Jump to content

Caseta directie

cosmin24
 Share

Postare recomandată

Ar potrivi caseta de directie de la o Octavia Tour 1.9TDI AXR 101CP, 2008, la masina din semnatura? A mea inca e pe masina, deci nu-i stiu seria. Multunesc anticipat.

Modificat de ionuț A.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

A mea am reconditionat-o, doar aproape un an a tinut.. iar cei de la service au pus lichid rosu in loc de verde, sa fi fost asta vreo problema? Apoi, am gasit aceasta caseta in BM, la 600lei. Ms.

A mea am reconditionat-o, doar aproape un an a tinut.. iar cei de la service au pus lichid rosu in loc de verde, sa fi fost asta vreo problema? Apoi, am gasit aceasta caseta in BM, la 600lei. Ms.

Link către comentariu

Este și uleiul o cauza.Alte cauze ar fi neetasietate la burdufe,calitate proasta a kit ului de reparatie si bineînțeles ax cremalier.

Caseta second e loterie curata.Alegerea Îți aparține. 

Link către comentariu

Si nu in ultimul rand calitatea proasta a executiei. Nu o data am vazut caseta sticata din cauza ca niste dobitoci au schimbat bieleta de directie si au crezut ca e ok sa prinzi burduful cu soricei cu mentalitatea ";as ca-i ok bă, stim noi".

Caseta second daca e originala, nedesfacuta la coliere si fara joc e o loterie cu sanse mai mari de castig decat una reconditionata sau chiar una "noua" si piesa la schimb.

Lichidul rosu probabil era ATF, pe peugeot cel putin din ala se baga dupa manualul masinii.

LE: merge noul soft de rupe fasu', face quadruplu post.

Modificat de marius1982.11
a
Link către comentariu

Caseta de care pomeneam are codul 1j1 422 105 DE ADB + logo-urile VW Audi. E postata si pe O.. BM. Daca e compatibila, o iau. Ms.

89098544_1_644x461_caseta-directie-octavia-tour-19tdi-axr-2008-1j1422105de-baia-mare.jpg

89098544_2_644x461_caseta-directie-octavia-tour-19tdi-axr-2008-1j1422105de-fotografii.jpg

89098544_3_644x461_caseta-directie-octavia-tour-19tdi-axr-2008-1j1422105de-autoturisme.jpg

Link către comentariu

Caseta se potriveste 100% dar esti sigur ca tine mai mult?

3 minute în urmă, papi_grasu a scris:

Caseta se potriveste 100% dar esti sigur ca tine mai mult?

Burduful in dreapta pare umezit.

Ai si un pm de la mine.

Link către comentariu

Am s-o inspectez mai atent... si voi lua o decizie.. multam si de PM! O zi cat mai buna.. :)

Link către comentariu

Vad ca e la vanzare la tine in oras.

Poti sa tragi burdufele deoparte si sa te uiti ca ax-ul cremalier sa fie complet curat si fara rugina.

Link către comentariu

Dada, a zis omu` ca mi-o lasa la 550. Ms, am sa notez si telefonul tau..

Link către comentariu

• 1 month later...
On 10.02.2016 at 8:47 PM, ionuț A. said:

Caseta de care pomeneam are codul 1j1 422 105 DE ADB + logo-urile VW Audi. E postata si pe O.. BM. Daca e compatibila, o iau. Ms.

89098544_1_644x461_caseta-directie-octavia-tour-19tdi-axr-2008-1j1422105de-baia-mare.jpg

89098544_2_644x461_caseta-directie-octavia-tour-19tdi-axr-2008-1j1422105de-fotografii.jpg

89098544_3_644x461_caseta-directie-octavia-tour-19tdi-axr-2008-1j1422105de-autoturisme.jpg

On 10.02.2016 at 8:47 PM, ionuț A. said:

De vreo 3 saptamani am montat aceasta caseta, a potrivit! ultimul pret a fost 500Lei! dar cei de la service mi-au legat burdufele cu coliere din alea cu care legi capacele de jante! Hmm???! Ei au spus ca sunt bune si alea. Am pus bieletele de la vechea caseta, erau mai Ok..

Modificat de ionuț A.
Link către comentariu

Cea mai bună soluţie o reprezintă colierele originale şi este păcat că nu au pus aşa ceva având caseta dată jos. Pe maşină este mai greu de montat având în vedere spaţiul îngust, dar dacă au pus coliere de plastic verifică dacă stă burduful fix. Solicitarea nu este mare ca la un burduf de planetară, dar nu trebuie să intre umezeală acolo deloc. Eu am schimbat o bieletă şi băiatul de la service a pus un colier de calitate (sunt unele pe la Hornbach foarte late şi solide), dar l-a strâns doar de formă, noroc că m-am uitat că altfel se ducea naibii caseta.

Link către comentariu

salut dragi coleggi.se pare ca si pe mine "m-a lovit norocul" cu caseta de directie,dar nu stiu sigur de aceea am zis sa discut întâi cu voi...sa va povestesc.se aude un"poc-poc"când dau de volan stanga-dreapta chiar cu motorul oprit.azi,având mai mult timp,am început sa investighez pe sub masina si am văzut ca daca trag mai tare de bieleta de directie(acea tija care iese din caseta si merge la roata) din dreapta,aceea are joc in partea dinspre caseta.acum,partea ciudata e ca nu are scurgeri,caseta si burdufurile sunt curate si uscate plus ca eu verific fluidele pe fiecare saptamana(nu ca ar pierde ceva,dar asa m-am obisnuit) si nivelul uleiului e intre min si max ,culoarea lui e verde,nu are inpuritati,si nu face spuma.acum va întreb:pot scăpa doar schimbând acea bieleta,sau trebui sa schimb casta?

Modificat de mirceamad
Link către comentariu

am mai întrebat si eu pe la serviciu colegi mai priceputi decât mine si am aflat ca jocul ar fi mai mult ca sigur din bieleta si nu din caseta,pentru ca la mine jocul e longitudinal,nu vertical.ce părere aveti,se poate asta?

Link către comentariu

marius1982.11

ionut, te mai asteptam pe la noi cu impresii dupa cateva luni de zile. Soriceii, un mare NU!

Link către comentariu

Stau si ma intreb....voi chiar nu tineti la masinile voastre.?

La schimbarea bieletelor de directie se schimba burdufele si colierele.Aceste coliere se gasesc la orice magazin de piese.

Colierele se strang cu cleste special si nu o sa aveti probleme

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut baieti! Ieri am reconditionat si eu caseta,si am observat dupa ce am luat masina din service ca volanul merge mai greu(cu mukt fata de cum era inaine),iar partea mai nasoala e ca nu revine la 0 dupa viraj. Are tendinta,dar nu revine total.Am sunat mecanicul si mi-a zis sa mai merg asa cu ea ca o sa isi revina. E normal asa ceva? Si onca ceva,am luat si burdufurile de la febi si mi-a zis ca nu sunt ok ca sunt din plastic si imi recomanda sa mi le schimbe cu unele cauciucate pe care le are el. 

Link către comentariu

Bogdan Moraru

Ai 2 variante. Ambele ti le pot explica mai in detaliu baietii care fac rectificarile. 

1. Este ceva in neregula cu distribuitorul din caseta, asta insemnand ca atunci cand virezi stanga volanul merge mai usor, si mai greu cand virezi dreapta

2. Surubul cu arc care impinge in cremaliera este strans prea tare, in cazul asta vei vira stanga-dreapta mult mai greu decat virai inainte.

Cum majoritatea celor care recrtifica casetele de directie iti gauresc lacasul surubului si iti pun o siguranta acolo, e cam greu sa umbi si sa o reglezi tu.

Da, pune burdufuri din cauciuc, cele din plastic sar, mai ales daca sunt prinse cu soricei.

Modificat de Bogdan Moraru
Link către comentariu

marius1982.11

Eh, cu soricei poti sa-l prinzi si pe cel original ca tot degeaba l-ai pus. Coliere OEM, cleste special! fara discutie. Altfel va fi distractiv la scurt timp.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare colegi trebuie sa reconditionez caseta de directie pt ca imi curge ulei pe la un burduf ... la ce service recomandati sa ma duc in Bucuresti ? Multumesc

Screenshot_2016-07-27-00-28-56.png

Modificat de As4ever89
Poza
Link către comentariu

Consultă secțiunea de publicitate, aici suntem în aria tehnică. 

Link către comentariu

imprevizibil89

Salut! Am un vw bora si acum vreo 2 ani imi curgea lichidul de servo pe la caseta...ok am dus-o la reparat iar acuma am obs ca imi troncane ...as avea mai multe intrebari:- are ceva daca merg cu ea asa? Ce se poate intampla?

- mai are rost sa o mai duc odata la rectificat sau sa imi iau una de pe olx:)) care par bune:))

Link către comentariu

marius1982.11

Cum stii asa din spatele ecranului? De curiozitate,poate aflu si eu cum.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!