Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

La Autohus sunt numai masini care au apartinut unor firme.

Astia cumpara flote intregi de masini,deci pot fi masini cu putine optionale.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

incerc sa ma abtin sa jignesc pe cineva dar va rog sa opriti avalansa asta de posturi inutile si fara rost.Pe o piata avand constant pe stoc 1.000.000 de masini la vanzare ,sunt masini de toate tipurile si cu KM putini din 2000 si cu KM foarte multi din 2006 si ieftine cu KM putini si scumpe si cu KM multi sunt doar (nu?) 1.000.000 de posibilitati. nu inteleg practic inversunare cu care unii sustin un punct de vedere bazat pe logica si nu pe practica ocolind celelalte aspecte pe care le are o piata in general.

pentru cei care cred ca masinile 0 KM scoase la vanzare in Germania cu pret mult mai mic decat la dealer sunt similare fenomenului O.Z.N. le reamintesc ca vanzarea de masini in Germania se numeste Industrie in adevarata putere a cuvantului iar masinile respective sunt rezultatul acestei industrii (pe langa altele).

nu se primesc raspunsuri la Mail pentru ca unii pur si simplu nu se chinuie sa raspunda.daca te intereseaza cu adevarat masina da telefon si fa un contract nu da mail si dupa aceea debitezi niste concluzii care nu-si au locul aici.de la un mail si pana la cumpararea unei masini este drum lung unii raspund altii nu.

la licitatii in Germania nu prea poti sa intri.Masinile de licitatie sunt cele din Belgia,Olanda si Franta.Preturile din targul Vitan sunt mai mici ca in Germania pentru ca unii stiu sa cumpere/altii le iau lovite si le repara in tara si in cele din urma cele cu KM schimbati.Multi cred ca e simplu sa cumperi o masina din Germania si sa o vinzi in tara desi nu au incercat niciodata.

nu stiu de ce am impresia ca unii membrii posteaza doar ca sa demonstreze ca stiu cate ceva desi posteaza numai prostii... :icon_thumright:

later edit: iar recomandarea cu autohus e buna pe forumul softpedia sau altele de gen nu pe un forum auto va rog.

Modificat de scuterone
Link către comentariu

Eu cred ca ar trebui sa ne prezentam cu totii opiniile, sfaturile, experientele, cu titlu de exemplu, astfel incat cel care citeste sa poata sa-si faca o imagine generala, sa afle detalii si lucruri de care sa se fereasca sau pe care sa le caute. A emite un punct de vedere absolut, general valabil, bazat probabil pe o experienta personala fericita/nefericita mi se pare ca denota cel putin o gandire rigida.

In ceea ce ma priveste, am discutat si eu cat de mult am putut cu cat mai multa lume (si aici includ samsari, oameni care si-au luat masini din RO sau care le-au luat din Germania). Concluziile mele de pana acum ar fi:

- in RO ai mari sanse sa cumperi o masina cel putin cu kilometrii modificati, daca nu chiar avariate si reparate (unii nu considera asta un dezavantaj); prin Ardeal ar fi 50 euro dat km inapoi si tot 50 euro cartea de service... trageti voi concluziile;

- in Germania exista doua ipoteze: 1. te duci in sud, unde e plin de reprezentanti ai natiilor balcanice si nu numai, de unde poti lua de asemenea masini cam ca in RO... km modificati, eventual mai si negociezi; 2. O iei spre nord; cu cat mergi mai mult, cu atat iti cresc sansele de a gasi un Autohaus unde gasesti neamtul tipic, corect: masina e ceea ce vezi, nu ai ce negocia (eventual scazi pretul garantiei daca accepta el si daca e inclus), faci actele si ai plecat; am un prieten caruia neamtul nu vroia sa-i vanda un A6 pt. ca avea probleme la turbina si nu mai stiu ce... si i-a propus sa mai stea 2 zile sa-i rezolve problemele si apoi bat palma... deci se poate si asa;

- exista posibilitatea ca in Germania sa gasesti orice tip de masina: noua/veche, km multi/putini, scumpe/ieftine; nu faceti greseala sa credeti ca ei gandesc ca si noi; au alta optica fata de multe lucruri (bani, masini, stil de viata etc.); unii dintre ei prefera de exemplu sa plateasca toata viata leasing doar ca sa aiba garantie la masina; cand i-a expirat garantia, renunta la contract si la masina, ia alta noua si ciclul se reia... firma de leasing face licitatie cu masinile, baietii de la autohaus le iau cu lotul si apoi ti le vand tie cu un pret care de multe ori e dat de o evaluare strict comerciala/tehnica, fara legatura cu pretul pe care l-ar cere neamtul prost/destept care a avut masina; si asta e singurul motiv (in cazul asta) pentru care neamtul da masina (a expirat garantia)... iar in perioada de garantie unu poate e un tanar care o rupe pe autobanda in fiecare saptamana iar altul e familistul linistit care merge doar la serv sau poate doar in weekend; totul e sa ai norocul sa gasesti masina pe care o vrei.

Repet, tot ceea ce am scris puteti considera ca este "din auzite", o parere pe care o puteti corobora cu altele pentru a va face imaginea proprie si a decide. Poate unele lucruri scrise aici mi se vor confirma sau nu in septembrie, cand o sa ma aventurez si eu pana acolo. Cand ma intorc va asigur ca o sa va impartasesc impresiile.

Bafta !

Link către comentariu

• 3 weeks later...

salut! s-ar putea sa fiu un pic off-topic, avand in vedere titlul, dar imi incerc norocul si "nu ma supar"daca sunt corectat. Care sunt procedurile cumpararii unei masini din Austria (ce acte faci acolo, care sunt taxele pt. intocmirea actelor, eventuale taxe suplimentare) si de ce putina lume se orienteaza spre cumpararea unei masini din aceasta tara? Ma poate ajuta cineva, pt. ca sunt interesat sa achizitionez de aici un Polo sau o Ibiza...

Link către comentariu

Te pot ajuta cu costurile din Germania, doar informativ, nu cred ca e diferenta mare... Saptamana trecuta am fost cu fratele meu sa isi ia masina (Golf IV, Benzina, 1,6 ,euro 4). Am luat-o de la privat. Am facut contractul de vanzare cumparare la el acasa, a scos un formular tip de pe net, l-am completat in 2 exemplare, semnat, mi-a dat actele masini (brief), i-am dat banii si am plecat cu masina, si cu el am terminat. A doua zi am mers sa radiez masina in alt oras, nu trebuie mers exact in acelsi oras, dar in acelsi land. Radierea + numere + asigurare a durat 1 ora si a costat 154 euro.

Iti trebuie Brief-ul original, in format mare (cel mic se retine la radiere) pe care mai completeaza ei ceva, Brief provizoriu (pentru numerele de vama (Zoll)) si asigurarea. Nu mai ai treaba pe la granita cu alte documente, vi direct in tara.

Am facut numere pe 1 luna, poate mai scade taxa de inmatriculare. Pe 2 sapt e mai ieftin 120-130 nu mai stiu exact...

Daca o cumperi de la parc auto se ocupa handlerul de toate actele. Poti sa faci acte direct cu buletinul, nu iti trebuie pasaport. Bafta!

Link către comentariu

Cat e taxa de prima inmatriculare la golf 4 1,6 euro 4?

Link către comentariu

Ce parere aveti de masinile de la Bulgari, am fost sambata si am gasit un passat caravan alb din 2000 , euro 3 , cu 140mii/k, la exterior arata foarte bine ,in masina :pielea de la schimbator si volanul tocite, pret 4500 euro , poate o sa pun si poze diseara? Bine am gasite multe alte masini dar erau vechi ,aveau totusi si masini mai noi.Ma intreb daca merita ,doamna de acolo a spus ca-mi fac ei toate actele in 300 euro si ca am garantie 1 an.

Nu stiu cat de mult sa merita 4500+1600(taxa)=6100 la noi se da una cu 7000 ,dar poate gasesc si mai bune ,intrebarea e merita ,imi este frica sa nu fie furata ,nustiu cum sa o verific ,la km o verific cu VAG-comul si la alte erori ,dar cu furaciunea?????

Modificat de shadow
Link către comentariu

La bani astia nu prea cred sa fie km reali. Si in Germania am gasit Golf V TDI cu 9000 euro dar avea 215.000 km. Masina arata super. Daca e adusa in tara si data la 150.000 km..., vechime 2 ani cat se mai castiga...?! Am intalnit destul de multi romani care cumparau astfel de masini. In Nurnberg este o starda (Layerstrasse) lunga de vreo 5 km pe care sunt numai parcuri, iar partonii sunt in majoritate turci, arabi si alte natii, aveau foarte multe masini lovite, cu multi km, etc. Era plin de romani care cautau masini la astfel de parcuri. Cel la care am stat, mi-a spus din start, ca ma duce sa vad masini, dar nu ma lasa sa cumpar de acolo - cine e localnic stie de ce.... Eu am luat masina pt. fratele meu, nu ma ocup de adus masini. As prefera sa iau o masina din Germania (de la privat, cum am luat acum, sau de la un parc de incredere), chiar daca dau mai mult, decat sa ma uit dupa chilipiruri, car nu stiu ce e cu ele...

Link către comentariu

Despre bulgari iti pot spune eu, intrucat locuiesc pe ruta lor de dus-intors din Germanica (Turnu Severin). Nu iti poti imagina ce cazaturi cara pe platforme, poti face un cimitir de masini lejer... vechi , lovite sau nerulate si ma gandesc ca nu le comercializeaza asa la ei in "Paradis". Cosmetizarea ii costa oricum foarte putin, fata de cat cer la final pe masina. Cara ca furnicile, zi si noapte, au nenorocit tot E70-ul. Trebuie sa fii foarte atent la ce iei de acolo, pt. ca eu iti spun cum arata "materia prima" pe care o transporta. Nu as prea avea incredere sa cumpar de acolo, cu para-verificari cu VAG-COM-ul... Parerea mea

Link către comentariu

Ce parere aveti de masinile de la Bulgari, am fost sambata si am gasit un passat caravan alb din 2000 , euro 3 , cu 140mii/k, la exterior arata foarte bine ,in masina :pielea de la schimbator si volanul tocite, pret 4500 euro , poate o sa pun si poze diseara? Bine am gasite multe alte masini dar erau vechi ,aveau totusi si masini mai noi.Ma intreb daca merita ,doamna de acolo a spus ca-mi fac ei toate actele in 300 euro si ca am garantie 1 an.

Nu stiu cat de mult sa merita 4500+1600(taxa)=6100 la noi se da una cu 7000 ,dar poate gasesc si mai bune ,intrebarea e merita ,imi este frica sa nu fie furata ,nustiu cum sa o verific ,la km o verific cu VAG-comul si la alte erori ,dar cu furaciunea?????

am revenit cu poze de la passat;

post-5601-1182199446_thumb.jpg

post-5601-1182199456_thumb.jpg

Modificat de shadow
Link către comentariu

Masina arata bine in poze. Ar trebui dusa la un service, ridicata pe un elevator, dat scutul jos si verificata bine pe dedesubt. Verifica seriile la geamuri, pragurile si stalpii la usi sa nu fie proaspat vopsite. Despre KM reali, am inteles de pe forum, ca se pot verifica numai cu vag-com 6.7 sau 7 si interfata originala.

Link către comentariu

Pot sa iti spun ca in spate a fost vopsita,... are lipsa motoras stergator,.., grija mare la detalii.

Link către comentariu

eu cred ca km nu sunt reali ,adica are 140 mii si pielea de la schimbator e tocita rau(bine asta oricum se toceste usor) ,dar volanul e si el tocit si cu mici crestaturi, intepaturi pe el ,adica eu am 120 mii km si volanul arata super , bine nu se stie cum s-a mers cu masina, dar suna interesant oferta poate mai negociez ceva ,poate prind un golf pana la urma ,mai ma duc pe acolo.Cu toate astea mie tare frica sa nu fie furate ,cum sa poate verifica o masina in europa daca e furata?

Modificat de shadow
Link către comentariu

salut!am vreo 11 mii de € si intentionez sa cumpar o masina...cred ca o voi lua din germania...si as vrea sa stiu care e cea mai buna solutie intre Bora-Passat-Golf-Octavia? si daca sunt cunoscatori care imi pot spune daca gasesc o masina buna in banii astia la nemti

astept pareri si sugetii,multumesc!

Link către comentariu

Salut Shadow!!! Kilometrii ii poti verifica nu-i problema (cu VAG-Com),despre pielea de la schimbator,pai la passat se uzeaza foarte repede,am vazut masini sub 100 k km si deja era roasa pielea,despre volan nu stiu ce sa zic ... E adusa din Germania ??? Ma gandesc totusi ca daca e adusa din Germania sa nu iti faci griji cu furaciunea(parerea mea) . Dar totusi sa te uiti pe unde sunt scrise seriile la sasiu,in toate locurile.In primul rand sa existe seria si apoi daca observi pe acolo taituri,adaugituri,daca e scris proaspat,etc ...

Salut Pandele!!! In Germania treaba sta cam asa : Bora mi se pare cam scumpa pentru ce ofera,Passat-ul il iei cu banii astia(depinde si cati km vrei sa aiba masina),cu Golf-ul la fel ca si cu Octavia,la banii astia o iei destul de dotata si cu km putini :icon_thumright: .

Link către comentariu

aha...deci bora o scoatem din grafic

multi au facut reclama buna la Octavia..dar si passatu are ceva de zis parerea mea

in ce priveste km...vreau sa aibe intre 100-150 mii

mai astept ceva sugestii

multumesc shoby :)

Link către comentariu

Am fost de curand sa caut Golf IV sau Bora, si m-am intors cu golf.

Am cautat masina pe benzina cu euro 4 ca e mica taxa 300-400 euro.

Bora se gaseste cam greu, indiferent ca e Diesel sau benzina. In rest motorul e acelasi ca la golf si interiorul la fel.

Octavia e cam in aceeasi situatie cu bora, dar parca sunt ceva mai multe.

Golf IV gasesti fara probleme, cauta ceva cu euro 4 ca taxa e 1060 euro la TDI. Euro 3 ~= 1700 euro

Passat gasesti Berlina cu Euro 3 la banii astia, si sa platesti si inscrierea. Varianturile sunt ceva mai ieftine decat berlinele, depinde ce iti place, si in ce zona vrei sa mergi. Bafta!

Link către comentariu

multumesc mult...am sa tin cont si de sfaturile tale

ma gandesc totusi sa trimit pe cineva care se ocupa cu asa ceva...dar sa vad

ma mai duc si prin targuri aici...cine stie:-??

Link către comentariu

nu face greseala sa o iei din tirg sau de la cei care aduc masini (no offence scuterone :D )

Link către comentariu

sustin ce a zis DragosR

cel mai bine e sa te duci si tu sa vezi masina la fata locului, au fost multe cazuri cu masini aduse in fata scari si la care propietarul nu era multumit nici macar 50% din ceea ce vede.

sunt foarte multi bani 11.000 euro pentru a risca sa ti se aduca o masina care sa nu iti placa .

daca nu te poti duce tu trimite un apropiat, frate, prieten, var sa vada masina afara , cineva in care ai incredere.

succes la cautari.

Link către comentariu

hm...nu stiu deloc ce sa fac...sa vad ce mai zice si taicamiu ca el e cu euroii :Driver:

azi am fost in targ(la galati..ca de aici sunt) scupe rau masinile

am gasit 2 masini care sa zic ca ar fi meritat..

o bora 2002 cu 130 mii km...climatronic ....4 geamuri el...jante...in fine...arata super tare pret...9.850 bun zic eu..dar cam suspecti km aia...maine l as suna pe ala sa l duc la un service sa i faca o verificare..sa o bage la tester

o alta masina care mi a placut...octavia tot 2002...105 mii km...la fel..foarte bine intretinuta...climatronic...cd..jante etc 8.500

diseara fac o sedinta in casa sa vedem ce se voteaza :Driver:

multumesc mult pentru sugestii!!

Link către comentariu

daca vrei sa cumperi masina pe firma iti dai seama ca nu o sa mai platesti tva la masina daca o aduci din Germania si o sa iasa mult mai ieftin.

Cel mai normal ceri seria masini si verifici in service cand a mai intrat in service vw masina respectiva.

intreaba de unde e adusa masina, de la ce parc audtod e afara si pe urma intri pe mobile.de si vezi ce masini au aia acolo, la ce preturi si la cati km.

Link către comentariu

Te pot ajuta cu costurile din Germania, doar informativ, nu cred ca e diferenta mare... Saptamana trecuta am fost cu fratele meu sa isi ia masina (Golf IV, Benzina, 1,6 ,euro 4). Am luat-o de la privat. Am facut contractul de vanzare cumparare la el acasa, a scos un formular tip de pe net, l-am completat in 2 exemplare, semnat, mi-a dat actele masini (brief), i-am dat banii si am plecat cu masina, si cu el am terminat. A doua zi am mers sa radiez masina in alt oras, nu trebuie mers exact in acelsi oras, dar in acelsi land. Radierea + numere + asigurare a durat 1 ora si a costat 154 euro.

Iti trebuie Brief-ul original, in format mare (cel mic se retine la radiere) pe care mai completeaza ei ceva, Brief provizoriu (pentru numerele de vama (Zoll)) si asigurarea. Nu mai ai treaba pe la granita cu alte documente, vi direct in tara.

Am facut numere pe 1 luna, poate mai scade taxa de inmatriculare. Pe 2 sapt e mai ieftin 120-130 nu mai stiu exact...

Daca o cumperi de la parc auto se ocupa handlerul de toate actele. Poti sa faci acte direct cu buletinul, nu iti trebuie pasaport. Bafta!

Mai trebuie certificatul EUR1 ????

Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!