Jump to content

Sfaturi de achizitie si configurare Octavia 4

cristi511
 Share

Postare recomandată

2 hours ago, acidone77 said:

@dercos

"Octavia. Cea 4x4 are, de departe, cea mai slaba tinuta de drum. E mai inalta, mult mai grea si, desi are suspensie pneumatica si nu se inclina pe viraje, e mai lenta si clar nu am curajul sa pierd aderenta cu ea, pentru ca e imposibil de redresat"

- Care Octavia are suspensie pneumatica?

Niciuna. Aduceam in discutie ca tinuta de drum e influentata de mai multi factori, iar un 4x4 nu inseamna automat o tinuta mai buna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost astazi sa fac un drive-test, mai mult pentru a vedea modelul pe viu, masina de test drive era Octavia Ambition 1.5 TSI, manuala, nu pot spune ca nu mi-a placut, am reusit sa merg putin cu ea si pe centura Bucuresti. 

Insa, din discutia cu consilierul de vanzari, acesta mi-a spus ca din pacate la RS termenul de livrare este de 1,5-1,6 ani…..; ceea ce este putin cam mult pentru mine, maxim un an asteptam, dar un an si jumatate pentru o Skoda totusi..

In fine, sportline are doar varianta pe benzina, deci ramane doar Style, am configurat cu reprezentantul de acolo un Style 2.0 TDI 4x4 ce include urmatoarele

- Air baguri laterale spate

- Banda decorativa crom

- Clima in 3 zone

- Crew protect assist

- Dynamic Chassis Control

- Instalatie spalare faruri

- Interior Suedia

- Kessy

- Pachet Light&View

- Pachet Sun&Pack

- Proiectoare ceata cu LED

- Senzori parcare/fata spate

- Side Asisst

- Navigatie Columbus 

- Portbagaj electric

- Volan Sport

Mi se pare o configuratie corecta.

Pretul este final de 38.500.

Acum, nu stiu ce sa zic, a ramas sa ma gandesc si daca ma hotarasc sa dau avansul.

Modificat de stefan18
Link către comentariu

Iti recomand sa mai stai 1-2 luni (nici nu conteaza la termenele absurde de livrare actuale), preturile vor incepe sa scada...pentru ca cererea va scadea. Pretul este foarte mare, pentru o Octavia.

Link către comentariu

Da, e cam mult pentru o Octavia, dar până la urmă este alegerea fiecăruia.

Avansul va fi în jur de 4000 € în cazul ăsta. 

Un an este termenul maxim preconizat de ei, posibil fiind să vină mai devreme.

Dacă o iei prin rabla, nu uza de tichete anul ăsta.

Cică sunt valabile 120 de zile, timp în care ei trebuie să îți livreze mașina, altfel le pierzi. 

Mergi pe rabla din 2024.

Ți-au făcut măcar o reducere de dealer avantajoasă?

Adică mai mult de 1100 €, sau asta ar fi suma maximă oferită?

Și când te gândești că 6000 € este numai TVA-ul.

@dercosEu nu cred că se vor ieftini și cererea nu va scădea. Nu în următorii 3-4 ani.

Am urmărit mai atent evoluția O4 de când a apărut și prețul a crescut destul de mult.

În 2020 un style era 22-23.000.

Acum Ambition-ul pleacă de la 25.800 și Style pleacă de la 29.900.

Nu știu dacă va mai creste, dar de scăzut sigur nu va scădea.

Eu zic că dacă vrea să cumpere, să o facă acum. Adică să platească avansul și, în funcție de evoluția lucrurilor, poate să-l retragă sau poate merge înainte așteptând mașina. 

Link către comentariu

11 hours ago, stefan18 said:

deci ramane doar Style, am configurat cu reprezentantul de acolo un Style 2.0 TDI 4x4 ce include urmatoarele

Vezi ca par sa fie vreo 5 Octavia Style 2.0 TDI DSG 4x4 in stoc (sau in curs de livrare in Ro). Poate-ti face vreuna cu ochiul...

https://stoc.skoda.ro/result-list?mg=505

Link către comentariu

23 hours ago, dercos said:

Tractiunea 4x4 e cvasi inutila pe Octavia, si asta se vede si din faptul ca variantele cele mai puternice raman doar cu tractiune fata. Da, pe un SUV e complet alta discutie, dar la o masina cu garda la sol minuscula si puteri modeste utilitatea ei este depasita de costurile de achizitie si utilizare.

Permite-mi sa te contrazic. Normal, SE POATE TRAI fara 4x4, ca doar pana la Octavia nici eu nu am avut. Dar nici nu puteam sa urc iarna la cabane sau la ski unde urcau cei cu 4x4 (nu SUV, masini normale, gen A4, Octavia, etc.). Repet, cum s-a mai zis de jdemii de ori, iti ofera o siguranta in plus pe sosea, mai ales in conditii ude (zapada, polei, ploaie, etc.).

23 hours ago, Gabriel*77 said:

Și nu cred că te lasă inima pe tine, pe mine nu, cu Octavia să intri unde o fac eu cu Dusterul pentru că are altă gardă ce face diferența clar.

Normal ca nu ma bag pe toate dealurile pentru "offroad" (hai sa nu dezbatem offroadul "pe bune"), nici nu am pretins asta. Vorbesc de deplasari la munte, drum forestier, iarna la ski in zapada, gheata, etc. Am nenumarate ocazii din ultimii 2 ani cu drumuri unde eu urcam lejer cu 10-20 km/h si aia cu 4x2 nu puteau trece de anumite curbe tocmai pentru ca nu aveai cum sa prinzi suficienta aderenta pe roti. Pe mine ma impingeau alea din spate. Si nu, nu a tinut de sofer asta. Si rotile spate le-am simtit si pe drum umed in ploaie. Nu, nu aveam 150 intr-o curba de 90 grade, nu sunt prost, pur si simplu s-a intamplat sa mai alunece masina pe drum din cauza conditiilor de drum, iar rotile spate au redresat masina mult mai repede. Atat.

23 hours ago, Gabriel*77 said:

Cât privește mersul pe autostradă, am văzut destul de mulți care având mașini puternice forțează și fac tot felul de manevre care în condiții de autostradă NU se fac și de aici și multele accidente provocate. 

Ai zis-o si tu, mai exista lume care cunoaste doar banda 2 de mers, indiferent de situatie. Sa dezbatem starea de educatie in trafic din tara nu este o discutie simpla. Legat de manevrele de pe autostrada doar atata zic, daca tu vezi (in modul ideal, ca na, verifici in oglinda inainte sa te bagi, nu?) ca eu vin cu 130-140 din spate si tu te bagi in fata mea exact in ultima secunda sa depasesti un camion mergand cu 100 km/h, avand loc si timp berechet sa te bagi dupa mine, cum sa nu ma enervez? Iar asta nu tine de cei 200 de cai pe care ii am sub capota. Daca vrei, mai am o gramada de povesti, vorbim pe privat daca vrei. 

19 hours ago, dercos said:

Ah, ce uitasem este ca la Octavia sa selecteze neaparat suspensia sport, altfel masina e prea moale, din cauza faptului ca platforma ei este foarte lunga, relativ ingusta si cu suspensii orientate catre confort.

De acord, dar eu as selecta mai degraba DCC daca permite bugetul. Eu folosesc si confort destul de des de exemplu.

@stefan18 arunca o privire si la stocul mentionat de @SkOmk4 sau daca nu tii neaparat sa fie cu 0 km masina, ci accepti cateva mii, arunca o privire si pe Weltauto, eu asa mi-am gasit masina la Delcar (au configuratii bune pe stoc deobicei), cu ~4700 km, practic noua, si cu mii bune de euro mai ieftin decat cu 0 km. :P 

Link către comentariu

Bineinteles ca ma poti contrazice. Eu urc des Transfagarasanul iarna si nu am ramas niciodata impotmolit cu Golf-ul. Desigur, o Octavia 4x4 va fi mai buna la urcare, daca e zapada, dar tot acolo va ajunge. Sunt de acord ca un 4x4 urca in locuri in care un 4x2 nu urca, dar aici vorbim de drumuri neasfaltate, putin circulate samd. In afara zapezii (care e cateva zile pe an) sistemul 4x4 nu are avantaje demne de mentionat fata de un 4x2, dar vine cu o mecanica/electronica mai complicata, intretinere mai scumpa, rigiditate crescuta, cost mai mare de achizitie samd.

Link către comentariu

@stefan18Esti la sub 2000 Euro de un Kodiaq / Superb / Taraco...etc cu dotari identice....eu zic sa il asculti pe @dercos

Link către comentariu

M-am uitat pe Weltauto, insa nu e niciuna 4x4, si hai sa spunem ca poate as renunta la 4x4 pentru o livrare mai rapida, insa singurele variante pe weltauto TDI sunt de 150… si sincer deja mi se pare ca fac rabat la destul de multe… de la RS am ajuns la Style, de la 4x4 la tractiune fata… totusi sa renunt si la motor nu as vrea… 

Am vazut pe stoc la Brasov o Skoda Octavia neagra 4x4, o sa le dau un email sa vedem ce oferta imi fac pe ea ( desi nu sunt eu cel mai mare fan al culorii negru din muuulte considerente, cel principal fiind acela ca dupa ce o spal, pana ajung acasa cu ea se vede deja praful ), dar pana la urma daca e o oferta buna… why not ? 

Kodiaq nu as vrea, am deja Q2-ul, imi doresc o masina berlina. 

Superb-ul.. imi place la exterior, insa nu sunt cel mai mare fan al interiorului..

In ceea ce priveste preturile, nu stiu ce sa zic, anul trecut in vara tatal meu voia sa isi achizitioneze un Q3, insa a amanat pe rationamentul ca o sa mai scada preturile, a ajuns sa il cumpere in iarna cu 2200 de euro mai mult..:)). 

Cerere inca exista pe piata, si nu doar in grupul VAG, la majoritatea producatorilor auto cererea chiar este destul de mare, imi povestea cineva de la VW anul trecut,  ca ei nu mai aveau ce sa puna in showroom, intrucat nu stateau cu o masina pe stoc mai mult de 1 luna.. si livrari noi nu aveau…

Link către comentariu

@stefan18Dacă îți dorești neapărat un VRS, configurat de tine, eu te sfătuiesc să ți-l iei. 

Deși termenul de 1.5 ani e mare, există posibilitatea, după cum am spus, să vină mai devreme.

Luând altceva e posibil să-ți pară rău, sau nu, asta numai de tine depinde, doar după ce o vei conduce.

Dar dacă stai cu gândul la VRS și asta îți place, ia-ți VRS-ul dorit.

Timpul trece oricum și așteptarea va merita. 

Ai deja mașină, și din cele relatate chiar de generație nouă, ca atare dacă dai comandă acum ai cu ce te deplasa până vine cealaltă.

Răbdarea e o virtute și întotdeauna cei răbdători vor avea de câștigat. 

Eu unul așa am decis să fac.

Ăsta e contextul actual și altă soluție mai bună momentan nu există. 

Succes în a alege!

Link către comentariu

Si eu zic la fel. Par prea multe compromisuri de la ceea ce iti doresti, de fapt.

16 minutes ago, Gabriel*77 said:

Deși termenul de 1.5 ani e mare, există posibilitatea, după cum am spus, să vină mai devreme.

La fel cum poate sa vina si mai tarziu. Termenul dat in contract, nu este termenul maxim, mai avand cateva saptamani (parca 4-6 saptamani) ca extensie. De asemenea, daca nu vine nici dupa perioada asta, singurul lucru pe care il poti cere, sunt banii de avans inapoi

Link către comentariu

Da, sunt constient ca imi pot retrage avansul, insa stau si ma gandesc daca chiar merita o asteptare maxima de 1.7 ani pentru o Skoda… mai stau si ma gandesc si la faptul ca daca poate intre timp apare cumva pe stoc un RS pe la alt dealer, si fiind tinut de contract.. cred ca nu imi pot retrage avansul daca inca sunt in perioada de asteptare prevazuta in contract.

Am citit pe topic-ul de la Golf 8, ca sunt persoane ce au asteptat si 2 ani+ pentru livrare.. nu stiu daca sunt probleme atat de grave si la Skoda? 

Ceea ce nu inteleg este de ce dealerii ofera timpi de livrare diferiti pentru aceeasi configuratie ? X spune un an, Y un an si 2 luni si Z un an si 5 luni.., pana la urma nu toate comenzile se duc la aceeasi fabrica ? si sunt trimise pe tren in Romania pentru toti dealerii de aici?

Modificat de stefan18
Link către comentariu

Daca tot doresti sa ramai pe RS de ce nu arunci un ochi in germania, sunt cateva masini ca si noi gen sub 100km in intervalul de pret oferit de tine. Poti face leasing extern si rezolvi problema si cu livrare rapida. Singurul dezavantaj este ca nu poti beneficia de programul rabla. 
Spor. 

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?c=Limousine&dam=0&fr=2022%3A&ft=DIESEL&isSearchRequest=true&ms=22900%3B10%3B%3B%3B&pw=140%3A&ref=dsp&s=Car&sb=rel&vc=Car

Modificat de gabriel88
Link către comentariu

Din ce știu și eu, tot de la dealeri, e alocat un număr de unități pe regiuni/țări, ce nu poate fi suplimentat.

Cei de la Avia, unde am făcut eu contractul, mi-au spus că numărul de unități alocat României pe 2023 a fost deja epuizat și pe stoc nu au mașini.

Comanda dată de mine se încadrează la 2024 și până în septembrie/octombrie nici nu mă gândesc să mă contacteze cineva de la ei să-mi spună ceva de mașină. 

Din vara trecută, de când mă interesam de o O4 IV, termenul de livrare a scăzut de la un an jumate la doar un an. 

Am specificat acel termen de livrare de 1,5 ani la momentul respectiv. 

Pandemia a dat startul acestor probleme și ele continuă cu conflictul armat din Ucraina.

Skoda făcea importuri, printre alte state, si din China, Rusia și Ucraina.

De aici și dezechilibrul lor, însă industria constructoare de mașini se adaptează și își vede mai departe de producție.

Eu unul cred că prețurile nu vor scădea, posibil să crească, însă și termenele de livrare se vor diminua ușor/ușor pentru că vor învăța din experiența anilor cu probleme și se vor pune la punct.

Mergi și vorbește cu un reprezentant de vânzări ce presupune avansul și în ce condiții poste fi retras și dacă îți sunt favorabile acele condiții, fă pasul.

Vezi și dacă îți poate "face rost", când va fi să fie, de un VRS "refuzat".

Însă cum asta nu cred să fie o certitudine... nu vei ști nimic sigur.

Dar dacă vrei neapărat mașina repede... atunci eu unul nu știu ce să îți spun.

PS: NU recomand mașini "sport" cumpărate SH dacă ai pretenții de la ele.

De regulă sunt forjate și nu merită să te încurci cu ele.

Link către comentariu

3 hours ago, stefan18 said:

M-am uitat pe Weltauto, insa nu e niciuna 4x4, si hai sa spunem ca poate as renunta la 4x4 pentru o livrare mai rapida, insa singurele variante pe weltauto TDI sunt de 150… si sincer deja mi se pare ca fac rabat la destul de multe… de la RS am ajuns la Style, de la 4x4 la tractiune fata… totusi sa renunt si la motor nu as vrea… 

Normal, inteleg perfect. Am zis de Delcar pentru ca au deobicei multe modele pe stoc configurate mult peste medie si aveau modele si cu Canton de exemplu, astain perioada cand in configurator nu se putea selecta de mult.

Eu le-as scrie un mail, daca vrei iti dau contactul meu de acolo, si as intreba daca mai primesc in viitorul apropiat ceva care sa corespunda cerintelor tale. Ca din ce am inteles nu arde sa-ti cumperi masina neaparat acuma si daca vine ceva veritabil pe stoc poate merita asteptarea de cateva luni vs. 1-1.5 ani.

Link către comentariu

@Gabriel*77 - Da, acelasi lucru il stiam si eu.. ca pe fiecare tara in parte se aloca un numar de unitati, insa eu nu inteleg de ce dealer-ul din Bucuresti spre exemplu da un termen de livrare de 1 an, cel din Cluj de 1,5 si cel din Brasov 1,4. Teoretic daca numarul de unitati este alocat pe tara.. cam toti dealerii trebuie sa aiba acelasi timp de livrare, cel putin asa inteleg eu?

Ma gandeam acum… ca in urma cu 2 ani aproape scriam chiar eu personal aici pe forum ca mi-a ajuns masina ,,dupa o lunga asteptare” adica 4 luni :))), nu credeam ca in asa putin scurt timp.. o lunga asteptare va insemna pentru o Octavia,1 an sau 1 an si jumatate..:))

Modificat de stefan18
Link către comentariu

@stefan18

Eu unul te înțeleg perfect. 

Cu siguranță și ceilalți de aici care îți oferă sfaturi.

Mai în glumă, mai în serios se spunea pe forum că într-un an de așteptare apare facelift-ul.

Chiar și așa, dacă ai vrea facelift-ul, vei lua coada pentru el de când va apărea și tot cât ai sta acum vei sta să-l aștepți. 

Deci... cum să faci să fie bine dacă nu au mașini?

Și.... poate urmare a cererii oricum destul de mare, facelift-ul se va amâna un timp. Cine știe? Orice e posibil.

La întrebarea cu perioada diferită de livrare în funcție de dealer, nu știu să îți răspund. Probabil este marja maximă a fiecăruia de a livra. Habar n-am!

Gândește-te bine în perioada asta, sfătuiește-te cu familia, sau cu cine crezi că te poate ajuta cu un sfat bun și ia o decizie rațională. 

Dacă stai în dubii mult... devine și mai supărătoare situația. 

Eu așa am procedat. 

M-am tot uitat în configurator de câteva zeci de ori, mi-am făcut socotelile, mi-am asumat timpul de livrare și am dat avansul.

Am mașină foarte bună momentan, îmi fac treaba cu ea, și pe cealaltă o aștept fără să mă gândesc prea mult la ea.

Nu mai sunt copil să nu îmi pot stăpâni răbdarea și neavând altă soluție, am ales-o pe asta.

Eu unul NU vreau mașini de pe stoc, configurate altfel decât îmi doresc eu, și în niciun caz sh-uri chiar dacă au doar câteva mii sau zeci de mii de km.

Dacă îți dorești ceva nu renunța la acel ceva doar pe considerentul că durează mai mult timp pentru a-l obține.

Baftă!

Link către comentariu

21 hours ago, Gabriel*77 said:

În 2020 un style era 22-23.000.

Acum Ambition-ul pleacă de la 25.800 și Style pleacă de la 29.900.

Preturile de catalog in Februarie 2020:

image.thumb.png.7d87ca6bc318ca2372da2da16ee5d5bf.png

Link către comentariu

Da, un Style manual, 1.5 tsi (ce mă interesează pe mine) a crezut cu 5000 €.

Foarte mult!

Link către comentariu

On 4/13/2023 at 7:02 PM, stefan18 said:

Style 2.0 TDI 4x4

Eu in 2021 am vrut sa cumpar Octavia Ambition 1.5 si pretul final era pe la 21.500EUR. Din punctul meu de vedere masina merita banii doar in variante mai de baza. Cum urci cu optionale si motoare ajungi la sume de peste 30.000EUR lejer chiar spre 40.000EUR daca vrei ceva mai deosebit. Masina ca antifonare, stabilitate, materiale este abia mediocra nicidecum nu merita sume de 30.000 - 40.000EUR. Poti lua deja o Tesla Model 3 la banii astia. Pana la urma am luat ceva asemanator de la concurenta la 23.000EUR (masina pe stoc in 2022 ceea ce era raritate) si care face banii raportat la ce ofera. Ceva asemanator de la Octavia era cu 7000EUR peste (pret negociat la dealer). Chiar daca eram chitit pe Octavia am zis pas. Nu merita diferenta de bani.

Modificat de ajaccio
Link către comentariu

Dupa ce am analizat foarte bine problema privind Skoda Octavia, mai ales dupa ce am vizionat zeci de videoclipuri cu Octavia Style, am luat hotararea sa suplimentez putin bugetul initial. Astfel..  o sa merg pe un Audi Q3 Sportback, am primit raspuns cu o oferta f atractiva la un pret in jur de 52k, mai ales ca livrarea este si mai avantajoasa la Audi ( 6-7 luni ).

Va multumesc tuturor pentru toate raspunsurile ! 

Paste Fericit va doresc ! 

Modificat de stefan18
Link către comentariu

Cu tot respectul, îmi permit totuși să mai fac o afirmație. 

Cine hotărăște ce bani merită o mașină și pe ce criterii se bazează când spune asta?

Ce înseamnă "concurența" și ce au ei mai bun?

Ce înseamnă "mai bun"?

Orice alegere e mai mult decât subiectivă și în funcție de gusturile, ORICE e bun sau nu.

Restul e can-can.

Link către comentariu

Cu cât e mai scumpa masina cu atât mai mult nu "merita banii". De ce? Pentru ca pe acel segment marjele sunt mult mai mari.

Link către comentariu

E foarte simplu raspunsul. Octavia e o compacta si cam atat. In variantele superioare se apropie de VW Passat la pret. Din cauza asta eu ziceam ca nu merita pretul in variantele de top. Ca idee , in toamna era un Passat R-Line int/ext cu 2.0 tdi 190cp DSG la 40.000EUR 

1 hour ago, Gabriel*77 said:

Cu tot respectul, îmi permit totuși să mai fac o afirmație. 

Cine hotărăște ce bani merită o mașină și pe ce criterii se bazează când spune asta?

Ce înseamnă "concurența" și ce au ei mai bun?

Ce înseamnă "mai bun"?

Orice alegere e mai mult decât subiectivă și în funcție de gusturile, ORICE e bun sau nu.

Restul e can-can.

Pai pretul e stabilit de oferta de pe piata, adica de modelele din clasa compacta echivalente.Nu e vorba ca, concurenta are ceva mai bun...e doar faptul ca de la concurenta am primit o oferta cu 7000EUR in minus pentru fix masina de care eu aveam nevoie (wagon, motor benzina aprox 150cp, cutie manuala, si dotari de bun simt adica Syle la Octavia), ba mai mult masina era si pe stoc. Avand in vedere ca antifonarea este similara, tinuta de drum la fel, optionalele similare... nu vad de ce as da 7000 EUR in plus? Fiabilitatea nu o mai aduc in discutie ca stim cu totii.

Modificat de ajaccio
Link către comentariu

Dacă ai curiozitatea sa te uiți pe acest topic am o postare pe 12 iunie 2020. Passat era mai ieftin și am optat pentru o mașină mai scumpa: Octavia... de care eu sunt foarte mulțumit. "Merita banii".

Modificat de Cristi_V
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!