Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

este vorba de un mitubishi outlander , cred ca provine de la o persoana fizica (posibil adusa in sistem buy back) , mi-a spus ca nu are tva deductibil iar dupa nume pare neamt tipul .

in privinta km nu-mi fac griji pentru ca majoritatea masinilor similare care sunt la vanzare pe mobile.de , au in medie pana in 20.000 km si ca pret de vanzare este tot media celorlalte masini , adica nu este un chilipir .

evident ca am luat in calcul si posibilitatea sa nu-mi placa si mai am ochit doua masini similare prin zona

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi dimineata m-am intors din Germania. Se pare ca nu e dracul atat de negru pe cat pare ,in sensul ca imi facusem fel si fel de griji care pana la urma s-au dovedit a fi nereale.

Sa incep cu inceputul. Mai intai a fost problema transportului , gasisem pe cineva dispus sa ma duca pana acolo cu masina dar mi-a cerut 1000 euro , mi s-a parut mult si am inceput sa caut bilete de avion .Fac precizarea ca doream sa plec cu nevasta si un copil de 10 ani.

Am gasit bilete la wizzair si cand doream sa fac rezervarile am cautat intamplator ceva pe okazii.ro si am gasit un anunt unde cineva vindea trei bilete la Dortmund , exact unde doream sa ajung , l-am sunat am vorbit mi-a explicat ca le-a rezervat si platit cu 1 luna inainte dar nu mai poate sa plece din cauza unor probleme ,am platit eu taxa de schimbare titular bilet si le-am cumparat .

Am ajuns la Dortmund, am cautat un taximetrist dispus sa ma duca pana la Werther , mi-au cerut 120-130 euro ( sunt 107 km ) dar am gasit un rom

Link către comentariu

Bravo, eu insa nu mi-asi fi luat nevasta si pruncu' dupa mine :rolleyes:

Link către comentariu

au vrut neaparat sa vada Germania, iar din Salzburg pe unde am mai avut timp de magazine ghici cine si-a luat pantofi si geanta asortata de vreo 270 de euro :rolleyes:

Link către comentariu

:rolleyes: una e sa alergi intre autohausuri si alta e sa mergi la punct fix cind nu e o pb sa mergi cu familia ;)

LE: se asorteaza macar cu masinuta ? :blink:

Modificat de DragosR
Link către comentariu

Tocmai m-am intors si eu din Germania, de unde am mai cumparat un A4 2007. Masina se afla la 50km de Koln, la un dealer VAG destul de mare. Pentru a treia oara cand merg la punct fix (o data a mers asociatul meu dar a fost totuna), i-am rugat pe dealeri sa ma astepte la aeroport, pentru a nu ma complica cu taxi/ocazie/masina inchiriata sau altceva. Recomand tuturor sa ceara delerului asta, caci va veni cu siguranta, daca se afla intr-o raza destul de mica (50-100km , dar poate si mai mult daca este dealer mic) fata de aeroport. Pentru ei, distantele astea sunt considerate infime, iar scopul acopera cheltuiala asta. De data aceasta, pana am ajuns de la aeroport la el in curte, deja imi facuse numerele provizorii, revizia si tocmai stergea masina dupa spalatorie.

Cred ca va mai trece ceva timp pana cand dealerii nostri se vor purta la fel cu clientii. Cum ar fi sa ii rogi pe cei de la PBN sa vina sa te ia, macar de la Baneasa. Cred ca ti-ar inchide telefonul.

Link către comentariu

chestia cu luatul de la aeroport cred ca e valabila , eu nu am mai indraznit sa-i propun avand in vedere ca l-am rugat sa o rezerve cam cu o saptamana inainte de a ajunge la el . cu toate astea s-a revansat cu plinul de combustibil facut cadou .

am citit topicul asta aproape de la inceput si eram oarecum revoltat de faptul ca parerea majoritatii era ca in germania trebuie sa te duci cu cineva priceput , care a mai fost , sa te feresti de aia , sa te ascunzi de aia , e.t.c .

de acord daca m-as duce sa aduc masini pentru revanzare probabil ca alfel as gandi, dar sa nu creada cineva ca in Germania sunt numai tepari iar in Romania numai ingerasi .

De unde am venit am vazut pe autostrada peste 20 de platforme inmatriculate in Ro care aduceau masini lovite , mai mult ca sigur aceste masini vor fi reparate in tara si vandute cu reclama de rigoare , primul proprietar, era a unei bunicute , tinuta in garaj, 78.000 sau 87.000 km .

in alta ordine de idei are dreptate mayday147 cu dealeri de la noi care mai au mult de invatat in privinta relatiei cu clientul . sa vezi ce fete fac cand le spui ca masina are garantie in spatiul uniunii europene iar ei trebuie sa o respecte

Link către comentariu

Si mie mi-a rezervat-o cam 10 zile, dar eu am indraznit, caci nu era prima oara si stiam ca va accepta.

Cat despre masini, sa stii ca una e sa aduci masini noi sau aproape noi si alta e sa cauti o masina mai veche din autohaus in autohaus. Ca si contraexemplu - desi sunt perfect de acord cu ce ai spus mai sus - iti spun cum un dealer ce vindea un A4 , mi-a spus ca masina a a vut o lovitura/reparatie la usa din dreapta, ca mai apoi sa aflu ca in realitatea toata partea dreapta (inclusiv capota) au fost lovite si schimbate - deci adevarul a fost spus doar pe jumatate.

Link către comentariu

Mie aceste practici comerciale mi se par normale, ce sa-i faci, m-am obisnuit rau... :icon_cool:

Acuma si cu sfaturile... ele sunt FOARTE pertinente, cu observatia ca problema se pune mai acut cand iei masina din piata, si MUUULT mai putin cand mergi la dealer si o iei, cum e cazul de fata...

Personal prefer sa o iau din "bazar", pentru o diferenta de pret substantiala, dar aici, fiecare cu prioritatile sale...

PS: si sa le folositi sanatoase :rolleyes: fara alte pasaje in service decat pentru schimbarea consumabilelor... :icon_thumright:

PS2: la Koln este si o piata din alea de sambata dimineata...

Link către comentariu

Sunt convins ca exista piete de sambata dimineata, doar ca eu am cumparat masinile pe firma si nu am platit TVA la ele.

Link către comentariu

sebastian23

La Essen este o piata foarte mare,tot sambata.

Link către comentariu

Sunt convins ca exista piete de sambata dimineata, doar ca eu am cumparat masinile pe firma si nu am platit TVA la ele.

*

Daca cumperi ocazii de la particulari, nu exista TVA, dar, evident, preturile sunt sensibil mai mici (cu cel putin aia 19% care reprezinta "partea leului", pardon, al statului...)

Desigur, cazul tau este unul particular, cei mai multi isi cumpara masina pe numele propriu... Si, desigur, masina fiind "pe firma", deci probabil "aducatoare de profit" nu iti permiti riscul unei "tepe" si a unei masini imobilizate la service...

Ca o paranteza, in cele mai multe tari din "nucleul" UE, o masina este considerata, din PDV fiscal, o "ocazie" daca are SIMULTAN peste 6 luni si 6000 km la bord, pentu a evita frauda intercomunitara la TVA...

Modificat de sorin6
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare! As vrea sa cumpar o masina din Germania! As dori sa stiu care e zona cu cele mai multe parcuri unde sa nu fie "smenuite" masinile de romani si preturile sa fie putin mai mici...aaa si ceva important sa stie lumea engleza!

Link către comentariu

Si inca o intrebare! As dori sa stiu daca se ia pretul net...de fapt cum si ce fel se desfasoara tranzactia! Multumesc!

Link către comentariu

Salutare! As vrea sa cumpar o masina din Germania! As dori sa stiu care e zona cu cele mai multe parcuri unde sa nu fie "smenuite" masinile de romani si preturile sa fie putin mai mici...aaa si ceva important sa stie lumea engleza!

*

In general, cu cat esti mai departe de Est si de Sud, cu atata mai bine... Sau cumperi de la auto-haus, sau (daca ai gustul riscului...) din piata...

Daca "pici" pe o masina buna, intri inauntru, spui ce vrei, daca te vede cu bani, gaseste el pe cineva sa te inteleaga, negociezi, platesti, aia se ocupa de acte si in 2 ore esti in drum spre casa...

Personal iti recomand zona Koln, eu acolo am fost sa imi iau masina (precedenta, nu pe cea actuala...)

Sincer sa fiu, daca asi avea timp de pierdut si 10 ani mai putin, asi merge din orasel in orasel, dar asta e o optiune personala, nu o "garantez"...

Eviti orice vanzator care nu e "blond cu ochii albastrii" ( e o caricatura voita, fara urme de rasism...) Dar... daca insisti sa cumperi de la turc, mai bine in bazar la Stambul, e mai ieftin, iar riscul de "teapa groasa" identic...

PS: si eu imi vand masina... :)

Link către comentariu

@:::AL3X:::

Daca te referi la pretul net, adica fara TVA (Mvst.) care apare pe www.mobile.de, acesta e valabil doar daca cumperi masina pe firma. Daca o cumperi ca persoana fizica, platesti si TVA-ul, daca masina are TVA. Sunt 3 cazuri:

1. Masina de la privat - nu platesti TVA, negociezi pretul cu proprietarul...

2. Masina din parc auto, dar cumparata de la privat - nu platesti TVA, masina respectiva nu are TVA.

3. Masina din parc auto, dar cumparata de la alta firma - masina are TVA, pe care il platesti ca persoana fizica, ca firma, nu platesti (se deduce). Acesta este cazul care apare pe mobile.de cu pret net.

Link către comentariu

Aham oricum vreau sa cumpar dintr-un parc! Ar mai fi o posibilitate sa gasesc o masina din parcurile din Sibiu sau Salaj!

Link către comentariu

La chestia cu pretul ma refeream ca pe mobile.de mai sunt masini cu pretul cu steluta si scrie "VAT reclaimable (19%)" si as dori sa stiu cam cum ar fi cu tva se recupereaza? si nu am primit un raspuns in legatura cu parcurile din Sibiu, Salaj..ce parere aveti e bine, nu?

Modificat de :::AL3X:::
Link către comentariu

FABIAn RuSu

daca iei masina pe o firma inregistrata in Romania, neamtul ti-o poate da la valoarea de pe mobile minus Mwst. (TVA) iar el isi va recupera diferenta (TVAul) de la statul german

Link către comentariu

Asta numai daca o iei de la o firma, nu de la orice neamt. In plus nu e 100% obligatoriu sa fie de acord cu vanzarea fara TVA catre Romania.

Link către comentariu

inteles chestia asta insa aia cu parcurile din Romania ce spuneti pot avea incredere?

Link către comentariu

Eu personal nu as avea - si spun asta dupa ce am fost de 2 ori cu fosta masina in targ (spre vanzare) si am vazut cam ce vanzatori sunt pe acolo. Evident, nu trebuie generalizat, dar majoritatea sunt samsari , nu neaparat tigani, deci iti va trebui mai multa experienta sa judeci o masina.

Acum depinde si cat de descurcaret esti sau de ce disponibilitate de a pleca spre Germania ai.

Modificat de mayday147
Link către comentariu

eu nu as lua masina din romania,doar noua sa fie(si asta nu prea curand....).se stie ce se intampla la autohus in Germania(exceptie fac Zentrum (audi,Vw,MB etc)).plin de turci in germania,nu imi e rusine nici nu polonezii,rusii etc.

in noiembrie 2007,mi s-a rasarit sa imi iau masina.am studiat piata din Romania,scumpe si nu gaseam una care sa imi placa(Golf 4,benzina,full option).apoi am studiat mobile.de,autoscout24.de .vad una mai interesanta la Nurnberg,sun acolo si imi raspunde in romaneste...intreb daca are rotzi de iarna,ma i-a ala la misto,tipic romanesc si zice "facem rost,pentru banii potriviti de orice".clar,ma gandesc,e plin de masini pe strada,una va sta pe butuci :)),asa ca am zis Pas

pana la urma,am gasit una la particular,o nemtoaica,am sunat am rezervat-o,banu in buzunar si fuga cu autocarul in germania.

nu ai garantie de la particular,Dar le este mare frica sa umble la kilometrii.persoana fizica raspunde penal pentru chestia asta.la autohus o dau de gard,ca nu eu,ca poate ala etc.

acum caut un audi A4,2002-2003,tot de la particular ma uit sa il iau.

Link către comentariu

Nu e obligatoriu sa fie teapa daca au angajat roman. De exemplu eu Octavia am luat-o de la Schuster Automobile, langa Passau (care e printre Nurnberg si Munchen) si oamenii, fiind o afacere de proportii imense (cca 500 masini in stoc permanent, de la Golf4 la Porsche 911) au angajati nativi din majoritatea tarilor care conteaza pentru ei.

In cazul meu romanul a fost sas de prin partile Sibiului, foarte educat si amabil, am fost de 2 ori la sediu la ei, de fiecare data m-a asteptat la gara, m-a dus pana la hotel, no problems, ii sunt profund recunoscator. Ca exemplu, o simpla intrebare a mea (cred ca stiti cu totii cum face dual climatronicul uneori zgomotul ala de clapete) si a si dus-o in service in spate s-o verifice mecanicii, timp in care mi-a propus sa ma urc in Porscheurile din showroom si ce mai aveau la momentul respectiv acolo.

Omul se numeste Lucian Dederer, nu stiu daca mai lucreaza acolo sau nu, dar e un om cum rar vezi.

Link către comentariu

Cand va ganditi la mers in Jermania dupa masini nu va repeziti la anunturi care par la un scor mai mic. O ruda de a mea s-a intors de curand cu un Ford Focus in loc de Golf Variant... Cand a ajuns la dealer ala a zis ca a dat Golful respectiv, cu toate ca vorbise cu el sa il retina. A mai cautat in jur si cum nu a gasit Golf la banii pe care ii avea, s-a pricopsit cu Fordul, ca sa nu se intoarca cu mana goala acasa. Nu ca Fordul ar fi rau, dar nu e ce cauta...

Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!