Jump to content

Audi RSQ3 - Nardo Grey - 2.5 TFSI


Catta83

Postare recomandată

Sa o stapanesti sanatos si ma bucur ca ti.am putut fi de ajutor. Parcul auto al forumului a inflorit in pandemia asta 😂. Buna alegere cu evacuarea. Asta lipseste si masinii mele dar la mine nu exista nici ca optional 😥

Link către comentariu
catalinmiti

Ce aparitie! Rara, interesanta si nonconformista. Personal mi se pare ca ai facut o alegere foarte buna in detrimentul lui Tiguan R. Ca si poza, parca Tiguanul sta mai bine, si are un wow factor mai mare. Dar ca si MASINA, RSQ3 este la ani lumina fata de Tiguan R. Motorul este genial si din ce in ce mai rar.

Link către comentariu

Superba. Nu poti compara 2.5 tfsi cu niciun 2.0 tfsi..

Jantele sunt prea cuminti 😝

Daca bugetul permite ar merge o folie PPF macar pe elementele din fata, expuse la pietricele, kitul de impact cum spun mesterii. Protectia ceramica va da doar luciu si te va ajuta la spalare, nu si la “stone chips”. 

Link către comentariu

Ma bucur ca ți-a ajuns jucăria…

 

Calculul este simplu, vezi câteva luni cum ești cu ea, cel mai rău caz facem schimb de mașini :))

 

te va încânta motorul, dai puțin răgaz și sunt ferm convins ca te va cuceri ;) 

Link către comentariu

Tot raul spre foarte bine. Nu cred ca se compara evacuare de 2.0, fie si cu Akrapovic cu sunetul de 2.5 + evacuare sport RS.

Link către comentariu

Felicitari pentru alegere. Nu prea mergea Tiguan dupa Tiguan, fie el si R facelift.

 

 

Link către comentariu

Superba ! Sa va poarte fericiti, pe unde  va doriti ! 

Link către comentariu

Ce rachete trendy au aparut pe aici. Bravo! ✌️

Link către comentariu

Multumesc tuturor pentru urari si impresii!

 

@ShadoWzZ intr-adevar, ciudata lipsa unei evacuari sport in lista de optionale pentru S3, mai ales ca pentru acelasi motor in curtea VW exista. Dar sunt convins ca o rezolvi tu cat de curand :D.

 

@catalinmiti da, e un motor rar intr-adevar, pe care sincer nu credeam vreodata ca o sa am ocazia sa il detin; si sincer, motorul a atarnat cel mai greu, de departe, in schimbarea balantei dinspre Tiguan catre RSQ3. Plus ca nu stiu cat timp va mai fi disponibil la vanzare, tinand cont de tendinta clara spre EV-uri.

 

@Bebeee Jantele sunt un pic cuminti, dar sunt singurele de 20 inch disponibile pentru model, restul sunt de 21 inch si nu m-am incumetat sa le iau. la ce drumuri avem. Mai studiem problema in toamna cand va trebui oricum sa cumpar jante si cauciucuri de iarna. PPF ar merge intr-adevar, dar aplicat integral. O sa mai intreb la detailer sa vad exact cat ar fi operatiunea, bugetul e destul de "streched" deja.

 

@ToniM Daca imi ziceai acum doua luni, erau sanse sa ma bag la schimb :D. Acum insa ca a venit si m-am plimbat un pic cu ea, m-a cucerit. Momentan da, ii dau ragaz, dupa rodaj ii dam si gaz!

 

@The_Ego Ai dreptate, nu se compara la sunet cele doua motorizari, dar nu pot sa neg, mi-ar fi placut pops&bangs. Hai ca acum trec saptamanile si vine si a ta!

 

 

In alta ordine de idei, garda la sol mai joasa plus colturile rotunjite o fac sa arate mai mica decat e de fapt, la exterior. Parcata langa Tiguan, diferenta nu e atat de mare intre ele, la dimensiuni.

 

Link către comentariu

Este imposibil sa nu bolboroseasca evacuarea ta. Trebuie sa dai masina pe dinamic sau pe modul individual sa setezi motorul pe dinamic. In orice alt mod nu va bolborosi :)

Dupa ce o pui pe dinamic urc-o usor spre 3.5k in tr 2 si fa upshit manual.... o sa "cante" :)

Mult mai domol comparativ cu variantele opf-less.... dar tot se va auzi.

Modificat de ShadoWzZ
Link către comentariu

O sa incerc dupa rodaj, dar slabe sanse. Am vazut zeci de reviews si toti se plâng ca au disparut complet din cauza OPF, la generatia asta. Plus ca nici masina de TD nu facea, cand m-am dat cu ea. Eh, macar se aude misto tare in accelerari.

Link către comentariu

numai rachete de la o vreme pe forum :) si toate noi :) zicea cineva ceva de pandemie ? :)) oricum tare rau masina. sa va bucurati de ea :)

Link către comentariu

Pentru mine e deja-vu povestea asta, am facut cam la fel - mi-a placut asa mult GTI-ul ca am fost la un pas sa fac upgrade la R fl, doar ca pana la urma m-am hotarat la +50% numar de cilindri si capacitate. :D Cum spunea @catalinmiti mai sus, din pacate vremea motoarelor de genul asta apune si ar fi pacat sa nu detii unul daca ai posibilitatea, cat se mai poate. Sa va bucurati de ea! 👍🏻

Link către comentariu

Superba masina si un motor genial. 

Imi place foarte mult noul Q3, este o 'jucarie' frumoasa si puternica. Iar motorul este ceva rar, sincer ma bucur pentru tine ca ai trecut de la Tiguan la Q3. 

Mai asteptam poze si impresii dupa ce termini rodajul si te dai la ea. Apoi dupa 2 ani probabil te vei duce sa vezi ce poti scoate din ea :)) 

Sa o stapanesti sanatos si fara probleme. Sigur iti va pune zambetul pe buze la fiecare accelerare mai serioasa :) 

Link către comentariu

La cum luceste..din pacate pot da doar un singur like.
Nici nu merita infolierea masinii. Farurile si eventual bara fata, desi mai mult de faruri nu cred ca merita apropo de cost/beneficiu.

E o utopie in Romania sa fie masina perfecta estetic mai ales folosita. 
Mai bine ne bucuram de masina decat sa stam cu grija la orice pietricica.

 

Link către comentariu

Folia pe faruri e mai mult decat necesara, la cati meteoriti zboara pe soselele noastre.

Din pacate, trebuie sa iei in calcul si infolierea capotei motor, vopseaua actuala rezista doar la contactul cu vreun burete/vreo pana.

E pacat, la cum arata masina, sa te trezesti cu capota ciobita.

 

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Daca are pe ea si optiunea de crestere a vitezei maxime la 280kmh o sa testeze rezistenta foliei , cu siguranta :D

Link către comentariu

O sa vad cum se prezinta masina in urmatoarele luni, doar cu protectia ceramica si in functie de asta ma mai gandesc la infoliere. Inteleg ca sunt si variante mai ieftine, cu folie non self-healing. Infolierea partiala numai a catorva elemente iese din discutie datorita uzurii diferentiate vs cele neinfoliate.

 

Cum zice si @The_Ego, nu pot sta numai cu grija la ciobituri, vreau sa ma si bucur de masina.

Link către comentariu

Vezi ca daca i-ai aplicat o protectie ceramica se prinde greu folia ulterior. Cel putin asa tin eu minte, la mine a fost infoliere totala -> ulterior aplicarare protectie ceramica peste

 

Enjoy the ride, da-le dracu' de pietricele ;)

Link către comentariu

F scump 4500eur+TVA.

Un Range Rover ( ala mare ) pregatire + folie ( toata masina ) + ceramic peste folie + elemente interioare + alte maruntisuri a fost 3000EUR+TVA la Pro Wrap Sibiu.

Link către comentariu

Frumoasa masina, cati mai multi km fara evenimente neplacute.

Link către comentariu

Am revenit mai devreme acasa dupa o plimbare de doua zile si 990 km prin Sibiu-Alba-Deva-Sighisoara-Brasov. Ca fapt divers, la un mers relativ moderat, ca de rodaj, consumul mediu a iesit la 8.7l/100km. Kilometrajul total a ajuns astfel la 12XX Km.

 

E ciudat sa fii nevoit sa te abtii din a face depasiri pe care de altfel le-ai face lejer si cu o alta masina cu putere mai mica dar la care poti folosi intreg turometrul, dar asta e situatia momentan.

Acceleratia e destul de sensibila chiar si in modul Comfort, asa ca in 2-3 ocazii m-am dus si in 4000 ture desi scopul meu era sa nu sar de 3000, dar nu e un capat de tara acum.

Am mers 99% din timp cu suspensia in Comfort si sunt efectiv impresionat de cat de confortabila e in ciuda jantelor de 20 inch. 

 

Si ca sa nu zic numai de bine, se aude un fasait/vajait in zona geamului de la sofer, la viteze de peste 100 km/h. Mi-e greu sa cred ca asa ar trebui sa se auda, la un Audi nou din 2021, mai ales ca la Tiguan nu am un astfel de sunet nici la viteze mai mari. Am inspectat vizual chederele si toate par la locul lor. Nu imi dau seama de unde ar putea fi. 

Link către comentariu
On 06.06.2021 at 21:54, Catta83 a scris:

se aude un fasait/vajait in zona geamului de la sofer, la viteze de peste 100 km/h. [...] Am inspectat vizual chederele si toate par la locul lor. Nu imi dau seama de unde ar putea fi.

Incearca sa tragi de usa spre tine sa vezi daca dispare. Am aceeasi problema la C (doar ca la viteze mai mari) si daca trag de usa spre mine nu se mai aude, deci presupun ca ar trebui reglata usa. Poate si la tine e ceva de genul.

Modificat de loghy
Viteze peste limita legala
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!