Jump to content

Albastrica aka Octavia 3 FL Blue Denim


valyemil81

Postare recomandată

Pt "problema" mea cu reglajul farurilor Brady au fost singurii care mi-au explicat frumos ce si cum. In plus, cerand oferte de montare carlig remorcare (creau sa pun bicicleta pe un astfel de suport, nu mai suport barele) tot Brady au fost singurii care mi-au raspuns la email cu un deviz-oferta, asa cum solicitasem. Restul fie au raspuns telefonic (aia costa cam atat, ailalta cam atat etc) fie nu au raspuns deloc. 

Caut diseara factura de la schimbul de ulei facut de mine la 15k (9 luni de la achizitie), in primavara, cu ulei OE. NU mai stiu ce alte filtre au schimbat, parca doar cel de polen, mentionand ca ala de la motor nu se schimba atunci, ci la urmatoarea revizie...

Link către comentariu

Va rog sa reveniti on topic.

Ofertele de pret pentru revizii si recomndarile de ulei, le discutam in aria tehnica.

Multumesc.

Link către comentariu

Corect @NEXTOne. Doar au aceeasi mama...Michelin.

@SwatKat cunosc devizul de la Brady. Ms.

Scopul meu este acelea de-a pune un alt ulei decat cel existent in reteaua Skoda (Total, Mobil, Texaco etc.) fara a pierde garantia. Ma.intereseaza sa pun ceva dintre Eneos, Ravenol, Rowe, Total respectand norma data de producator.

Modificat de valyemil81
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

O saptamana de stat pe tusa fara sa fie miscata. A meritat o poza pentru asta. :)

20181101_113453.jpg

Link către comentariu

In weekend "fusei" sa spal masina iar cum omul in ziua de astazi este pe pilor automat/cruise control etc. nu am observat noul pret si noua durata a fisei desi era mare si cu rosu scris...pfff. Am bagat 10 lei si nu intelegeam de ce mi-a dat doar 2 fise si nu 4 ca inainte. Dupa ce "blondul" de mine s-a dumirit care-i baiul am stat si am facut o socoteala rapida si evident mi-a iesit ca s-a scumpit si spalatul auto. Inainte la 10 lei primeai 4 fise a 90s fiecare => 360s (6min) in total. Acum primesti 2 fise a 2.5min => 5min. Nu mia e nici minutul asta ce-a fost odata. Noroc ca am avut prin masina ceva fise cumparate anterior cu 2.5 lei buc.

20181102_142921.jpg

Atat cu partea fun. Prima "problema" aparuta este folanul care este de-o calitate slabuta si care dupa 7500km incepe sa se cojeasca. Am vazut ca si alti colegi au problema asta si-o sa ma duc sa-l schimb pe garantie. Din pacate nu se poate achita diferenta si face upgrade la varianta sport.

20181103_124739.jpg

In rest am descoperit ceva vaselina sau ce-o fi pe la usa dreapta fata si pe langa motor. Nu stiu de la ce provin si daca este vreo alta huba-buba asa ca astept pareri. Iar ultimaeste piesa de la motor (cred ca tampon care a prins o culoare de parca a stat non-stop in caldura). Vad ca pe el este scris 782225143183 dar nu am gasit referinte.

20181102_144424.jpg20181103_124836.jpg

20181103_124851.jpg

Modificat de valyemil81
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Skoda, the last fronitier. Acestea sunt calatoriile nevei stelare Albastrica. Misiunea ei....sa faca cati mai multi kilometrii fara investitii majore.

Jurnalul de bord: data stelara 13, anul galactic 2018, km parcursi 7645, ore functionare motor 270

Am aterizatpe planeta Avia Motors Pantelimon dupa programarea prealabila pentru schimbare volan. Cu aceasta ocazie marcam si prima intrare in service.

Pe langa schimbul volanului pe garantie am hotarat sa leg mai multe operatiuni si anume schimb ulei, verificare faruri led, achizitioanare aparatori noroi + montaj.

1. Partea cu schimbatul volanului nu reprezinta nimic spectaculos decat faptul ca sunt de proasta calitate si se deterioreaza repede. Probabil pana finele perioadei de garantie voi mai "consuma" ceva volane. Mi-a placut ca nu am avut mult de asteptat de cand s-a facut constatarea si pana la programarea efectiva pentru schimb nu a trecut 1 saptamana.

2. Schimbul de ulei prezinta singura particularitate ca uleiul a fost achizitionat personal si a fost acceptat de cei de la service fara a pierde garantia. Dupa cum spuneam cu ceva timp in urma ei voi incerca si voi reveni cu feedback. De aceea m-am si orientat spre Avia pentru sunt printre putinii care accepta acest lucru. Filtru de ulei si busonul au fost achizitionate de la ei.  

Uleiul ales...dupa lupte seculare, razgandiri si alte schimburi de alegeri... a fost Rowe Multi Synt DPF 5w30 care respecta normele 504/507

3. Reglarea farurilor (LED cu AFS) m-a mai linistit pentru ca am constatat ca inca nu am probleme cu vederea (cu capul sigur am :) ). Farurile mele chiar bateau prost. Cel din stanga batea prea jos iar cel din dreapta prea spre exterior. Acum sa prind si ceva drum de seara/noapte sa vad cum este. Nu am prins prea bine operatiunea dar a fost reglajul a fost efectuat cu calculatorul cuplat la mufa masinii si...cu surubelnita la reglarea la propriu. Nu stiu daca s-au facut si ceva codari backup etc la soft dar setarile au ramas aceleasi in Bolero si CB

4. Achizitionare aparatori + montaj. Montajul a picat din cauza pretului exagerat 70lei fata + 70lei spate in conditiile in care aparatorile au costat 120 lei fata+spate. O sa le montez in regim DIY

Si acum costuri:

1. Gratis ca doar "e pe garantie"

2. Ulei 33 lei/1 litru (165 ron/5 litrii) - 4 litrii au fost pusi iar 1l sa fie de completare, filtru ulei 53 lei, buson baie + garnitura + materiale mici 32 lei,manopera schimb ulei 106 lei. Costul total ar fi 56 lei

20181113_090736_HDR.jpg

20181113_112340.jpg

3. Reglare faruri 35 lei. Aici am ridicat intrebarea daca aceasta operatiune nu ar trebui sa fie gratis pentru ca asa a venit masina din fabrica si ar trebui sa fie acoperit de garantie ca doar era un "defect" de fabricatie/montare/reglare sau cum vreti voi. NU face obiectul garantiei.....dar ce bip bip face? In fine..nu a fost o suma dar de principiu.

20181113_120249.jpg

20181113_161835.jpg

4. Aparatori fata 56 lei, spate 58 lei.

Acum la tips & tricks: daca doriti sa mergeti pe varianta mea la schimbul de ulei alegeti sa luati uleiul doar voi iar filtru si restul de la ei. Ora de manopera asa este 160lei. Daca mergeam cu toate piesele mele ora de manopera era 320 lei. Pe langa asta inainte de-a merge in service am activat (de siguranta) start/stop. Urmeaza sa-l dezactivez iar ca deja ma calca pe nervi.

Uleiul l-am luat eu, garantia merge mai departe, operatiunea a fost trecuta in istoricul online....zic ca a fost o zi de Marti 13 buna.

PS. Preturile pentru manopera au beneficiat de 10% discount iar cele pentru piese de 5% pentru ca am devenit membru in clubul Avia.

Si cam atat. Data...engage

Modificat de valyemil81
Link către comentariu

M-am gandit ca pentru 6 luni cat are vechime masina nu este necesar sa le schimb (aer si polen). Stiu ca nu sunt la pret astronomic :)

Alea cred ca le pot schimba si eu daca ma uit la tutoriale pe YT :)) 

Link către comentariu

@Dolfin Asa s-a exprimat consilierul de service. Am cautat in arhiva securitatii si am gasit 2 oferte de pret din care reiese ca ora de manopera cu piesele lor este 195 lei iar cu piesele integrale ale clientului 295. Ai avut dreptate nu este 320 ora dar tot sunt 100 lei in plus pe ora.

Link către comentariu

Te rog pune si aici oferta, pentru ca eu nu tin minte sa aiba oferta diferentiata de manopera in functie de cine aduce piesele.

Poate este ceva foarte nou.

Link către comentariu

Şi Midocar face aceste diferenţieri. Peste 400 lei manopera per oră pentru schimbul lichidului de frână dacă veneam cu lichidul meu (în condiţiile în care pentru aceeaşi operaţiune cu materialul lor voiau cca. 250 lei). Nu mai ştiu sumele exacte, le-am menţionat printr-un topic la acel moment.

Link către comentariu

Ar fi frumos să găseşti aşa ceva, dar nu cred că sunt şanse. :D Eu în scris le-am cerut oferta şi m-au sunat. Nu mi-am bătut capul, dar ar fi interesant să-şi găsească "naşul". 

Link către comentariu
17 hours ago, valyemil81 said:

Pe langa asta inainte de-a merge in service am activat (de siguranta) start/stop. Urmeaza sa-l dezactivez iar ca deja ma calca pe nervi.

Salut.

Si eu sunt in aceeasi situatie cu nervii din cauza stop /start... imi spui, te rog, cum dezactivezi sistemul ?  Ma refer la modul "complet", sa nu mai fie nevoie sa apas butonul de fiecare data dupa ce pornesc masina.

Link către comentariu

@DRaCu Folosesc obd11 pentru dezactivare. Pasii sunt gateway-adaptation-start stop voltage limit - iar aici pun 12v ca sa nu mai porneasca sau 7.6v standard (default). Astia sunt pasii la mine. Probabil si la skoda ta tot aia sunt. Ar trebui sa cauti pe forumuri ca sigur gasesti

 

Link către comentariu

Merci mult, am cautat insa fara prea mare succes; ce am gasit era referitor la metoda aleasa pt dezactivare (oameni care cica au modificat ceva legat de temperatura), multi recomandand metoda asta de modificare a voltajului, dar nici o explicatie concreta.

 

Merci mult inca o data, drumuri bune.

Link către comentariu
9 hours ago, Dolfin said:

Te rog pune si aici oferta, pentru ca eu nu tin minte sa aiba oferta diferentiata de manopera in functie de cine aduce piesele.

Poate este ceva foarte nou.

 

7 hours ago, Dolfin said:

Inteleg, dar vreau sa vad ceva scris.

@Dolfin @MyKe Am atasat ofertele. Am sters seria de sasiu din ele. V1-avia este varianta cu piesele de la ei, V2-client cu piesele clientului

Pentru comparatie repida am folosit reperul nr. 2 si anume "cartus filtru aer inlocuit". Se stie ca ora de manopera este trecuta in unitati iar 1h manopera = 100 unitati. 

v1-avia   - 10 unitati (6min) = 16.50 + 3.14(tva) = 19.64lei           =>            100 unitati (1 ora) = 19.64x10 = 196,40 lei

v2-client - 10 unitati (6min) = 24.80 + 4.71(tva) = 29.51lei            =>            100 unitati (1 ora) = 29.51x10 = 295.10 lei

V1-avia.pdf

V2-client.pdf

@DRaCu Sa-ti fie de folos :)

Modificat de valyemil81
Link către comentariu

@Dolfin Nu stiu. Eu ti-am atasat pentru ce m-a interesat pe mine si pentru ce-am cerut oferta. stiu ca "verba volant, scripta manent". Si eu am sceptic cand am aflat ca este un alt cost pe ora de manopera daca vii tu cu piesele tale. Ca pana la urma 1 ora tot 1 ora ramane iar operatiunile sunt aceleasi.

Modificat de valyemil81
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!