Jump to content

Seat Leon FR 2.0 TSI - noul FLA


flaviusmaff

Postare recomandată

Dupa cum probabil stiti Golf ul a plecat de la mine acum ceva timp, asa ca era nevoie de o alta masina, mai noua, mai puternica si care sa se incadreze in bugetul propus. Gandul meu era direct la Golf 6 GTI, dar au intervenit ceva schimbari in buget, dar si in mintea mea, practic Leon ul era un Golf mai low-cost. Am testat si cateva masini, printe care FR-ul TDI cu DSG, un Opel Astra din 2013 tot diesel si Leon- asta. La GTI nici nu mai avea rost sa ma uit, ca era mai scump cu minim jumatate din  pretul Leon-lui peste la dotari cat de cat echivalente. 

Dupa ce am testat si dieselul, era de la samsar, mi a zis sa i dau sa vad ce poate, desi motorul era rece. :)) Aripile fata nu prea se aliniau cu usile, am zis pa din start.

La masina in cauza am ajuns pur si simplu cautand prin anunturile de pe site urile de vanzari auto. Dupa o discutie telefonica cu proprietarul, m am dus sa vad masina. Dupa ce am verificat o ochiometric si am zis ca, cam asta e masina mea. Avea istoric cu toate schimburile de ulei facute regulat in reteaua Seat, fara elemente revopsite, doar urme se pietricele pe capota, stare tehnica ok pentru anii ei, discurile si placutele cat de cat recent schimbate.                           Dupa cateva zile de tatonari si negocieri, m am pricopsit cu ea pe cap. Este vorba de un Seat Leon FR facelift din 2010, motor 2.0 TSI 155 kw, cutie manuala, cu urmatoarele dotari:

   faruri bixenon adaptive
-    stopuri led „boomerangs”
-    proiectoare
-    kit exterior FR
-    jante 18” de pe Leon Cupra
-    trapa
-    senzori parcare fata-spate
-    asistent la plecarea in rampa
-    interior piele neagra cu insertii FR
-    4 geamuri electrice pe impuls
-    oglinzi exterioare heliomate, incalzite si rabatabile electric
-    oglinda interioara electrocromata
-    volan multifunctional
-    RNS 315 + bluetooth                               -    sistem audio Bose                                   -   privacy glass                 
-    clima pe doua zone
-    incalzire in scaune
-    senzori lumina, ploaie si presiune roti
-    coming si leaving home                           -    pilot automat

Momentan sunt in procesul de inmatriculare. Nu stiu de ce nu a avut pedalele de aluminiu, le am cumparat eu si deja au fost montate. Ca si defecte, bara fata in coltul dreapta putin zariata, jantele au nevoie de revopsire, nu arata rau, dar sunt eu maniac si as schimba anvelopele, care desi sunt bune ca si profil/dot, sunt niste chinezarii. Mai vedem pe parcurs ce va mai fi.

20180211_121701_Richtone(HDR)-1632x1224.jpg

20180211_121731_Richtone(HDR)-1632x1224.jpg

20180211_121749_Richtone(HDR)-1632x1224.jpg

185569277_2_1000x700_seat-leon-fr-2010-211-cp-fotografii.jpg.b9a89668143a8130b23c1dd0b38763db.jpg

185569277_1_1000x700_seat-leon-fr-2010-211-cp-bucuresti.jpg.7503a7daf14446a1bc47bfcd3bffe48d.jpg

Modificat de flaviusmaff
Link către comentariu

Bine mai arata, ai facut o alegere foarte buna !

Sa o stapanesti sanatos si cat mai multi km fara probleme !

Link către comentariu

De ceva vreme sunt înnebunit după mașinile albe...:wub:

Modificat de florinpbv
Link către comentariu

Va multumesc. Daca are de gand cineva sa intrebe daca vor survenii modificari pe parte de motor, am zis ca nu, poate cel mult o resoftare, nici de aceea nu sunt sigur. Motorul trage tare, bine, venind de pe 1.6 e si normal sa mi se para asa. Sper ca in cateva luni sa iau o buburuza ieftina cu care sa fac naveta si Seat ul sa ramana doar pentru iesiri. Sa mai dea caldura putin si o sa incep sa pun la punct cun vreau, mai are nevoie de mici corectii.

Link către comentariu

:)) nu are revopsire, doar retus la bara. O sa o duc sa i fac un polish profi, cele cateva urme de pietricele punctate si protectie nano la final.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Foarte faina mașina! Felicitări pentru alegere și sa te bucuri de ea!  :icon_thumright: I-ar sta bine cu cupola neagra.

Link către comentariu

Cu plafonul negru va fi tare interesant vara la plecare, interiorul complet negru (si mai ales piele) oricum va atrage maxim soarele

Modificat de andrei0241
Link către comentariu

Ce nu în eu la modelul asta...nu au reușit și ei sa pună Rns-ul mai "la deal" și clima la locul ei :)

Link către comentariu

Va multumesc baieti. Plafonul nu o sa fie negru. Momentat sunt sarac cu pozele pentru ca vremea de afara m a tinut pe loc si nu am apucat sa fac nimic. Cert e ca pana la finalul lunii va intra bara fata la vopsit, jantele, capacele oglinzilor vor fi glossy black , acum fiind gri si partea neagra de la bara spate. Dupa ce termin cu astea, o sa verific putin mecanica si trenul de rulare, sa vedem daca e ceva care necesita schimbare. Cu siguranta voi schimba bujiile si pe viitor bobinele. Momentan ruleaza foarte bine, consumul e multumitor pentru motorul asta.  

Legat de navigatie, da putea fi mai jos cu siguranta, dar e parte din ,,farmec" :D

Link către comentariu

Salut. Sa o stapanesti sanatos si fara incidente. "FR"-ul de pe bara fata sper ca a disparut deja.

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos! Ai facut alegerea cea mai buna ;)  

Link către comentariu

Da, stiu ca e pus de fabrica! Dar parca nu e ce trebuie. Ma rog..chestia cu gusturile..nu se discuta :)

Pentru a nu se intelege gresit! Masina este foarte frumoasa!

 

Modificat de DB86CLP
Link către comentariu

Mie imi place cum arata. E facut mai bine decat 5f (tabla mai groasa, vopsea mai buna, pielea e piele nu musama sintetica sau o piele de cea mai proasta calitate). Peste bord pot sa trec usor, un singur lucru nu prea imi surade, jantele negre. Pe o masina all black merg ok, dar pe o masina alba, chiar daca e conceptul black and white, eu zic ca negru micsoreaza vizual jantele.

 

La a mea cu jante pe 18 performance banuiesc ca sunt 7.5j se vede la ochi ca e nevoie de flanse. La tine sunt aliniate cu aripa sau bagate mult sub?

 

Sa schimbi cam followerul.

Modificat de deenman
Link către comentariu

Dup ce termin cu retusurile, o sa intre si la un polish profesional + protectie si cred ca singurul lucru care o sa dispara e ,,leon" de pe hayon.

Deenman, nu stiu daca tabla e mai groasa, am lovit mai tare putin, din greseala, usa spate cu fundul si a fost nevoie sa merg la PDR :))

Jantele vor fi tot negre, daca e asa e culoare lor originala asa raman. Le spate am pus deja distantier de 1cm si e ok, e foarte aproape de aripa, dar cu siguranta e mai bine cu unul de 1,5 cm. O sa schimb si cam follower ul, momentan ma mai documentez, nu stiu tot ce trebuie schimbat si cand. Incaa interesez unde pot verifica intinzatorul si patinele lantului,aici ma mine inca nu am gasit.

Link către comentariu
Laurentiu_LWR

Nu cred ca am apucat sa iti spun...sa o stapanesti sanatos multi km fara incidente...

Arata super...felicitari!

Interiorul este senzatie :)

Link către comentariu

Frumoasa masina, cati mai multi km fara evenimente neplacute.

Cam cati km are la bord?(te intereb pt ca au fost ceva probleme cu intinzatorul de lant la tsi pana in 2012 cand a aparut o alta verisune mai buna)

Link către comentariu

Mersi Laur. :)

Blordc, are 169000 reali tind sa cred dupa starea interiorului, cu schimburi regulate de ulei la 15000 km, Castrol Long Life 5w30, plus istoricul complet pana la 155000. Personal nu mi dau seama de niciun zgomot ciudat la pornire. Tu ai schimbat cam followerul? Trebuie sa mai caut detalii despre motorizare.

Modificat de flaviusmaff
Link către comentariu

Salut, sa o stapanesti sanatos. 2.0 TSI nu are probleme cu cam followe-ul

Link către comentariu

Multumesc. Asa auzisem si eu, dar na, am zis sa mai intreb in stanga si-n dreapta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!