Jump to content

Vw passat B6 variant 110 cp


red_viper

Postare recomandată

Vă prezint noua mea achiziție, este vorba de un vw passat b6 variant, motor CBDC 110 CP, an fabricație 11.2008, culoare negru.

Este model trendline cred, are climă, scaune normale cu încălzire, geamuri electrice doar față, senzor lumină, senzor ploaie- cred, nu știu sigur. Nu are nimic cromat la exterior. Farurile sunt normale, are proiectoare de ceață. 

Mașina a fost adusă din Germania pe platformă, nu avea tuv valabil, pe 18 februarie. Prețul acolo 2900 euro. Avea 201600 km.

Normal că am schimbat uleiul, pe tester arăta 55500 km de când nu fusese schimbat - 870 de zile. Am pus ulei original vw llonglife 3, 5w-30. Schimbat filtru de aer, urmează și celelalte filtre.

Am montat 4 anvelope noi vredestein sportrac 5, am verificat și unghiurile- erau perfecte toate valorile.

Schimbat becuri fază scurtă deoarece nu vedeam nimic, am pus osram night breaker laser și am rezolvat problema.

Mașina este foarte confortabilă, stabilă, are o ținută bună de drum. 

Ca și problemă de verificat este o ușoară reținere în treptele 1 și 2, parca are un moment pe la 2000 de rotații când nu mai trage cum trebuie. Problema era mai evidentă până să schimb filtru de aer care era super murdar.

Ca și consum extraurban am scos 5,9, mers tare. În oraș cam 6,5 arată pe medie.

 

20190408_191224.jpg

20190408_191126.jpg

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos! Ai verificat-o bine inainte sa o cumperi? nu de alta, dar pretul ala de 2900euro poate sa ascunda niste belele scump de reparat....

Link către comentariu

Urmează un set de preșuri la interior, am găsit sh textile, aștept să vină. 

Urmează un set plăcuțe frână față, becul nu e aprins dar vreau să le schimb că sunt la limită.  Cred că am să aleg între ate și trw!

Link către comentariu

Au sosit și preșurile, sunt foarte bune, originale vw. Am ales din material textil acum, în toamnă voi lua un set din cauciuc. 

20190418_201117.jpg

Revin mâine cu niște poze mai clare! Am făcut și o poză la eticheta din carte.

20190417_200913.jpg

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Am întâlnit o piatră pe drumurile țării!

20190501_173024.jpg

Și trebuie să merg la RAR pe 7 mai!

Link către comentariu

Aceiasi treaba am patit si eu cu golful acum 2 ani...dar nu sa fisurat a ramas doar ''ochiul'' care este acceptat ca fiind un mic defect.Trist cum faci cheltuiala pe un drum pe care platesti rovinieta!!! 

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Am reușit să fac RAR-ul la data stabilită dar la numere am programare abia pe 11.06. Până atunci mașina stă pe dreapta. Ghinionul meu este că aparțin de un județ superb...... VS! În rest am așteptat să se aprindă senzorul la plăcuțele de frână dar până la urmă le-am schimbat și bine am făcut pentru că mai aveau foarte puțin. 

Prima investiție pe care o mai fac este folia pe spate, cred că dă mult mai bine apoi mai vedem. 

Nu știu cum e mai bine să curăț scaunele, să le duc la spălătorie sau să le demontez eu acasă și să bag la mașina de spălat. 

În rest mașina merge binișor, are anumite momente când trage mai greu parcă în treptele 1 și 2, am postat un log în mers și este k pe grafic, am să mai fac și alte verificări. În treapta 3 de la 1600 rotații până la 4000 au trecut 12 secunde, loc drept, asta trebuie să mai văd dacă e k. 

Legat de consum....... Pe bord arată media 6. 3 dar eu am făcut 1000 km cu 70 litri motorină, 50 %extra urban să zic. Dacă aveți ceva păreri vă rog!

Link către comentariu
mihai.onu94
1 minut în urmă, red_viper a scris:

Nu știu cum e mai bine să curăț scaunele, să le duc la spălătorie sau să le demontez eu acasă și să bag la mașina de spălat. 

Cel mai ok e sa te duci la cineva care curata interioare cu abur, lasi masina o zi si o iei ca noua. Dar la cineva care se ocupa cu asta, nu la spalatoriile de cartier. 

Nu cred ca e atat de simplu e sa demontezi tu materialul de pe scaune si sa il speli la masina dar daca timpul e de partea ta poti incerca. 

Link către comentariu

Salut. Am luat și eu de curând una asemănătoare, doar că e gri. La mine e o problemă cu actuatorul vacuumatic de la turbo, între 1800-2200 rot/min nu trage cum trebuie. Sperăm să nu fie și la tine aceeași problemă, costă între 600 și 800 lei piesa nouă  (03L198716A). 

Alte probleme mai sunt ?

Să vă poarte în siguranță!

 

Link către comentariu

Nu mai are alte probleme, momentan! 

Și la mine cred că e actuatorul, BS 11 nu arată bine. Practic când plec de pe loc și ajunge la 2000 mașina dă în nas puțin apoi se duce. Și sunt momente când nu face, se duce bine dar nu pot să spun care sunt condițiile. 

 

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Am reușit cu înmatricularea, de 3 zile ne plimbăm iară! Azi am pus și folie pe spate să nu mai bată soarele și dă parcă și mai bine la aspect! 

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Azi am făcut o scanare și am o eroare pe servomotorul V159, e vorba de clapeta cald rece pe partea dreaptă. Am să văd ce pot face. În rest mașina a devenit mult mai vioaie dar nu pot să spun cauza concretă, pur și simplu a început să tragă mult mai bine! Am să fac un log în mers și am să l compar cu cel vechi. 

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Astăzi am descoperit tobă finală efectiv desprinsă din țeava de eșapament, nu știu ce s-a întâmplat. Interesant e că nu huruie tare, adică zgomotul e insesizabil. Merg marți să o sudez undeva. 

În rest toate bune, mașina merge bine, am fost și în concediu puțin. Am făcut plinul, am mers 930 km și mai am ceva motorină, o linie mare peste roșu, bordul arată o medie de 5,6. Cred că este foarte bine. 

Poate reușesc să o duc să - i fac și interiorul, cel puțin scaunele. Plafonul am înțeles că se desprinde dacă îl cureți. 

Link către comentariu
  • 1 month later...

Am montat volanul pe calculatorul vechi momentan. Nu merge claxonul. 

IMG_20190823_100450.jpg

Link către comentariu

Problemă apărută ieri pe traseu! Nu am avut ce face și am mers cam 300 km. 

IMG_20190823_111048.jpg

Link către comentariu

Am desfăcut și am găsit plăcuțele de frână uzate ambele stânga dreapta. Când am verificat mașina în aprilie plăcuțele erau aproape noi, abia schimbate. De atunci am mers 12k km. Cred că este o problemă la etriere sau la motorașe.

Link către comentariu

Sigur nu erau noi plăcuțele în aprilie, iar ca să mergi cu mașina înfrânată mi s-ar părea grav pentru cine a condus mașina. Am și eu motorul ăsta pe mașina și mi se pare că e aproape ca un benzinar de fin și silențios, încât să nu îl simți că e înfrânat. Deci, ori plăcuțele erau no-name, ori sunt de mult timp pe mașină.

Link către comentariu

Sunt de acord! Acum vreau să văd la un drum mai lung dacă se încălzesc roțile. În funcție de asta văd ce pot face. 

Link către comentariu

După un drum mai lung roțile spate sunt mai calde decât cele de pe față, doar calde nu încinse, poți ține mână pe ele. Am ridicat roată stânga spate, se învârte foarte ușor la mână, am acționat și frâna de mână și la deblocare roata se învârte tot ușor. Acum să văd în cât timp se tocesc plăcuțele. 

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Astăzi am cumpărat filtrele de aer și motorină pentru schimb. La ulei nu știu ce să fac, am 14k cu el și nu știu când să-l schimb. Până acum nu a scăzut pe jojă deloc. 

Link către comentariu

Am reușit azi să schimb și filtrul de motorină. Am găsit un filtru cu semne vw Audi și data de 24.05.2012. Să înțeleg că nu a fost schimbat de foarte mult timp? Nu am găsit pilitura în el. 

Link către comentariu

Am cumpărat un set de jante Perugia, cred că sunt frumoase. Au mici urme de uzură dar și prețul a fost scăzut. 

 

IMG_20190909_202940.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!