Jump to content

Tiguan 5N2 - 2.0 TDI - 4motion - The New Explorer

Doomy

Postare recomandată

Sunt o glumă acele spălări de șasiu la OMV Petrom. Niște jeturi oscilante subțiri stropesc burta mașinii, umezind puțin evacuarea. :P 

Link către comentariu

Nu te astepta sa fie ca wap-ul. Programul de spalare, la fel si cel de uscare se pot intrerupe/ bloca, numai sa vrea si angajatul ?.

Link către comentariu

@Doomy: nu știu dacă ai cont de feisbuc și dacă ai, ești și înscris pe grupul vwforum, dar dacă ai și ești, ți-am lăsat un clip cu spălarea corectă a caroseriei pe dedesubt! ?

Link către comentariu

@grp  Nu am cont de "feisbuc" :)  si mai mult ca sigur stiu la care clip te referi : 

Nu e idee rea , dar ma gandesc doar cat imi amesteca ce am prin portbagaj   sa nu zic de lichidele din motor ca ajung prin spatii care nu ar trebui :) 

L-am primit din mai multe parti in ultimile zile :tomato:

Link către comentariu

O parchezi aiurea si ti-o ridica baietii. Si cand ii vezi vii repede cu karcherul si ii dai.

Link către comentariu

Pe dn1 vizavi de hornbach in balotesti s-a deschis o spalatorie fara perii cu program rapid de 5 min si are si spalare sasiu destul de ok.

Daca se considera reclama se poate sterge, eu am spalat de 2 ori este ok ca nu atinge nimeni masina, dar uscarea e mediocra deoarece sufla aer doar de sus.

Link către comentariu

Frumos... tine-o tot asa!

Sunt curios daca se duce vre-un senzor la motor dupa spalare

Link către comentariu

Ma intrigă noua ta gardă la sol. Ai cu 3,4 cm mai mult decat un kodi ?

Modificat de yanq
Link către comentariu

@Boditza  :icon_thumleft:   10x 

Nu cred ca o sa fie afectat ceva la motor , deja e la a 5-a spalare de acest fel de cand e la mine .   iti zic din experienta ca diferenta intre spalatul de mine si mersul in coloana pe ploaie torentiala ....este cam acelasi lucru  , intra apa si noroi ca la balamuc printre capota si faruri si pe la zonele descoperite de langa scut .  

La golf am spalat motorul de minim 30 ori in 9 ani  si nu am avut probleme cu senzori sau erori de genul intermitent , intr-adevar cu mare atentie si fara a se concentra jetul de apa in anumite zone .  

Oricum in timp vom afla daca la Tiguan dauneaza sau nu , ca de spalat motorul nu ma voi opri , chiar daca incep erorile , sa il vad asa curat la deschiderea capotei  e priceless .  

Teoretic nu il spal mai mult de 3 ori pe an , intre spalari doar curatat de praf si suflat . 

@yanq  sper ca poza de mai jos  este inceputul povestii de "Inaltare " pentru Kodiaq-ul tau : 

2020115215_KodiLift.thumb.jpg.b266156c38d4b7580ab9cbc60845c28d.jpg

Mentiune importanta pentru aceste arcuri  este : 

Set of Pro-Lift-Kit coil springs suitable into: Skoda Kodiaq (NS7)

IMPORTANT : Without levelling control.

Am citit prin alte locuri de altii care au rezolvat din vcds cu Levelingul de faruri. 

De cand ma uitam eu la arcurile de Tiguan am vazut acest set si nu vreau sa fiu rau dar la ~250 euro toate patru arcurile sunt POMANA :censur:  ....avand in vedere ca cele de la tiguan au fost 520 euro cu tot cu transport , iar obsedatul de mine le-a urmarit pe site cu un an inainte de achizitia tiguanului si nu au coborat sub 488 euro :banghead:

Link către comentariu
24 minutes ago, Boditza said:

Frumos... tine-o tot asa!

Sunt curios daca se duce vre-un senzor la motor dupa spalare

Nu se duce nimic. Stai linistit. La passat il spalam lunar, vara, fara nici un stres. Sa nu fie motorul cald cand dai cu apa, atata tot. Bine, si protejat alternatorul.

Link către comentariu

Inseamna ca am avu eu ginion de fiecare data cand am spalat motorul. @Doomy poate faci un video cu procesul tau safe data viitoare cand il mai cureti :) 

Link către comentariu

@Boditza asa cum zice si @pronet regulile de baza :fara motor incis , nu insisti intr-un singur loc si alternatorul protejat . Important sa nu fie jet puternic !  La spalatoriile Self Service (majoritatea) prima treapta de clatire (fara apasare pe lancie)  are o presiune adecvata de curatare ( daca poti sa tii mana in jetul de apa , e corespunzator si pentru motor) .

Procesul safe nu este al meu personalizat  , am furat meserie de la altii , cam toate ponturile se gasesc in filmul acesta

Important sa ai uneletele necesare pensule corespunzatoare  , solutii , lavete , ca jetul de apa simplu aplicat nu face mare lucru. 

Modificat de Doomy
Link către comentariu

ma uitam la cum e spuma ( cu ce ai dat, spuma si jet?)pe motor , tu l-ai spalat deci.

de obicei la selfservice interzic spalarea motorului, dar daca nu e nimeni sa te vada...

la vara o sa il curat si eu.

Link către comentariu

@Muale Da eu l-am spalat la self service .  Pana acum nimeni nu mi-a zis nimic  , de obicei spalatoriile self service sunt ca sotiile cand umbla cu prietenele prin mall : Nesupravegheate. 

Cu un simplu "vermorel"  cu reglare la stropire am facut spuma aia  .   Secretul este sa fie plin pana la jumate si cand stropesti il si agiti . 

Link către comentariu

@Muale  Duminica dimineata la ora 8 :winter: maxim de taxiuri care ies din tura dai , nu se pune problema ca asteapta cineva dupa tine ,sa nu zic ca acest self service e Non Stop asa ca daca ma trezesc noaptea sa fac operatia asta nu sta nimeni dupa mine .  In timpul zilei sigur plec cu frigiderul plin de carne daca spal motorul ....dar  nu imi place sa stau la coada , asa ca prefer orele mai matinale . 

Modificat de Doomy
Link către comentariu

Troler-ele mari inteleg ca nu prea au loc puse perpendicular pe bancheta ?

Modificat de yanq
Link către comentariu

@grp  YES , ma descurc si eu cum pot :) 

@yanq Incap fara grija , daca e nevoie mai dau in fata bancheta din spate, este perfect spatiul ce il oferta oricum . Geanta nu sta tot tipul in portbagaj , doar cand o spal , 2 / 3 zile pe saptamana. 

Link către comentariu

De admirat tot ce faci!

Imi place sa hartia igienică e la loc de cinste, cum era nelipsita sarma in portbagaj la Dacie:)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!