Jump to content

VW Tiguan II .:R Oryx White


lambda_dryver

Postare recomandată

On 9/7/2018 at 9:17 PM, toni said:

Poate mi se pare mie dar busonul si prinderea arata diferit fata de ce am eu pe Golf. Parca e un pic mai ridicat. @75NOR: la tine e la fel? Cam ciudat sa fie acelasi lot "cu probleme" pe masini din 2013 (cris.g), 2015 (eu) si 2017 (tu)...

Toni, am mutat discutia in linkul de mai jos, ca sa poluam topicul lui @lambda_dryver :) Pus si poze tot acolo

 

 

Link către comentariu
On 9/7/2018 at 10:14 PM, Akaiu07 said:

Vis a vis de Pedestrian Assist , probabil si-au dat seama ca este o idiotenie si au dezactivat functia din fabrica. Eu dupa ce am experimentat pe pielea mea acest "safety", am dezactivat-o imediat cum am ajuns acasa!

Tu macar ai avut ce sa dezactivezi! :)) . Cand am dat comanda, banii pe Pedestrian Assist i-au luat cu ambele maini, dar functia este MIA :)).

Am primit confirmarea ca restul de functii cautate ar merge activate cu OBD11. Cu prima ocazie, o facem si p-asta :D .

Intre timp, se lasa cu programare de peste 3 saptamani pentru prima interventie, in garantie, pe partea de tinichigerie... Eu abia daca-mi stiu programul pe urmatoarea saptamana, d-apoi sa ma programez peste mai bine de 3!! :screwy:

@75NOR Multumesc pentru mutarea discutiei!

Link către comentariu

@ct_act :)) Nu, nimic de genul... Trapa de la busonul de alimentare a luat-o un pic "pe ulei" si s-a deplasat, cate un pic, cate un pic, inspre in fata si,  daca nu sunt atent, exista riscul sa loveasca in aripa la deschidere-inchidere. Ii trebuie un reglaj pentru a sta perfect centrata...

P.S: Si ma streseaza si asimetria  luftului mai mare intr-o parte si mai mic (aproape inexistent) in partea cealalta. Def, piticii! :)) 

 

EC46C62A-42CF-4B28-A114-4BA9697ABE58.jpeg

Modificat de lambda_dryver
Pic
Link către comentariu

Sunt tare curios daca chiar are reglaj acea usita. Eu ma astept ca bratul ei sa intre intr-un fel de lagar fix. Vom afla in 3 saptamani ☺

Link către comentariu
On 9/12/2018 at 8:39 AM, gigelm5m3 said:

Sunt tare curios daca chiar are reglaj acea usita. Eu ma astept ca bratul ei sa intre intr-un fel de lagar fix. Vom afla in 3 saptamani ☺

Și eu sunt la fel de curios! Dacă nu se poate regla, well... “Houston, we have a problem!” . :)) 

On 9/14/2018 at 9:27 AM, V A L I said:

E facuta pentru Romania ?

Nu m-ar mira, sincer! :)) 

On 9/18/2018 at 4:08 AM, Bulli T1 said:

Felicitări, sa o stăpânești sănătos și fără evenimente neplăcute în traficul "special" din București :)! 

Mulțumesc frumos! Chiar încerc sa aplic toate manevrele evazive existente pentru a evita orice fel de situație neplăcuta... Eu încerc, acum dacă cineva chiar vrea cu tot dinadinsul, csf, n-ai csf! :))  

Link către comentariu

Ti-am văzut masina in pozele de la întâlnire. Ai facut "tuning" la usita de carburant sau ai dat-o jos pentru rectificări la polizor? :))

Link către comentariu
On 9/25/2018 at 6:10 PM, ct_act said:

Ti-am văzut masina in pozele de la întâlnire. Ai facut "tuning" la usita de carburant sau ai dat-o jos pentru rectificări la polizor? :))

Daaaa, "tiuning" de spalatorie :)). Ma gandesc eu duminica dimineata sa ma duc sa o spal, sa fie curatica si draguta pentru intalnire... Cand colo, cand sa o sufle baiatul de la spalatorie cu aer comprimat, bam! zboara capacul peste masina si ajunge pe jos :pale: . Noroc ca a cazut cu fata interioara in jos si a scapat fara daune. 

On 9/26/2018 at 2:46 PM, gigelm5m3 said:

A trimis-o la "relgat" la reprezentanta :) 

Pana la urma, am reglat-o eu cu ustensila cea mai potrivita - "ochiul critic" :)).

Cu ocazia asta, am aflat ca acel capac se prinde pe bratul de deschidere printr-un sistem de cleme + sine. La intalnire, nu am reusit sa il montez, dar, cu putina perseverenta, acasa am gasit pozitia prin care se clipseaza la loc si astfel, avem si capac, si reglaj facut cum trebuie, centrat! :)) 

IMG_2733.thumb.jpg.634e305e2b7940e14e0191bf73bce592.jpg

Avem si cateva poze de la Meet (Multumesc @cristi511!)

IMG_2727.jpg.5d4207c46b0e363793e81e495cc0e4de.jpgIMG_2729.thumb.jpg.7487b155cc6bdce7d752f740968dc688.jpgIMG_2730.thumb.jpg.28bfd2797d7fcb9fbe8be7a53fa8fa9f.jpg

Siiiii, finally (!) it's here! Putem scapa de Android-ul dedicat masinii :)).

IMG_2736.thumb.jpg.fd542e4f34a6bf4bdc007d330804b606.jpg

Partea ciudata este ca, desi ar trebui sa se activeze Siri cand comand de pe volan, se activeaza in continuare Asistentul VW... Si, din pacate, se pierde functionalitatea butonului de Telefon de pe volan... Pentru a vizualiza agenda, Recent Calls sau a apela pe cineva, trebuie actionat direct pe MIB si nu de pe volan/bord :(...

Link către comentariu

Cred ca daca treci meniurile in limba romana asistentul se dezactiveaza automat, pentru ca nu stie romana, si ar trebui sa poti folosi Siri.

Cel putin asa era la o masina, de la alta marca ce-i drept, pe care am avut-o la test-drive aseara...

Link către comentariu

Cand am vazut masina la intalnire primul gand a fost : ""Ce oameni ... i-au furat si capacul de la rezervor mai frate !!!" :))

Link către comentariu

@Rave Chiar nu mi-ar fi trecut prin cap sa incerc asta! :)) Multumesc! Fac o proba si revin cu rezultatul. Ma tot jucasem prin Setari, in speranta sa gasesc undeva sa selectez sa fie "default" asistentul de la App-Connect si nu cel VW, dar ciu-ciu... 

@ShadoWzZ Da, da, nimic nu ar fi fost exclus! :)). Le-am avut si parcate fix fata in fata pe alea aia :D.

Am mai bifat, cu ajutorul lui @octavian03 si al sau OBD11, si cateva din optiunile ascunse:

- XDS Differential Lock Adjustment --> Hard

- Brake Drying System --> Era deja activat

- Ventilation Fan Speed on Auto

- Headunit Boot Screen --> Vers. 7 - Golf .:R

- Starting Assistant --> Early (decuplarea mai rapida a Auto-Hold-ului pentru a evita smucirea)

- Headlight Washers Delay --> 2 sec. (era 0 inainte)

Ce inca astept:

- Dynamic Traffic Sign Recognition --> am activat tot ce era specificat in procedura pentru activare, dar tot nu functioneaza :(. Imi apare acum dTSR in meniul de Asistenti din MIB, dar nu are posibilitatea de a bifa On/Off (am vazut ca ar trebui sa aiba) si nici nu apare in meniul de Asistenti de pe maneta de semnalizare... Ma gandesc ca este posibil sa mai fie nevoie de bifat ceva, p-undeva.

- Pedestrian Assist --> Am gasit cum sa adaug sa apara in meniul de Asistenti, dar nu si cum s-ar putea activa :)). Mai cercetam...

- Posibilitate ajustare "Lane Assist" (Early - Normal - Late) --> posibil sa nu mearga deoarece masina este are deja Adaptive Lane Assist. Bit-ul "Point of Intervention" figureaza ca fiind gol.

- Ambient Lighting 10 Colours --> nu si nu inteleg cum se seteaza fiecare culoare individual. Ar trebui sa introduc valorile RGB care contin 3 valori pentru fiecare culoare, in timp ce la optiunile de activare imi permite sa introduc doar o singura valoare pe fiecare Bit :banghead: ...

- Driving School Mode --> Totally forgot about it :)) 

Modificat de lambda_dryver
Link către comentariu

@lambda_dryver: o aduci si tu la Poiana cat inca mai e asfaltul acceptabil ca temperatura ? ;) Sa vad si eu busonul de ulei care nu zemuieste... :lol:

Eventual, ar merge 2 x GoPro, un "chase&follow" frumos si ceva montaj in culori de toamna :) 

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

@75NOR Scuze pentru raspunsul intarziat! Din pacate, este o perioada extrem de aglomerata pentru mine si abia daca apuc sa dorm, de zile libere nu mai vorbim :(. Nu cred sa mai prind vreo "bresa" sa pot da o fuga pana in Poiana... Altfel, ideea cu GoPro-urile si montajul de toamna ma incanta CLAR!! :beer:

In alta ordine de idei, au venit sosonii de iarna :wub: 

CE1667EB-A306-4B7E-9878-27FDB18D1059.thumb.jpeg.161129932b69b0508e088402f3dd0996.jpeg

Modificat de lambda_dryver
Link către comentariu

Las ca nu au intrat zilele in sac...

Daca nu iese "de toamna", o sa iasa "de primavara" :lol: 

In alta ordine de idei, misto momentul cand primesti gumele noi noute, cu stickere pe ele.... chiar daca au "C" la franarea pe ud :study: Ntz, ntz, ntz :) 

Nu te supara, era doar un spirit de gluma...

Link către comentariu

@75NOR Absolut! Tot ne sincronizam candva! 

Foarte misto momentul, mai ales cand gumele sunt "sticky". Au iesit de pe banda acu' 2 saptamani :))

Cu acei indici m-am luptat si eu un pic, pe dimensiunea asta fiind putine modele de anvelope disponibile, si mai putine care sa aiba un "B" acolo :)). Neavand la dispozitie modele foarte noi, a trebuit sa aleg dupa review-uri, certitudinea unui DOT foarte nou si un pret foarte bun. Totusi, nu regret. Experienta moto cu Michelin, personal, a fost foarte buna, asa ca asta a fost rezultatul :D. Sper (si nu cred) sa fiu dezamagit de cum se comporta.

P.S: No offence taken! :beer: 

Modificat de lambda_dryver
Link către comentariu
  • 1 month later...

Anvelopele Pilot Alpin 4 (cele din poza) le gasesc la vanzatori ca fiind recomandate pentru turisme, nu pentru SUV, desi daca indexul de incarcare e același si sunt eXtraLoad nu vad cum s-ar face diferenta intre turisme si SUV. Probleme de-ale comertului online...

Michelin.ro dă intr-adevar recomandări pt Latitude si Pilot Alpin.

Scrie cumva pe flancul lor ca sunt pentru SUV?

În alta ordine de idei, poate imi spui pe PM sursa la care le-ai gasit "vechi" de 2 săptămâni.

Sa le învârți cu plăcere!

Link către comentariu

SUV-urile de noua generație sunt relativ ușoare , cred că Tiguan-ul are intre 1600 și 1800 kg. O berlina de dimensiuni mari ( Superb , Passat etc) are in jur de 1600 kg. De aceea dimensiunile și indicele de sarcina ale anvelopelor sunt asemănătoare intre cele doua segmente.

Scuze de offtopic.

Link către comentariu
On 9/28/2018 at 10:11 PM, lambda_dryver said:

Am mai bifat... OBD11, si cateva din optiunile ascunse:

- XDS Differential Lock Adjustment --> Hard

- Brake Drying System --> Era deja activat

Imi poti spune, te rog ce "simti" diferit in functionare cu XDS pe Hard?

Si ce face mai exact cealalata functie?

..sa imi dau seama daca merita modificate si pe Kodi ?

Referitor la Ambient Light 10 culori l-am activat cu succes pe T-Roc cu obd dar folosind Aplicatie nu prin long coding, deci ar trebui sa reusesti si tu fara probleme.

La fel si pentru activare Traffic sign recognition ai Aplicatie in Obd de 100 credite, nu e nevoie sa te chinui facand setarile cu long coding/adaptation.

Modificat de yanq
Link către comentariu

Allspace e doar cu 30kg sub bariera de 2 tone, dar sunt si alte limuzine grele, ar fi comparabile. :)

Din cate stiu tiguanul are in usi si praguri doar diode albe, nu sunt multicolore. Deci nu ar fi mare lucru de activat pe partea asta. 

Brake drying system este o usoara aplicare automata a franelor de către sistem in timpul mersului cu rolul de a elimina apa de pe discuri. Astfel la franare brusca nu se iroseste timp si ai toata capacitatea de franare disponibila din prima. La A4 se aude (incet) in timpul mersului cum preia frâna. In timpul operatiunii lampile spate nu se aprind. Funcioneaza automat cand e cuplat stergatorul pe orice pozitie in afara de OFF.

La intrebarea cu XDS astept si eu raspuns.

Modificat de ct_act
Link către comentariu
46 minutes ago, ct_act said:

Din cate stiu tiguanul are in usi si praguri doar diode albe, nu sunt multicolore. Deci nu ar fi mare lucru de activat pe partea asta. 

La intrebarea cu XDS astept si eu raspuns.

Cu Ambient Light 10 culori poti schimba culoarea "decorului" si in display-ul multimedia cat si in virtual cockpit. Efectul e perceptibil mai ales cand masina iți vine cu insertii portocalii in bord iar culoarea ambientala e albastru...nu stiu cum s-a gandit la asa combinatie fabricantul. Noroc cu obd-ul ?

Cat despre benzile led cu lumina doar albă de pe portiere...se pare ca se poate schimba lumina acestora în roșu doar cu obd-ul. De urmarit in acest sens grupul obd de pe fb.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!