Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

salut! am o intrebare apropos si de ce spunea mai demult scurtone:

"masini noi caracterizate printr-o vechime mai mica de 6 Luni de la data fabricatiei SAU cu un rulaj mai mic de 12.000 km (...) masini noi se vor plati la pret FARA TVA urmand ca in tara sa se plateasca TVA la pretul de factura."

am gasit o masina la un autohaus, care are un an vechime dar sub 12.000 km. daca o cumpar ca persoana fizica inseamna ca in tara o sa platesc TVA la pretul scris pe factura data de autohaus?

de asemenea sunt curios ce credeti despre masini gasite la autohaus-uri care au 12, sau 15 km (exemple reale).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cele cu km putini sunt masini Tageszulassung( inmatriculate pe o zi ).

Asa, masina devine Gebrauchtwagen, adica masina de ocazie, folosita si la o asa masina se poate acorda un discount mare. Deja va avea un proprietar in cartea de identitate, si anume chiar firma care le vinde.

Altfel, la masini noi, discountul maxim este dictat de producator.

Se procedeaza asa cand dealerii au un castig mai mare daca ating targetul de vanzari sau la lichidare de stoc.

Link către comentariu

r&d

deci sa inteleg ca fiind "folosite", "de ocazie" nu se mai supun regulii ca sunt sub 12.000 km, deci sunt nerulate si trebuie platit tva?

pana la urma chestia cu 6 luni sau 12000 KM in ce lege o gasesc scrisa?

am gasit masina cu 7000 de km de pilda la pret cat de cat acceptabil, voi mai plati TVA in tara pentru ea?

Link către comentariu

[quote name='flman' date='Jan 18 2008, 06:21 PM' post=

am gasit masina cu 7000 de km de pilda la pret cat de cat acceptabil, voi mai plati TVA in tara pentru ea?

Daca cumperi pe persoana fizica oricum platesti TVA in Germania.

Link către comentariu

Da, ai dreptate. Daca cumpar de la autohaus imi vor da factura care cuprinde si TVA.

Link către comentariu

Chestia cu plecatul singur in proba si mers la DEKRA are f. putine sanse sa se intample, eventual daca dealerul te cunoaste sau ai mai cumparat de la el, altfel iti da pe cineva sa te insoteasca la proba.

Din pacate, nu ai dreptate. De doua ori am fost sa cumpar masini in Germania, o data la D

Link către comentariu

Nu face decat sa ma bucure ca imi demonstrezi ca nu am dreptate, dar ramane de vazut cum sta treaba procentual, deci atata timp cat firmele de inchirieri solicita garantii pe card si fel de fel de asigurari, veniti si spuneti ca luati masinile in baza pasaportului si faceti ce vreti cu ele, ma rog, nu face decat sa ma bucure treaba asta, dar ar fi interesant de vazut daca aceste cazuri prezentate nu sunt cumva foarte rare. Ce face dealerul daca ii aduci masina zgariata, sa zicem si nu vrei sa o cumperi? O repara pe asigurare, nu? Adica o revopseste, micsorand valoarea masinii sau te da in judecata pe baza pasaportului? Voi ati da masina in proba unui potential cumparator si acesta sa plece cateva ore cu masina singur(cine garanteaza eventuale "forje", turatii mari, de ce nu si o [cenzurat]...)? Problema se schimba daca ai mai cumparat de acolo sau esti un importator mai important. Daca e sa nu ne referim la exceptii, s-ar putea ca eu sa am dreptate. Dar nu tin neaparat.

Link către comentariu

Cum a zis si traffictours...nu stiu care e procentul celor care iti dau masina sa pleci "la plimbare"...in orice caz e mic... Am fost si in 2006 (pt. masina mea) si in 2007 (pt. frate-meu) in Nurnberg dar foarte putini handleri au zis ca accepta sa imi dea masina sa fac un test sau sa merg la un service pentru verificari... A intrebat persoana la care am stat...cetatean german si lasa actele lui, dar nu prea erau de acord. Totul depinde de handler, dar aveti grija cand cereti o masina, in cazul in care are zgarieturi sau e lovita usor sa nu va intoarceti dupa cateva ora si sa zica, ca e din cauza voastra, sa va oblige sa o cumparati.

Link către comentariu

Din cate masini am adus doar la doua am putut face drive test nelimitat sa zic asa. Adica sa las pasaportul sau buletinul, sa iau masina si sa plec singur unde vreau.

Un Renault Laguna cumparat din repr. BMW din Ingolstadt si tot o Laguna din repr. Renault din Bad Urach. La cea de-a doua a trebuit sa las masina mea garantie :lol: pe langa buletin.

In rest, au acceptat drive-test dar au venit si ei cu noi.

Link către comentariu

Cam unde s-ar putea face in Germania un test la masina pe care vrei sa o cumperi si cam cat costa?

Merci

Link către comentariu

Daca vrei sa faci teste la masina mai bine o cumperi de aici. Vorbesti la un service, mergi in piata si alegi masini. Avantajul este ca vei putea alege dintr-un singur loc masini aduse de pe o arie geografica extinsa. Adica sunt 100 de oameni care aduc fiecare o masina nu trebuie ca tu sa mergi , singur, sa vezi 100 de masini dispersate pe o raza de sute de km.

Daca mergi in Germania poti foarte usor sa cumperi o masina. Nu vei iesi mai ieftin decat cele care se vand in Ro dar macar o iei personal.

Dar daca nu cunosti tare bine zona si limba, si vrei sa duci si masina la testare, o sa cheltuiesti mult mai mult decat in Ro. Sunt orase in care la inmatriculari se inchide la 12. De la 9-10 la cat deschide dealerul pana la 12 nu apuci sa faci testarea. Si daca vrei samergi si la masini cu pret bun nu ai nici o sansa.

Link către comentariu

Salutare. In octombrie am cautat pentru tatal meu o masina pe mobile.de. Am stat vreo saptamana pana am gasit ce am vrut... o skoda fabia 1.4 din 2002 Euro 4. Dupa ce am gasit masinuta am vorbit cu un unchiul din Germania si a sunat ca sa o rezerve. Patronul parcului auto de unde a fost cumparata "buburuza" a tinut masina 10 zile fara nici macar un euro taxa de rezervare. Totul a fost ok din toate punctele de vedere, am fost si am luat masina... insa a trebuit sa mai asteptam o zi ca sa ne trimita actele (acte care au fost la banca). Partea cu actele e interesanta.

Am semnat contractul cu specificatia ca actele vor ajunge acasa la unchiul meu a doua zi la 7 dimineata. Am luat masina si am plecat... pe drum ma intrebam daca am luat teapa cu actele. :Driver: Ca sa nu o mai lungesc atat... Curierul a fost la usa cu actele in mana la ora 6:58 dimineata... asta chiar a fost interesant. Asta pe scurt... Mai multe o sa povestesc despre "buburuza" cand o sa ii deschid numai al ei.

Ideea de baza este ca poti lua masina de pe mobile.de, cred ca mai depinde si de noroc.

Bafta.

de unde ai luat masina? de la ce autohus?

Link către comentariu

Salutare,

As dori sa stiu cum se procedeaza ca sa obtii numerele provizorii cand cumperi o masina second din Germania. Cum se numesc birourile de inmatriculari provizorii din Germania si ce acte de la masina trebuie sa-ti dea de la autohaus cand cumperi masina?

De obicei cand cumperi o masina de la autohaus e gata radiata din circulatie sau o radiaza cel care o cumpara, atunci cand obtine numerele provizorii?

Ce inseamna mai exact prescurtarile HU si AU din anunturile de pe mobile.de? Stiu ca una dintre ele e valabilitatea inspectiei tehnice, dar celalalta ce inseamna?

Merci

Link către comentariu

Salutare,

As dori sa stiu cum se procedeaza ca sa obtii numerele provizorii cand cumperi o masina second din Germania. Cum se numesc birourile de inmatriculari provizorii din Germania si ce acte de la masina trebuie sa-ti dea de la autohaus cand cumperi masina?

De obicei cand cumperi o masina de la autohaus e gata radiata din circulatie sau o radiaza cel care o cumpara, atunci cand obtine numerele provizorii?

Ce inseamna mai exact prescurtarile HU si AU din anunturile de pe mobile.de? Stiu ca una dintre ele e valabilitatea inspectiei tehnice, dar celalalta ce inseamna?

Merci

HU - inspectia tehnica principala

AU - inspectia emisiei de gaze

Daca nu le ai valide nu poti scoate numere provizorii de export. Oricum, pentru 50 de euro se pot face rapid daca masina corespunde.

Sau aduc i masina cu numere galbene, pe 5 zile , cu carte verde, care se dau pe numele soferului nu pe masina.

Biroul de inmatriculari se numeste "zulassungsstelle"

Ai aici adresa si orarul

http://www.wunschkennzeichen-reservieren.d...sungsstelle.php

sau aici

http://www.strassenverkehrsamt.de/Kfz-Zulassungsstelle

Numerele le faci si le ridici de la unul dintre birourile care fac tablite de inmatriculare (schilder)

Modificat de r&d
Link către comentariu

Se pot scoate numere provizorii si daca nu ai verificarile facute!!

Numerele galbene sunt date atunci cand nu ai HU/AU valabil.

Numerele rosii sunt date atunci cand toate sunt valabile...

Link către comentariu

as dori sa cumpar o masina din luxembourg si ma intereseaza si pe mine daca a cumparat cineva si daca exista diferente fata de cumpararea unei masini din germania

multumesc anticipat

Link către comentariu

Imi spuneti si mie ca nu prea sunt la curent urmatorul lucru : Daca cumpar masina in aprilie si faac asigurare la ea pe 2 luni, este posibil sa o inmatriculez in conformitate cu noile reglementari prind TariceanoTaxa ?

Link către comentariu

Merge in unele locuri sa o iei nr de zoll si fara Au.Doar cu TUv ul .Pentru luxembourg nu stiu dar eu am adus cu numere de 5 zile de germania masina din Franta.

Iei numerele din Germania gasesti masina pui numerele pe ea si o tai acasa.

Link către comentariu

O sa plec si eu in Germania si tot n-am inteles ... Pe masina mea din Romania cu care o sa ma deplasez pana la nemti sunt obligat sa am cauciucuri de iarna ? Nu ma lasa pe autostrada daca nu am "cauciucuri" de iarna ? E vreo amenda ? Am cautat , dar n-am gasit un raspuns concret . Va rog sa detaliati ...

Modificat de floppy
Link către comentariu

Da din cate stiu eu in cazul in care te opreste politia si nu ai cauciucuri de iarna iti dau amenda.

Link către comentariu

Doar daca conditiile meteo impun folosirea anvelopelor de iarna. Adica daca este zapada si blochezi circulatia poti sa iei amenda. Altfel, nici vorba.

Link către comentariu

O sa plec si eu in Germania si tot n-am inteles ... Pe masina mea din Romania cu care o sa ma deplasez pana la nemti sunt obligat sa am cauciucuri de iarna ? Nu ma lasa pe autostrada daca nu am "cauciucuri" de iarna ? E vreo amenda ? Am cautat , dar n-am gasit un raspuns concret . Va rog sa detaliati ...

In Austria anvelopele de iarna sunt obligatorii prin lege. Nu o sa te opreasca nimeni pt control dar daca faci un accident cu siguranta iei o amenda in plus si s-ar putea sa ai probleme si cu asiguratorii.

Link către comentariu

daca faci accident nu esti despagubit de asigurari chiar daca nu e din vina ta accidentul.

Link către comentariu

Multumesc pentru raspunsurile promte...Gata, le bifez pe lista de cumparaturi :D

Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!