Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

Nu mai e necesar certificatul EUR 1 pt VW (nu stiu pt cele care nu sunt fabricate in UE)

Ai nevoie de :

1. Contract de vanzare - cumparare

2. Brief original format mare

3. Brief provizoriu 14 sau 30 zile pt numerele de vama

4. Asigurare+ carte verde

5. Vignete :rolleyes: - e mare amenda

6. Vesta, trusa medicala si triunghi

Nu se mai fac acte la nici o granita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O Intrebare ...daca ma poate ajuta cineva

Ce anume "TREBUIE" sa platesc LA VAMA "

Adica taxa se plateste numai cand o inscri...... nu la vama........ si pana atunci poti circula cu numerele din Germania!??

Mersi anticipat pentru raspuns!

Link către comentariu

O Intrebare ...daca ma poate ajuta cineva

Ce anume "TREBUIE" sa platesc LA VAMA "

Adica taxa se plateste numai cand o inscri...... nu la vama........ si pana atunci poti circula cu numerele din Germania!??

Mersi anticipat pentru raspuns!

Nu se mai plateste VAMA !!! Doar taxa de prima inmatriculare ! Cu numerele din Germania nu poti circula decat cat au valabilitate ele (2 saptamani sau maxim 1 luna).

Link către comentariu

Aha....... si inca ceva......... Pretul de pe mobile sau cel afisat pe masina la Autohaus-uri e cu sau fara TVA (MVsT)!?

Din nou ...merci Anticipat!

Link către comentariu

De obicei pretul afisat e cel cu TVA, daca scrie MVsT. Anunturile la care nu au scris MVsT la pret, sunt fara TVA (dar nu pret NET), adica de la privati in mare parte, si acele masini nu au avut TVA la cumparare, deci nu se poate deduce TVA.

Mai este o practica destul de des intalnita in legatura cu pretul. Ex: Pret mobile.de = 7700 euro. Pret masina in parc = 7950 euro. Daca mergi cu anuntul listat de pe mobile, o sa zica "ti-o dau cu 7700 , e greseala pe net...". Tu de acasa mergi cu gandul : "cere 7700, ... o scot la 7400-7500" si surpriza => socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.

Link către comentariu

Guest somebody
Care sunt procedurile cumpararii unei masini din Austria [...] si de ce putina lume se orienteaza spre cumpararea unei masini din aceasta tara?

Pentru ca in Austria masinile sh BUNE (adica cele ce se pot inmatricula in Austria) sint SCUMPE. Sa nu crezi ca in Germania o masina sh BUNA (care se poate inmatricula la ei) e ieftina... :))

Nu vreau sa dau preturi la masinile din Austria, pentru ca imi va sari lumea in cap ca "mai ieftin e in Germania"... :)) Am vazut si preturi in Germania la sh si cele ce se pot inmatricula acolo NU SINT IEFTINE. Notiunea de "bun si ieftin" inca nu s-a inventat.

Link către comentariu

Eu m-am interesat doar de cumpararea unei masini din Austria, la un prieten care locuieste de mult timp acolo. L-am rugat sa imi caute ceva... Mi-a spus sa merg in Germania ca ies mai bine cu banii, in Austria sunt putin mai scumpe...

Link către comentariu

Salut!

Subsemnatul e nou si noob pe aici.

Trec la subiect.

Obs:Am parcurs 90% din posturile aferente acestui topic

Se dau:

-noobul care doreste sa-si achizitioneze masina s-h din Germania

- data plecarii undeva pe la sf lunii iulie (am rude in DE, asadar pot sta si 1sapt ca nu e o probl)

- suma dispusa pt achizitionarea unei masini (acolo) este 10mii+ euro

- masina dorita: Golf IV ---> 1.6 benzina/.../...

Se cer:

-locatii autohouse serioase cu ex si argumente pro si contra

- golf IV sau golf V (benzina)

-reconfirmarea unor posturi anterioare in vederea procedurilor de achizitionare a masinii de la nemti

(need update information) amintesc: verficare masina, toate actele necesare, asigurare pt a ajunge in tara etc..u name it ..

-update infos dc e cazul pt pasii de inmatriculare in tara

Observatii:

- am nevoie de toate info si sfaturile posibile de la voi, in special de la cei care au fost macar anul acesta in DE; cit mai putin spam si info care sa ma bage in ceata mai mult decit am gasit pina acum (nu aici evident :D)

- multumiri celor ce au postat la subiect si au argumentat

- alte multumiri anticipate :D

- dau o bere , doua , mai multe dc esti din TM cind ma intorc :D si ne facem frati de vw.. dar vreau sa si ramin cu masina dupa :) ca tot am vazut ca exista o comunitate vw

Astept cu interes ce aveti de spus.

Va salut cu respect

Link către comentariu

Probabil au scris si altii inaintea mea despre acesti pasi, dar uite cum am facut eu:

Am plecat sambata seara din Bucuresti si am ajuns duminica la pranz in Munchen. Acolo, desi erau inchise toate autohaus-urile, am vizitat aproape tot ce se putea din oras si de langa. Tin sa precizez ca singurul meu ajutor a fost un GPS (deci nu stiam nimic de acasa) - dadeam sa caute cel mai apropiat Dealer Audi/VW si ma indruma intocmai. In fine, cautarile mele s-au intins pe 1 saptamana, desi le puteam scurta drastic daca intram intr-un internet cafe si ma duceam la sigur. Pentru ca nu am facut asta, am ajuns pana la Dortmunc si inapoi la Munchen (de unde am si cumparat-o).

Cat despre acte, poti sta linistit pentru ca nemtii se vor ocupa de absolut tot si dureaza de la 1 ora la cateva ore.

Acum, nu ai precizat daca vrei sa o cumperi pe pers juridica sau fizica. Daca vrei pe firma, pentru a nu mai plati TVA-ul deloc la ei, atunci vei avea de asteptat acolo cam 2-3 zile. Exista o procedura prin care ei trimit actele tale la Ministerul de Finante, apoi asteapta raspuns de confirmare (cum ca firma exista si e platitioare de TVA in Romania), dar care vine prin Deustche Post (deci dureaza). In fine, povestea asta se intampla la dealeri; daca o vei cumpara de la dealeri privati (majoritatea arabi), atunci vei putea pleca cu masina in aceeasi zi.

Sfat: incearca sa negociezi cu ei a iti dea numere rosii pentru 1 luna, ca asa ai mai mult timp in tara sa o lungesti cu inscrisul.

In rest, cand ajungi in Romania, momentan nu iti pot spune toti pasii, ca nu am apucat nici eu sa o inmatriculez.

Daca mai ai intrebari, te ascult. In rest multa bafta.

Link către comentariu

Salut again.

Persoana fizica ..:) M-am asociat cu un prieten asa k as putea si pe firma

cit ai dat pe a ta?

merita golf V banu?

:D

Link către comentariu

nimeni nimic :lol:

hot news: preturile au explodat in DE datorita polenzilor si bulgarilor ce cumpara cu tirurile masini s-h?

eu am 2 surse, are cineva 3 ? :lol:

Again, astept tips and tricks (locatii, ce sa observ la masina etc).. azi maine e sf lui iulie, c'mon people! :D

Multam,

Link către comentariu

nu stiu daca au explodat dar stiu sigur ca nu prea mai poti negocia pretul cu ei (100 200 euro nu reprezinta nimic); nebunia mare e si la numere, chiar alea de 4 zile ai sanse sa nu gasesti, iar la vechiturile duse pe tir daca ai noroc iei 10 si platesti 8.

si ai nostri iau masini vechi cu tirurile (chiar zilele trecute am vazut cu ochii mei vreo 3 4 transporturi de genul asta) dar nu stiu daca le pastreaza pt vremuri mai bune dpdv fiscal sau pur si simplu le vind mai departe in Bulgaria.

Link către comentariu

@CalinAD: in ceea ce priveste adrese de autohaus-uri sa ne spui in ce zona a Germaniei pleci, ca nu cred ca ai sa te plimbi chiar prin toata Germania dupa masina. Eu am fost aici: www.autohus.de

Link către comentariu

eu ma duc unde ziceti :) , neamuri am prin sud :).. vA ascult

Link către comentariu

Guest somebody

Vineri am venit in tara. La intrarea in Austria era o coada de vreo 2 km. Cind am ajuns la 200m de vama, am vazut si de ce: un hirb adus din Germania (avea numere de zoll) bloca circulatia. Era cu capota ridicata si astepta service-ul. Pina acolo fusese capabil sa ajunga. De, era "masina" ieftina... :)

In Austria am mai vazut inca vreo 3 "masini" trase pe banda de urgenta, asteptind OEAMTC-ul... Alea erau mai bune, deoarece nu blocau circulatia celorlalti... :) :P :P

Link către comentariu

iti recomand sa bati reprezentantele din zona in care stau neamurile; gasesti masini bune, verificate, garantie, dar la un pret un pic mai mare; daca nu, vezi oferta handlerilor din zona :)

Modificat de DragosR
Link către comentariu

Persoana fizica ..:icon_cheesygrin: M-am asociat cu un prieten asa k as putea si pe firma

Salutari,

Si un sunt in aceeasi situatie..saptamina viitoare pleac dupa un VW Lupo - benzina 2003 / Euro 4 / 25.000 / = 3800 Euro

Daca cineva a mai cumparat de la persoana fizica pentru firma rog asistenta.

Intreabarile mele sunt :

- cum se poate vinde masina germania ( proprietar pers fizica catre firma Ro)

- cum se inregistreaza in Romania ( cu factura / contract de vinzare cumparare )

- masina este inca in leasing in Germania ( expira pe 13 Julie ) ..se poate face factura directa de la Soc. de Leasing catre firma ( cesiune )?

Multumesc anticipat,

Horia :wub:

Modificat de horiam
Link către comentariu

am fost de curand in germania la rude si am stat o saptamana...PRETURILE INTRADEVAR AU EXPLODAT !!!

daca nu aveti pe cineva sa va gaseasca masina si sa o retina pana ajungeti va sfatuiesc prieteneste sa nu mergeti...sunt mai scumpe decat la noi inmatriculate! serios...un exemplu mic ar fi golf ca al meu din semnatura nu am gasit la ei sub 12.900euro :) si eu daca as reusi sa il dau pe al meu aici cu pretul asta ar fi superb...dar nu se da.

treaba voastra, dar e jale...si masini ieftine gasiti in franta, dar frantuzesti nu germane...alea sunt scumpe si la ei...

bafta, Dan

Link către comentariu

Nu mai e necesar certificatul EUR 1 pt VW (nu stiu pt cele care nu sunt fabricate in UE)

Ai nevoie de :

1. Contract de vanzare - cumparare

2. Brief original format mare

3. Brief provizoriu 14 sau 30 zile pt numerele de vama

4. Asigurare+ carte verde

5. Vignete :banghead: - e mare amenda

6. Vesta, trusa medicala si triunghi

Nu se mai fac acte la nici o granita.

Vesta, trusa medicala si triunghiurile de unde se pot procura? Sau ti le da dealer-ul cand cumperi masina? La ce se foloseste vesta respectiva?

Merci

Link către comentariu

Guest somebody
am fost de curand in germania la rude si am stat o saptamana...PRETURILE INTRADEVAR AU EXPLODAT !!!

daca nu aveti pe cineva sa va gaseasca masina si sa o retina pana ajungeti va sfatuiesc prieteneste sa nu mergeti...sunt mai scumpe decat la noi inmatriculate!

Nu au explodat, dar... toate epavele s-au vindut deja... :banghead: In ultima luna am vazut peste 100 de astfel de epave aduse in Ro si BG. Au ramas... masinile :screwy: care pentru bulgari si romani sint scumpe :angry:

un exemplu mic ar fi golf ca al meu din semnatura nu am gasit la ei sub 12.900euro

Pai ala e pretul REAL la acea MASINA care se poate inmatricula in Germania. Tu chiar credeai ca MASINILE SH sint gratis? :D Ceea ce e mai ieftin in Ro fata de De (ca masina SH la aceeasi nr. km etc, asa cum ai dat tu exemplu mai sus) este HIRB, fie ca ne convine, fie ca nu.

Link către comentariu

Vreau sa cumpar o masina si eu din Germania. Am vazut pe autohus.de ceva ce-mi place si am inteles ca is si seriosi, oricum de acolo am luat si passat-ul si sunt multumit. Intrebarea mea este: daca in anunt scrie "incl. TVA 10.950 - Valoarea net

Modificat de claudiu_83
Link către comentariu

nu se mai recupereaza tva-u.platesti tot pretu, in cazul persoanelor fizice.pe juridice e altfel

Modificat de Mad79
Link către comentariu

fiind un uniunea europeana , roman fiind , nu mai cumperi masina din de fara tva

pana la 1 ian. masina din de mergea la export si proprietarul in baza actului stampilat la ultima vama ue ( ungaria intrare in romania ) recupera tva -ul de la statul german

Link către comentariu

mi se pare foarte ciudat ca pe www.autohus.de nu am gasit nici un caddy. eu vreau sa iau ori sharan ori caddy asta nou, da caddy nu am gasit la ei. poate nu am cautat eu bine.

Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!