau (care detine si garajul) cu "What kind of Passat is this? Looks slightly overweight!" 😄  

Bineinteles ca i-am laudat masina, Mulsanne-ul este "de pe alta planeta"!  Andrew insa are un Phaeton din 2009, cumparat de nou, cu 170 000 km la bord in stare IM-PE-CA-BI-LA! Imi pare rau ca nu i-am facut poze la interior! ❤️

Din vorba in vorba i-am spus ca si eu am un Phaeton si am povestit vreo jumate de ora despre masini, inconjurati de ROLLSuri, service-ul prietenului sau este specializat in masini high-end, omul facea doar revizia si ceva mentenanta la Phaeton👌

Am ajuns si la calatorii cu masina, i-am spus ca am fost vara asta la "camping" in Franta si atat i-a trebuit😄:

Mi-a aratat pe telefon poze din calatoriile pe care le-a facut cu rulota, in fiecare an, spunandu-mi ca "englezii" cumpara cele mai multe rulote si camper vanuri din Europa! 🙃

Stiam acest aspect, am cativa clienti care sunt dealeri de rulote si am mai discutat despre acest subiect, preturile unora depasind pretul unui apartament cu 3 camere in Bucuresti. 😛

Mda, nu e ieftin nici cu "rulota"! 🙄 La straini, campingul e un mod de viata, sa platesti 50-60 K pe o rulota? Un motorhome/campervan poate sa coste dublu! 😲

De banii aia iti faci concediul pentru urmatorii 10 ani in MEGA LUX, oriunde pe planeta! 🌎 Se pare ca mentalitatea vesticilor difera fata de cea romaneasca. 🤫 :ROflag:

Service-ul lui Tony si masina lui Andrew:

AP1GczNecmKWspa1n9ZLef09xtmmEOoJ1UqLXEqQ

Tot din gama VAG, masina patronului serviceului (Tony), un Mulsanne, "corect" cu 70 000 km parcursi: 

AP1GczN4C52ZcUShuHP45UwSLz7-rTWv7sLudsX3

Am fost si a 2-a zi la acelasi service, tot cu treaba! 😊

Da, ati ghicit, Rollsul acela de pe elevator este dric (masina mortuara☠️💀😞

AP1GczNyYITlpcenyEW0rRu3WJ1DvXXylVHGW_ou

Discurile fata de Phaeton vs discuri fata de Rolls Royce: 

AP1GczPi9M1GBHhnvkgJ05mOPrb7IXj3THJGtums

L-am rugat sa imi trimita si mie cateva poze din camping: @cristi511

AP1GczOsCmXaERXNHGHkOM7eRGhiB8hg_Yjm8x5S

AP1GczN-TyYX96psUJvVJpKb9wp1A16N5u1Al361

AP1GczNbuJf1ntNC_eTc3YEWa18wjh1vRXwWCaD6

AP1GczMt_bgnCuwAkRS_SkBIi57xy95oqHKOPoJo

AP1GczN21sMa8bcTKwCZItcJehKgr7grbslhvCoL

Modificat de corad0
Link către comentariu

Salut! (daca asta era scopul shout-outului)

Mai departe, fiecare zboara dupa cum ii canta pasarica dintre urechi. :) 

Cum ar zice romanasu neaos, "not my cup of tea". ;)

PS: phaetonu' din poze are argumentabil cele mai frumoase jante desenate vreodata de designerii vw --> Helios. 

Link către comentariu

Rezervarea ii facuta pentru finalul lui iulie, in sudul Frantei  langa Agde / Montpellier,  la un camping cu iesire direct la mare.

Detin modelul surprins de tine in poza cand calatoreai spre Franta dar nu cred ca o sa ii fac un topic dedicat....in toata Germania sunt inmatriculate oficial in 2024 sub 500 bucati. Cred ca in Anglia sunt mai multe exemplare deoarece se fac importuri din Japonia si urmaresc cam ce si cum dar nu am date oficiale.

Modificat de snack
Link către comentariu

@cristi511

Salut! Da, corect, fiecare cu "pasarica" lui dar daca nu e "your cup of tea" n-ar trebui sa generalizezi, asta nu inseamna ca nu exista o comunitate foarte mare de oameni, de toate natiile, care isi permit sa mearga oriunde pana la urma in concediu dar prefera campingul.

Au o experienta aparte pana la urma si sunt cazati IN NATURA🌴 E frumos sa iesi din "camaruta" si sa vezi palmieri, marea, apus/rasarit, etc, dupa caz! ❤️ 

Nu e "the most Romanian thing of them all", se intampla si la case mai mari cu masini mult mai scumpe, am postat si Ferrari la camping pe pagina precedenta! Nu tine doar de buget!  :) 

Te-am "ethichetat" doar ca sa iti mai arat un Phaeton cu "rulota", si nu, nu e roman omu', e englez! La ora actuala, rulota aia valoreaza mai mult decat Phaetonul. 🤗

Asa e, sunt frumoase rotile, si mie imi plac jantele Helios, insa pentru mine cele mai frumoase jante de la VW sunt Interlagos Turbine, le-am avut pe un Passat CC cu multi ani in urma, le  consider si acum "opera de arta", seamana cu cele de pe McLaren SLR. ❤️ 👌

AP1GczMGBdZppqu4cqfRu17ZHRXJ4St5nELtvdS5

Poti sa arunci un ochi si la Hai-hui in 2, ei au vizitat toata Europa la camping, dorm in cortul montat pe masina. E drept ca eu prefer sa am o baie personala si aer conditionat cand merg in vacanta, chiar si la camping, unii n-au o problema sa "imparta" dusul si WC-ul cu altii, mai ales ca daca ai TENTBOX pe masina, n-ai de ales, mergi la comun! 🤭 E adevarat si ca e mult mai ieftin sa inchiriezi doar loc pentru parcatul masinii in camping, alte conditii dar si alt tarif! :

@snack

Pacat ca nu ii faci un topic dedicat masinii tale alaturi de experientele traite, eu m-as "abona" la citit si i-ar ajuta si pe altii sa faca decizii cand ar programa o vacanta! :) 

Sudul Frantei este SUPERB! Fac al 3-lea concediu in Ramatuelle! ❤️ Vacanta placuta iti doresc la camping cu R36-le! 🥰

Modificat de corad0
Link către comentariu

Sa stai la camping mai inteleg, da sa mergi prin toata europa sa stai in cort pe masina, asta deja mi se pare masochism. Sa nu mai vorbim de o familie cu un copil... sau 2... dar daca asta e ideea lor de vacanta si concediu... God bless...

Link către comentariu

@akonLasa ca traim in "democratie" americana, cica "libera exprimare" insa lui Trump i-au sters profilele de social media si chiar si asa jumatate din votantii Americii il vor presedinte din sondajele date publicitatii in secunda asta.

La fel si fratii Tate, au luat "delete" de pe net, ba au mai bagat si "putina puscarie" pentru ca au facut misto de Greta si Covid! 🤫 Ce sa faci, cand incepi sa te faci auzit si ai niste milioane de followeri, incepi sa-i deranjezi pe "baietii" care "invart" planeta. 🌎

@acidone77Realizezi ca cei 2 din clip au canal de Youtube si fac vlog de fapt, n-au copii si fac aceste calatorii din pasiune, nu?  Nu stiu cati bani primesc de la Youtube din asta, nu cred ca foarte multi si oricum nu conteaza, nefiind a full time job! Oricum, nu viziteaza TOATA EUROPA in acelasi timp, WTF? 😄 

Normal ca nu o sa doarma nimeni cu copiii pe masina in TENTBOX, (desi am vazut multi copii la RULOTA/campervan) insa in cuplu, sa mergi in explorare, cu iubita/sotia/amanta 😄 sa vizitezi tari noi, plaje si munti, sau sa pleci intro excursie cu prietenii si ei tot cu tentbox sau cort, de ce nu? 🤨

E cea mai ieftina varianta de "cazare" si te poti bucura de orice loc din lume pana la urma, fara sa fii stresat ca trebuie sa faci "check-out", asta in cazul in care vrei sa fii cat mai izolat, ca sa nu zic WILD! Stai cat vrei! 😉 

Probabil ca daca as avea din nou 20 de ani, mi-as cumpara si eu unul! Cred ca e o "aventura" placuta, cortul de pe masina dispune de tot felul de saltele, chiar si gonflabile, sunt multe variante, am dormit in "tinerete" de cateva ori in cort la munte si a fost SUPER, experienta in TENTBOX cred ca e similara, iar echipamentele "din zilele noastre" rezista si la vant, ploaie si temperaturi scazute (in caz de nevoie) oricum tentboxul fiind montat pe masina, n-o sa stea niciodata in apa, indiferent cat de tare ar ploua intrun caz nefericit! De obicei, oamenii "normali" merg vara in concediu, insa nu e o regula. Mie mi se pare cool! ❤️ 

AP1GczOPS3V517AnLIcz2aXmCyAxsPylHem5A3TL

P.S. Vad sute de masini pe autostrada zilnic cu acest "TENTBOX" montat pe masina, indiferent de anotimp! De rulote si campervanuri nu mai vorbesc, in UK parca ar fi gratis, din 10 vile, 2-3 au rulota/motorhome in curte, incredibil! ❤️ 

Modificat de corad0
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!