Jump to content

Regenerare DPF - prea des

Raulbogdan
 Share

Postare recomandată

La km aia filtrul e cam plin, de acolo si regenerarile dese. Cu o interfata poti afla valoarea de Ash Load.

Aditiv nu am folosit deci nu stiu daca ajuta. Din descriere zice ca ajuta la o ardere mai buna a motorinei.

Deci se depune mai putina cenusa dar nu o curata pe cea existenta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 months later...

Salutare,detin un passat b8 ,2017 ,Crlb 150cp, si i-am facut prima curatare al dpf-ului la 353k km,dar am o intrebare (am rasfoit paginile si nu am gasit nimic concret) cum pot reseta sau rescrie valorile senzorilor dpf sau Ecu,in vcds sau diagnoza deoarece dupa curatare ,am aceleasi valori ,respectiv: oil ash mass :88.2, oil ash vol 0.22l ,shoot mass :12.96,pas cu pas? Nu as vrea sa fac vreo nefacuta. Multumesc! 🫡

Link către comentariu

Gasesti aici toate explicatiile

Modificat de pronet
Link către comentariu

Ok,multumesc frumos!🫡

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare, am un Passat 2.0 TDI, 110kw, 150hp, dsg, 6 trepe, motor CRLB, 318k Km. 260K facuti pe autostrazile din Germania, iar restul in Romania. Isi face regenerari la cca 70-80 de km si merg cu ea doar drum intins(2-3km in oras cand ajung la destinatie).In prima poza si-a facut regenerare  cand am ajuns in Cta, la relanti... iar in a doua, pe drum inainte sa ajung acasa, distanta din Cta pana acasa fiind de 100 km.
Am fost sa fac o curatare a filtrului prin primavara iar cei de acolo mi-au spus ca filtrul este ok si nu este necesar. In schimb mi-au spus sa schimb senzorii de presiune diferentiala deoarece aratau o valoare de 10015 hpa, ce i-am schimbat/adaptat.
Luni mai tarziu si tot am regenerari extrem de dese, la fiecare drum de 70-100 km, fie in mers, fie in stationare daca distanta este de doar 60-70 km.
Multumesc anticipat de sfaturi/solutionari.

WhatsApp Image 2024-11-18 at 16.14.10.jpeg

WhatsApp Image 2024-11-18 at 16.07.14.jpeg

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Oil ash volume e valoarea care iti spune cat de incarcat e filtrul. La tine e zero, deci a fost resetata.

As incerca sa curat filtrul la o alta firma, imi vine greu sa cred ca la peste 300k km filtrul tau nu e incarcat.

As fi curios ce au verificat ei de ti-au zis ca filtrul e ok.

Link către comentariu

Ametitii aia de ti-au curatat filtrul au fost habarnisti. Nu se punea la 0 valoarea de oil ash. Nu ai de la ei info despre cum "aratau" valorile inainte de curatare?

Link către comentariu

Omul zice ca respectivii nu au facut curatare, ca filtrul era ok si nu era cazul.

Nu inteleg atunci de ce i-au resetat valoarea de oil ash.

Link către comentariu

On 11/29/2024 at 1:45 PM, lukitza said:

Omul zice ca respectivii nu au facut curatare, ca filtrul era ok si nu era cazul.

Nu inteleg atunci de ce i-au resetat valoarea de oil ash.

Au resetat valorile cand au facut adaptarea senzorului de presiune diferentiala deoarece acela arata valori extrem de mari ( cu miile) si au dedus ca este defect. 
Cantitate cenusa ulei sau oil ash era 0.20L inainte de resetare.
Am mai fost la un service diferit sa schimb Volantul si am cerut sa se verifice si valorile DPF sa mi se dea un sfat. Acestia mi-au cerut sa schimb si celalalt senzor care era de fapt de la DPF, primul schimbat fiind de la EGR.
Cu toate ca aceasta masina are 300k de km, este de luat in considerare faptul ca pana sa vina in Romania(270k) a mers strict doar autostrada in Germania si a venit in Romania cu un 0.19L oil ash volume.

302468637_954B5774-3C4F-4FFE-BA5C-E8F880D8598D.png.6b3e3af091ce2000be578805870a225c.png

Modificat de Lazco
Link către comentariu

Atunci modifica oil ash mass astfel incat sa obtii un oil ash volume de 0.20 sau putin mai mica, un 0.17-0.18

Link către comentariu

în urmă cu 17 ore, Al Bundy a scris:

...modifica oil ash mass ...

Desi am un VCDS, nu stiu cum pot face asta. Ar ajuta cu ceva tough la problema mea de regenerare? 

Link către comentariu

On 12/2/2024 at 6:40 PM, Lazco said:

Cu toate ca aceasta masina are 300k de km, este de luat in considerare faptul ca pana sa vina in Romania(270k) a mers strict doar autostrada in Germania si a venit in Romania cu un 0.19L oil ash volume.

0.18l oil ash volume e valoarea la care un filtru e considerat plin si se recomanda inlocuirea.

Link către comentariu

On 12/5/2024 at 2:20 PM, lukitza said:

0.18l oil ash volume e valoarea la care un filtru e considerat plin si se recomanda inlocuirea.

Am trecut astazi pe la un service  specializat in DPF. Au verificat valorile si mi-au spus sa il las in pace ca e bun filtrul si ca este irelevant ca regenereaza des. Daca vreau mi-l curata si imi ia banii pe proces, insa nu o sa fie nici o diferenta.  Nu stiu ce sa mai inteleg. 

Link către comentariu

Ce presiune diferentiala ai la relanti ?

Link către comentariu

On 12/6/2024 at 9:54 PM, F l o r i n said:

Ce presiune diferentiala ai la relanti ?

4-5 Hpa

Link către comentariu

• 2 weeks later...
On 12/5/2024 at 2:20 PM, lukitza said:

aveam acea valoare din cauza senzorului defect ce dadea valori extrem de mari. am 3.4g acum cu senzorul nou insa cred ca nu mi-au facut adaptarea corecta a senzorilor sau ceva. am schimbat si bateria(Exide 70Ah) si bujiile iar acum incerc sa vad si de codarea corecta ca nu gasesc in VCDS parametrii pentru a face asta dupa care o sa urmaresc cateva drumuri lungi sa vad daca isi revine. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!