Jump to content

Alegere anvelope vara 2018

Marian
 Share

Postare recomandată

Am facut cca 2000 km cu Michelin PS4 in utimele 2 saptamani. Daca mai am ceva de adaugat la ce am zis initial, e stabilitatea pe care o au pe franare la franarile de urgenta. Reusesc sa pastreze trasa intr-un mod superb.:icon_thumleft:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eram cat pe ce sa iau Continental allseassoncontact 225/40/18  92V XL noi cu 360 ron bucata. Le-am ratat pana sa ma hotarasc, erau dot 2018.  Pe de-o parte regret insa pe de alta sunt convins ca nu se ridica la nivelul unor anvelope dedicate. 

Link către comentariu

allseason doar Michelin Crossclimate sau GoodYear Vector Gen-2

cu mentiunea ca Michelin sunt de vara cu veleitati de iarna , deci f bune vara si legale iarna

ambele silentioase , un plus de confort Michelin , fiind putin mai moi

Modificat de tavitara
Link către comentariu

Din testele de aici reiese ca allseassoncontact  continental sunt plasate intre CrossClimate si Goodyear Vector Gen-2 ceea ce nu e rau deloc. Totusi am o masina de 122 CP si pt 20 luni cel putin stau intr-o tara in care zapada  nu prea depaseste valori critice, si se curata repede.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-AZ-Summer-AND-All-Season-Tyre-Test.htm

Cu toate ca am anvelope de iarna aproape noi (7mm Pirelli Snowcontrol 3 -2016) am zis ca n-ar strica sa nu mai schimb jante/roti si sa nu fie nevoie sa ma ingrijorez daca vine zapada sau nu si ca ma prinde in vreo excursie de weekend. De exemplu am vrut sa merg in mai pe Grossglockner dar era cu zapada si eu aveam deja anvelopele de vara.

Modificat de deenman
Link către comentariu

Ce părere aveți despre DEBICA PRESTO HP 

https://www.anvelodrom.ro/debica-presto-hp-205-55r16-91v.html

Mă interesează, mai ales, o părere despre raportul calitate/preț având în vedere că vor fi puse pe o mașină ce va circula maxim 10000 Km/an; dacă la același preț cunoașteți o variantă mai bună...

Link către comentariu

@c_A_b Eu am mers pe Debica PrestoHP 91V 205/55/16 cu indici C si B si 67db. Dupa 2000km sunt foarte incantat de ele, sunt mai silentioase decat cele de iarna (tot debica :)) ) si masina se aseaza bine pe curbe si in general da o senzatie de siguranta. Acum depinde ce asteptari ai, nu vor fi la nivelul conti, michelin sau alte branduri de top, dar si pretul e pe masura. 

Link către comentariu

Mulțumesc de răspuns. Ca preț...credeți că sunt ok, și comparativ cu cât le-ați achiziționat dvs. eventual....? 

Link către comentariu

Salutare

Am Debica Presto Hp pe masina din semnatura si sunt foarte multumit de ele.

Le-am cumparat anul trecut, deci este al doilea an si am facut  aproximativ 15 k de km.

Le-am cumparat la pretul de 201 lei/buc.

Link către comentariu

34 minute în urmă, c_A_b a scris:

Mulțumesc de răspuns. Ca preț...credeți că sunt ok, și comparativ cu cât le-ați achiziționat dvs. eventual....? 

Eu am luat cu 193 ron bucata, deci e bun pretul de pe site-ul acela. Sa cauti dot 2018 si indice de viteza V (cele cu H sunt cu indice C la aderanta pe ud fata de B cat au cele cu V). In general pe aici e pretul lor corect, 190-200 ron, nu 250 sau mai mult cum se gasesc prin alte locuri.

Link către comentariu

Salut

Debica Preto UHP2 am pus eu la inceputul sezonului cald. Grad aderenta "A", eficienta consum "C" si 66 dB nivel zgomot la rulare, pe dimensiunea 225/45/17.

Foarte multumit din toate punctele de vedere.

Link către comentariu

Va salut! am nevoie si eu de o recomandare pentru anvelope de vara. Momentan rulez cu Dunlopurile din 2011 cand am achizitionat masina si tot mai des imi intra martorul de ESP la o plecare mai in forta de pe loc sau viraj mai puternic (Octavia 1.8tsi 160cp + DSG).

Dimensiunile anevlopelor sunt 205/55/16 si doresc ceva cu aderenta superioara sa nu mai pierd aderenta cand plec mai tare de pe loc, o franare buna si silentiozitate. KM fac sub 15mii pe an din care parte sunt facuti si cu anvelopele de iarna.

Oscilam intre Continental Premium Contact 5 / Hankook Ventus Prime 3 K125 sau sunt Michelin Primacy 3 mai bune? 

Link către comentariu

La plecari in forta imi scartaie si mie Continental-urile SportContact 5 si sunt 225/45/17, adica mai late, pe o masina mai slaba decat a ta. De lucrul asta nu o sa scapi la motorul tau, doar se va reduce. 

Cred ca oricare de pe lista ta sunt ok pentru nevoile tale. 

Link către comentariu

Eu cu Hankook K125 Ventus Prime 3 nu am reusit sa fac ESP-ul sa intre. Nici scârt nu am reusit sa fac la o plecare mai brusca. Imi place aderenta lor. 

O singura data am reusit sa le fac sa scartaie la o franare brusca si s-a auzit de zici ca am franat cu un TIR. :)) 

In rest, numa de bine despre ele.

Link către comentariu

Si eu sunt multumit de ele,nici de Michelin nu am fost asa multumit.Pana acuma pe primul loc raman continental pentru mine.Hankook K125 Ventus Prime 3 am prins fabricate in luna mai,pret foarte bun

Link către comentariu

Ms de păreri băieți, știți cumva unde se fabrica Continentalurile? Hankook am înțeles ca se fac in Ungaria.

Link către comentariu

Chiar la tine. ?

Modificat de theo
Link către comentariu

George Dimoiu

La fosta UMT lângă pădurea Verde Timișoara !!!

Link către comentariu

Sper sa fie cu folos: in poza atasata veti vedea Michelin Primacy HP MO care au 6 ani si 60-70k km. 

Dpdv al zgomotului sunt decente, din punct de vedere al stabilitatii nu pot sa ma exprim pentru ca fiind 205/55/16 puse pe o janta de 6" pur si simplu nu am curajul sa "le incerc" iar rulajul pe ploaie se face in siguranta si fara probleme, chiar azi testandu-le destul de serios.

Le recomand pentru aceia dintre voi care cauta si durabilitate la o anvelopa. :)

IMG_20180617_194412.jpg

Link către comentariu

Mult au tinut. Cred ca esti un performer. Probabil ca atat ar fi tinut Conti 2 cu care a venit masina, dar le=am schimbat din motive de plasticoase, zgomotoase si suieratoare dupa cca 30000 de km.

Link către comentariu

Nu sunt un performer si in niciun caz nu asta a fost intentia mea. Sunt pe masina sotiei, masina folosita 5 ani in Buc + naveta catre provincie + plimbari. 

Postul a fost in ideea in care am vazut destui colegi interesati de anvelope ceva mai durabile. :)

Link către comentariu

Pai și anvelopele mele de vara arată ca in poza de mai jos după 7 ani, dar tot pierd aderentă cu ele la o pedala mai puternica...

3E9DDDCF-00D5-4642-9483-097A3F37A906.jpeg

Link către comentariu

Cauciucul e îmbătrânit, daca te uiți atent intre canalurile de scurgere a apei ai microfisuri.

La fel și csc5 ale mele din 2013 prezintă fisuri pe exterior. Anul trecut nu aveau fisurile astea.

Link către comentariu

Ciudat e ca eu am vazut genul acesta de microfisuri la anvelope DOT 2016.  Anvelope Goodyear si Dunlop..

Spuneam performer in sensul bun, ca 70000 cu un set de vara mai rar. (adica 70000 facuti doar vara si nu combinate cu iarna, banuiesc ca la asta te referi, nu?_

Goodyear Ef Grip Perform, la 22000 de km, din care vreo 10000 pe spate, si tot se cunosc destul de mult, estimez ca mai mult de 40000, hai, poate 50000 nu vor tine.

Link către comentariu

în urmă cu 19 ore, h0m3b0y a scris:

...știți cumva unde se fabrica Continentalurile? ...

Doar la Nokian conteaza tara in care s-au fabricat, experientele negative fiind toate cu anvelope din Rusia.

La producatorii premium nu conteaza tara de productie.

Link către comentariu

Anvelopele cu aderenta mare si performante bune, au o durata de viata mai scurta decat cele cu o compozitie mai dura si uzura scazuta. Cel mai bun exemplu e in formula 1, cea mai performanta anvelopa (hypersoft in momentul de fata) are si durata de viata cea mai mica. 

Link către comentariu

• R_a_z_v_a_n a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!