Jump to content

Probleme haion si incuietoare haion

eu
 Share

Postare recomandată

pai vezi daca ai comanda pe fire ....cind inchizi trebuie sa vina un plus scurt sa comande inchiderea.daca nu vine ie ceva pe cablaj.daca vine este din motoras.

Modificat de marianu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 weeks later...

Cat costa o broasca? Noua sau second. La mine face figuri , se deschide doar cand vrea haionul , si dupa o prima desfacere am aflat si problema: s-a scurs lichid de parbriz , s-a corodat ceva pe acolo si in cele din urma nu functioneaza cum trebuie. Ma gandesc ca in scurt timp va fi nevoie de o noua incuietoare , asa ca incep sa caut.

P.S. Nu am nevoie si de cheie, doar sa mearga din inchiderea centralizata (oricum nu am folosit niciodata cheia pentru a deschide portbagajul).

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut , am si eu o problema cu haionul la un golf 4, a ramas blocat in sensul ca nu pot sa-l deschid nici nu cheia nici din centralizata , intrebarea mea este daca pot sa-l deschid cumva cu o surubelnita ..din interiorul masinii sau sa ajung cumva la iala , eu am intrat putin in porbagaj sa incerc da nu se vede nimic, si nu as vrea sa trag aiurea de plasticele alea..daca a mai patit cineva poate imi spune si mie cum a rezolvat..am citit pe forum cate ceva da mai mult m-am ametit..ms

Link către comentariu

cristi_eftimie
eu am patit ca nu mai pot deschide cu cheia nicidecum , intra cheia in butuc dar nu o pot rasuci - care ar fi remedierea problemei , sa dau jos incuietoarea si sa o curat sau alta e problema .

2 as mai aveao problema cum ar fi ca nu mai pot rabata partea banchetei cea cu 2 locuri , in sensul ca ridic piedica dar nu mai deblocheaza si nu o port da in fata sa o rabatez . cum o pot rabata totusi , sa fortez putin sau ............

cu o surubelnita prin portbagaj s-ar putea sa reusesti sa o rabatezi(daca te chinui putin)

Link către comentariu

salut. nu stiu cum ati reusit voi sa scoateti plasticul ala de la haion(sau capitonaj cum am mai vazut scris) dar eu era sa raman fara unghii :icon_thumright: am cam aceeasi problema ca restul forumistilor din acest topic. mie nu'mi intra cheia decat pana la jumatate, si azi dimineata am observat ca nici macar usita aia(pe unde intra cheia pt a descuia) de la broasca nu se mai invarte cand blochez si deblochez usile din cheie,am dat cu spray de uns inclusiv inauntrul broastei..tot nimic...mi'a mai facut figuri de astea dar...uneori descuiam cu cheia acum nici cheia nu m'a putut ajuta. La plasticul din interior al haionului am reusit sa scot doar clemele de jos pe cele de sus n'am mai putut.Am incercat sa fac asta singur ca nu am avut la cine sa apelez. poate a mai desfacut cineva si are vreo 2 -3 poze facute cam unde s'ar afla clemele alea sa'mi fac o imagine in "bostan" sa stiu de unde sa trag pt a desface clemele.daca trag mai tare ma gandesc ca voi ramane cu plasticul ala in mana si sa nu mai am ce face cu el. ms anticipat

Link către comentariu

Uite niste imagini, sper sa va foloseasca:

Capitonaj superior:

post-51697-1268123075_thumb.png

Capitonaj inferior:

post-51697-1268123069_thumb.png

Si inca doua si cu mecanismul de inchidere:

post-51697-1268123324_thumb.png

post-51697-1268123330_thumb.png

Link către comentariu

cu o surubelnita prin portbagaj s-ar putea sa reusesti sa o rabatezi(daca te chinui putin)

Privind bancheta , daca apesi pe ea , sau citeva lovituri ca sa sara clichetul cit tii ,,piedica'' ridicata poate ai noroc ... dupa care repari mecanismul

Privind haionul , daca incercati sa tineti apasat pe el si sa-i dati comanda electric sau sa incercati cu cheia poate merge ...

Daca nu merge si stiti pe unde trec firele de la masina la haion , interceptati firele acolo , identificati-le pe cele care actioneaza incuietoarea si dati-le comanda directa , poate merge .

Daca nu , cred ca trebuie sa sacrificati capitonajul ca sa aveti acces direct la tot mecanismul din interior

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Astazi s-a produs inevitabilul: s-a intepenit butucul. Acum nu mai pot deschide nici cu cheia :blink: . Motorasul se aude insa nu se descuie. Am fost nevoit sa scot ceva din portbagaj rabatand bancheta!

Stie careva cum sa desfac butucul in conditiile in care nu se invarte cheia in el si nu pot deschide portbagajul?

Link către comentariu

mda.. aceeasi problema se blocheaza din cand in cand .. si ii mai dau cate una usurel ca sa-si revina ... se pare ca trebuie schimbata incuietoarea pana la urma pentru ca nici cu cheia nu mi se deschide :(

Modificat de DeeLiTe
Link către comentariu

Problema rezolvata! Am fost ieri la service(al 3-lea, primele 2 nu m-ai primit ca au zis ca nu se ocupa cu asa ceva) unde reparatia a durat intre 1h-1h jumate, mult chin la desfacerea capitonajului de pe interior cu haionul inchis, insa sunt fericit ca s-a rezolvat. Problema a fost ca imi ruginise butucul probabil de la apa care se ridica in spatele masinii pe ploaie sau de la spalatorii. Nu a fost devoie sa desfaca nimic altceva, putin spray degripant si cam asta a fost. Manopera a fost 60 ron.

Modificat de Marius
Link către comentariu

..... am rezolvat problema ... am mers undeva la tara, nevoit, pe teren "accidentat" .. iar dupa 30 min de mers pe dranga dranga . si-a revenit :icon_thumright:

Modificat de DeeLiTe
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am si eu o problema la golful meu 4 variant...cand stropesc luneta imi curge apa (lichidul de spalat parbrizul) in "buzunarul/" din partea stanga, cel unde se afla trusa medicala si imi face balta si in portbagaj...cum as putea rezolva problema?

Link către comentariu

S-a rezolvat...multumesc marius... de vina a fost imbinarea imperfecta dintre cele 2 parti ale furtunasului, imbinare care este situata exact langa stopul din stanga...o sa revin si cu o poza...poate o sa mai ajute pe cineva candva...

Link către comentariu

m-a lasat de tot .. haionul nu se mai deschide nici din centralizata si cheia nu-mi intra mai mult de 5 mm ..

poate sa fie de la butuc sau de la motoras ??

Link către comentariu

marius1982.11

Si si,

scoate butucul si spala-l de mai multe ori cu wb40 sa iasa mizeria din el.

pt actuator am vazut ceva dyi, poate te ajuta un moderator.

Link către comentariu

poate sa fie de la butuc sau de la motoras ??

Motoras sau firele care duc la el,in special in mansonul dintre caroserie si haion.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut,

La un G4 hatch ma tot chinui de ceva vreme sa scot siguranta de la butuc, in care nu mai intra cheia. Am tot dat cu wd40 si alte curatatoare dar nu am reusit sa-l curat, fiind montat. Imi poate explica cineva cat mai detaliat cum se scoate butucul?

multumesc.

Link către comentariu

de cind am luat masina, cheia nu intra pina la capat in yala si nici protectia de tabla nu se rasuceste in clanta; intre butuc si clanta se vede ceva gen vaselina invechita, oricum e ceva ce blocheaza miscarea acestei protectii. Ideea e ca atunci cind imi aduc aminte ii dau cu diverse in nas in speranta ca se deblocheaza.

Intr-o zi am desfacut totul la interior incercind sa dau afara butucul...surpriza mare a fost ca nu a iesit butucul din clanta asa ca nu am putut scoate clanta afara oricit am sucit de ea acolo, chiar cu alte componente desfacute de pe butuc (pirghii si ce mai e acolo)

Pe butuc am gasit oxid alb, probabil el e vinovatul pt acea intepeneala.... a mai dat cineva de problema asta ??? daca da, ce solutie minune s-a folosit???

La niste discutii amicale am zis ca ii bag detrartant din belsug :D

cred ca solutia e sa inlocuim tot mecanismul... :lol:

detrartrant tot nu am bagat ...

Link către comentariu

...Ideea e ca atunci cind imi aduc aminte ii dau cu diverse in nas in speranta ca se deblocheaza...

detartrant tot nu am bagat ...

Iara ti-ai adus aminte de clanta? :wub: .... nu inteleg de de ce nu-i dai WD-40... o sa fii surprins ce minuni face si la curatare si la degripare si impotriva apei....

Link către comentariu

inseamna ca wd40 ce am e fake.........

Link către comentariu

Salut.De curand am descoperit ca lumina din portbagaj nu se mai aprindea cand deschideam portbagaju.Mi am facut de lucru pe langa ea si am descoperit ca am un fir intrerupt in mansonul de cauciuc dintre haion si masina,acolo langa balama.Mansonul era rupt si un fir rupt.acel fir l-am lipit numa ca mansonul de cauciuc a ramas rupt.L-am izolat cu banda si cu niste silicon dar intrebarea mea este are ceva daca iam bagat silicon in mansonul de cauciuc,bineinteles ca sa nu intre apa cand ploua.Daca ma poate ajuta cineva sa imi zica cum se poate desface acel manson sa il schimb ca nu prea imi place cum arata.Astept ceva sugestii.Multumesc :cool:

Link către comentariu

florin_boby

ala e prins prin presare pe masina, poti sa tragi usor de margini cu mana, nu se va intampla nimik

Link către comentariu

Nu la cum iese acel manson de cauciuc m-am referit ci la cum procedez ca sa desfac plasticele de pe acolo ca sa scot mansonul.in interiorul la cel manson sunt niste fire si mai intai trebuie sa demontez plasticele si instalatia electrica ca sa il schimb.A mai facut cineva acesta operatie imi poate da niste sfaturi.Multumesc :)

Link către comentariu

florin_boby

spatele haionului, cel din plastic, e prins in 4 suruburi. acestea se gasesc in acele gauri penru inchiderea haionului, unde bagi mana.

apoi totul e pe cleme. trebuie doar sa tragi cu mana si cu grija sa nu le rupi.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!