Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

Am toate copiile..buletin, pasaport, acte firma, delegatie tradusa, totul legalizat. Asa le-am spus si eu ca buletinul e bun si ca poate fi folosit. Poate am dat eu peste niste incuiati dar se pare ca au nevoie de pasaport original administrator sa-ti faca pe firma. Oricum voi face numerele pe numele meu daca e nevoie. Multumesc mult de sfaturi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In niciun caz nu iti trebuie pasaport original.Crede-ma ca doar o singura data am fost personal la serviciul de inmatriculari, iar in restul cazurilor dealerul nu avea decat o copie dupa pasaport/buletin. Deci se poate. Daca aia nu vor, atunci mergi in alt oras, caci nu poate fi atat de departe.

Link către comentariu

Pai tu spuneai ca nu iti da nici un brief, daca il primesti pe ala mic+contractu, si sa iti trimita cel mare prin DHL, suna putin altfel.

Insa fara nici un brief, eu unu, nu as fii luat-o.Sa o stapanesti sanatos.

Link către comentariu

• Administrator

mohordbx eu am luat masina fara brief din Germania. La masina mea, nu se terminase leasingul, iar brief-ul era la compania de leasing. Ulterior, dealerul de unde am cumparat-o, mi-a trimis prin posta atat brief-ul mare cat si cel mic.

Din Germania am plecat cu numere temporare pt 5 zile (numere galbene), care se elibereaza pe persoana.

Este o procedura normala.

Link către comentariu

Daca te-ai referit la numerele galbene, atunci este obligatoriu sa le faci pe numele tau. Pe de alta parte, le poate face si dealerul pe numele lui si sa iti dea o imputernicire. Eu am facut asa chiar acum 2 saptamani, deci se poate.

Imputernicirea pe care ti-a dat-o dealerul a fost o simpla hartie stampilata de dealer? Ce scria in ea?

Cu numerele galbene pe numele dealerului si contractul de vanzare / cumparare dintre tine si dealer a fost ok la RAR si la politie in Romania?

Link către comentariu

stie cineva daca mai este nevoie sa fac traducere legalizata pentru contractul de vanzare cumparare la inmatriculare?

Link către comentariu

La inmatriculare NU. Dar cand o declari la impozit DA, si dupa brief-uri trebuie, la Taxa de poluare.

Link către comentariu

La inmatriculare NU. Dar cand o declari la impozit DA, si dupa brief-uri trebuie, la Taxa de poluare.

Rar-ul pot sa-l fac in orice oras?Sau doar in orasul de resedinta?

Link către comentariu

Din ce stiu eu, merge in orice Oras, Insa trebuie sa fie cineva cu tine care sa aibe buletin cu adresa din orasu respectiv.(Asta mi-a zis cei de la RAR cand am vrut sa fac RAR la o masina, in Brasov, eu fiind cu B.I de Bucuresti),insa poti da un tel .

Link către comentariu

Hmm...intamplare (sper singulara) nefericita cu binecunoscutul dealer Autohus, Germania(nu mi s-a intamplat mie...):

Am aflat de la nasul meu de cununie, care lucreaza la SRI si care are curtea comuna cu cei de la Politia Municipiului Slatina - furturi auto.

Se uitau 2 baieti de la furturi auto la o Octavia I, si trecand pe langa ei i-a intrebat ce este cu masina...

So...Masina luata de la Autohus cu factura, si au gasit-o furata din Romania, inmatriculata in Germania...nu se stie cum...si ajunsa la Autohus. Deci... :)

Mai multe nu a mai intrebat caci era si propietara (o fata care nu a stiut ce cumpara) si era destul de suparata...deh..nu e usor sa stii ca ai dat bani pe o masina furata...

Acuma nu va grabiti sa trageti concluzii, este ceea ce am auzit...drept sa spun, nu am vazut factura..sunt vorbele celor de la furturi auto...!

Nu stiu ce a mai facut...insa, in prezent, masina este in continuare la furturi auto...in curte!

Asa ca mare grija...!

Pe mine m-a pus serios pe ganduri...!

Link către comentariu

Salut

Eu tocmai vreau sa cumpar o masina de la autohus( acum ma mai gandesc daca o cumpar de la ei dupa faza cu octavia)

Problema e urmatoarea- am trimis mail la ei(autohus) ca vreau sa cumpar o masina de la ei si mi au raspuns ca masina e disponibila, mi au spus exact unde au sediul si mi au mai scris ca daca vreau masina rezervata 10 zile sa platesc 500 de euro in contul lor si ei tin masina. Acum eu nu prea am incredere sa trimit bani asa trilulilu. voi ce parere aveti? Masina pe care o vreau este un mini cooper d 2007

Link către comentariu

Eu nu prea sunt impacat cu trimiterea de bani inainte...despre orice lucru ar fi vorba...chiar si pentru cumparaturile online..!

Nu nene...la fata locului..."pe vazute si pe luate"! :)

Modificat de claudiusnc
Link către comentariu

De regula nici eu nu sunt de acord cu trimiterea banilor in avans. In acest caz totusi, Autohus este un dealer f. mare si sigur nu iti va da teapa, singura problema ar fi sa semnezi un precontract sau o precomanda, in care sa specifici clar ca daca masina are probleme, altele decat cele ce ti-au fost comunicate, banii vor fi restituiti fara alte negocieri.

Desi, mai intai poti incerca sa le trimiti un mail f. convingator in care sa le explici ca esti un om serios si ca nu este prima oara cand rezervi masini, si nu au fost niciodata probleme. Sa nu crezi ca pentru ei nu esti un client important, caci nici in Germania nu se mai vinde nimic, deci si lor le este foame.

Link către comentariu

• Administrator

Alex2112 eu nu as trimite banii in avans. Daca nu iti place masina ... ce faci? Te vei ruga de ei sa-ti inapoieze banii!

Bafta!

Link către comentariu

Multumesc de raspunsuri , o sa incerc sa rezerv masina fara a trimite bani in avans . Va anunt cand rezolv problema( achizitia)

Link către comentariu

Daca tot esti hotarat sa o iei, le trimiti inainte cu 1 zii, cat de tarziu(dar sa aibe si ei timp sa iti raspunda in aceeasi zi),de pe un alt email si daca ei zic ca masina nu a fost vanduta , ori te pui imediat la drum daca mergi cu masina, ori dimineata te pui pe avion si in 2 ore esti acolo.

Link către comentariu

[quote name='mohordbx' date='Oct 12 2008, 02:37 PM' post='830710'

LE: se pare ca numerele rosii se elibereaza doar daca ai pasaportul la tine.. Eu cum am luat-o pe firma aveam doar copia pasaportului administratorului. Este vreo problema daca fac numerele pe numele meu?(din fericire am luat pasaportul meu - just in case). Se pare ca lucrurile se complica in loc sa se simplifice in UE

Salut,sa inteleg din ce era postat mai sus ca la cumpararea unei masini SH din UE trebuie pasaport?Simbata 25 oct.ma duc sa-mi aduc si eu masina;o iau de la un privat,am pe cineva in Germania la care stau pina iau masina si care vorbeste germana.Pasaportul meu e expirat din 2007,se pot face acte pe el acolo?are rost sa-l iau daca nu mai e valabil?eu ma duc doar cu buletinul ca stiam ca si altii merg asa;nu pot lua numere rosii pe o luna cu buletinul?Daca e asa exista o alta modalitate fara pasaport?Rog pe cei care au adus masina din Germania si cunosc sa-mi zica si mie de ce acte am nevoie acolo pentru a cumpara masina cu numere rosii de o luna.

Modificat de videosergiu
Link către comentariu

A cumparat cineva o masina de la Autohus Bockel intr-o zi de sambata ? Pe site-ul lor scrie ca aceasta locatie este deschisa si sambata. Ma intreb cum rezolvi cu numerele de export sambata. Iti pot rezerva cei de la Autohus numerele de export inainte de a ajunge la ei?

Si inca ceva, am auzit de la cineva ca in decembrie (sau in deja din noiembrie...nu mai stiu exact) pentru a tranzita Austria trebuie sa ai obligatoriu de cauciucuri de iarna la masina, pentru ca altfel, daca te opreste politia primesti amenda. Este adevarat?

Link către comentariu

Vis a vis de plata in avans scrie clar pe site-ul mobile.de care este acum si in romana! http://www.mobile.ro/acasa/securityAdvice.html?lang=ro

Abia ce-am intrat in posesia unui Focus 2005 , ales de mine de pe mobile si adus de o persoana de incredere , recomandata de un membru al forumului .(@popa.misu) . Pasii urmati au fost similari cu cei descrisi si detaliati de el .

( eu am ales-o de pe mobile , verificare , negociere telefonica pt discount , plata prin transfer bancar direct in contul dealerului dupa ce am primit contractul pe numele meu cu seria de sasiu si km trecuti pe el ) . Masina este o.k. , exact cum arata in poze si cu dotarile declarate .

Stiu ca nu este cel mai safe mod de a lua o masina sh , si nu vreua sa creez o polemica in jurul acestui tip de achizitie

( cash in avans ).

Se poate lua o masina buna daca nu te arunci la cele mai mici preturi si cu o verificare prealabila a istoricului . E adevarat ca depinzi de seriozitatea dealerului care poate sa-ti ascunda anumite informatii ( la mine de ex am stiut ca a avut parbrizul schimbat dar niste zgarieturi pe usa dreapta au fost omise din descriere....) . Per ansamblu sunt multumit de achizitie , este asa cum am dorit-o si totul a decurs conform planificarii initiale .

Modificat de alc2
Link către comentariu

[quote name='mohordbx' date='Oct 12 2008, 02:37 PM' post='830710'

LE: se pare ca numerele rosii se elibereaza doar daca ai pasaportul la tine.. Eu cum am luat-o pe firma aveam doar copia pasaportului administratorului. Este vreo problema daca fac numerele pe numele meu?(din fericire am luat pasaportul meu - just in case). Se pare ca lucrurile se complica in loc sa se simplifice in UE

cartea de identitate e suficienta

Link către comentariu

@Roger, merci de informatie.

Este la fel si in Germania?

Daca ma iau dupa acest document, nu vad trecuta nicio perioada, dar sfatul meu este sa ai anvelope de iarna, in noiembrie, in DE. Asta pentru siguranta ta, chiar daca legislatia lor nu te obliga, sau cel putin eu nu am gasit.

grafik_winterausruestung.pdf

Link către comentariu

Am si eu o nelamurire: ce inseamna HU si AU (data pana la care are verificare tehnica si asigurare?) si TUV ?(asa o explicatie mai simplista :icon_thumright: )

Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!